Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

DOBRANOC

krysti49 likes this.
  2. Mirka

Mirka Baron forum

Witajcie Raszpelki... MOD-ki... i nie tylko... :)

łomatko... ale się zasiedziałam przed telewizorem... jak nigdy... staruszek biedactwo nie mógł nic swojego oglądać... stwierdził, że jestem różyczką... ale tą dziką... z kolcami... o co mu się rozchodziło nie wiem... e tam... maruda jedna... poszedł spać... mam spokój... ale oczka juz się kleją... do spania...

Tereniu... ale na Ciebie wszystko wlazło... utulam Ciebie... hihihi... ale nie uczulam...

Anitko gratki za avansik... dziewczyny gratuluję ukończenia eventu... ja w 6 się położyłam... jest mi tam dobrze...

jutro jadę z tatą do kardiologa na badania kontrolne... spokojnej nocki...

"Powoli zamknij świat na noc
    Pomachaj mu dłonią zmęczoną
    Spójrz na zegar zmęczonym wzrokiem
    Uśpij te złe sny przywołaj radość
    Uśpij smutki i zwątpienia
    Niech idą już w ocean
    Powoli spokojnym marszem
    Tak delikatnie i cicho
    Na dno tylko dziś na noc
    Wyszeptaj ustami, co się uśmiechały
    W ciszy myśli i wspomnień
    Tylko słówko...
    Dobranoc..."

tersea51 and krysti49 like this.
  3. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam ciepło i takiego dnia życzę [​IMG] Event skończyłam bo bo dalej już nie startuję :D:D

tersea51, Mirka and krysti49 like this.
  4. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witam cieplutko Raszpelkowianeczki , MOD-ki i goście miłego popołudnia i wieczoru życzę :):):)
    Danuś dzięki za poranną kawusię i małe co nie co ze słodkości , pyszności:):).
    Ja też tak jak Mireczka leżakuję w 6 pokoiku ale zostało mi jeszcze oddać trochę roślinek zbiorę około 23-ej i co braknie obsieję na noc i rano będzie też koniec:):).
    Wpadnę jeszcze z dobranocką , do potem Kochaniutkie:):):). Hejka!

tersea51 and Mirka like this.
  5. Mirka

Mirka Baron forum

Dziś miałam przechlapany dzień... tatko rozebrał się prawie do rosołu... otworzył okno... zakręcił kaloryfer... i położył się do łóżka... powiedział, że umiera... rano pędem do pracy brzydko mówiąc "obrobić pacjentów"... z tatkiem do domowego lekarza... okazało się, że jest porządnie przeziębiony... dostał antybiotyk... potem pędem na umówioną godzinę do kardiologa do Bydgoszczy... kontrolne EKG... mniej więcej jest na tym samym poziomie... następna wizyta na wiosnę... powrót do domu... tatko położony do łóżka... a ja pędem do Nakła oddać tablet... popsuł się na gwarancji... kur zapiał już drugi raz... po drodze zakupy... dziś na obiado-kolację były pierogi z kapustą i grzybami... niestety kupione w Biedronce... tatko nie chce jeść pomimo osobnego specjalnie jedzonka... nie chce też pić... nocka niepewna... jak tak dalej będzie to znowu kroplówkę podłączę... trzeba działać... łomatko ale się rozpisałam...

pozdrawiam Danusię i Krysię... i wszystkich którzy jeszcze tutaj wpadną... do potem...

zostawiam Misiaczka do przytulania... bo dziś Jego DZIEŃ... xD

krysti49 and tersea51 like this.
  6. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Utulam Cię Mireczko..ja aż takich atrakcji na szczęście nie mam, są zdarzenia inne, granie na emocjach - wiesz o czym piszę , prawda? Ale takie numerki, jakie ostatnio tatko Ci wykręca..i najgorsze jest to, że nasi bliscy są głęboko przekonani o słuszności swoich poczynań - ech, życie..
    A misiu słodki, taki w sam raz do przytulania..przyda się pocieszka. Moje kociska coś dziś mają gorszy dzień, a z nimi przerąbane mam i ja - koty mają niezwykłą wręcz zdolność zrzucania pokarmu, jak im cokolwiek nie pasuje..cóż, wiedzą że mogą sobie pozwalać, są rozpuszczone jak nie wiem co;)
    Dobrej nocki, już zostawię ten dzień za sobą - Teresa

