Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Danusia jak zwykle, ranny ptaszek, dzięki za śniadanko. Mireczko, fajny kominiarczyk na szczęście. No dzisiaj ciut odpoczynku, ale jutro trzeba małżonka spakować na wyjazd i może jakieś małe zakupy jeszcze. Mam nadzieję, że dzisiaj evencik skończę. Pozdrawiam i miłego dzionka życzę.

tersea51, NASTKA.BURAN and Mirka like this.
  2. Mirka

Mirka Baron forum

mamy... [​IMG]

Witam Was kochane dziewczyny w dziewiczym noworocznym dniu... niech się Wam szczęści a mgła zapomnienia pokryje wszelkie troski... wejdźcie w ten nowy roczek zdrowo... radośnie... z optymistycznym nastawieniem, że tak będzie przez cały rok... i jeszcze dłużej... :):):)

życzę wspaniałej wędrówki ze szczęściem pod rękę... z radosnym uśmiechem na ustach... w każdy dzień Nowego Roku!!!

Danuś... dla Ciebie też wszystkiego naj... naj... naj... dzięki za kawusię... :)

witaj Anitko w Nowym 2015 Roku... niech się Tobie szczęści... :)

Alu... dzięki za te "iskierki codzienności"... może kominiarczyk przyniesie nam wszystkim szczęście... tego Wam i sobie życzę... pociesz się jeszcze mężulkiem... pożegnania są ciężkie... ale powroty za to jakie radosne... pozdrawiam... :)

z eventem jeszcze daleko w polu jestem... do potem... :):):)

3. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Dziewczyny dziękuję za piękną sygmę i awatarek u frytki77 ale tak mi się marzy w 2015 z jamnikiem szorstkowłosym --plissss:p
    buziaki:D

tersea51, Mirka and Alicjanastka like this.
  4. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hejka, najlepszego, radosnego, ze smutkami schowanymi głeboko w kącie.

5. frytka77

frytka77 Naśladowca mistrzów

Natasza zrób se chałupę po okręguxD
    A tak w nawiasie nie masz wilków na zbyciu;)

6. chrobek

chrobek Wyjątkowy talent

Hejaszki Raszpelki:)
    Serdecznie Pomyślności w Nowym Roku życzę - a za rok zapisuję się do klubu:D
    Pozdrawiam:)

7. Alicjanastka

[​IMG]Raszpelkowo!!!
    U mnie dzisiaj straszna pogoda, wiatr huraganowy i do tego pada deszcz, że nie chce się nosa z domu wychylić. Małżonek obkupiony, zostawiamy pakowanie torby na rano bo ma wędliny, a wyjazd jutro po południu. Wracamy do codzienności, wnusia też już nas opuściła, teraz pewnie w ferie przyjdzie do babci na nocowanie:D.Życzę Wam wszystkim dobrej, spokojnej nocki i kolorowych snów.

tersea51 and Mirka like this.
  8. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Bry wieczór Raszpelki Wpadłam się tylko przywitać i powiedzieć dobranoc - kolorowych snow:)Acha, event przeszedł do historii, więc jakby co, to ja już poproszę o cukier;);)
    PS - też nie mam wilków, natomiast innych zagród trochę wpadło, żaby mi obrodziły;)Zmykam lulu, pa

Alicjanastka and Mirka like this.
  9. Mirka

Mirka Baron forum

Witam całe Raszpelkowo w drugim dniu Nowego Roku...

Dziś miałam gości do południa... po południu pojechałam do Bydgoszczy kupić telewizor w Media Markt... są wyprzedaże a tatkowi popsuł się właśnie... wieczorem za to miałam nawał roboty... nareszcie mogę odpocząć...

Anitko... dla kogo ma być ten jamniczek ... dla zuzi czy frytki... buziaki odwzajemnione...

