Raszple 50+

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Mirka, 12 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Heja Dziewczynki:D
    Co tu tak pusto ?:sleepy:
    Czyżby tu dotarł komunikat ''emeryci i renciści przechodzą na czerwonym świetle ";)
    Śniadanka brak kawusi brak:cry:
    a feeee>:(

buziakixD

2. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam :)
    chyba wracam do normalności ;):) choróbsko poszło precz i wczoraj nawet wyszłam na dotleniający spacer :)
    może jeszcze nie jest za późno na poranną kawę

3. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Witaj Anitko...czy to bardzo niegrzecznie będzie , jak zapytam, gdzie Ty się podziewałaś;);)Myślałam, że zrobisz "frekwencję" ..xDxD A na czerwonym nie przechodzę, za bardzo ZUS by się wzbogacil..brała ta instytucja moją ciężką forsę przez ponad 40 lat, to ja też chcę teraz trochę sobie odebrać, jeszcze nie nacieszyłam się tym, że nie muszę rano zapylać na etat.. dwa lata biorę emeryturkę, cóż to jest , nadal mam wrażenie, że to tylko dłuższy urlopxD
    Na poranną ( południową?) kawę zawsze jest dobry momentxD;)xD Własnie siorbię też w realu, do potem Słoneczka

Mirka, Mojabonanza oraz Alicjanastka lubią to.
  4. annals388

annals388 Komisarz forum

Witam , ja też w realu popijam kawę małymi łyczkami.

5. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Na ZUSiku siedzę od 8lat i mam wymarzony domek bez obowiązków na które nie mam ochoty no ccccccchyba że córka mi podrzuci
    wnuka upewniwszy się wcześniej że mam na to ochotę:DxD:D
    buziaki:D

6. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Bry wieczór RaszpelkixD Mirka - zniknęłaś nam ostatnio..jak się czujesz? Napisz cokolwiek np., żyję i uspokoimy się.
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Spotkało mnie cosik dziwnego..w nocy z soboty na niedzielę , parę minut po drugiej pierdyknęło potężnie, na niebie pokazał się żywy ogień i pierwsza myśl - Boże, komuś dom poleciał w powietrze..tylko żadne syreny karetek nie wyły..Na miejscowym portalu słowa o dziwnym nocnym wybuchu nie było, dopiero dziś rano dowiedziałam się, że to była burza. Ludzie - burza zimowa z pojedynczym grzmotem - niebo zapłonęło jak przy bombardowaniu - to skojarzyło się mojej mamie - bomby..Dosyć długo chodzę po świecie i pierwszy raz w życiu widziałam takie niebo, a ten grzmot podniósł moje łóżko razem ze mną, takie miałam wrażenie.
    .................
    W czwartek podobno event walentynkowy, zgadula pełna ploteczek na temat. Kolorowych snów, buziaczki, Teresa

7. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam Raszpelki [​IMG] Miłego dnia życzę :D:D Mireczko, napisz do nas - prosimy :cry::cry:

8. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam :)
    śniadanko Danusiu smaczniutkie :) dziękujemy, że tak o nas dbasz :)
    Mireczko, odezwij się do nas, bo smutno nam tu bez Ciebie i tęsknimy za Twoimi strofami :(

9. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Witam dziewczęta. Życzę miłego dzionka. Racja,że bez Mirki smutno. Ja tez trochę rzadziej zaglądam, ale nie chcę nadużywać córki kompa, wszystko możliwe, że mój do niedzieli wróci z naprawy, a jak nie no to trudno poczekam jeszcze troszkę. Wracajcie wszystkie szybciutko na naszą ławeczkę bo zarośnie mchem, jeszcze raz pozdrawiam Was Raszpelki i życzę wszystkim zdrówka. Dzionek robi sie ładny bo zaczyna u mnie świecić słoneczko. mam nadzieję, że u Was też pogoda wiosenna.

