Raszple 50+

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Mirka, 12 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Witaj Alicjo - wpadaj do nas częściej i dzięki Tobie i Ani za dobre słowo :)Ano tak to bywa z córkami, ze najpierw wychowują swoje dzieci, potem mają pod opieką rodziców..też masz ciężkie chwile za sobą, a i przed - też będzie różnie. Ja naprawd e i z całego serca cieszę się, jak nie jest gorzej..mamus nie ma zdiagnozowanego "doktorka" ale obserwuję objawy, niestety, zapomina wpół słowa, o czym ja czy ona mówiłyśmy przed sekundą..i to się pogłębia. Są też oczywiście dobre dni, ale tych jest zdecydowanie mniej, cóż, życie. Dobrej nocki, kochane, idę posiać na noc jakieś straszydła i mykam z książką do łóżeczka - teraz jest u mnie błogi spokój, mamuś i koty śpią - nie wiem jak długo;)

Mirka lubi to.
  2. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Dziękuję za zaproszenie :D. Smutna ta starość, ciężko patrzeć jak najbliżsi cierpią :(. Później smutno jak ich nie ma:cry:. Moja mamusia żyje na ketonalu i tramalu, zresztą ja już też (geny) czekam na wymianę kolana, ale najpierw mamcia niech dojdzie do siebie, teraz jesteśmy w trakcie usuwania zaćmy, w tym tygodniu jedno oko a za 1,5 m-ca drugie a w kwietniu kolano i za pół roku następne bo jak nie zrobi operacji to przestanie chodzić (diagnoza lekarza), mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Współczuję Mirce, wiem co to znaczy, napatrzyłam się na cierpienie mojego tatusia.:sleepy:

Postaram się w miarę możliwości wpadać, a Ty jak masz trochę spokoju to odpoczywaj :):):)

Posty połączyłam.
    Mod Czekolada.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 grudnia 2014
    Mirka lubi to.
  3. Mirka

Mirka Baron forum

Witam ponownie... znalazłam trochę czasu dla Was... tatko za bardzo nie chciał jeść... umyłam go i przebrałam... cierpi... na noc jeszcze coś dostanie p/bólowego... oby przespał noc... i nie uciekał z łóżka...

pięknie to ujęłaś Tereniu... zjazd po równi pochyłej... tata tylko zjeżdża w dół... nie może się jakość podnieść do góry... jak wyszedł z tych dwóch zawałów myślałam, że już będzie lepiej... to była tylko chwilka... teraz stacza się niestety w dół... oby tylko nie cierpiał...
    Twoja mamuś jest inna... ma chęć do życia... uważaj na nią... i ucałuj ją ode mnie... przytuliłam się do Ciebie mocno... poczułam Twoje ciepełko serca... dziękuję...

witaj Alicjo... miło, że chcesz z nami dzielić ławeczkę... tatkę mam u siebie od 2 lat... jakoś sobie z tym wszystkim daję radę... jestem pielęgniarką... jest mi z tego powodu łatwiej... sama nie wiem... może jednak nie... za dużo wokół mnie ludzi cierpiących... ludzi w podeszłym wieku... ludzi samotnych... do tego choroba taty... wyolbrzymiam sobie pewne sprawy...
    mamy już dawno nie mam... to już 30 lat... a cały czas mi jej brak... na starość robię się ckliwa...
    trzymam kciuki za Twoją mamusię... za udaną operację zaćmy... i jak najszybszej wymianki kolan na endoprotezy... może będzie lepiej... a Ty też działaj ze swoim kolankiem... nie zwlekaj... buziole dla Ciebie i mamusi...

Aniu... tato leży w szpitalu... otrzymuje wszystko, żeby nie cierpiał... będzie miał założony gorset... i musi leżeć z powodu pękniętej miednicy... ale czy wyleży to wielki znak zapytania... Tramalu niestety też nie może brać...

Dziewczyny... dziękuję Wam za Wasze dobre serduszka... za pamięć... za wsparcie... dziękuję najpiękniej jak umiem...

zmykam do łóżeczka... nie wiem czy zasnę... będę nasłuchiwać jak zawsze... to już przyzwyczajenie... weszło w nałóg... miłej i spokojne nocki... kolorków sennych... bajecznych snów...

"Dobranoc...
    Snu ukojenie
    Ciemności czułej dotknięcie
    Wiew oddechu Nocy gwiaździstej
    I szmeru liści na drzewach
    W noc cichą się wtulających
    Dobranoc... "

4. Alicjanastka

Dziękuję i wzajemnie.........będzie dobrze, dobrej i spokojnej nocki życzę .

