Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Już pogrzałam sobie duszę przy wirtualnym kominku..:inlove:U mnie jest szaro, ani promyka słonka..gdyby było biało, jak u Danusi,chyba byłoby milej.. dawno temu, w innym życiu, siedziałam codziennie przez kilka tygodni przy kominku w leśniczówce i to jest bardzo fajne wspomnienie - tamta zima była bardzo mroźna, a mnie ciepło na serduchu, jak sobie to wspomnę:inlove: Dziewczynki - mam wspaniałą nalewkę, muszę ją przywlec do kominka i zrobimy sobie bal - a nalewka jest mniamuśna - coś w rodzaju smorodinówki, czyli wszystkie owoce od wczesnego lata lądowały w gąsiorku, od wczesnych truskawek, malin itd. aż do ostatnich, przemarzniętych węgierek - produkt oczywiście "przegryziony" od ubiegłego roku

2. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Ja bym Was też zaprosiła na kolacje przy świecach, ale również nie umiem robić takich pięknych obrazków, bardzo chciałabym się nauczyć, ale komputer mam od niedawna a nauczyciela brak, chyba muszę pójść na kurs komputerowy:):):):):)

krysti49 and Mirka like this.
  3. Mirka

Mirka Baron forum

Witam ponownie... :)

Wpadłam zobaczyć co się dzieje... a tu nalewka... moja ulubiona... zostawiam kominki... biorę nalewkę...

kominek dla Tereni... ;)xD

kominek dla Anitki... ;)xD

no i oczywiście dla nas wszystkich... xDxDxD zamiast ławeczki na zimę przygotowałam fotele... i może być nawet kolacja przy świecach...

biegnę na film... przyjdę jeszcze później... papapa...:)

4. Alicjanastka

krysti49 likes this.
  5. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Jeszcze ja się przyłączam i przysiadam przy kominku tak troszkę się pogrzać i posłuchać jak trzaskają iskry z palącego się drewna to naprawdę uspokaja i wprowadza prawdziwy domowy nastrój a jeszcze do tego jakiś mały kieliszeczek naleweczki to już jest super:):):).
    Mireczka nie ma teraz czasu jest zabiegana i jak powiedziała Terenia dla niej teraz doba jest za krótka.... Mireczko wspieramy Cię w Twoich kłopotach , bądź silna :):).
    Jeszcze mam około 40 minut do zbioru roślinek a potem posiać na noc z tego co miałam mam zrobione prawie wszystkie srebrne do ostatniej mi brakuje ale po zbiorach srebrne zakończę :):).
    Teraz Kochaniutkie życzę kolorowych i bajecznych snów, dobrej i spokojnej nocy , i do jutra:):). Hejka!

Alicjanastka and Mirka like this.
  6. Mirka

Mirka Baron forum

Nataszko trzymam się... już sobie wszystko poukładałam... jestem na etapie przygotowania pokoju na przyjęcie taty... trzeba iść na przód... narzekanie nie pomoże... tato ma mnie... są jednak ludzie co nie mają nikogo... tym jest trudniej...
    ale kieckę sobie uszyłaś... chyba dla poprawienia nastroju sobie też coś machnę... ale trochę później... buziaczki zostawiam... babcię miałaś super...

przeczytałam i przykro mi się zrobiło... przecież lekarz powinien wiedzieć który szpital to robi... to wszystko jest jakieś chore... nie liczy się człowiek... tylko kasa... dobrze, że poszukałaś inny szpital... 1070zł a 150zł wydać to jest kolosalna różnica... najważniejsze są jednak oczy... oby szybko zakwalifikowali Ciebie na ten zabieg... trzymam kciuki...

witaj Grażynko... dzięki za ten promyczek... tak mi brakowało tego... cieplej na serduszku się zrobiło...

Danuś... dzięki za kawkę... tylko cieplej się ubieraj... u mnie śniegu jeszcze nie ma... ale zimno i wietrznie to jest...

