Raszple 50+

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Mirka, 12 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. madzia6310

madzia6310 Weteran forum

W poniedziałek święto Alu i LB a nie sprzątanie :) Ty widziałaś kurnik za mrowisko a ja zwykłą jabłoń za Rambutan, też się uśmiałam ile wlezie :D No ale może ktoś nie zna wartości drzew czy zagród i się skusi na wymianę jak ma 2 sztuki? Nigdy nic nie wiadomo :D

PS: Alu ja jadam różne frykasy a mój wnuk od kilku lat w soboty i niedziele tylko to co wyżej :( Nie daje się przekonać do czegoś innego :( A babcia stoi pitrasi :D (chociaż roboty przy tym jedzeniu najmniej)

2. myszka212

myszka212 Komisarz forum

Trochę Twój post przeszedł bez echa, a przypuszczam, że pisząc go liczyłeś jednak ma jakiś odzew, wbrew temu co napisałeś. Napisałeś co się dzieje w Twoim życiu, chyba nie jest najlepiej...Cały czas zastanawiam się co mogłabym Ci napisać mądrego i podnoszącego na duchu.
    Ja w podstawówce lubiłam tylko historię i j.polski. Ale co to jest analiza matematyczna?:oops:
    Nie przejmuj się tym, że nie mówisz po rosyjsku, to żaden wymóg.
    I nie potrafisz śpiewać? Przypomnij sobie piosenkę StuhraxD. Ja zawsze byłam najgorsza z prac manualnych - wyklejanki, kleje, człowiek cały upaprany, pismo techniczne, brrr...
    Marzenia fajnie mieć, nie zawsze można je zrealizować. Chciałam być nauczycielką historii i cóż...życie potoczyło się inaczej, zmieniałam branżę 4 razy.
    Nigdzie ne nauczą Cię infy na takim poziomie, jakbyś Ty chciał. Mój syn sam się nauczył programowania z netu. Codziennie poświęcał na to od 4 do 6 godzin i teraz jest programistą. Czasami musisz sobie sam pomóc.
    Rozumiem Twoje rozterki w spawie wyboru profilu. Człowiek, jak ma kilkanaście lat na prawdę nie wie kim chce być i męczy się poświęcając czas na naukę tego, co go nie interesuje. Nie mogłam nigdy zrozumieć dlaczego katowano mnie nauką biologii, gdy mnie interesowała historia.
    Piszesz także o depresji, rzadko ją widać na zewnątrz, nie lekceważ tego, poszukaj pomocy, sam nie dasz rady.
    Tomek, nie przejmuj się jakąś nieudaną pracą, skoro tam Cię nie chcą, to na pewno chcą Cię gdzie indziej.
    A bycie dobrym ojcem to już zwycięstwo:)

3. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Dzięki za (swego rodzaju) pocieszenie:) Ty zawsze wiesz jak kogoś podnieść na duchu:)

4. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Tak to już jest, że mamy problemy, młodzi inne, starsi inne, ale jak będziesz starszy pewnie nie raz wspomnisz i się uśmiechniesz. Nie komentowałam bo jak czytałam to chyba gdzieś mi mignęło żeby posta nie komentować, ale trzymam za Ciebie kciuki...