Mirka lubi to.
  5. Mirka

Mirka Baron forum

Dzięki... [​IMG]

NASTKA.BURAN lubi to.
  6. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam Raszpelki i zapraszam na kawkę i śniadanko [​IMG] Mireczko, jestem przy Tobie . Wiem ba przeżywasz bo to przychodziłam . 4 lata temu mój tata złamał sobie udo lewej nogi . Później to już było coraz gorzej aż do sierpnia kiedy odszedł. Witam nową Raszpelkę - Alicję , jestem Danusia ze Szczecina . Dzisiaj zaczynamy nowy event . Trzymajcie się ciepło :D

Mirka i Alicjanastka lubią to.
  7. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam cieplutko :)
    kochane Raszpelki, ja też jestem z Wami i Waszymi bliskimi i życzę Wam dużo cierpliwości i wytrwałości, a najbliższym spokoju i jak najmniej cierpienia :)
    do eventu póki co, jestem przygotowana, chociaż na głównej sieję jeszcze mroczne, bo chcę zapełnić jak najszybciej pnącze :)
    ja również witam nowego gościa, chociaż widzę, że pomału już się zaaklimatyzowałaś Alicjo :) wszystkiego dobrego - Grażyna z Wrocławia

Ostatnie edytowanie: 2 grudnia 2014
    Mirka, Alicjanastka oraz tersea51 lubią to.
  8. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Cześć pracusie:)Dziś ja się zbiesilam i rewolucyjnie oznajmiłam domownikom - obiad zrobię z tego co znajdę w domu, nie wychodzę na zewnątrz!! mam dosyć!! Wczoraj, pomimo cieplej kurtki ( parka!) wywiało mnie na wylot i dziś mam chrypkę a'la Himilisbach, czyli sznapsbaryton;)Mamuś ma dobry dzień i powiedziała, cytuję: "pies trącał obiad, chleb w domu jest?" i jakoś świat pojaśniał.. Mireczko, życzę Ci takich dni z tatką jeszcze dużo, kiedy można normalnie porozmawiać. Właśnie wypiłyśmy razem kawę, jak za dawnych , dobrych czasów i mimo grożnych zapowiedzi zrobię pomidorową zupkę, bo mam takie mocno dojrzałe pomidorki, będą do dosmaczenia w sam raz.
    Danusiu, wiśnia ze mnie, kawę wypiłam , a nie podziękowałam.. dzięki bardzo. ALICJO - od razu mi się sympatycznie z Tobą gada, moja mamuś nosi to samo imię, ale ona zawsze dla bliskich była Alusią.

Straszydełka jeszcze rosną w polu, pnącze też nie uruchomię teraz , ale może w następną pełnię?
    .................
    Trzymajcie się cieplutko i uważajcie na siebie - nasi bliscy bez nas nie mogą egzystować, więc my musimy być niezatapialne.

Mirka i NASTKA.BURAN lubią to.
  9. annals388

annals388 Komisarz forum

Dzięki DANUSIU za kawę i śniadanko.
    O jakim nowym evencie piszecie?o_Oo_O
    TŻ poszedł na rehabilitację - ogarnę szybciutko chałupkę.
    Wywiesiliśmy już karmik dla drobnych skrzydlatych - uwielbiam patrzeć jak sikoreczki się uwijają przy jedzonku.
    Uff , doczytałam ...myślałam że naprodukuję troszkę zwierzyny , no cóż , chyba myślenie nie jest moją dobrą stroną.
    Wpadacie na farmę Raszpelki a na ławeczkę nie, będę płaczyła , tęsknię za Wami...

Ostatnie edytowanie: 2 grudnia 2014
    Mirka i tersea51 lubią to.
  10. Alicjanastka

Witam!!! Dzionek się skończył już wieczór za oknami, weszłam się przywitać. mam nadzieję, że wszędzie dobrze? Troszkę posiedzę a potem do piwnicy ogień rozpalić bo kaloryfery stygną a do rana długo:). Miałam dzisiaj po szkole wnuki bo córka zawoziła ciocię do lekarza, a te brzdące jak dopadną do kompa..........

11. annals388

annals388 Komisarz forum

Oj tak Alicjo - wiem co to znaczy , moja 10/ no prawie11 letnia/wnusia dzisiaj z dziadkiem powtarzała matematykę do klasówki.
    Komputer był uratowanyxDxD