Alicjo... wszystko jest do nauczenia... nie trzeba kursów komputerowych... ja jestem samoukiem... dużo można wyszukać w Googlach... i na YouTube... trzeba tylko trochę czasu na poszperanie w sieci...

musisz nauczyć się jeszcze edytować posty... a nie pisać jeden pod drugim... tego nie wolno robić... masz to w regulaminie... możesz ćwiczyć tutaj... tam możesz popełniać błędy... nikt nie zwróci Tobie uwagi... a wręcz pomoże... powodzenia... masz link do tych ćwiczeń...

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/forum-krok-po-kroku.10551/

EDIT:

Krysiu... wieczorem już mam trochę czasu... w dzień to trochę biegania jest... ale wpadłam już w rytm... jest lepiej... dzięki za wszystko... jest mi z Wami lżej... każda z nas coś na grzbiecie niesie...

Tereniu... moja nalewka pigwy nadal się robi... trochę jestem z nią opóźniona... ale jutro ją odfiltruję... ciekawa jestem jaką będzie miała moc...

Last edited: Dec 3, 2014
  7. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hejka,
    A co rzeźnika na mnie nasłałaś??? nie bojam się...uzbrojona chodzę...

Mireczko, dobrze, że nie napisałaś, że mnie czapka wgniotła w śnieg...

krysti49, tersea51 and Mirka like this.
  8. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Hej kobitki, jeszcze wpadłam wieczorkiem, na razie u mnie spokój, jak zwykle o tej porze..Alu kochana , posłałam do Cię sówkę, ale widzę, że już Mirka pięknie wszystko napisała..Naleweczka i ciepło kominków swoje zrobiły, idę pogrzać się teraz do pościeli;)A naleweczki mam bardzo zacne, choć produkcję uskutecznia mój braciszek i jeszcze jedna zaprzyjaźniona duszyczka - mało idzie na stół, i zapasik zrobił się spory..Kolorowych snów, słoneczka:)

krysti49, Mirka and NASTKA.BURAN like this.
  9. Alicjanastka

Mirka likes this.
  10. annals388

annals388 Komisarz forum

Ta ...dam...jestem po fabrykowaniu , kręgosłup ledwo przędzie.;);)
    Jeszcze dołączyły się problemy z odrzuceniem spadku- ech życie.!!
    Ale spoko , jak nie dam rady spokojem to popchnę taranem- a wagę posiadam.
    Dzięki wielkie MOD- ko Atenko - nie karzesz, - upominasz / i to jest piękne :inlove:/
    Dobrze pamiętam nasze wypady na Kurpie zimą ,. pięknie , mroźnie i śnieżnie - a w domku maluteńkim - KOZA , pięknie podrychtowana - wiadomo , trzeba było wstać i dorzucić szczapek / tylko drzewo się paliło/, no ale od czego Miska mam!!!
    Piękne wspomnienia , teraz tylko praca , tyrka , wnuki , dom i dookoła Wojtek.
    ALICJO w Markach a właściwie w Strudze mam rodzinkę , dawno temu tam jeździłam...oj dawno.
    Rozpisałam się ...buziakuję na dobrą noc.
    Cieszę się że Was mam - dziękuję:inlove::inlove::inlove:

11. Alicjanastka

Dzięki za sówkę :). U mnie też zapasik urósł, ale robię prezenciki. W ub. roku pierwszy raz robiłam aroniówkę, smaczna :p pa,pa. Uciekam, żeby znowu czegoś nie narobić, życzę kolorowych snów w mięciutkiej pościeli.

