Opinie Rekinie opowieści II

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 7 sierpnia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

To dziwne, że nie dostałaś żadnej odpowiedzi ani z PT ani tutaj.:( Po wysłaniu zgłoszenia powinnaś dostać taką automatyczną odpowiedź o weryfikacji problemu, a potem konkretną odpowiedź. Sprawdź może poszło do spamu. :oops:

A moje rekinie opowieści powolutku się piszą.;)xD Makaron piankowy wysiany, pływający kwiat dojrzewa.:)

2. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Pytanie, z jakich drzew najlepiej lecą GT

3. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Wydaje mi się, że mimo wszystko z najdłuższych, ewentualnie z TNZ. Ale podejrzewam, że jak komuś chce się w to bawić (mi na razie nie chce), to z jakichś 12-godzinnych XXL'ek też, bo są do zbioru 2 razy nawet bez TNZ.

4. hiacynta

Jasne, właśnie mi nie chce się bawić, ale posadzę coś na poranny zbiór i zobaczę co z tego wyjdzie. Dzięki.

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Zapewniam, że PT nie milczy i nawet pomimo urlopów zawsze odpowiada na zgłoszenia najszybciej jak to możliwe. Odpowiedź na Twoje zgłoszenie również została wysłana, sprawdź proszę dokładnie swoją pocztę, w tym folder Spam i pokrewne, np. Społeczności.

6. krasnoludek10

Drugie zadanie rano będzie za mną.

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Najlepiej z magicznych -100/100.;)
    xD:cry:xD

8. aveno

aveno Czeladnik forum

Kochani. Bardzo dziękuję wszystkim za słowa wsparcia. Jeszcze wczoraj przelogowywałam klienta niezliczoną ilość razy. Logowałam się na Chrome, Edge i wszędzie zero. A' propos poczty wczoraj i dzisiaj sprawdzałam mniej więcej co 2 godziny. O spamie też pamiętałam. Zero wiadomości. Potwierdzenia też nie ma. Nie miałam pojęcia, że wiadomość musi mieć określoną liczbę liter :p Zaraz spróbuję jeszcze raz wysłać do nich wiadomość. Po raz pierwszy mam problem techniczny w grze :cry: A tak z ciekawości zobaczymy ile uda mi się zrobić z tego eventu ;) Jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia :inlove:.

9. hapsak89

hapsak89 Książę forum

O widzisz, to przynamniej mój wpis na coś się przydał ;):p Ja się zaniepokoiłam, jak zauważyłam, że mimo sumiennego jak na moje możliwości obrabiania farmy i eventu, to gwiezdnych talarów niezmiennie mam dwie sztuki, czyli tylko to co z magicznych drzew i zaczęłam szukać informacji o co chodzi, czego znowu zapomniałam/nie zrozumiałam/pominęłam... wrrrróć chciałam poszukać info, ale forum zdechło, więc i cenne info razem z nim -.-
    I obawiam się, że możesz mieć rację niestety xD:cry: bo calutka główna w drzewach 20-godzinnych, plus dosłownie 3 sztuki wierzby całolistnej i 6 sztuk wierzby iwy, które rosną dłużej, no wystawiłam co mam w pasu najdłużej rosnącego:p i wypadło mi 66 talarów:oops: hmm dużo? mało? No tak nie za ciekawie coś mi się wydaje, bo jak liczę wszystkie dostępne nagrody w sklepiku w zakładce nagrody to na całość potrzeba 2250 GT, na rośliny specjalne - 800 za wszystkie możliwe dostępne makarony piankowe i 600 za wszystkie pływające kwiaty. Gdyby tak chcieć wykupić wszystko to razem trzeba 3650. W obliczu tego 66 z całej łąki to trochę słabizna, zwłaszcza, że ilość zbiorów jest ograniczona z racji czasu wzrostu, a i tak skracam turbo nawozem Zosi:sleepy:

A właśnie przy okazji tu mam pytanie do znawców, czy jak nałożę na drzewa 20-godzinne nakładki XXL albo XL, które skracają czas wzrostu to wypadalność mi spadnie, bo czas jest skrócony czy to liczy się od czasu wzrostu podstawy? Jakie macie z tym doświadczenia?