Mirka, tersea51 oraz Mojabonanza lubią to.
  10. annals388

annals388 Komisarz forum

Witajcie Raszpelki i nie tylko. Tak miałam chęć kupić sobie tulipłatki do wazonu , pobiegłam na bazarek i ...nie było nikogo z kwiatami!!!
    Ale zadowoliłam się owckami.
    Dzięki za śniadanko , już sobie robię kawkę w realu .
    Milutkiego dnia.

11. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Kolorowych snów Raszpelkowo:)Smutaśno tu troszkę, Raszpelki się rozpierzchły..byle do wiosny, będzie słoneczko, będzie pełna ławeczka.. przynajmniej taką mam nadziejęxDPrzeczytałam, że jutro znowu BB - coś im tam w górze zaszkodziło chyba ? pociągu jak nie było tak nie ma, o G&T pomarzyć sobie można..a tu co dwa dni BB, czytaj "wyskakujcie z kasy, kupujcie superpaszę"..
    Dobrej nocki moje miłe Teresa

Mirka i Alicjanastka lubią to.
  12. Alicjanastka

Oj tak Tereniu pustawo, nie przychodzą dziewczynki na ławeczkę, ale mam nadzieję, że niedługo się zjawią bo smutno u nas w Raszpelkowie sie zrobiło. Nie czytałam o BB, ale nie będę robić. Niech dadzą coś innego a nie ciągle to samo w kółko. Życzę miłych snów i też zmykam do łóżeczka, pa, pa.

Mirka lubi to.
  13. danusia41

danusia41 Komandor forum

Śpijcie dobrze bo jutro zaczynamy poszukiwania zaginionych Raszpelek :cry::cry: Trzeba dobrze wypocząć :D:D Dobrej nocy , do jutra !!!!!!!!!!!!

Alicjanastka i Mirka lubią to.
  14. Mirka

Mirka Baron forum

Wpadłam się przywitać... wnusia odjechała... buuu... :cry:smutno w domu... :cry:prawie wszystko już ogarnęłam... jestem zmęczona... jutro poczytam co się tutaj działo... jest tego trochę... o_O:)

sen...

autor: Jowitka

tylko sen ukoi codzienność
    znikną troski te z życia wzięte
    gdy okryjesz się ciepłą kołderką
    śnij o gwiazdach i błękitnym niebie

i zapomnij co było dzisiaj
    bo odeszło to już w zapomnienie
    ta jedyna cudowna chwila
    nocna pora i senne marzenie

tersea51, Mojabonanza oraz Alicjanastka lubią to.
  15. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i miłego dnia życzę [​IMG] Mirka się znalazła ale jeszcze brakuje Raszpelek :cry::cry::cry:Majka rośnie ale ten błysk w oczku pozostaje :D:D:inlove:

Mirka, Alicjanastka oraz tersea51 lubią to.
  16. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Błysk w oczkach - bezcennexD;)xDDzien dobry i dzięki za poranne co nieco.. U mnie buro, śnieg topnieje i ciężkie chmury na niebie.. postanowiłam , że się nie dam i od rana zrobiłam sobie dzień dziecka - po śniadanku wszamałam dwie wiśnie w likierze i humor mi to natychmiast poprawiłoxDPóźniej mam zamiar nadal grzeszyć;)xD Do potem Raszpelki

Mojabonanza, Mirka oraz Alicjanastka lubią to.
  17. Alicjanastka

Witajcie Raszpeleczki !!! Ja na chwilkę, miałam gościa i tez od rana grzeszymy, a jutro tłusty czwartek i dalej będziemy grzeszyć:p:D. Za chwilę muszę wybrać się do PZU :(, nie lubię tej biurokracji, ale cóż trzeba pozałatwiać różne sprawy. Do później pa, pa.

