Raszple 50+

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Mirka, 12 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. danusia41

danusia41 Komandor forum

Dzień dobry Raszpelki i miłego dnia życzę [​IMG] U nas strasznie wieje i przez to jest zimno :cry:a ja muszę wyjść :cry: Jutro zaczynamy nowy event - hodowlany ale jeszcze nie wiem co będziemy hodować :D

2. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Dzień dobry, Raszpelki :):):):):). Ja też nic nie wiem o evencie, coś może poczytamy później na jego temat. U mnie też wiatrzycho, ale już mam napalone, grzejniki gorące i jest cieplutko:D. Do póżniej.

3. Mirka

Mirka Baron forum

Witajcie Raszpelki... MOD-ki... i nie tylko... :)

Nocka już za mną... z przerwami... w nocy dałam zastrzyk p/bólowy... tatko się uspokoił... teraz śpi...

chłopaki pojechali do pracy... trochę posprzątałam... zaczęła się gorączka sprzątania...

kurka wodna... nie zauważyłam, że otwartą mam zamrażarkę... biegiem drugą włączyłam... zaraz będę segregować i przerzucać do niej mrożonki...

zastanawiam się czy pół świniaka mam kupić... na święta zawsze miałam... robiłam też białą... ale chyba w tym roku nici z tego...

Danuś... dzięki za kawkę i wiadomość o evencie... u mnie pochmurno... słoneczka nie widać... rano był szron na dachach i drzewach... pięknie to wyglądało... ale z okienka... bo na dworze zimnawo...

pozdrawiam Ciebie Alu... dobrze, że w domu mamy ciepełko... na dworze coraz zimniej... ale to przecież grudzień... do potem...

4. annals388

annals388 Komisarz forum

Wpadłam życzyć Wam wszystkiego co najlepsze w czasie przedświątecznej krzątaniny.
    PRECZ przeziębienia i inne choróbska!!!!
    Właśnie montują mi nową zmywareczkę , część zakupów na święta już zrobiliśmy.
    Niestety święta będą u mnie smutnawe , jak zazwyczaj zresztą : Wiglia Włodek pracuje dobę , ja idę na noc , Aga wróci z pracy o 16 posiedzimy godzinkę i ja do pracy . Wszyscy spotkamy się w Boże Narodzenie u nas a drugi dzień - ja pracuję w przychodni - i ot - po świętach. Żeby było śmieszniej pracuję w Sylwestra / za karę za zamiany w dyżurach!!!!!/ , Włodek będzie w domku - i gdzie ta magia??
    Ewent prosty, bez wypadajek , trzeba tylko mieć 2 kurczaki rosołwe , 2 króliki straszące , 2 kozy karłowate , 2 kaczki marynarskie i 2 owce kędzierzawe.

5. Alicjanastka

Dla moich przemiłych i kochanych Raszpelek!!!

6. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witajcie Kochaniutkie Raszpeleczki Nie było mnie kilka dni na ławeczce w piątek wrócił mój TŻ z delegacji z Łodzi i w piątek dostałam wiadomość o pogrzebie zmarła siostra mojego taty najmłodsza i ostatnia musiałam w sobotę na noc jechać do Bielska a przed wyjazdem wyprać wszystko bo w niedzielę mąż znowu jechał w delegację.Pogrzeb był w poniedziałek a wczoraj wróciłam do domu oczywiście wszędzie było zimno od nowa trzeba było palić na ful aby dogrzać bo nocki bardzo zimne ale już dzisiaj mam cieplutko.
    Kochaniutkie poczytałam wszystkie Wasze posty i jestem na bieżąco z wszystkimi wiadomościami....Mireczko cieszę się ,że tatusia masz już w domu chociaż wiem,że nie będzie łatwo , bądź dzielna jesteś wspaniałą pielęgniarką , .....Tereniu ty masz pecha z tymi bakcylami tylko dbaj o mamuś bo ty jakoś się wykaraskasz a jej będzie trudniej .... utulam Ciebie i mamuś.
    Alu Ty i tak jesteś bardziej pojętną uczennicą niż ja bo obrazki umiesz wstawiać na środku a ja nadal nie potrafię jakoś jestem tępawa hihihihi;););).
    Dobrze ,że mikołajkowe prezenty od Was jeszcze na mnie też czekały bardzo dziękuję dziewczęta bo w realu o mnie też Mikołaj zapomniał.
    Jutro rano o szóstej jadę do tego szpitala na dodatkowe badania oczu mam tam być na godz.8-mą wrócę pewnie późnym popołudniem.
    Kochaniutkie miłego wieczoru życzę i do potem , acha Danuś dzięki za słodkość i pyszną kawusię a Ali za śniadanko :):):):). Hejka!

7. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

m
    Witajcie Słoneczka:) Mireczko - chyba szkoda Twojej harówki..dla gości? postawiłabym słone paluszki i mineralną następnym razem.. a dla Twoich trzech mężczyzn to wystarczy jak kupisz mięsko w sklepie i pobawisz się piekarnikiem..Specjalnie dla Ciebie kwiaty z wędlinek[​IMG], buziaczki
    Danusiu, dzięki za kawencję, a Ani dzięki za info o evencie.. i niezmiennie podziwiam Alę , jak szybko robi postępy i cudeńka wkleja..Kolorowych snów Raszpelkowo, śpijcie dobrze - trzymam kciuki za oczka Krysiu - oby leczenie rozpoczęli jak najszybciej i skutecznie, pa

8. Alicjanastka

Hejka Raszpelkowo, ja również przed chwilą poczytałam posty i jestem na bieżąco. Mireczko życzę Ci dużo wytrwałości w opiece nad tatusiem. Aniu Ciebie mi szkoda, że w te święta wszyscy się mijacie. U mnie w tym roku też będzie smutnawo bo córki będą u teściów na wigilię i pierwsze święto z tego powodu, że u mnie świętowaliśmy w ubiegłym roku tak więc zostanę sama z mężem i mamusią, a dzieci z wnukami zawitają w drugie święto na obiadek. Krysiu Tobie składam szczere wyrazy współczucia z powodu śmierci cioci. A Teresko Tobie dziękuję za pochwałę za postępy, ale niestety dalej to już mi nic nie wychodzi, jestem noga próbowałam awatar, ale nie idzie mi.​
    A ten obrazeczek wysyłam Wam wszystkim na dobranoc, żebyśmy mogły tak smacznie spać jak ta mała istotka. Do juterka, nie wiem o której zajrzę bo jedziemy z mamusią na kontrolę do okulisty( po tej zaćmie ).

9. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Dzięki Tereniu za wsparcie i pociechę też bym chciała żeby wreszcie zaczęli coś mi robić w kierunku leczenia bo ciągnie się to już trzeci miesiąc a ja nadal nie wiem na czym stoję:eek::eek:.
    Kochaniutkie życzę Wam samych dobrych i miłych snów , spokojnego i dobrego snu i pogodnego serducha , no a od rana jak wstaniecie samych uśmiechów i radości bez problemów i kłopotów , wyśpicie się dobrze i do jutra:)
    :):):):). Hejka!

10. Mirka

Mirka Baron forum

wieczorem jechałam do szpitala odebrać stolik przyłóżkowy "Przyjaciel" dla tatki... nie wierzyłam własnym oczom... ile śniegu nasypało... a przed chwilą zazdrościłam co niektórym...
    stoliczek super... jest na kółkach... mogę go wszędzie przemieszczać... tatko sam zjadł kolację... cały szczęśliwy... ja tylko sprawdziłam czy wszystko zjadł... i podałam leki... muszę nadzorować, czy czasami gdzieś nie schowa... wykąpany już śpi...
    mam trochę czasu dla siebie...

Tereniu... kiedyś kogoś ugościłam paluszkami... byłam obgadana... pozostał niesmak... teraz szykuję za dużo... boję się, żeby czasami czegoś nie zabrakło... wszyscy wiedzą, że u mnie można się najeść... ale w tym roku będzie jednak inaczej... nie mam już siły i czasu na wystawne przyjęcia... goście będą zawiedzeni... trudno...
    dzięki za bukiet z wędlinek... aż się chce zaraz je zjeść...

Aniu... przykre takie święta... jak się nie usiądzie wspólne przy stole... ale choć na chwilkę będziecie razem... a ten kto tak Ciebie ukarał to nie ma chyba serca...

Krysiu... szczere współczucia... przytulam Cię... jedź spokojnie na te badania oczów... obyś szybko dostała się na zabieg...

Aniu... u mnie też córcia coś wspomniała o wigilii u teściowej... ale w święta będziemy już razem... piękny obrazek dobranocki wkleiłaś... brawo...

widzę, że wszyscy już w objęciach Morfeusza... życzę kolorków sennych... bajecznych snów... Dobranoc...

"Dzień minął szczęśliwie
    w słonecznym uśmiechu
    i teraz do domu
    powracam w pośpiechu
    Lecz jeszcze dobranoc
    szepnę cichutko
    Bo już wróżka nocy
    się zbliża wolniutko
    i sypie pył gwiezdny
    na Twoją poduchę
    Sen zmruży oczęta
    marzeniem zasnute
    więc śpij i śnij
    "​

11. annals388

annals388 Komisarz forum

Ojej ...pierwsza xDxD
    Zapraszam na kawę i serniczek , niestety bez obrazka / no nie umiem i już /
    Jeśli można poprosić o prezenty ...to proszę o eliksir.
    Miłego dnia , mam nadzieję że wizyty wyszły pozytywnie i tego Wam z serduszka życzę.

tersea51, krysti49 oraz Mirka lubią to.
  12. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam Raszpelki i przynoszę zamówioną kawę z serniczkiem [​IMG] Dzisiaj późno bo zaliczyłam wizytę u fryzjera :D Już pozbyłam się siwych włosów na głowie :D:D Miłego dnia życzę :D

13. Mirka

Mirka Baron forum

za oknem biało... zero stopni... mam więc już zimę... ;):pxD
    nocka spokojna... spałam jak suseł... jestem już wyrobiona... już po zakupach... dziś zaczynam gotować bigos... robię go przez kilka dni... codziennie coś innego dorzucam... :)

Aniu... eliksir poleciał... kawkę z ciachem Danusia już postawiła... pozdrawiam... :)

dzięki Danuś... kawka już wypita... może się przyda druga... :D

dziś przychodzi koleżanka obciąć mi włosy... i pofarbuje moje siwizny... ale mam dobrze... miłego popołudnia... xD

14. annals388

annals388 Komisarz forum

A ja postanowiłam że szron na głowie jest mój i go zostawiam. Nie wiem kiedy mi odwali i zrobię się na blondi.

tersea51 i Mirka lubią to.
  15. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witajcie Kochaniutkie dziewczęta i goście pozdrawiam cieplutko:):):) Aniu , Danusiu i Mireczko dzięki za pyszną kawusię po południu wróciłam z badania i zaraz wypiłam gorącą kawusię też w realu no i szybko rozpalałam pod kotłem bo bardzo zmarzłam:eek::eek::eek: na korytarzu jak czekałam po zakropieniu oczów potem jeszcze z wentlonem bo mieli mi podać kontrast a było zimno bardzo wszyscy pacjenci oczekujący też narzekali ,
    że zimno .
    Wyniki nie są dobre prawe oko wymaga natychmiastowego wstrzykiwania lekarstwa a mnie zakwalifikowali na następny rok pod koniec stycznia albo początkiem lutego mają zadzwonić na kiedy będę miała termin tylko w tym problem,że choroba postępuje pani doktor powiedziała ,że muszę mieć najmniej 3 zastrzyki pogę prywatnie ale to jest ponad 3 tysiące zł.Narazie się wstrzymuję na prywatne zabiegi zobaczę kiedy mi przypadnie termin na kasę chorych.
    Ewent zaczęłam i wolniutko do przodu , teraz zamykam milutkiego wieczoru i do potem:):). Hejka!

Mirka i tersea51 lubią to.
  16. danusia41

danusia41 Komandor forum

Czas na kolacyjkę [​IMG] Event skończyłam bo miałam wszystkie zwierzątka a resztę sprzedałam na targu:D:D:D:D Krysiu, zobacz termin a później zdecydujesz !!!!

Mirka, tersea51 oraz krysti49 lubią to.
  17. Alicjanastka

Witam Was wszystkie, dzięki za kawusie i serniczek. Życzę zdrówka wszystkim i Krysi. Jestem padnięta, wróciłyśmy o 18tej. Mamusi oko dobrze się goi. Zrobiłam ogień bo było już chłodnawo i teraz tak mi dobrze, że marzę o cieplutkim łóżeczku, więc na wszelki wypadek pożegnam się, chociaż możliwe, że jeszcze zajrzę. Evencik zrobiłam, wczoraj kupiłam zwierzaki bo wszystkich nie miałam, kosztowało mnie to 1.700.000 SN,ale było trochę na koncie to nie żałuję. Nie muszę już hodować tych zwierzaków. Dobranoc.