Mirka, Alicjanastka oraz krysti49 lubią to.
  12. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witajcie Kochaniutkie Raszpeleczki cieplutko pozdrawiam i utulam Was w chorobie bliskich osób wiem jak trudno jest się pogodzić z tym,że w pewnym wieku choroba z człowieka robi wątłą roślinkę , którą trzeba bardzo wspierać i fizycznie i sercem , bądźcie silne i wiem ,że sobie poradzicie chociaż trudno myślami i seduchem jestem z Wami:):).
    Witaj Alicjo na naszej ławeczce czuj się dobrze razem z nami jesteśmy jedną rodzinką chociaż znamy się tylko z ławeczki i mieszkamy w różnych zakątkach Polski , nam to nie przeszkadza ważne ,że możemy się spotykać w Raszpelkowie:):):).
    Wczoraj ja zaliczałam okulistykę w szpitalu byłam ze skierowaniem myślałam ,że wyznaczą mi termin na zabieg wyczekałam się trzy godziny pod drzwiami okulistyczne poradni przyszpitalnej a jak przyszli lekarze i zaczęli wołać pacjentów ja niestety z lekarzami się nawet nie zobaczyłam tylko pielęgniarka wyszła z gabinetu i oddała mi to skierowanie i wyniki badań i kazała szukać innego szpitala bo oni tego nie robią:mad::mad::mad: byłam wściekła bo ordynator prowadzi prywatne centrum okulistyczne w którym te same zabiegi robi ale koszt jednego takiego zastrzyka z poprzedzonymi badaniami raz w miesiącu wynosi 1070 zł i jak tu się nie wkurzać.
    Dzisiaj od rana wisiałam na telefonie żeby załatwić coś i mam umówioną wizytę na 11-tego na dodatkowe badanie do innego szpitala tym razem oddalonego około 100 km ( ten pierwszy 22km) po tym badaniu mają mnie dopiero zakwalifikować i ustalić termin chociaż na skierowaniu pisze pilne:mad::mad::mad:i pytałam czy będzie to płatne z funduszu powiedziano mi ,że jak mnie zakwalifikują to tak, chociaż za badanie muszę zapłacić 150zł.
    No dość tego mojego narzekania nowy ewent się zaczął jak narazie jestem w trakcie rozmnażania roślinek ale na noc już obsieję dwa pola :):).
    Kochaniutkie do potem, milutkiego wieczoru życzę
    :):). Hejka!

Mirka i Alicjanastka lubią to.
  13. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hejka....
    Smutniasto tu ciut. Moja Prababcia zawsze mówiła "najważniejsze, żebyś robiła tak, żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia. Z resztą się uporasz". Ja do tego dodałam - wyjaśnij wszystko, póki masz z kim....

Mireczko...się trzymaj...

Ostatnie edytowanie: 3 grudnia 2014
  14. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Bry wieczór:)Dzień się kończy, zimno jak nie wiem co..tzn wiem, ale nie będę się wyrażać;) roślinka eventowa rozsiana, moje dzieciątko szczęśliwe , bo załapało się na TOP 1000 i dzisiaj po nerwówce dopisali jej do farmy nagrody - pogratulowałam jej i podałam kolacyjkę - zjadała sobie z przyjemnością, leżąc pod kocykiem i to też sposób na świętowanie;)Mamuś do wieczora była w dobrej formie, więc to był bardzo dobry dzień..Myślę o Mirce i serducho mnie boli, mam stosowne doświadczenia z moim, już nieżyjącym ojcem, ech, życie.
    Alicjo - jeżeli zaakceptujesz oczywiście, chętnie będę się zwracać do Ciebie jakimś zdrobnieniem, imię masz piękne, ale ta forma jest taka dostojna;);)

Na razie , kobitki, może jak wypędzę towarzycho do łóżek, to wpadnę

Mirka, krysti49 oraz Alicjanastka lubią to.
  15. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Heja Dziewczynki:D

tak se czytam o Waszych problemach z rodzicami i ja przez coś takiego przeszłam mając 15 lat , mamik dostała wylewu i ją sparaliżowało na stałe a do tego parkinson .przez 6 miesięcy zajmowałam się mamik (byłyśmy same bez żadnej pomocy) aż zwolniło się miejsce w szpitalu dla przewlekle chorych--sorki za takie smutasy
    Event i wypadajki jakoś leci
    buziakixD
    NASTKA TO TY ZYJESZ;)

16. Alicjanastka

Oczywiście, w domu to wszyscy mówią Ala, wnuki też babcia Ala.

Mirka, krysti49 oraz tersea51 lubią to.
  17. Alicjanastka

Ja jestem tutaj od wczoraj to taka nieobeznana. Dziewczyny napiszcie z jakich stron naszego pięknego kraju pochodzicie? Ja Ala z woj. pomorskiego, okolice Starogardu Gdańskiego. później tu jeszcze zajrzę, teraz na farmę dojrzeć roślinki eventowe :)

Mirka, krysti49 oraz tersea51 lubią to.
  18. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

zuzia Anita- Gdynia xD

krysti49 i tersea51 lubią to.
  19. jgronowicz

jgronowicz Czeladnik forum

Danusia ze Szczecina , witam jeszcze raz Alę :D:D

Alicjanastka, krysti49 oraz tersea51 lubią to.
  20. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

No, moja Alusia czyli mamuś grzecznie posapuje w swoim łóżku, koty uśpione też, a ja mam luzik i witam raz jeszcze Alę - jestem z Wielkopolski, tak ze środeczka i jak wszystkie Raszpelki, bardzo dorosła;)dwa lata temu poszłam sobie na emeryturę i bardzo sobie chwalę brak etatu, tzn o 5.30 przewracam się na drugi bok, o ile coś się w domu nie dzieje..
    Krysiu, ja ostatnio mówiłam pod nosem brzydkie wyrazy przy okazji testów... a mamuś wożę do wszystkich logów ( kardiolog, endokrynolog etc) i bulę prywatnie.
    Idę zebrać z farmy roślinkę