Ostatnie edytowanie: 9 sierpnia 2024
  10. aveno

aveno Czeladnik forum

Coś wczoraj poszło nie tak po całej linii. Za Waszą wskazówką napisałam jeszcze raz do PT i teraz mam potwierdzenie. Czyżby mój klient wczoraj postanowił mnie "okraść" z tych 5 roślinek i możliwości korespondencji z PT;)xD

11. bogusiania

bogusiania Książę forum

Z całego pola 20h drzew, w tym 70 sztuk 23h, skróconych skarpetkami, czyli TNZ, nie dawałam ulepszeń XXL - wypadło zaledwie 72 GT. Trochę ratuje sytuację 8 magicznych drzew. Wystarczyło na zakup w sklepiku 2! pływających kwiatów, rozsiane z 14 z 2 kroku - aktualnie rozpoczęty krok 4, więc do wysiania i zbioru ok. 740 pływającego kwiatu. Event dziwny, trzeba uważać, żeby wszystkich roślin nie oddać do zadań. Poza tym, przez brak dostępu do forum, nie posadziłam wczoraj drzew i dzisiaj się stresowałam, czy zdążą wyrosnąć, czy zdążę zebrać tyle GT, żeby starczyło na zakup roślin w sklepie. Ufff, powinno się udać dojść do pnącza i skrzynki, czego wszystkim życzę :) Dzięki za rady graczy, żeby zapisać strony z FAQ - szczęśliwa dodałam do zakładek - ale zdumienie mnie ogarnęło, gdy dzisiaj, po otwarciu strony z zakładkami, na stronie z FAQ zobaczyłam, jak żeby inaczej - wielkie, wspaniałe - 504 :(

12. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Nie chodziło o dodanie do zakładek - strony muszą być otwarte przy zamykaniu przeglądarki.
    Stronę schowaną w zakładce musisz dopiero otworzyć - i nic dziwnego, że się nie otwiera, jeśli trwa akurat 502/504.
    W sumie to sposób Rysia lepszy, bo pewnie mało kto wie, że można mieć otwartych aż tyle kart przeglądarki, co ja xD

13. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

Dzień dobry, przyszłam ponarzekać :( Z sianiem roślinek nie mam problemu, podeszłam na chłodno i zostało ostatnie zadanie. Ale ... GT bardzo słabo lecą, mam raptem 170 szt. przy 8 magicznych. W sklepiku limit TS do 5 szt. dany według mnie bez sensu, bo raczej bez gromady jaśków nie jest do osiagnięcia. BP zdecydowanie za mocno przykręciło kurek na GT. I jeszcze żadnego piccolo ze skrzynek z materiałami (otwieram je na bieżąco). No przecież bardziej ten event dołujący niż uszczęśliwiający farmera :(

14. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Myślałam,że to ja mam problem z wypadajkami. Zaczęłam event to go ukończę ale nie liczę na GT .Nagrody drogie i nieosiągalne przy takiej wypadalności. Kto przewidział aż 5 nagród po 100GT.Ten kto wymyślił ten sklepik to zrobił to na kolanie na wakacjach w tropikach.Niepotrzebnie wydałam GT na roślinę eventową,przez brak Forum nie wiedziałam ,że dostaniemy ją po zrobieniu zadania.Dzięki hlnrys i zzizzie za podanie sposobu na dostęp do FAQ ale ja jestem niereformowalna i nie będę kombinowała za wszelką cenę by zrobić event.Gra ma działać,jeżeli mają problemy to zamknąć na kilka dni i naprawić błędy.Poza tym dlaczego to ja mam ponosić wszystkie koszty za niedogodności w grze? Nawet nie ma oficjalnego info od BP dla graczy ,tylko przez MOD-a podana wiadomość.Mają Nas tam gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę.