Mirka and krysti49 like this.
  7. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Mireczko podziwiam Cię skąd Ty masz na to wszystko siły a jeszcze pamiętałaś aby podrzucić na misia do przytulania bo dzisiaj jest jego dzień , jesteś niesamowita trzymam kciuki za spokojną noc dla Ciebie i życzę zdrówka tatkowi :inlove::inlove::inlove::):).
    A dla Wszystkich również życzę spokojnej nocki, kolorowych i bajecznych snów i do jutra:):):):).
    D O B R A N O C !

Nadchodzi noc pora na sny
    Choć daleko stąd będziemy tam my
    Nie zawieje nam zły wiatr ni deszcz
    Bo w moich snach zawsze pięknie jest
    Dlatego śpij odpocząć już czas
    I zmęczenie precz opuści dziś nas
    Dobranoc a sen ukojeniem mi jest

8. Mirka

Mirka Baron forum

tatko nie daje sobie rady z tym wszystkim... ale i mi brakuje nieraz sił... ale trzeba być silnym... te słowa chodzą za mną wszędzie... pomagają mi...

"Skręcam w lewo, gdy mówisz w prawo... zawsze martwię się o zapas w lodówce... nigdy nie mam się w co ubrać... ale zawsze mam za mało miejsca w szafie... od każdego następnego poniedziałku jestem na diecie... moim najlepszym przyjacielem jest czekolada... bo nie zadaje pytań... ale rozumie... popycham drzwi... chociaż jest wyraźnie napisane... ciągnąć!!!... płaczę częściej niż myślisz... dbam o ludzi... którym na mnie nie zależy... jestem silna... dlatego, że muszę... a nie chcę... słucham Cię... nawet jeśli Ty nie słuchasz mnie..."

Tereniu... Krysiu... dziękuje za miłe słowa... dawanie otuchy... wsparcia... każdy z nas zrobi to samo dla swojego rodzica... ja mam trochę lżej bo pracuję z takimi ludźmi... wiem jakie mają potrzeby... na co ich stać... umiem sobie prawie to wszystko wytłumaczyć... ale i mi się zdarzy zły dzień... i jestem "niemiła" dla tatki... jestem tylko człowiekiem...

na razie jest spokój... idę pokimać... jutro do pracy... kolorków nocnych... bajecznych snów...

9. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam w nowym dniu i zapraszam na kawkę [​IMG] Słoneczko świeci , idę na spacerek :D:D

Mirka, krysti49 and tersea51 like this.
  10. chrobek

chrobek Wyjątkowy talent

jeszcze trochę i do Was się zapisze --- perspektywicznie podglądam - kukam - Fajoskie jesteście raszpeiki xD
    Pozdrawiam szacowne grono:)

11. danusia41

danusia41 Komandor forum

Zapraszamy już teraz :D:D Hej, hej Raszpelki - już drugą kawę pije sama :cry::cry::cry:

12. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

No dzieńdoberek Raszpelki i reszta świataxD Z ogromną przyjemnością łyknęłam kawę i dziękuję, ale zamiast drugie proponuję poobiednią herbatkę z małym co nieco;)[​IMG] U mnie miały być przebłyski słońca ponoć, ale wisi szary opar, mamuś się zbiesiła i na spacer nie poszła, ja musiałam wyjść i zostawiłam ją na godzinkę samą - na szczęście nie napsociła, koty też nie ;)Jeszcze mam parę spraw, ale dzieciątko obiecało, że po pracy posiedzi w chacie, , no to spoko:) Do potem Raszpelkowo.
    PS - Gościu miły, nie przymierzaj się, tylko od razu siup - na ławeczkę - miejsca jest dosyćxD