Last edited: Dec 3, 2014
  12. Mirka

Mirka Baron forum

Nataszko... uważaj... bo nie rzeźnik a myśliwy za Tobą będzie latać... hihihi... a tak naprawdę czapka Ciebie wgniotła w śnieg... :p;)xD

oj Tereniu... bo kiedyś przyjadę na te naleweczki... nie odpędzisz mnie od nich... ;):pxD

Alu... dałaś sobie radę z tym edytowaniem postów... ćwicz... ćwicz... i jeszcze raz ćwicz... ja też się tam uczyłam... :)

Aniu... to teraz trochę sobie odpoczniesz... piękne te Kurpie... dobrze, że mamy się nawzajem... :):inlove:

*** (nie jestem sama...)

autor: Halina Poświatowska

nie jestem sama
    ze mną jest woda
    która patrzy moimi oczyma
    uśmiecha się moimi ustami
    i nasłuchuje
    tysiąca słów złotych słonecznych

uskrzydlone słowa
    ptactwo pierzaste
    chmury was nade mną
    jak pocałunki
    garniecie się do rąk do ust

i wszystko płonie
    rozsypane w słońcu
    nie jestem sama
    ze mną jest trawa
    której każde źdźbło
    powtarza kształt moich palców

13. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Aj tam, aj tam....ciepło ma niunia....
    dobranoc

krysti49, Alicjanastka and Mirka like this.
  14. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i zapraszam na poranną kawkę [​IMG] Miłego dnia życzę :D:D

15. Alicjanastka

Witam również wszystkie panie Raszpelkowianki. Danusiu dziękuję za wspaniałe śniadako:p. Lecę na farmę, roślinki posiałam już ostatni raz ze wspomagaczem (hut marchowy, jak to mówi mój wnuczek) i będzie dosyć, ale czapeczek i prezencików mało no, ale jest jeszcze dużo czasu, damy radę:D:D:D. Pozdrowionka.

Last edited: Dec 4, 2014
    krysti49 and tersea51 like this.
  16. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Heja DziewczynkixD

Mireczko ten kominek jest cudowny (pomimo że inny niż realu-rustykalny)-dziękuję :inlove:
    buziaki:D

17. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

mam swój kominek z Mikołajem!!xD;)Dzięki Mireczko, właśnie piję sobie kawę w realu i od Danusi też i patrzę na kominek - dzięki, dziewczynyxDEvencik pomału leci, bez spinania się zrobi.., jutro wioze mamuś do endokynologa - raz na pół roku sobie jeździmy i robimy USG - bo do wszystkich jej schorzeń dołączył ten skunks Hashimoto:mad:ale nie jest źle, ten hormon łatwo podać, trzeba tylko sprawdzać guzki.. No nic, życie leci dalej i czasem są w nim cudne chwile:)
    .....
    Chałupka ogarnięta, pranie się pierze, a ja czekam na pierwsze w tym miesiącu papierzyska, tym razem mają one do mnie przyjechaćxD Do potem Raszpelkowo

krysti49, Alicjanastka and Mirka like this.
  18. Alicjanastka

Życzę Tereniu powodzonka w załatwieniu wszystkich spraw(tych z mamą i innych), ja po niedzieli do okulisty z mamą na kontrolę po zabiegu(zaćma). Do wieczorka :)

krysti49 likes this.
  19. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

No i nadszedł spokojny koniec dnia. Bry wieczór, wszystkim - Alu, dzięki bardzo za południowe dobre słowo, a ja z kolei życzę serdecznie, coby Twoja mama goiła się pięknie i szybciutko wróciło jej dobre widzenie:)Jutro kończę event.. i nudą powieje na farmiexD No nie ,żartuję, cos tam wystawię, żeby się mnożyło. Siedzę z lapkiem, telewizor coś ględzi, a ja jednym oczkiem tu, jednym tam - zeza rozbieżnego dostanę;) Dobrej nocki Raszpelki, pewnie jeszcze tu wlecę, narazie

krysti49, Mirka and Alicjanastka like this.
  20. Alicjanastka

Dzięki za wszystko, mama mówi, że na oko widzi bez okularów więc myślę, że wszystko idzie ku dobremu. Ja roślinki eventowej mam już dość, ale wypadajek za mało (prezenciki i czapki). Nasiałam na noc cebuli i orzechów na huta, a teraz lecę na film, może jeszcze zajrzę, a jeżeli nie to na wszelki wypadek dobrej nocki życzę :)

krysti49 and Mirka like this.