Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Kochaniutkie tylko się przywitam i zmykam do roboty, jak dam radę to chyba dzisiaj zrobię pasztet bo nie mogę się go doczekać tak zachwalacie, a chciałam dopiero na wigilię, pa do później, już się oblizuję na samą myśl:p:p:p:p:p

Edytyję ​
    Smutna wiadomość dotarła do mnie, sąsiad zmarł:cry::cry::cry:

Last edited: Dec 20, 2014
    Mirka and krysti49 like this.
  2. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Ależ mi kawa smakuje, ta realna też..dzięki i dzieńdobryxD .Rano miałam pobudkę o 7, bo mi wreszcie szafkę pod umywalkę do łazienki przywieżli. akurat udało mi się zasnąć, jak telefon mnie obudzil, grrr:mad:A noc zarwana, serial w odcinkach - mamie było duszno, otworzyłam okno, to było zimno, zamknęłam u niej i otworzyłam u siebie - spokój prze godzinę i trach - koty przewaliły choinkę:pChoinka postawiona, koty wyrzucone do przedpokoju, przysypiam wreszcie - domofon dyndoli - sąsiad "wesolutki" dzwoni do mnie, żeby otworzyć,. bo żona go ochrzani:mad:No szlag mnie trafił, nie otworzyłam, ale wyręczyłam jego żonę w ochrzanianiu, coby drugi raz nie dryndał i tak mi zeszło do piątej rano. Dziś się obijam, robię tylko pranie, żeby mi ręczniki, ściereczki i pościel nie leżały przez Święta..kapusta z grzybami już w słoikach, pierożki z kapustką i grzybkami też czekają na swoją porę ,mięsko upiekę dopiero w Wigilię i wtedy też rano zrobię sałatkę..i chyba wystarczy tego dobrego. Bigos zrobię na sylwestra, teraz za dużo tego jedzonka..Na razie Teresa
    Edit: Oj, jakie pustki w Raszpelkowie..wszystkie padły po robocie?;)Nie wytrzymałam, pasztet poszedł dziś do końca, pewnie niedługo upiekę następny.. Idę wcześniej lulu, bardzo mi się buzia drze, ziewam jak krododyl, mamuś już w łóżku, może się uda pospać dlużej, buziaczki , pa

Last edited: Dec 20, 2014
    Alicjanastka, Mirka and krysti49 like this.
  3. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witajcie Kochaniutkie wpadłam dopiero teraz bo dzisiaj miałam troszkę więcej roboty do sprzątałam chałupkę już całkowicie z wymianą pościeli i jej wypraniem bo też nie lubię jak mi brudne rzeczy leżą przez święta no i upiekłam dwa ciasta, oczywiście zrobiłam też bigosik i galaretkę z nóżek bo wszyscy bardzo lubią i tak mi zeszło do tej pory a jutro przyjedzie mój synciu to pojedziemy na cmentarze też troszkę zrobić stroiki świąteczne i zapalić znicze , przy okazji wstąpimy jeszcze do super marketu po jakieś napoje.
    Grażynko dzięki za poranną kawusię i malutkie co nie co dla podniebienia:):):):):):).
    Mireczko pasztet na pewno będzie zrobiony na sylwestra i nowy rok tak go zachwalacie że chętnie bym go zrobiła już ale za dużo już przygotowałam i mam jeszcze w planie coś nie coś chociaż ślinka mi cieknie na samą myśl:)
    :):).
    Tereniu to miałaś noc rzeczywiście w odcinkach jak serial ale ta noc może być lepsza bo tamtej nocy bardzo wiało to i Twoja mamuś miała problemy ze snem to tak jak ja też na taką pogodę mam problemy ze snem często się budzę i wstaję bo miewam kłopoty krążeniowe:eek::eek::eek: myślę ,że ta noc będzie lepsza bo już nie ma takich wiatrów.
    Alu utulam w smutku bo chociaż zmarły sąsiad to nie rodzina ale jak byliście przyjaciółmi to tak samo jak by się straciło kogoś bardzo bliskiego tym bardziej że ten smutek wypadł na same święta:cry::cry::cry::cry:.
    A teraz Kochaniutkie życzę Wam przespanej i spokojnej nocki , samych dobrych i kolorowych snów, i do jutra, buciolki:):):). Hejka!

Alicjanastka and Mirka like this.
  4. Mirka

Mirka Baron forum

[​IMG] :)
    dziś zrobiłam sobie odpoczynek... jedynie codzienność do mnie zawitała... ale do niej przywykłam... jak każdy... ooo... jeszcze tatkowi pulpety zrobiłam... w rosołku... w sosie koperkowym... duszone w warzywach... uwielbia je...
    pogoda nadal przegniła... cały czas pada... wiatrzysko... i mówią, że nie będzie śniegu na Wigilię... buuu... a ja optymistka tak wierzyłam...
    jutro drugi dzień laby... w poniedziałek będzie trzeba zakasać rękawy... ale się wyrobię...

