Raszple 50+

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Mirka, 12 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. annals388

annals388 Komisarz forum

Pustawo na ławeczce , ale nie dziwię się , cały czas ziewam :oops::oops:
    Od poniedziałku karnawał na Bahamie.

2. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

O rzeczywiście nikogo, tylko Danusia zajrzała. Pozdrowienia dla wszystkich. Może popołudniową kawką się zadowolimy. O i jeszcze Ania się znalazła :).

Wizard Oskar

Kawka na powitanie

Zapraszasz mnie na kawkę aromatyczną.
    I rozmowę liryczną.
    Uwielbiam otrzymywać od miłych osób zaproszenia.
    To są serc zbliżenia.
    Poranek rozkwita tęczy barwami.
    Aromat kawy między nami.
    Patrzę w czerń napoju i zerkam w twoje oczy.
    Nastrój jest uroczy.
    Moje palce musnęły palce pani dłoni.
    Pani cofa się, pani się broni.
    I jak tu zrozumieć piękne kobiety?
    Budzą zmysłów podniety.
    Lecz gdy już myślisz, że coś więcej nastąpi...
    Pani pola odstąpi.
    Dziękuję więc, bo bardzo miło się z panią rozmawiało...
    Lecz serce niezdobytym pozostało.

Oskar Wizard

Mojabonanza, NASTKA.BURAN oraz tersea51 lubią to.
  3. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Dzień doberek..też otwieram paszczę i ziewam jak krokodyl..jęzor nadal ruchliwy, ząb , na razie, na szczęście - nie lata!!!xD;)Ależ to durne uczucie było;) Wybaczcie, że na ławeczkę teraz wpadam jak po ogień, ale tonę w papierzyskach - jak zresztą co roku o tej porze..później zostaną tylko stałe zlecenia i się ogarnę.. a jeszcze dziś postanowiłam się pocieszyć i poleciałam do mojej kosmetyczki na masaż twarzy i dekoltu - prawie jej tam usnęłam na fotelu - wspaniałe uczucie. Udało mi się wskoczyć bez umawiania, bo klientka jakaś jej wypadła. No więc mam pyszczek gładki jak pupcia noworodka, ale bardziej mi pasi odlot od wszystkich niemiłych spraw - fajna sprawaxD Kupiłam po 3 sadzonki na wyspę i farmę, ciekawe, co z nich wyrośnie - do potem Raszpelki, za kawę nie podziękowałam, a wciągnęłam nosem - dzięki bardzo.

4. annals388

annals388 Komisarz forum

Super Teresko że się odstresowałaś.
    Piekę ciasto na jutro dla wnusi - robią w szkole kawiarenkę , jest jakiś zjazd z dekupażu.
    Ja zaszalałam i kupiłam po 4 sadzonki , ciekawa jestem co z nich wyrośnie / nie mam szczęścia w tajemniczych/

5. danusia41

danusia41 Komandor forum

Kupiła 4 sadzonki i na farmie brak nowości i tarniny a na wyspie mam nowość ale brak tych poprzednich :cry::cry::cry:

Mojabonanza, tersea51 oraz Alicjanastka lubią to.
  6. Alicjanastka

Cześć dziewczynki. Ja też kupiłam, ale po 5 sadzonek, jeszcze z godzinkę zanim zaowocują nieznanym??? Zobaczymy co też tam się wykluje? Do później.
    Niestety Moje Kochane, klapa same starocie :(:cry:. Idę spać, do jutra. Dobrej nocki życzę, do juterka pa.

Ostatnie edytowanie: 20 lutego 2015
    Mojabonanza i tersea51 lubią to.
  7. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Cześć wieczorkiemxDMam pełen opad szczęki - MAM!!!! mam obie nowości!! i oprócz tego buk z dwoma iksami i wisnia japonska, a na wyspie pistacja i granatowiec z jednym iksemxDFakt, to tylko piksele, ale się cieszę..dziś mój czepek, ( w którym się urodziłam) wziął był i zadziałał;)
    ......................
    Pozdrawiam serdecznie Krysię, mam nadzieję, że oczka już lepiej, a nawet jak nie pisze - to może czasem czyta? Buziaczki i kolorowych snów i dla każdej Raszpelki przynajmniej po 1 nowości drzewnej - może być więcejxD łóżko mnie już ciągnie z nieodpartą siłą... odpływam w objęcia snu, do jutra.

8. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hejka,
    czas by się obudzić... wiosna już mi tupie za oknem...Święta niedługo????
    muszę Niuni nowe wdzianko znaleźć

9. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Heja Dziewczynki xD
    W Gdyni wiosna ''pełną gębą''( lecę z Zuzią na spacer):)
    ptaszki świergolą i zakwitł pierwszy krokus(fioletowy):inlove:
    kupiłam po 2 sadzonki na wyspę i farmę --porażka:cry:
    pogodnego i spokojnego dniaxD
    buziaki:D

Mojabonanza, tersea51 oraz Alicjanastka lubią to.
  10. Alicjanastka

Dzień dobry!!!
    Witam wiosennie, różowo xD.
    Cieszę się Tereniu, że udało Ci się zdobyć nowości, mi niestety nie, chyba jestem zmuszona kupić pakiet,ale drogo.
    Również pozdrawiam Krysię i mam nadzieję, że oczy już dobrze? No wszystkie Raszpelki również witam i miłego dzionka życzę i udanych zakupów (nowości ), aby udało się je zdobyć. Uciekam fryzjer czeka, pa, pa.

Mojabonanza lubi to.
  11. danusia41

danusia41 Komandor forum

Dalej mi brakuje tarniny :cry::cry::cry: Krysia , czuje się dobrze ale bardzo mało jest przy kompiexD Aby tylko te zastrzyki jej pomogłyxD Ja byłam na działce i pomalowałam drzewka :D:D Miłego wieczorku:D

Alicjanastka, Mojabonanza oraz tersea51 lubią to.
  12. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Dzień doberek,Raszpelkowo:) U mnie też ptaszki świergolą jak oszalałe, a dodatkowo robią chyba sobie gniazdo koło rynny ( nad mim oknem..) i moje koty oglądają przez szybę serial pt "Udręka i ekstaza",, udręka , bo nie mogą dorwać tych skrzydlatych w pazury, a ekstaza - wiadomo, nie mogą oczu oderwać od fruwaków;)A w domciu fiołki w doniczce oszalały - pełno kwiatów i następne pączki wychodząxD
    Danusiu - też mam nadzieję, że Krysi oczka będą OK - temat jest mi bliski, ( noszę -22 dioptrie..)
    ................
    Buziaczki, Raszpelkowo

Alicjanastka i Mojabonanza lubią to.
  13. annals388

annals388 Komisarz forum

U mnie w sadzonkach bez rewelacji , co prawda na wyspie mam jakieś dwa drzewka których nie miałam , tarniny dalej brak. Na farmie nic ciekawego , poziomkowiec mi przybył.
    Dzięki za kreację.

tersea51, Mojabonanza oraz Alicjanastka lubią to.
  14. danusia41

danusia41 Komandor forum

Mireczko bardzo dziękuję za wiosenną kreację :D:D

15. Alicjanastka

Witam wieczorowo! Ja również Mireczko dziękuję za nową sukienkę. Oszlałam, kupiłam pakiet na farmę i mam dwie tarniny i dwa te nowe kaw...... jakoś tam + to jedno gratisowe:p:)xD a reszta to czarne bzy, śliwy, choinki i jedna cytryna. A na wyspie nici, korci mnie pakiet, ale mam opory przed wydaniem kasy. Muszę się przespać z tym problemem. Życzę kochaniutkie spokojnej nocki.

Ostatnie edytowanie: 21 lutego 2015
    tersea51 i Mojabonanza lubią to.
  16. Mirka

Mirka Baron forum

Witam wszystkich wieczorową porą... trochę Was zaniedbałam... ale tak wyszło...
    przedwczoraj miałam problem z zębem... zaczął boleć diabelec wieczorem... zaczęłam dzwonić po dentystach... kurcze albo nie odbierali telefonów.... albo o tej godzinie już nie pracują... w końcu 0 22 znalazła się dobra dusza i przyjęła mnie... i ząbka niet... pustawo się w buzi zrobiło... ale za to jaka ulga...

Wczoraj bardzo zelżyłam się na staruszka... chciałam zrobić pastę z wędzonej makreli i jajek... jak zobaczył co robię stwierdził, że chce samą makrelę i to w całości... ja już niestety miałam ją w kawałkach... więc zrealizowałam swój plan... biedaczek zdenerwował się i nie gadał ze mną... stwierdził tylko, że on tego nie będzie jeść... nie to nie... my z tatkiem kolację zjedliśmy ze smakiem... pasta w ustach się rozpływała... niech żałuje... za to dziś na kolację zjadł chyba cały bochenek z pastą rybną... aż mu się uszy trzęsły... dziwny facet...

Tereniu... dla Ciebie kiecka...

evencik z TS mi wyszedł nawet nieźle... wszystkie mam drzewka... nawet te ostatnie...
    kowkai i amherstię... przedziwne nazwy...
    chwilę jeszcze posiedzę... ale już mówię Dobranoc... tatko znowu buszuje...