Nataszko witaj... smutasy wyrzuć przez okno a nie kiś w kącie... wszystkiego naj... naj... naj... bez smutasów...

no to jeszcze poczekamy za Tobą chrobeczku... do zobaczenia za rok... pozdro...

to prawda Alu... pogoda "pod psem"... na zakupki ranne wysłałam staruszka... po południu już nie padało... ale nadal wiało...
    u mnie codzienność od kilku dni... brak mi tylko wnusi... przyjedzie dopiero pod koniec stycznia... buuu... dobrej nocki...

Tersea51:...Bry wieczór Raszpelki Wpadłam się tylko przywitać i powiedzieć dobranoc - kolorowych snow:)Acha, event przeszedł do historii, więc jakby co, to ja już poproszę o cukier;);)
    PS - też nie mam wilków, natomiast innych zagród trochę wpadło, żaby mi obrodziły;)Zmykam lulu, pa

Tereniu... jeszcze trochę muszę posiać... bnrakuje mi całe ostatnie zadanie... a sieję tylko na 2 polach...
    nie mam szczęścia ani do zagród... ani do drzewek... nic nowego nie dostałam... jeżyki... żaby... wilki... nie dla mnie... z drzew już nawet nie wiem jakie są nowości... omijają mnie wielkim łukiem... dobranoc ...

Rzuchowska Tamara

Dobranocka.

Po dniu pełnym wrażeń,
    w główkach dzieci pełno marzeń,
    ale teraz już pora na sen,
    słońce odeszło hen,
    księżyc po niebie kroczy,
    dumny i uroczy,
    srebrzyste gwiazdki sennie migają
    do swoich łóżeczek dzieci zapraszają.
    Chodź tu moje kochanie,
    na dobranoc bajeczkę dostaniesz
    i marzyć będziesz we śnie
    o krainie, co szczęściem się zwie.
    Więc chodź tu do mnie maleńka
    zmruż swoje cudne oczeńka,
    więc chodź, już pora na sen,
    jutro czeka cię kolejny piękny dzień.
    Dobranoc moje kochanie,
    niech bajka z Tobą zostanie.

Last edited: Jan 2, 2015
    Alicjanastka and tersea51 like this.
  10. Alicjanastka

Witam wszystkie mieszkanki Raszpelkowa. Pusto dzisiaj na naszej ławeczce, zajrzałam przywitać się i pewnie zaraz pożegnać. Padam, małżonek pojechał 2 godz. temu i znowu będę czekać na niego, ale takie życie. Smutno mi trochę, chociaż czas szybko biegnie i przyjedzie (na Wielkanoc ). U nas nadal pogoda bardzo brzydka, że nie chce się wychodzić z domu. Czekamy jeszcze na zięcia bo ma teraz wylot z Amsterdamu, a ciekawe jak samoloty latają w tą wietrzną pogodę??? Mam nadzieję, że bez niespodzianek. życzę wszystkim sopokojniutkiej nocki i kolorowych snów.

Last edited: Jan 3, 2015
    Mirka and tersea51 like this.
  11. frytka77

Miruś jesteś Boska :inlove:
    Sierściuszka poproszę dla frytka77 to była prababcia Zuzi xD
    W Gdyni wieje i leje więc siedzę przy kominku i popijam winko;)
    buziaczki:D:D:D

Mirka, Alicjanastka and tersea51 like this.
  12. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Hej Raszpelkowo Taki jakiś marazm mnie ogarnął, z niczym nie mogę zdążyć, mamuś też nie najlepiej się czuje, i tak jakoś do kitu się czuję..przejdzie jak zawsze, bo po dołku jest górka, ale muszę przeczekać..buziaczki dla tych co przy kominku i tych przy kaloryferze, czy piecu - , ciągnie mnie ostatnio bardzo mocno 3 x K, czyli kanapa, kocyk i książka, buziaczki i kolorowych snów Teresa

Mirka and Alicjanastka like this.
  13. annals388

annals388 Komisarz forum

Witam , właśnie wróciłam z pracy. TŻ pojechał na zmiane opatrunku.
    Ewent zakończony.
    Buziaki zostawiam.
    Mireczko ...kiecuchna śliczna.

Last edited: Jan 4, 2015
    Alicjanastka, Mirka and tersea51 like this.
  14. Alicjanastka

Dzieńdoberek. Ania już po pracy, raniutko.Z Mireczki jest super krawcowa. Zajrzałam i uciekam, pozdrawiam.

15. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam niedzielnie i pozdrawiam kochane Raszpelki :)
    wpadłam tylko na chwilę - proszę zajrzyjcie do zgaduli, bo tam toczą się ciekawe rozmowy na temat roślin potrzebnych do nadchodzącego eventu, warto zrobić małe zapasy :)

tersea51, Alicjanastka and Mirka like this.
  16. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Hej RaszpelkowoxDDzięki Grażynko - to się nazywa telepatia..właśnie zasiałam żurawinę, poczytałam zgadulę, xD i popędziłam do Raszpelkowa dać cynk - a tu już jest wpis i bardzo dobrzexDWpadnę później, teraz buziaczki i uciekam, potem będzie u mnie cicho i spokojnie, a teraz jest wręcz przeciwnie;)
    Edit: No uspokoiło się u mnie mamuś po kąpieli w łóżku już śpi i posapuje, koty tak samo ( no nie, nie kąpały sięxD), w każdym razie spokój i cisza..niedługo pójdę spać, ale lubię te chwile wieczorkiem, kiedy tak jest. Kolorowych snów Raszpelkowo:)

Last edited: Jan 4, 2015
    Alicjanastka and Mirka like this.
  17. Mirka

Mirka Baron forum

Witam wszystkich wieczorową porą... wpadłam na chwilkę aby Was Wszystkie pozdrowić i życzyć dobrej nocy... jakoś dziś poleguję... brak motywacji do działania... źle na mnie wpływa chyba ta pogoda... robię się leniwa... chyba się położę... chłopaki moje już śpią...

łomatko... mąż dopiero przyjedzie na Wielkanoc... ależ to wieczność... moja bratowa też czeka zawsze za mężem tak długo... nieraz jedzie do niego na 2 tygodnie... pozdrawiam...

Aniu... ja też skończyłam event... ufff zdążyłam... nie zdążyłam uszyć kiecki noworocznej Włodkowi... ale to facet więc się chyba nie obrazi...

dzięki Grażynko i Tereniu za info... zasiałam grzybki... bo najwięcej u mnie schodzą... dobrej nocki...

"Zapada noc"

Sybilla

Już noc zapada,
    kończy się kolejny dzień.
    Po tym, co dziś się zdarzyło,
    zostaje tylko cień.
    Już kolejna karta życia zapisana,
    w naszych sercach głęboko schowana.
    Zasypiają wsie i miasta,
    cichnie całodzienny gwar.
    Na niebie świeci niejedna gwiazda,
    podkreślając nocy czar.
    Już sen puka do drzwi naszych,
    przynosząc ze sobą spokój i ukojenie;
    to nasz przyjaciel, który od codziennych trosk
    daje wielkie wybawienie.

tersea51 and Alicjanastka like this.
  18. frytka77

MIRUŚ jesteś czarodziejką :inlove:
    DZIĘKUJĘxD

Mirka, tersea51 and Alicjanastka like this.
  19. Alicjanastka

Witam Was wieczorową porą. Również posiałam trochę żurawiny, ale mam wielkie braki w tych roślinkach niby potrzebnych do nowego eventu, zobaczymy co to będzie. Dzisiaj mam zamiar się położyć bo rano pobudka, jest msza o 7mej. za sąsiada i chciałam pójść. a na moim łóżku zięć ogląda film :D:D:D, muszę trochę poczekać, życzę pięknych snów i do juterka:)

tersea51 and Mirka like this.
  20. annals388

annals388 Komisarz forum

Dzisiaj leniuchuję , Włodek już był na opatrunku , teraz jedzie po zakupy.
    wnusie mnie dziś obsiadły bo rodzice pracują .