Mirka, krysti49 oraz tersea51 lubią to.
  18. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Witajcie dziewczynyxDWszystkie posty przeczytałam, jestem na bieżąco, event też zrobiony, bo zawsze trochę tych kolorusków w stodole siedzi..I jak czytam o terminach na leczenie, które trzeba zacząć natychmiast, to szlag mnie trafia..Jak zaczynali reformę, to były szumne zapowiedzi, że pieniążki pójdą za pacjentem, pamiętacie? i że kiepściuchne placówki trzeba będzie zamknąć, a dobre i bardzo dobre mają przyjmować pacjentow i nie przejmować się kasą, bo będą miały jej full, o limitach nikt nawet nie wspominał:mad:I owszem, kasy w bród mają niektórzy, którzy na szpitalnym sprzęcie robią "prywatki" typu 3 tysiące za leczenie Krysi..
    .....................
    Bakcyle wygoniłam, ale daleko nie poszły, czają się w pobliżu,a mamuś biedna słabiutka taka, że kładzie się wcześniej do łóżeczka - usnęła niedawno, a ja do kompa:)
    Tak jak Ala, mówię już teraz dobranoc i kolorowych snów, nie wiem czy jeszcze tu wpadnę, buziaki

Mirka i krysti49 lubią to.
  19. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Kochaniutkie gratulki za ukończony ewencik u mnie aż tak dużo zwierzaczków nie ma coś mi brakuje to sobie do koloruję i jutro też będzie koniec .
    Tak właśnie Tereniu masz rację za pieniądze z funduszu są kolejki natomiast fajnie się leczy za prywatne pieniążki na sprzęcie i wyposażeniu szpitalnym a nie prywatnym i to bez kolejek:mad::mad::mad: cała prawda o chorej służbie zdrowia, ja poczekam do momentu ustalenia terminu a jak będzie odległy to będę zmuszona leczyć to oko prywatnie bo sytuacja mnie zmusi żeby uratować chociaż w części to oko.
    A teraz Kochaniutkie życzę kolorków na dobry sen , dobrej i spokojnej nocki i do jutra ja mykam już do spania bo jestem padnięta:):):):). Hejka!

tersea51 i Mirka lubią to.
  20. Mirka

Mirka Baron forum

Jestem zrobiona na bóstwo... tak mówi mój staruszek... włoski obcięte... pofarbowane... siwizna poszła w dal...
    wczoraj zasiedziałam się przed telewizorem i zapomniałam powiedzieć dobranoc... nie chciało mi się już włączać kompa... przepraszam...
    za oknem chlapa... śnieg znikł... lekko mży... na plusie 2... a tak jeszcze wczoraj ładnie było...

Aniu... mój szron na głowie jest straszny... postarza mnie o wiek... po nałożeniu farby mam lepsze samopoczucie... dlatego zawsze będę farbować... hihihi... jak pamięć nie będzie szwankować...

Krysiu... to przykre co piszesz... badania masz za sobą... jesteś zdiagnozowana... a ratunek szybki tylko za kasę... nie mogę się z tym pogodzić... trzeba się zapożyczać aby się leczyć... czy tak miało być... wstyd mi za służbę zdrowia... ci na górze mają kasę... mają szpitale resortowe... leczą się od ręki... myślę, że wszyscy tak mamy... albo ludzie pomogą... państwo umywa rączki...
    jestem myślami z Tobą Krysiu... obyś jak najszybciej miała ten zabieg... i to refundowany przez NFZ... ściskam Ciebie mocno...

Danuś... nie uwierzysz... ja też skończyłam... ale nie mam już nic konkretnego do sprzedania... kasy mam jeszcze trochę...

jak się cieszę, że z oczkiem mamusi coraz lepiej... wypocznijcie obie po takim dniu...
    hihihi... Alu.... ale kasy wybuliłaś... gratuluję zakończenia evenciku... kasę szybko zbierzesz...

tak samo myślę Tereniu... prywata i państwowy sprzęt... jak tak można... zobaczymy jak od nowego roku będzie w POZ-tach z wymyślonymi przez resort pakietami... paranoja...
    ojej... myślę, że mamusia szybko wypędzi tego bakcyla... daj ją osłuchać... w tym wieku szybko dochodzi do zapalenia płuc czy oskrzeli... tatko tak właśnie miał...

zostawiam kawę na dzień dobry... życzę miłego dzionka...

Kawa, kawusia - najlepsza na świecie,
    pomaga mężczyźnie - pomaga kobiecie...
    Wstajesz raniutko taka rozbita,
    a po wypiciu? - nie ta kobieta...
    Żwawa, radosna, pełna humoru
    - uciecha wielka, bo tyle wyboru...
    Och, bez tej kawy?
    - nie ma obawy,
    Kawusia była jest i zostanie,
    Kawusię każdy zawsze dostanie...

z sieci