Kiedy niebo zamknie oczy,
    Kiedy rosa trawy zmoczy,
    Kiedy gwiazda z nieba spadnie,
    Księżyc słońcu blask ukradnie.

Wówczas schyli swe ramiona
    Opiekunka zmartwiona,
    Zadumana na tym światem
    Co usycha z lata kwiatem.

I przykryje miękkim piaskiem,
    I otuli ciepłym blaskiem,
    I zabłyśnie złotym okiem,
    Wnet pogrąży ziemie zmrokiem.

Niech miłość szczera i przyjaźń
    ujmą mocno Twoje dłonie
    i prowadzą Cię ścieżką,
    gdzie jest szczęście Twoje...

z sieci

17. danusia41

danusia41 Komandor forum

Pięknego dnia życzę [​IMG] Dzisiaj ledwo się ruszam :cry: Wychodzą zakwasy zimowe po wczorajszej pracy na działce:D:D

18. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Dzień doberek i dzięki za wiosenną zieleń na mojej nowej kiecuszcexDJuż się ubrałam xD Wspólczuję ganiatyki po stomatologach, ja zaliczyłam też kursy w te i wewte, na szczęście na razie jest OK.. Ale na 9 września mam następną wizytę, bo jak określiła moja dentystka - wykopiemy studnię, żeby była gotowa do gaszenia pożaru przed kataklizmem, by nie budować jej w środku ognia;)Jeszcze nie mogę wyjść z szoku, że tym razem nie zrujnowałam się na TS, i nowości wyskoczyły z pierwszego malutkiego zakupu..xDPS u mnie makrelka wędzona była dziś na śniadanie - mamuś i koty zjedli wszystko, ja się spóźniłam;)
    Dzięki Danusiu za kawkę iżyczenia śmiejącej się paszczy;)xDxD w realu też piję kawę, coś ciśnienie chyba leci w dół..a na zakwasy nie ma jak gorąca kąpiel i wmasowanie czegokolwiek w rozgrzaną skórę - bardziej chodzi o masaż, mnie zawsze pomagało. Buziaczki Teresa

Mojabonanza i Mirka lubią to.
  19. annals388

annals388 Komisarz forum

Od jutra kombajn za pół ceny . Florki polecą - dlatego żałuję na kolejne drzewka.
    Pięknej niedzieli Wam życzę.

Alicjanastka i Mirka lubią to.
  20. Mirka

Mirka Baron forum

Witam wszystkich serdecznie... coraz cieplej na dworze... u mnie tylko dziś brak słoneczka... ale byłam na godzinnym spacerku... tatko nie chciał nawet małą rundkę zrobić wokół domu... ale rozumiem go... najlepiej czuje się w swoim pokoju... włącza telewizor... ogląda i drzemie... ;):)

Na niedzielne popołudnie wiersz Pani Haliny Urban

''MOJA NADZIEJO''

Przypłyń jak rzeką na kropli wody i zostań ...
    Ubrana w zieleń . Swą suknią lekką jak mgłą mnie otul i zostaw ... Moja nadziejo !
    Ty jak powietrze jesteś potrzebna , by żyć ...
    Sprawdziłam nieraz .
    Dzisiaj i jutro w zasięgu oczu bądź ...
    Nie umieraj !

(z tomiku ''Usta Ciszy ) 14. 01. 2015 r.

Witaj Danuś... dzięki za kawkę... nawet gębusia przez cały dzień mi się śmieje... widzę, że jesteś w swoim żywiole... Twoja działeczka... :inlove:

Witaj Tereniu... niestety ja pozbyłam się ząbka... Ty będziesz miała odbudowany... u mnie nie było już co gasić... :cry:
    pastę z makrelki jeszcze mam na dziś... na kolację nie muszę nic wymyślać... a na śniadanko tradycyjnie była jajecznica na wędzonym boczku i ze szczypiorkiem... tatko tylko się oblizywał...
    :D

Witaj Aniu... ja kupuję abonament dla wygodnych gdy jest promocja... płacę wtedy 40 zł na miesiąc... jest wszystko... kombajnem za pół ceny się przepłaca... miłego popołudnia... :)

Witaj Nataszko... u mnie gorzej ze spaniem... śpię po 4-5 godzin dziennie... hihihi.... wiosna mnie nie zaskoczy... w realu brakuje mi godzin... to dlatego zaglądam tu rzadziej... :oops:
    a wdzianko już najwyższy czas zrzucić... zima nie tęskni za nami... no i dobrze... choć brak mi jej uroku...
    pozdrawiam... i gratuluję jeszcze raz awansiku...
    xD

Mojabonanza, NASTKA.BURAN oraz tersea51 lubią to.