Anetta41, myszka212 oraz krasnoludek10 lubią to.
  5. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Powiem tak. Ten rok do czerwca minął mi dość szybko (studia na SGGW na OŚ, poprawki i w ogóle a potem rezygnacja, bo te przedmioty gdzieś tak w połowie mnie interesowały, w połowie nie), wakacje trochę wolniej, natomiast teraz dziwię się, że dopiero minął październik, ale tak to jest jak ma się w poniedziałek jedne 1,5h zajęcia (i to OGUN, gdzie zaliczenie jest na podstawie obecności lub egzamin jak nie kojarzy Cię z twarzy facet, ale na razie nie było mnie tylko na 2 z bodajże 5 czy 6 spotkań), we wtorek co dwa tygodnie od 11:30 do 14 a jak Ci nie przyjedzie autobus przez 20 minut chociaż miał być, to nawet nie opłaca się jechać, bo masz nb i tak, w środę od 8 do 16:30 (na rano wykład, ale trwa 3h, więc wolę się wyspać), w czwartek nie masz zajęć (no chyba, że mają tam jakieś wykłady, na które możesz chodzić - muszę to w końcu sprawdzić), że o piątku nie wspomnę, bo wtedy zaczynam ćwiczeniami z algebry liniowej, gdzie nauczycielka nic nie potrafi wytłumaczyć, bo tak przynudza (no dobra, wczoraj dobrze wytłumaczyła jeden z dowodów, ale takich przypadków jest mało) a kolokwia robi co tydzień z wykładów i ćwiczeń a na wykładach też tak średnio tłumaczy. Dlatego możliwe, że będziemy mieli z super facetem od analizy matematycznej też algebrę (na jego zajęciach od razu chce się żyć, bo np. przypomina twierdzenia z wykładu i jest po prostu bardzo empatyczny pomimo tego, że czasem ktoś, mu zwróci uwagę, że coś źle napisał albo jakiś student to źle napisał) :) Za to nauczyciel od logiki jest bardzo zabawny (np. mówi, że starsi panowie zbierający grzyby na terenie kampusu szukają skarbówxD) i w pewien sposób też się to przekłada na efektywność uczenia:D

Dobranoc.

PS. Analiza matematyczna to granice, całki, pochodne itd.
    PS2. Wczoraj znalazłem jakąś pracę opierającą się na wypełnianiu ankiet przez Internet i to z domu. Teraz pozostało tylko codziennie zmuszać się do wypełniania 10 paneli z 14 a jutro zarejestrować jeszcze na pozostałe 6. Dzisiaj niestety nie miałem chęci, ale niestety zawsze tak mam na jesieni i w zimie (nawet jak chodziłem do szkoły, to mi się nie chciało odrabiać prac domowych ani chodzić do tej placówki (nieważne, czy klasa mi odpowiadała), ale się jakoś zmuszałem, a już nade wszystko bardzo nie lubiłem jak WF-ista robił nam wtedy zaliczenie na dworze).
    PS3. Masz rację a propos tego, że jak będę starszy, to się uśmiechnę, bo np. nie wspominam za dobrze swojej podstawówki, ale gdybym tylko mógł, to chętnie bym się cofnął do tych czasów. Albo samej podróży do przedszkola nie wspominam za dobrze, bo zawsze dostawałem klapsy od dziadka czy babci, bo im przebiegałem przez ulicę (sam już nie wiem dlaczego), ale samo przedszkole wspominam bardzo miło. A potem... A, nieważne, bo to sprawy dorosłych i nie powinienem się nimi aż tak przejmować.

Anetta41 lubi to.
  6. Alicjanastka

Witam wszystkich. Tomku moja córka studiowała matematykę, nie wiem skąd jej się to wzięło bo ja akurat matmę lubiłam średnio na jeża, tak więc na pewno nie ma tego po mnie :D:D:D. Życzę Ci aby praca przyniosła jakieś satysfakcjonując wyniki...

Dziewczynkom zostawiam niedzielną kawę bo Danusi chyba małżonek koszulę przycisnął, Tobie też jeżeli lubisz...

Anetta41, madzia6310 oraz krasnoludek10 lubią to.
  7. madzia6310

madzia6310 Weteran forum

:mad::mad::mad: Alu podałaś moje ciasto??? Tak bez pytania??? :( xDxDxD No jaki zbieg okoliczności, właśnie wieczorem je robiłam xD

Witajcie i miłej niedzieli życzę przy Ali kawce i moim cieście xDxDxD

PS: Witam Aniulę :inlove::inlove::inlove:

8. Alicjanastka

To ja tutaj szybciutko poproszę o kawałeczek a nawet dwa do kawusi xDxDxDxDxDxDxD

Ps. A Aniula to by mogła na stałe u nas zagościć prawda ???

9. madzia6310

madzia6310 Weteran forum

Hahaha, obliż się smakiem Alu :D Kawałek tylko "sobie" wnusio zostawił na jutro :D A co do Ani..... na dwa bary, restauracje pewnie zasuwa to i czasu nie ma :D

Anetta41, Alicjanastka oraz myszka212 lubią to.
  10. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam wieczorkiem !!! Od 2 /słownie - dwóch/ walczymy z awarią w bloku !!!! Pękła rura z wodą i panowie przyjechali - zakręcili główny zawór i powiedzieli że przyjadą naprawić we wtorek !!!! Dopiero interwencja wyżej podziałała !!!! Wczoraj zrobili - wymyłam naczynia i się wykąpaliśmy i rura pękła znowu tylko w innym miejscu !!!! Złośliwość przedmiotów martwych !!!!!!!!!!!!! Dzisiaj znowu przyjechali i zrobili !!!! Miłego LB

Anetta41, madzia6310 oraz Alicjanastka lubią to.
  11. Alicjanastka

ło matko, ależ macie tam przeboje aż strach pomyśleć. Danusiu miłego wieczorku :D:D:D

Anetta41 i madzia6310 lubią to.
  12. danusia41

danusia41 Komandor forum

Kolorowych snów dla wszystkich [​IMG]

Anetta41, Alicjanastka oraz madzia6310 lubią to.
  13. madzia6310

madzia6310 Weteran forum

Ostatnie edytowanie: 11 listopada 2019
    Anetta41 i Alicjanastka lubią to.
  14. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i pięknego dnia życzę !!!! Dzięki Madziu za kawkę !!! Do kawki przyniosłam coś słodkiego [​IMG]

15. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

witam świątecznie :)

wiem, wiem, coś z tym zaglądaniem na ławeczkę mi nie wychodzi, ale zapach kawusi i pysznego ciasta mnie tu zwabił;)xDxD

dzisiaj święto, więc można pozwolić na "nicnierobienie" i porządki na farmie po kilku dniach G&T...
    ja tu piszę, a ślubny właśnie kawkę serwuje z kupnymi ciasteczkami, rogale marcińskie zjedliśmy już w sobotę...

pogodnie u mnie dzisiaj i dobrze, bo jakoś mnie mrozi ten śnieg w niektórych rejonach kraju...

miłego i rodzinnego świętowania :)

16. Alicjanastka

Witam. Dziękuję Madzi za kawusię a Danusi za ciacho. U mnie pogoda jesienna, nie pada, ale też słoneczka brak i tylko 3+ tak, że ni płakać ni skakać, ale dobrze, że deszcz nie pada. A mi dzisiaj coś po plecach biega, jakieś zimno czy co??? Nie mogę się rozgrzać. Event skończyłam robić, ale zaczęłam od nowa siać jak przeczytałam, że niektórym się udało zdobyć mrowisko :):):), chociaż ja nie miałam w skrzynkach ani jednej tajemniczej zagrody czy drzewka, więc nawet co wystawić nie było :):):). Chciałam uzupełniać zapasy, ale posiałam jeszcze roślinę eventową, zobaczymy a nuż ;););). Życzę miłego świątecznego dnia...

Anetta41 i madzia6310 lubią to.
  17. ~czarodziejka

~czarodziejka Cesarz forum

Wieczorkowo :)
    Dziewczyny a co to za ciastko?...mniam, ślinotoku dostałam normalnie :oops: ja poproszę o przepis :)

18. Alicjanastka

To musi nam Madziula przepis podać i sobie zrobimy i zjemy :D:D:D:D:D. Dobranoc wszystkim...

Anetta41 lubi to.
  19. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i pięknego dnia życzę [​IMG] Z TS-sów mam mantę i rabutan i topolę kanadyjską !!! Sama nie mogę w to uwierzyć !!!!!

20. ~czarodziejka

~czarodziejka Cesarz forum

Dzieńdoberek :)

oooooooooooooo szczęściara :D ja to takie badziewie z kibelków miałam, że aż oczy przecierałam :( pomarańczowe zagrody:( ale to tajemniczości z sezonu bo z eventu ani jednej zagrody mi nie dało. Co do tajemniczych to moim zdaniem wstyd za tyle towaru taki badziew dawać>:( z drzewek też mogę pochwalić się rambutanem:) mantę udało mi się dostać z wymianek ale musiałam parę sandałków za nią dać. Najważniejsze, że jest ma dużo PD trzeba sobie trochę tego zwierza naprodukować.
    W zgaduli piszą coby sobie kogutów naprodukować bo mają mieć fabryczkę. Z targu już wymiotło:cry:

Czekam na przepis.