Mojabonanza i Mirka lubią to.
  18. Mirka

Mirka Baron forum

Witam wszystkich serdecznie... miło znowu wpaść na ławeczkę... od tygodnia już chodzę do pracy... prawie 2 miesiące siedziałam w domu... rozleniwiłam się... tato chodzi... zapomina nawet o lasce... apetyt ma za dziesięciu... kłopot z głowy...

"Witam Cię uśmiechem"

autor: australijka

z dedykacją przyjaciołom z netu

Witam Cię uśmiechem i życzliwym gestem.
    Prezent Ci przynoszę w zdobionym koszyku,
    Gdzie uśmiech i radość, a do tego jeszcze
    Wiele pięknych rzeczy, ustawionych w szyku.

Tam znajdziesz lojalność, niezwykła zaleta.

Cierpliwość w słuchaniu - tego, co Cię boli,
    Poczytać ci mogę, ze mnie wierszokleta...
    A żale i smutek odpłyną powoli.

Podam Ci nadzieję na srebrzystej tacy,
    Tak pięknie zieloną i pachnącą wiosną...
    Gdzie bzy i jaśminy, wróżka przyszłość znaczy:
    Niech będzie spokojna i wielce radosna

Daję Ci to wszystko, zechciej przyjąć, proszę.
    Z serca ofiaruję grosik szczęścia złoty...
    Wiele innych życzeń na fali zanoszę,
    Oby do spełnienia nie zbrakło ochoty.

Witaj Danuś...ja nie zaginęłam... cieszyłam się tylko przywilejem babci... a Maja to czysty diabełek... jednak coś w tych oczkach ma... adorować ją trzeba było cały czas... co to będzie później?... strach pomyśleć... biedne te chłopaki...
    dzięki za kawkę... postawiła mnie na nogi...

hej Tereniu... pozazdrościłam Tobie tego Dnia Dziecka... poleciałam do Biedronki... kupiłam Michałki białe... prawie pół kilo sama wchłonęłam... teraz cierpię... ot głupota ludzka nie ma granic...

siemka Alu... słodkość to nie grzech... to wielka rozkosz... pączki na jutro już zrobione... chłopaki co chwilę mi podbierają... muszę gdzieś je schować... bo okaże się, ze jutro będę musiała zrobić jeszcze raz... a za bardzo mi się nie będzie chciało... dwa razy pod rząd to samo robić...

tersea51, Alicjanastka oraz Mojabonanza lubią to.
  19. Alicjanastka

Dobry wieczorek. Miruś fajna ta wnusia, rozkoszna, by się schrupało;). Cieszę się, że tatuś dobrze się trzyma. Ja dzisiaj pół nocy nie zmrużyłam oka, było po 3ciej. jak jeszcze nie spałam, nie wiem co to się działo? A w PZU nie pozałatwiałam spraw, trzeba się wybrać do radcy prawnego i zobaczymy co dalej? Słodycze, och jak ja je kocham, ale nie powinnam ich jeść, co innego gdybym była szczupła., ale niestety tak nie jest:(. Jutro sobie nie odpuszczę. Mam postanowienie, iż od środy popielcowej szlaban, zobaczymy co z tego wyjdzie? Danusia i Terenia bardzo tęskniły jak Cię brakowało na ławeczce, no ja i inne dziewczyny też, Prawdopodobnie mój komputer jest naprawiony (twardy dysk). Zięć ma mi go przywieźć w sobotę lub niedzielęxD:):D cieszę się bardzo, widać nie? A teraz życzę wspaniałych snów Raszpelkom takich, które się spełniają i dają wiele radości. Dobranoc !!!!!

Mojabonanza lubi to.
  20. danusia41

danusia41 Komandor forum

Pączki na jutro już czekają [​IMG] Dalej czekamy na Raszpelki - Krysię , Anie i pozostałe bo nie będę wyliczać :cry::cry: Kolorowych snów :D:D

tersea51, Mojabonanza oraz Alicjanastka lubią to.