15. gosik43

gosik43 Forumowy żółtodziób

nic nie dostałam ,gdzie tego szukać?

hapsak89, krasnoludek10 oraz hiacynta lubią to.
  16. tematusz1

tematusz1 Okazjonalny autor

U mnie dzisiaj pojawił się też ten sam problem. Po zalogowaniu do gry okazało się że nie mam posianej rośliny i pusto w magazynie. GT starczyło tylko na zakup 4 nasion. I niestety muszę rozsiewać na nowo. Ciekawi mnie odpowiedź pomocy technicznej. Czy warto pisać

hapsak89, aveno oraz hiacynta lubią to.
  17. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

To i tak po taniości kupiłaś xD;) bo ja za 1 sztukę 30 talarków musiałam wyłożyć - a też mi umknęło, że te talary to tylko z drzew i ich ,,na start,, nie wystawiłam - jedynie dwa dendrologi stały. Teraz już cała łąka zadrzewiona ( wszystkie inne zresztą też ) ale póki co to tych talarów ledwo 92 wyleciało (+ te wydane na kwiata) ... :music:chyba kurkowy pomylił kraniki przy tych drzewach i zamiast czepkowego to talarkowy przykręcił nie w tą stronę coby należało :music: możliwe, że nie ze złośliwości to zrobił, a jedynie z troski... i na zachętę... coby koszyki miały lepsze branie :p xD:cry:
    Ja dziś otworzyłam coś ponad 30 i...

...nawet dwa się trafiły, a z nich...
    ...i z trzeciego ( co Franek na tą ,,zachętę do powrotu,, daje) takie ,,luksy,,: 2 x Ingrid i chomicza - no jak Genialne przestały mi wyskakiwać, tak teraz Ingrid farmę mi nawiedza aż do przesady :cry:-.-
    Bo to uszczęśliwianie to ma być w drugą stronę :p a w naszą tylko orka... i orka... i... sporadycznie jakiś psi rekinek (czyli coś fajniejszego z piccolo, lub wśród innych nagród)

Po porannym zbiorze skończyłam zad. czwarte i już tylko to ostatnie zostało - jutro po południu będę już po rekinich opowieściach , a że i hodowlany zrobiony to do czwartku wczasy pod gruszą Mietce na leśnej urządzę :p albo pod świeżo ,,wyklutym,, klonem cukrowym xD:cry:
    Na jakieś większe zakupy w sklepiku nie liczę, bo nie dość , że tych talarków mało to i zaopatrzenie samego sklepu jakieś takie... jak za dawnych czasów w naszym pięknym kraju :p

18. hiacynta

No nie wytrzymam, obsiałam całe pole drzewami z XXL i co, znowu dowiaduję się, że to może mieć negatywny wpływ na wypadajki. Zaraz się chyba z kicham. Pięknie, nic już nie burzę gwiżdżę na GTxD;)

:DRacja, gwarantowane zawsze u mnie 12 szt. szkoda, że nie co 1h;)

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 sierpnia 2024
    bogusiak80, anna0089 oraz hapsak89 lubią to.
  19. krasnoludek10

Z tego, co zauważyłem, to czepki lecą jak szalone nawet po odblokowaniu pól a potem już chyba nie są potrzebne, w przeciwieństwie do GT... Tak rozumiem poradnik.

bogusiak80, hapsak89 oraz hiacynta lubią to.
  20. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

Gratuluję szczęścia i itemków (zawsze mógł być kijek ;D) U mnie farma podsłuchała narzekania i też z piccolo (hodowlanego) wypadła Inrid, ale ja się cieszę bo SP mało (trochę za dużo poszło na tygrysy ostatnio).
    Zostało czekać na dłuże ataki i prezent przeprosinowy (oczywiście piccolo) ;D to chyba jedyny uszczęśliwiacz w ostatnim czasie ;p
    U mnie nowości brak, dlatego marudzę na GT bo chciałabym tsy zgarnąć i liczyć na szczęście. No nic, może w poniedziałek odkręcą trochę kurki po narzekaniach graczy i scamie na roślinki :p