13. annals388

annals388 Komisarz forum

Buziaki.
    Chrobku - zapraszamy.
    Troszkę pobiegałam po sklepikach , Gabrysia ma dziś dyskotekę / moja 11 letnia wnusia/, próbowałam zrobić Jej pięknego dobieranego warkocza i oczywiście jak na złość plątały mi się włosy / ma do pupy!!/nerwa mnie złapała i pobiegłyśmy do mojej koleżanki fryzjerki - uplotła Gabi pięknego takiego na zewnątrz o_Onooo wypukłego warkocza. A przy okazji koleżanka wyrównała mi moje ostatnie cięcie włosów - nawet na mnie nie krzyczała.
    Event skończyłam , oczywiście bez dodatku.
    Mam dziś TŻ w domku więc odświętna kolacyjka xDxDxD.
    Utulam.

14. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam serdecznie :)
    przyszłam z popołudniową kawą, a jak komuś już za późno na dawkę kofeiny, to zostawiam herbatkę :)
    [​IMG] [​IMG]
    a i na słodko coś by się przydało :)
    smacznego i spokojnego wieczoru życzę :)

15. frytka77

frytka77 Naśladowca mistrzów

czkoladkę wszamałam
    i dalej
    NUDNNNNOOOOO xD

16. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Też wszamałam..Mamuś i koty śpią, wieczór mam więc dla siebie..na farmie wieje nudą. w telewizornię nie chce mi się patrzeć, chyba się załapię na czytanie w łóżku:) Kolorowych snów, takich fajnych..

17. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Już późno ale ja jeszcze przyszłam co by Kochaniutkie Wam życzyć kolorków i samych dobrych sennych marzeń i dobrej spokojnej nocki:):):), do jutra. Hejka!
    Acha Danuś,Tereniu i Grażynko serdeczne dzięki za przygotowane pyszności wchłonęłam jak wpadałam na chwilkę , dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień .
    Zapraszamy do nas Chrobka nasza ławeczka pomieści wszystkich chętnych:):).

Dobranoc moi drodzy zaraz błogi sen mnie zmorzy.
    Wiec się żegnam z wami czule może we śnie was przytulę.
    Opuszczam już was, więc mówię DOBRANOC rano trzeba wstać by z uśmiechem powitać nowy dzień.

DOBRANOC wszystkim uciekam w objęcia nocy.
    Co doda mi sił na nowy dzień.
    Więc żegnam was moc uścisków ślę.

18. Mirka

Mirka Baron forum

Ja też jak Krysia wpadłam tylko powiedzieć Wam Dobrej Nocy... wszystko co było zjadliwe skosztowałam... dzięki... dziś było u nas chłodno... wietrznie... zmarzłam w terenie... tato dobrzeje...ja właśnie szykowałam się do spania... a tato wstał i się ubrał... musiałam mu wytłumaczyć, że to noc... i musi się położyć... zdziwiony poszedł do swego pokoju... ja więc też szybko mykam do łóżeczka...

chrobek... nie podglądaj z perspektywy tylko przysiądź na naszej ławeczce... tutaj też "małolaty" przychodzą...

buszuję już w 7 pokoju... na kole wygrałam Pegazorożca i kotlarnię... nareszcie mam swoje garnki...

"Już słońce czerwone się chowa,
    I księżyc wychodzi zza chmur,
    Gwiazdami niebo przystraja,
    Wygląda jak złoty król.

Już powóz wielki przed bramą,
    Z białymi końmi lśni,
    By wznieść się wysoko nad niebo,
    Rozsypać przepiękne sny.

Dać ludziom noszącym ból w sercu,
    Magiczne senne marzenia,
    By rano o blasku słonecznym,
    Odeszły gdzieś w dal ich cierpienia.

Więc patrzmy czasem wysoko,
    Gdy niebo jest takie gwieździste,
    Bo zachwyt zapiera dech w piersi,
    J życie jest bardziej przejrzyste ."

19. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam gorąco Raszpelki i gości , miłego i ciepłego dnia życzę [​IMG] Teraz lecę do kardiologa , później zajrzę / jak ja nie lubię lekarzy !!!!!!!!!!!!!!!! /

20. annals388

annals388 Komisarz forum

Milusiego dnia :inlove::inlove: