Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam Raszpelki :D:D [​IMG] Nie było mnie parę dni , laptop odmówił współpracy ze mną i się zepsuł :mad::cry: Dziękuję za wszystkie życzenia :D Myślę że mi wybaczycie że nie podawałam kawki :D:D

2. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Wybaczmy, wybaczamy ;):)
    na kawusie może trochę za późno, ale ciasteczko mniam, mniam :)
    teraz będę może rzadziej tutaj zaglądać, bo moja córcia ma na 15 stycznia termin porodu i jakoś na tym fakcie jestem w tej chwili najbardziej skupiona :)
    miłego wieczorku :)

3. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Kolorowych snów, RaszpelkowoxD Widzę, że niedługo będzie następna forumowa wnusia - Grażynko - nie wiem dlaczego, ale mam nieodparte wrazenie, ze urodzi się dziewczynka:)Trzymajcie się , na razie mam jakiś taki gorszy okres, powrót Danusi z kawą i ciachem stanowi pocieszkę, chyba do łóżka myknę, już późno się zrobiło.. Coś przegapiłam? co się stało Twojemu TŻ, Aniu?
    Ala -a Ty naprawdę drugą połowę masz w domku tylko na Świeta? łyso tak czekać..., Krysia ma podobnie. Ja już od dawna na nikogo nie czekam, ma to też swoje dobre strony, zmiatam lulu

4. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam Raszpelki i miłego odpoczynku życzę [​IMG] Czekamy na nową Raszpelkę :D:inlove:

5. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam Kochane :)
    Danusiu, dziękuję za zestaw śniadaniowy, dzisiaj święto i to miłe dostać już coś gotowego :)
    Tereniu, Twoja intuicja Cię nie zawodzi, to będzie dziewczynka :)
    pogodnego i miłego dnia Wam życzę :)

6. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Witam dziewczęta, nie mam głowy, przepraszam, że nie zaglądam tyle ile bym chciała, ale znowu duże zmartwienie (pogrzeb), zmarł siostrzeniec męża 36lat (rak odbytu z przerzutami na przewody moczowe i nerki), a dopiero ponad 4 lata byliśmy na weselu. Zostawił córeczkę, teraz w styczniu kończy 3 latka, to jest straszne. Pewnie mnie nie będzie jakiś czas[ciach] Nie wiem kiedy pogrzeb bo to w Warszawie a tam są terminy tak, że może dopiero w poniedziałek. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia w tym Nowym Roku i następnych.

Twój post edytowałam,zapoznaj się proszę z regułami gry,a szczególnie z tym punktem:

MOD_Atena.

Last edited by moderator: Jan 6, 2015
    Naoma, tersea51 and Mirka like this.
  7. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam wszystkich, Alicjanastka,bardzo mi przykro z powodu nieszczęścia w rodzinie,współczuję.
    Niestety Twój post musiałam edytować,mam nadzieję,że rozumiesz.

Miłego dnia wszystkim życzę :)

8. Mirka

Mirka Baron forum

Witam wszystkich świątecznie... dziś Święto Trzech Króli...

"Podróż Trzech Króli"

Kiedyś trzej mędrcy ze Wschodu
    rzucili rodzinne gniazda,
    by odbyć podróż w nieznane,
    gdzie wiodła ich lśniąca gwiazda.
    Choć droga była niełatwa,
    trudy znosili z ochotą,
    niosąc bogactwa swych krajów-
    mirrę, kadzidło i złoto.
    A gdy Dzieciątko ujrzeli,
    upadli przed Nim na twarze,
    nie wiedząc, co tak naprawdę
    przynieśli Maleństwu w darze.
    Że znosząc trudy podróży
    za gwiazdą lśniącą na niebie
    ofiarowali Dziecinie
    największy dar - samych siebie.
    Ja także chcę pójść ich śladem,
    ku Gwieździe, co w dali lśni,
    by zanieść w darze Dzieciątku
    swe serce, uśmiech i łzy.

Kalina Beluch

Witaj Danuś... dzięki za kawkę... dobrze, że masz już naprawiony laptuś...

Tereniu... coś te pogody są dla nas niełaskawe... przymulona ciągle chodzę... taka nijaka... tatko też już od 2 dni nie chce mi jeść... 2-3 x dziennie zmieniam całe łóżko... łącznie z kołderkami... kocami... jest "bardzo nieposłuszny" jak można tak nazwać... nie nadążam z suszeniem...