Anitko... no dziś się postarałaś... naprawdę wcześnie wstałaś... ja po rannym przebudzeniu jeszcze się położyłam... spałam do 7...

Grażynko... gratuluję osiołków pięknouchych... no ale trzeba mieć forsę by je kup..

Alu... przykre gdy ktoś odchodzi... ktoś bliski... i to tuz przed takimi Świętami... współczuję... bądź przy koleżance jeśli możesz...
    Tereniu... te pogody męczą naszych rodziców... może dziś już będzie lepiej... ale noc miałaś z przebojami... połóż się... wypocznij...

Krysiu... to się narobiłaś... jutro chcę zrobić galarcik ale z kurczaka... pasztecik jeszcze zdążysz zrobić...

i ja zmykam pod kołderkę... cisza w domu... to może się wyśpię... dobrej nocki... :):):)

krysti49 and Alicjanastka like this.
  5. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i miłego dzionka życzę [​IMG] Śniadanko i kawkę zostawiam po cichutku żeby Was nie obudzić :D:D

krysti49, Mirka and Alicjanastka like this.
  6. Alicjanastka

Dzięki Danusiu za kawusię i śniadanko, pychotka. Wczoraj wieczorem już nie dałam rady wpaść bo wróciliśmy o północy od sąsiadki. teraz zabieram się ostro za robotę, bo jeszcze przed nami różańce i pogrzeb to trochę czasu ukradnie, ale jakoś poradzę, Życzę Wam wszystkim miłego dnia i nie ,przepracowujcie się bardzo. Jak dam radę to zajrzę wieczorkiem.

krysti49 and Mirka like this.
  7. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Heja DziewczynkixD

Śniadanko i kawusia ''ful wypas ":inlove:
    Dzisiaj nam przywożą wnusia posiedzi do wigilii:sleepy:
    U nas robota na finiszu jeszcze choinka i ozdobienie kominka ale to już z Erykiem:p
    Miruś ja też lubię takie jedzonko -jak wpadniesz w lecie to nam ugotujesz;)
    event dziś skończę a potem bedę tylko zbierać wypadajki:music:
    buziaki:D

krysti49, Alicjanastka and Mirka like this.
  8. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Witam i dzięki za kawę..wszystkie my biedulki zalatane, bo tak nas qrcze wychowali i już nie potrafimy odpuścic8)Ale przynajmniej wiemy o tym i jak coś trzeba, to my w pierwszym szeregu, zasuwamy , aż padniemy, a potem znowu się człowiek gramoli i praktycznie nie do zdarcia;)xDBliźni mają z nami dobrze, to nam bywa czasem gorzej;)Takie tam mnie naszło, ale bez goryczy, czy żalu, ot - stwierdzam fakt.. Ale przecież to jest nasze życie, i nawet codzienność - też wszystko składa się na poczucie szczęścia - w sumie jak mi tak dobrze - to dobrze mi takxDxD;)Jak czytam wpisy, każda z nas żyje nie tylko dla siebie .. buziaczki Teresa
    P.S Raz w roku, czasem częściej, tak mnie nachodzi i nie należy się tym przejmować;)

krysti49, Alicjanastka and Mirka like this.
  9. Mirka

Mirka Baron forum

witam w ten piękny... słoneczny dzionek... jest cudownie... przyjechałam z Bydzi z prezentami... jeszcze wszystkich nie mam... najgorsze, że nie mam koncepcji na nie... może jutro coś mi zaświta...
    dzięki Danuś i Alu za śniadanko i kawkę... hihihi... :) Anitka jak zawsze wpadła coś przekąsić... łomatko... to ja mam przyjechać do Ciebie i zakasać rękawy... to już lepiej z tobołkiem przyjadę... ;)xD Tereniu... przytulam Ciebie... znam to uczucie... też mnie przed świętami nachodzą... ale pamiętaj... to są radosne Święta... smętki niech idę na bok... :inlove:xD

składam Wam już życzenia świąteczne... bo przy ogromnie obowiązków mogę zapomnieć... a tego bym sobie nie darowała...
    :cry::D

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia
    Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia...
    Niech Święta Bożego Narodzenia
    i Wigilijny wieczór upłyną Wam

w szczęściu i radości
    przy staropolskich kolędach
    i zapachu świerkowej gałązki...

10. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Cześć Raszpelki,
    Wspaniałych Świąt! Bez smutków, z radością każdego dnia. Z rodzinnym ciepełkiem.

11. frytka77

frytka77 Naśladowca mistrzów

No dobra z tym gotowaniem to żartowałam ;)
    buziakixD

12. Alicjanastka

Mireczko i Nastko dzięki za życzenia świąteczne, ja postaram się jeszcze tu zajrzeć, ale ogrom spraw na głowie no i jeszcze we wtorek ten pogrzeb, cóż trzeba wszystko tak zrobić żeby było dobrze i będzie. Pasztet pychotka, jeden już pokrojony i rozdany do degustacji, nikt nie wierzy, że to z selera :D. Życzę dobrej nocki i zmykam bo jutro jeszcze trzeba kwiaty zamówić i.t.p.

13. Mirka

Mirka Baron forum

Witajcie Raszpelki... MOD-ki... i nie tylko...:)

hejka... no i zaczęły się dni gorączki... zakasam rękawy i lecę... za oknem zimnisko... strasznie wieje... brrr... takich Świąt się nie spodziewałam... ale jak się rodzinnie spotkamy to zaraz będzie cieplej... xD

możecie same zrobić kartkę świąteczną i wysłać do kogo chcecie... spróbujcie... bardzo łatwe... :)

NASTKA.BURAN and Alicjanastka like this.
  14. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam gorąco i zapraszam na poranną kawkę [​IMG] Może Wam poprawi się nastrój :D:D Dzisiaj zabieram się za pieczenie mięska i gotowanie galaretki :D:D A jutro za pieczenie makowców :D:D Miłego dnia życzę :D

Alicjanastka, krysti49 and Mirka like this.
  15. frytka77

frytka77 Naśladowca mistrzów

Heja Dziewczynki xD
    na ciacho i kawusię się załapałam-dzięki Danusia:inlove:

schabik w piekarniku
    bierzemy się za dekorację domku mam nadzieję że drabinka wytrzyma
    wnusio przeziębiony to nie pomoże ale QOO nie będzie miał wyboru;)
    buziaki:D

16. -argos-

-argos- Forumowy żółtodziób

Cudownych Świąt Bożego Narodzenia
    Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,
    Pod żywą choinką zaś dużo prezentów
    A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek
    oraz nadzieję na Nowy Rok,
    żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

Alicjanastka and Mirka like this.
  17. annals388

annals388 Komisarz forum

RASZPELKI , MOD- ki i wszyscy odwiedzający , z okazji zbliżających się Świąt Bożego narodzenia życzę Wam i Waszym Bliskim , sobie również : pięknych , radosnych Świąt !!
    BÓG SIĘ RODZI!!
    Radujmy się, zamiast smucić! Nic nie jest bez znaczenia, nic nie dzieje się tylko przez przypadek! Boże Narodzenie to czas zmian, cudów i nadziei, ale jeden jest warunek- NIE ZABIJAJMY RADOŚCI i potrzeby dzielenia się miłością. Gdy otworzysz szeroko swe serce i zaprosisz do szczęścia swych wrogów, świat Twój rozbłyśnie na nowo wszystkimi barwami!

18. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Dzięki za wszystkie piękne życzenia - dla Was też życzę, by choć na ten niezwykły czas odeszły wszystkie smutki i by była tylko radość - i cieszę się, że zguba nam się odnalazła - witaj pięknie Gabi i bywaj na ławeczce częściej, nie tylko od święta, buziaczki i idę lulu, bo padam na twarz - jutro jeszcze złożę porządne życzenia, a teraz sklejają mi się powieki, pa

19. Alicjanastka

Ja też tylko na minutkę, dzięki za życzonka i za wszystko. Jutro jeszcze pogrzeb, ale później zajrzę. Prawie wszystko zrobione tylko bałaganu w domu po tym kucharzeniu, na jutro zostawiłam zrazy i finisz. Muszę się pochwalić, że wypadły mi ostatnie tubki z kremem i udało się skończyć event a na dodatek kończy mi się net, ale od 25tego. będzie nowy, może wytrwa jakoś zobaczymy, życzę kolorowych snów i uciekam bo jeszcze prasowanie:(. Dobranoc.

20. Mirka

Mirka Baron forum

Przyszłam powiedzieć dobranoc... napracowałam się... nóg nie czuję... na jutro jeszcze trochę zostało... i się skończy stanie przy garach!... ale czy na pewno?...
    ooooo... witaj Gabi... chociaż Święta przybliżają nas... dzięki dziewczyny za życzenia...
    miłej i spokojnej nocki...

Daukszewicz Aleksandra

"Spadająca gwiazda"

Kiedy jesteś małym dzieckiem
    Wiele marzeń w sercu masz
    Ale gdy dorastasz - z wiekiem
    To przy jednym pięknym trwasz...

Patrzysz na świat pełen łez
    Nie wiesz dokąd tak Cię gna
    Ale gdy zrozumiesz sens
    Cichą wiarę w sercu masz...

I gdy noc gwiazdy pobudzi