Raszple 50+

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Mirka, 12 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Witaj Danusiu, dzięki za kawusię i śniadanko, w realu też piję. Raszpelki dzień dobry !!!! U mnie słonecznie, ale mróz i wiatr tak, że bardzo zimno, jak wracałam od pieca to aż do kości przewiewa, bo ja muszę wychodzić na dwór do piwnicy, nie mamy wyjścia bezpośrednio z domu, ale te parę metrów to nic nie zaszkodzi no i zaraz zaobserwuję pogodę:).Pozdrawiam cieplutko i miłego dzionka życzę.

2. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam :)
    właśnie mnie olśniło, że jutro już Popielec, a jak środa popielcowa to dzisiaj ostatki :)
    [​IMG] [​IMG]

przygotuję na wieczór małe co nie co, bo ślubny ma drugą zmianę i tylko z koteczkiem będziemy świętować ;):)
    ale zajrzę na ławeczkę, może ktoś się przysiądzie :)
    miłego dnia Wam życzę :)
    idę zabrać się za śledziki :)

3. annals388

annals388 Komisarz forum

Witajcie Raszpelki , MOD-ki i wszyscy zaglądający.
    Słonko , ale wiatr wieje i wzmaga poczucie zimna.
    Noc ostatkową spędzę w pracy :(ale nie jest źle i tak byłabym sama.
    W realu też popijam kawę. Miłego dzionka.

4. danusia41

danusia41 Komandor forum

Już przyniosłam małą zakąskę [​IMG] Dzisiaj Ostatki

5. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Pewnie, ze się przysiądę..zeby nie Raszpelkowo, nie spracowałabyn, że dziś ostatki:)Duch w narodzie umiera, dawniej cała klatka schodowa buczała i przeoczyć się tego dnia nie dało, bo i piętro niżej i wyżej był bal na cztery fajery. A dziś cichutko, skromniutko, nawet muzyczki nie słychać;) Nie żebym tęskniła do tych bali sąsiedzkich, co to , to nie.:mad:Ja do pracy musiałam wstać parę minut po piątej, a u nich kończyły się wrzaski o 3 - 4 -tej rano:mad:Teraz pewnie dopadł brak pieniążków, bo różne instytucje już nie rozdają tak chętnie zasiłków jak kiedyś.. a czort ich bierz;)
    ............
    Event skonczylam - papierków jeszcze nie:pFarma tak muli, że nie chce się na nią wchodzić..co to jest, że przy każdym nadprogramowym evencie wszystko zaczyna się sypać..
    jak to napisała Mariola, dbając o właściwą masę ciała wszamam większość z tego, co postawiłaś DanusiuxD;)

Mojabonanza, Alicjanastka oraz Mirka lubią to.
  6. Mirka

Mirka Baron forum

Witam wieczorową porą... wpadłam na ostatki z kotem w tle... dziś mamy Ostatki jak już pisałyście... ale mamy też Światowy Dzień Kota... wszystkiego najlepszego dla naszych milusińskich...

"Słyszałyście skąd się wzięły Ostatki na zakończenie karnawału?... jak się okazuje, ostatki zawdzięczamy pewnemu Horacemu, który to leniem wielkim był i uciekł z pracy nad morze... Kosztowało go to niestety życie ale posłuchajcie sami jak to było:

Pewien z Krakowa leniuch Horacy,
    co niemożliwie unikał pracy
    i za to KAR NAWAŁ
    on wciąż dostawał,
    dał dyla nad morze na cacy.

Wchodząc do morza, zdejmując gatki
    spojrzał w horyzont i rzekł: "O STATKI!"
    I nagle fala
    z nóg go powala,
    morze go wciąga w otchłań pramatki.

I już KAR NAWAŁ skończył się w pracy
    bo już nie żyje ten nasz Horacy
    a na pamiątkę ostatnich słów
    świętuj "O STATKI" w tym roku znów,
    tak jak świętują wszyscy hojracy.

Jak się prawdopodobnie domyślacie ten limerykowaty wierszyk tłumaczy także skąd się wzięła nazwa KARNAWAŁ i dlaczego OSTATKI obchodzone są na zakończenie tegoż, a nie, na przykład, na jego początku lub w środku. Bawiąc się podczas tegorocznych OSTATKÓW nie zapomnijcie więc wypić zdrowia nieszczęsnego Horacego."

opowieść i wiersz z sieci...

