Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam , witam !!!! W niedzielę później zaglądam na farmę bo mam Pana Męża w domu !!!! W realu piję już drugą kawkę !!!! Dzięki za kawki i ciacho !!!! Zjadłabym ciastko takie z kremem jak za dawnych lat !!!!!!!!!!!!

2. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Madziu, nie miałam innego wyjścia, musiałam zamienić kapelusz na kask/to oczywiste/, a biżuterię na bardziej odpowiednią czyli zlotowo-motocyklową, coś takiego:D
    czaszki.jpg
    Nad Balatonem byłam pierwszy raz i to jeszcze w takich "okolicznościach przyrody";)xD
    Cały ogromny camping zamieniony w miasteczko motocyklowe, wszyscy jeżdżą na motorach, muza gra na dwóch ogromnych scenach, powystawiane sztandy z różnymi motocyklowymi "drobiazgami", nie ma czegoś takiego, jak bariera językowa, ręce, nogi, trochę po angielsku, po niemiecku i nawet po polsku - wszyscy wiemy o co chodzi. Koncerty były kapitalne, ale mnie najbardziej interesował jeden zespół, którego występ widziałam na zlocie w Łagowie. Węgierski zespół Hollywood Rose grający covery Guns N' Roses, ale jak oni to grali!:D:inlove:. Wszyscy śpiewali z nimi, a ja nawet nie przypuszczałam, że potrafię się tak drzeć na koncercie, że na drugi dzień straciłam głos/ku radości PM;)xD/.
    Oprócz tego objechaliśmy kawałek Balatonu, byłam w przepięknym miasteczku Tihany - lawendowe miasteczko, wszystko pachnie lawendą. Przepiękne zastawy, obrusy, pościel, poduszki, różne bibeloty, wszystko lawendowe:D. Niestety pojemność kufrów motocyklowych jest ograniczona..:(
    Kolejny zlot w lipcu - Praga - 115 lat Harleya, będzie się działo:D

3. wiktaratuj

wiktaratuj Wielki mistrz forum

Znalazłam to sobie na YT - no owszem, dobrzy są, a jeszcze atmosfera koncertu...;). Chociaż to jednak nie moje klimaty, za bardzo raszplowata Raszpla ze mniexD. Czego Ci zazdroszczę jako "węchowiec" (co jest zwłaszcza latem i błogosławieństwem i przekleństwemxD;):(), to tej lawendy:D. Chyba bym już tam została i węszyła jak jaki ogar, czy inny "łyżew"xDxDxD
    A ja bym zjadła "wuzetkę", taką jakie mieli dawno dawno temu w łódzkiej "Kasieńce"... Smaki młodości;):D

Last edited: Jun 17, 2018
  4. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Witam wieczorkiem. Ja dzisiaj z mamusia miałyśmy szybki obiadek, potem poszłyśmy w odwiedziny do cioci, jak wróciłyśmy to była 18,30 no i dzień minął szybciutko. Jutro zabieram się za pranie pościeli, lada dzień trzeba zrywać czereśnie, za chwilę układać drewno bo pogoda dopisuje i jest suche. Mam roboty na kilka tygodni... Życzę dobrej i spokojnej nocki :)

5. Witajcie o baaardzo wczesnej porze, nawet kawy nie proponuję (jest 3:52) :D
    Aniu co użyjesz to Twoje, troszkę Ci zazdroszczę :D łańcuchy w czachy super!
    Dziewczynki nie piszcie o słodkościach bo zaraz latam po mieszkaniu i szukam, a może coś słodkiego wnusio zostawił? :D

Miłego poniedziałku i całego tygodnia.....

6. wiktaratuj

Witajcie, Raszpelki:D. Madziu, kobieto, Ty bijesz własne rekordy niespania;):), czy jesteś w pracy?
    Zostawiam kawę i drobną przegryzkę

Milego...:D

7. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i miłego dzionka !!!! Kawka już wypita i truskawki zebrane !!! Trzeba robić jak słoneczko lekko grzeje !!!! Basiu dzięki za kawkę !!!! U nas sucho jak na Saharze !!!! Jeszcze trochę i będzie sam piasek a nie trawnik !!!!

8. wiktaratuj

U nas nawet przez dwa dni popadało, niekiedy nawet porządnie. Ale co z tego, jak już znowu ziemnia sucha jak pieprz?!:(Ogród wygląda jak obraz nędzy i rozpaczy, drzewa i krzewy dają sobie radę (jeszcze?!), uprawy się podlewa, ale niektóre byliny, zwłaszcza paprocie, marnieją w oczach:cry:, a trawy prawie już nie ma...

9. Alicjanastka

ło matko mam to samo, jeszcze do południa daję radę, ale wieczorem szukam w barku słodkości, nie wiem co się dzieje, jakieś braki cukru czy co ??? xDxDxD.

A tak w ogóle witam wszystkich. Dzisiaj mam dzień prania pościeli. 2 pralki już na sznurach, 3 kończy pranie, potem jeszcze jedna i finito. Mam trochę pracy w piwnicy przy drewnie, czereśnie do zrywania, ale jakiś leń mnie ogarnia. Miłego popołudnia wszystkim życzę.
    Ps. Pewnie się powtarzam i już to wszystko wiecie :D:D:D, a dziękuję za kawki i śniadanko podane do łóżka...

10. Witajcie dziewczynki :) Wpadam na chwilkę bo dziś wielki dzień! Nie dla mnie ale dla wnusia :D Mamy dwie wejściówki na stadion Narodowy i oboje jedziemy na mecz. Mały to się straszne cieszy ale ja już wiem ze wrócę chora. Za piłką nie przepadam ale czego się nie robi dla wnuczka :D
    Miłego i kawowego dzionka......

11. wiktaratuj

Witam, dziewczynki, wstajemy, wstajemy...!:D
    Kawka już podana

o_Ooo, dziś ja się spoźniłam z kawkąxDxDxD. Madziu, rozumiem ogromTwojego poświęceniaxD, bo też za piłką nie przepadam, a już za piłką na wielkim stadionie... ;):(xD
    A mnie dziś w sposób nietypowy powitała moja kocicao_O. Zostawiam jej na noc uchylone okno, żeby w te upały mogła pobuszować w chłodku, a dzień przespać jak zwykle w domu. No i wstaję ci ja o świtaniu do łazienki i słyszę takie kocie nawoływanie - jeżeli wiecie, jak kotka woła kociaki, to właśnie takie. Przyznam, że zdębiałam, oprzytomniałam natychmiast xD, co prawda kotka jest sterylizowana, ale o tej porze jakoś nie myślałam logicznie;)xD. Otwieram ci ja drzwi, a tu siedzi na schodach moja kicia z dorodną myszą w zębach i tak przez te zęby nawołuje. Znaczy: wstawaj, pańcia, śniadanie przyniosłam;)xDxDxD

12. Oj to Basiu smacznego :D Podobno jedzenia zdobycznego się nie odmawia :D :D :D I to jeszcze pod same drzwi przynoszą......

13. wiktaratuj

YYYYYYY...!!!:wuerg:xD;)
    Ale i tak nie jest źle, mogła wejść przez to okno do domu...xD. Kiedyś, lata temu, jej poprzedniczka, też zapalona łowczyni, podrzuciła mi do pokoju gołębia :):cry::) i w dodatku ja, wstając półprzytomna, na tego gołębia wlazłam!!! Przeżycie niezapomniane...;)

Last edited: Jun 19, 2018
  14. Alicjanastka

Tak, tak, darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, trzeba skonsumować, ale chyba Basiu upiekłaś xDxDxDxDxDxD, a z gołąbka rosołek, bardzo zaradne te Twoje zwierzątka :D:D:D.

Ja dzisiaj zrywałam i drylowałam czereśnie, były 3 wiadra a po usunięciu pestek zostały dwa i trochę. Jutro gotuję powidła.
    Życzę Wszystkim dobrej i spokojnej nocki.

krasnoludek10 and wiktaratuj like this.
  15. Witam dziewczynki :) Dobrze że jeszcze pisać mogę bo z mówieniem po tym meczu trudno :) Wydzierałam się jak za młodych lat i tak to nic nie pomogło, legliśmy w gruzach :(
    Zapraszam na kawkę i miłego dzionka życzę:)

16. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i miłego dzionka życzę [​IMG] Wczoraj byłam u fryzjerki i jak wróciłam na działeczkę już mi nic nie chciało !!!!! W sobotę mam małą imprezę w domku !!!!

17. wiktaratuj

Witam, dziewczynki:), dzięki za kawki, wypiję obie, bo coś słabo mi się oczy otwierająxD
    Co to jednak znaczy atmosfera :D, młodość naszej Madzi wróciłaxD;). I dobrze, jak dusza młodnieje, to i ciało lepiej funkcjonujexDxD
    No, kochana, chyba nie taką małą;):D. Wpadniemy z kwiatkami, jeśli pozwolisz:D

krasnoludek10 and MOD_Stokrotka like this.
  18. Szkoda że tylko dusza, z tym ciałem troszkę gorzej :D

19. wiktaratuj

Oj tam, w końcu kto tu rządzi?! Dusza przecieżxDxD;). A ciało skrzypi, trzeszczy, a słuchać musixD

MOD_Stokrotka and krasnoludek10 like this.
  20. danusia41

danusia41 Komandor forum

Zapraszam , zapraszam :D:D