Grażynko... trzymam kciuki... w ciągu tygodnia wszystko się wyjaśni... będzie następna forumowa wnusia... moja Maja 1 stycznia skończyła już 8 miesięcy...
    życzę Twojej córci szczęśliwego rozwiązania i bobaska na 100 punktów... buziole dla niej...

Alu... bardzo współczuję... przytulam Ciebie do serduszka...

EDIT:

MOD_Atena... dzięki tylko za edytowanie postu Alicjinastki... Jesteś Wielka...

Last edited: Jan 6, 2015
    Naoma, Alicjanastka and NASTKA.BURAN like this.
  9. annals388

annals388 Komisarz forum

Witajcie dziewczynki. Niestety i w nowym roku kłopoty nas nie omijają .
    Włodkowi zrobił się mnogi ropień na pupie , a właściwie w pachwinie , miał go nacinanego - biedak , to miejsce takie nieciekawe.
    Nasza Majusia rośnie ,jest urocza - jak ten czas szybko pędzi.
    Zajrzałam do zgaduli...oj dzieje się.
    Pozdrawiam i utulam.

10. frytka77

frytka77 Naśladowca mistrzów

Heja Dziewczynki:D

Wpadłam się przywitać ale na ławeczce zimno i pusto
    współczuję Włodkowi -kiepskie miejsce i ból duży
    cieszę się że nasza Majusia dobrze się rozwija
    Ala nad Tobą wisi jakieś fatum
    buziakixD

11. Mirka

Mirka Baron forum

Witam ponownie...

ajajaj... to się Włodek nacierpiał... ale teraz już jest na pewno lepiej...
    to prawda Aniu... czas szybko leci... dzieci coraz starsze... hihihi... my coraz młodsze... dzięki...
    w zgaduli już wszystko wiadomo... jest oficjalne już OO...

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/zadanie-hodowlane-niańka-do-kurcząt.14977/

ale tego znowu potrzeba... trzeba uruchomiś hodowlę i warsztaciki... ale czy ze wszystkim zdążę... będę próbować...

witaj Anitko... świętujemy to nas mało... ale za chwilę się zacznie... buziaki od Mai...

12. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Atenko, rozumiem , w tej chwili jestem, a nie wiedziałam, dzięki za uświadomienie. W razie czego mam tryb urlopu:).

13. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Ło matko i córko - serdecznie współczuję Twojemu TŻ:eek: Przed laty spotkała mnie podobna nieprzyjemność pod prawą pachą..brr niby lepsze miejsce, ale sączek i pozostałe atrakcje pamiętam do dziś, do dziś zresztą mam małą bliznę i dołek po tej przypadłości
    .................
    No i widzę, że w nowym roku bierzemy w cztery litery..Mirce tatko "psoci", ja to tak nazywam, bo mamuś łóżeczka nie tyka, ale zawsze wizytuję po niej łazienkę i sprzątam, jak trzeba..cóż, życie. Ala znowu jedzie na pogrzeb.. dosyć tego - niech któraś chociaż wygra w Lotto, proszę;)
    .....................
    MOD Atena - jesteś kochana i dziękuję Ci bardzo za moderowanie z ludzką twarzą.. najbardziej ostatnio ( w maju ub.r.) ucierpiała Mirka, omal nie rozleciało się wtedy nasze Raszpelkowo, a ówczesne emocje ... oby nigdy powtórki z rozrywki nie było.
    Do potem Raszpelkowo xD

Naoma, Alicjanastka and Mirka like this.
  14. Mirka

Mirka Baron forum

Witaj Tereniu.... widzę, że i Ciebie kiedyś dopadła taka przypadłość... ja miałam ropień nie powiem gdzie... byłam wtedy dzieckiem.... ale do dziś pamiętam ten ból... blizna też pozostała na pamiątkę... :eek::cry:

tatko się trochę uspokoił... zjadł kawałeczek chlebka... przytulił się do podusi i śpi... przed tym wypadkiem też chodziłam krok w krok za nim... ściereczka to moja przyjaciółka... ;):D

że Ty jeszcze pamiętasz ten incydent... staram się zapomnieć... wchodząc jednak na forum nieraz się nie da... >:( ale milczę... :sleepy:

do potem... xD

EDIT:

wpadłam powiedzieć Wam dobrej i spokojnej nocki... :)

Machasz do mnie z daleka
    i krzyczysz: poczekaj! poczekaj!
    Lecz krzyk Twój w kłębach chmur ginie,
    czuję, że jestem w zaczarowanej krainie.

Wyciągam ręce,chcę dotknąć Ciebie,
    nie mogę, więc staję się chmurą na niebie,
    płynę za Tobą w blasku księżyca,
    który swym pięknem oko zachwyca.

Dotykam gwiazd, dotykam nieba,
    lecz Ciebie jednak dotknąć się nie da,
    płynę i płynę, coraz to prędzej,
    dogonić Ciebie! Nie chcę nic więcej!

Już jestem blisko, tak blisko Ciebie,
    wyciągam rękę i... czuję... pustkę na niebie...
    Czy to był anioł? czy to był święty?
    Otwieram oczy… sen to był piękny...

blaskiem księżyca Was pozdrawiam... jego najpiękniejsze nutki w uśmiechu serca zostawiam... niech gwiazdy rozkołyszą Wasze sny...

15. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Witajcie w Nowym Roku... i niech co złe, już się wydarzyło...i chwatit i dobranoc

16. Mirka

Mirka Baron forum

Święta... święta... i po świętach... dobrze, że się już skończyły... można wyjść do miasta... nie będzie już chyba nic zamknięte... a mam kilka spraw urzędowych do załatwienia... :)

noc przespana spokojnie... chłopaki pojechali do pracy... dla mnie zaczął się powszedni dzień... zabieram się za sprzątanie i śniadanko... :)

teraz zapraszam na kawkę z Sinatrą... popijam ją właśnie i słucham tajemniczego a do tego tak ciepłego głosu... :music::inlove:
    przyszły i wspomnienia... echchch... :cry:

Witaj Nataszko... dobrze, że wpadłaś... wypij ze mną kawkę a nie browara... ;)xD

NASTKA.BURAN, Naoma and Alicjanastka like this.
  17. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam Raszpelki i życzę miłego dnia bez kłopotów :D:D Mireczko, też popijam kawkę w realu :D:D [​IMG] Do kawki ciasteczko:D Dzisiaj zaczynamy nowy event imam nadzieję go skończy bo poprzedniego nie skończyłam :cry::cry:

Naoma and Alicjanastka like this.
  18. Mirka

Mirka Baron forum

Ojejku!!!... nikogo nie ma na ławeczce... straszne pustki... czyżby wszyscy na farmie zakasali rękawy... ja walczę z kurami i kaczkami... reszta w stodole...

witaj Danuś... dzięki za ciacho... event skończysz... nie martw się... długo robią się tylko kocyki-przytulanki w młynie... na nie trzeba będzie trochę poczekać... zastanawiam się tylko po co tyle zagród kameleonów... ojej... aż 18... jak dobrze policzyłam...

Naoma and Alicjanastka like this.
  19. danusia41

danusia41 Komandor forum

Też się zastanawiam :wuerg::wuerg: Zawsze była do wygrania jedna zagroda :oops::music: A teraz tak dużo;)

20. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Witam RaszpelkowoxDNastka, podpisuję się pod tym obiema "ręcyma";);)
    Pewnie dlatego tyle, byśmy zdążyli naprodukować do BB - kameleonki mają być następne do kolorowania, w poradniku jest taka wzmianka, a przecież w styczniu lada moment będzie Baby Boom - to nie za dużo tych kameleonków do tego czasu będzie, jeżeli wejdą do oaz:p Na razie produkuję kocyki w młynie, potem chyba pójdzie pasza dla nowych stworów, chyba , że pokaże się na targu, to wolę kupić, a do młyna puścić superpaszę - ciągle jej trzeba..

Sinatrę posłuchałam, pamięć mi się też otworzyła na oścież..dziwne, latami nie pamiętasz o jakimś zdarzeniu, a tu piosenka, czy częściej zapach kojarzy się natychmiast i przywraca najdrobniejsze szczegóły z innego życia.. Ech, nie ma co pisać dalej, do potem Raszpelki