Witaj Danuś... dzięki za kawkę... gratki dla jgronowicz za następny poziom...

Alu... ja niestety muszę wychodzić do pracy w taka pogodę... i na dodatek pracuję w terenie... w taką wietrzną i deszczową pogodę jest to niemiłe... ale pracować muszę... na szczęście niecałe trzy lata...

Grażynko... chętnie się przysiądę... u mnie staruszek zabiegany... samochodzik musi zrobić... za śledzikiem za bardzo nie jestem... za to kielicha malutkiego wypiję... [​IMG]

witaj Aniu.... spokojnego dyżuru Tobie życzę... i smacznego śledzika...

Danuś.... ale wyżerka... dzięki... już się goszczę...

ta prawda Tereniu... duch zabaw umiera... u mnie też cisza w całej kamienicy... a kiedyś piski... śpiewy... tupot nóg... nie można było wytrzymać... bawiono się do białego rana... a teraz brakuje tego...
    gratuluję końca evenciku.... posadziłam na łące ładunki... ciekawe co będzie...
    hihihi... nie wszam wszystkiego.... zostaw coś dla mnie... miłego świętowania...

Mojabonanza, Alicjanastka oraz tersea51 lubią to.
  7. danusia41

danusia41 Komandor forum

A to dla zdrowotności [​IMG] Jak ostatki to ostatki:D:D U nas też kiedyś było głośno w bloku a teraz cisza i spokój :D Dzięki za gratulki !!!!

8. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Danusiu, przyłączam się do gratulek dla JGxDi do drinków oczywiściexDI dziękuję, że cichutko powiedziałyście mi, iż dziś dzień KOTA.. moje na szczęście to przegapiły, ale u nich codziennie jest dzień kota, więc tylko extra sztuki mnie ominęły;)xDJuż śpią, dziś właściwie jednak dostały prezent, bo zapomniałam przesmarować im pyszczki wieczorem ( dziąsła)..bardzo tego nie lubią;)
    ......................
    Mireczko, ja też odliczałam czas do zakończenia pracy..mogłam iść na wcześniejszą, ale przeliczyłam ile kasy dostanę i jakoś niefajne cyferki wyszły..zatem odeszłam na emę później i jest w miarę przyzwoita, ale dylałam ponad 40 lat..najgorsze były ostatnie miesiące liczyłam każdy dzien..było, minęłoxD

Dobranoc Raszpelki, kolorowych snów..

Mojabonanza i Alicjanastka lubią to.
  9. Alicjanastka

Witajcie Raszpelki wieczorową porą !!!
    Wiecie, że pamiętałam o jutrzejszej środzie popielcowej, ale, że to dzisiaj ostatki to mi uciekło z głowy, dobre co? Dzięki za wszystkie wspaniałości i drinki, jak je wypiję to się będzie dobrze spało ;). Wam też życzę cudownych snów. Dobranoc.

tersea51 i Mojabonanza lubią to.
  10. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i słoneczka życzę na cały dzień [​IMG] Za oknem pięknie świeci słoneczko i zaraz idę na spacerek :D:D Krysia/ krysti/napisała mi że leczy oczka i nie może być długo przed kompem. Pozdrawia wszystkie Raszpelki :D

tersea51 i Alicjanastka lubią to.
  11. Alicjanastka

Witam Raszpeleczki !!!

U mnie dzisiaj słonecznie, ale chłodny wiatr wieje. Ja już po spacerku, po zakupach i po kościółku w tą środę popielcową. Mamusia obrobiona, w piecu rozpalone więc w domu ciepełko, a ja dopiero spijam kawkę bo wcześniej nie było kiedy. Dzięki za tą od Ciebie Danusiu. Pozdrowionka i do później, pa.

Ja już wpadłam drugi raz aby powiedzieć dobranoc a tu puściutko na naszej ławeczce.
    Dobranoc Raszpeleczki do jutra.

Ostatnie edytowanie: 18 lutego 2015
    tersea51 lubi to.
  12. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Dobranoc Słoneczka.. znowu mnie jakieś wirusy dopadły, ale trwam dzielnie na posterunku;)Mamuś już w łóżku, na szczęście nic nie złapała odemnie, kociska najedzone i poszły spać, to i ja mogę się położyć..jeszcze tylko wpadłam do Raszpelkowa i zmykam spać, zostawiam za sobą pracowity dzień, kolorowych snów

Mojabonanza i Alicjanastka lubią to.
  13. Mirka

Mirka Baron forum

Witam wieczorowo... no i koniec karnawału mamy... dziś środa popielcowa...

widzę, że już każda "obrobiła" rodzica... teraz czas mamy dla siebie... moje chłopaki już śpią... ale mi też oczka się przymykają... ostatnią nockę miałam z przerwami... tatko buszował... Dobranoc... słodkich senków...

Chcę Ci życzyć na dobranoc
    aby miękkość twej pościeli
    międzygwiezdny wiatr wymościł
    i księżyca blask wybielił…

Chcę Ci szepnąć na dobranoc,
    że dziękuję ci za wszystko,
    bo choć dzieli nas pół świata,
    to w tej chwili jesteś blisko…

Chcę Ci posłać na dobranoc
    delikatne świerszczy granie,
    by żeglować było piękniej
    po wszech nocy oceanie…

Chcę Ci oddać na dobranoc
    migotliwy lot motyla
    i jabłkowych lodów zapach
    aby twoje sny umilał…

Chcę Ci wyznać na dobranoc,
    że mam też marzenie własne
    by usłyszeć twe: „dobranoc”
    zanim snem pogodnym zasnę…

z sieci

tersea51, Alicjanastka oraz Mojabonanza lubią to.
  14. Alicjanastka

Dzień dobry Raszpelki i Wszyscy pozostali !!!
    Witam i zapraszam na kawusię i śniadanko.

Mojabonanza i tersea51 lubią to.
  15. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam , witam :D:D Kawusię w realu też piję :D:D Wzięłam się za ogarnięcie miszkania bo parę dni miałam lenia :D:D Słoneczka życzę na cały dzień :D:D

16. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Heja DziewczynkixD

nie bardzo wiem o czym Wam pisać -jestem zdrowa w ''Raju Emeryta ":)
    pierwiosnki i przebiśniegi kwitną obiecując wiosnę i zajęcia w ogrodzie:p
    Mega pociąg kiepski:(:(
    Śniadanko i kawusia smaczne i pięknie podane;)
    buziaki:D:D

Alicjanastka i tersea51 lubią to.
  17. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

xD
    łał, co za full wypasxDDzięki Alu, co prawda łyknę wieczorkiem, a co to szkodzi..mniamuśne jedzonkoxD
    cześć Słoneczko z "Raju Emeryta"..;)Ja też tak chcęxDA tu rzeczywistość skrzeczy - dziś dwa razy latałam do mojej dentystki - mój cudny ząb na wkręta zaczął mi się w buzi poruszać, więc pełen alarm..po wizycie o 14-tej szczęśliwa i zadowolona byłam mniej więcej do 16 - tej, kiedy ta zaraza poruszyła mi się w pysku po raz drugi - i apiać dylałam na drugi koniec miasta, autobus tam jedzie ok 30 minut, i cały ten czas szlag mało mnie nie trafił..Teraz ma być już spokój, jest po 20-tej, nic się nie dzieje, a ja cały czas język wprawiam w ruch - czy na pewno?;):p;)
    Mamuś już w łóżeczku, kociska niespokojne, bo rozmawiałam z córcią i pewnie słyszały jej głos - no to dlaczego jej tak długo nie ma? Stado się kotom zdekompletowało i są niespokojne..muszą jeszcze poczekać, dzieciątko jest bardzo daleko i wraca za ponad tydzień - a w domciu dziwnie spokojnie jest;);)
    Buziaczki, moje miłe, spadam

NASTKA.BURAN i Alicjanastka lubią to.
  18. annals388

annals388 Komisarz forum

Tereniu - to tak jest : ten jęzor lata i szuka:))
    Ja już powolutku zbliżam się do łóżeczka. Dobrej nocki.

19. Alicjanastka

Ja też wpadłam pożyczyć miłej nocki i uciekam do łóżeczka bo już północ się zbliża. Dobranoc kochane.

tersea51 lubi to.
  20. danusia41

danusia41 Komandor forum

Co za porządki :wuerg::wuerg: Wpadłam na kawkę a tu niespodzianka :oops: zrób sobie sama :cry::cry: [​IMG] Miłego i słonecznego dnia życzę :D:D Mam taką nadzieję że Raszpelki przechodzą przesilenie zimowe a później wrócą na ławeczkę :D:D

NASTKA.BURAN i tersea51 lubią to.