Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Witam w brzydką środę. U mnie pada deszcz ze śniegiem, mokro, buro, ponuro, brrr......
    Też jakoś tego nie lubię, ale takie czasy nastały, a w ogóle irytuje mnie nazywanie wszystkiego z angielskiego jakbyśmy nie mieli swojego języka....
    Co do biopsji to również mam taką nadzieję, że będzie wszystko ok. Tylko te guzy mi rosną i obawiaam się, ze może trzeba będzie usuwać, a może nie.... zobaczymy ???
    Wszystkim życzę miłego, pogodnego dzionka i zdrówka. Żeby Grażynkę przestała już boleć ta głowa a dla Danusi w końcu wyjrzało słoneczko a deszcz poszedł sobie w sina dal. Ja miałam pójść do banku, ale nie ruszam się w taką pogodę..........

Zapraszam na śniadanko....

2. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

zgadzam się z Tobą ...irytuje mnie nazewnictwo wszystkiego w obcym języku , czy my nie mamy własnego języka ??? a co do biopsji , to napewno będzie dobrze a guzki są łagodne :) też borykam się z tarczycą ale narazie guzków nie stwierdzili więc nie jest żle ;)trzymam kciuki za Ciebie i życzę wszystkim miłego dzionka :inlove:

NASTKA.BURAN and Alicjanastka like this.
  3. danusia41

danusia41 Komandor forum

No dziewczynki dosyć gadania o chorobach !!!! Jutro zaczynami event hydrauliczny !!!!! przyniosłam stroje na tą pogodę [​IMG] Miłego wieczorku !!!!

4. waszunio

waszunio Ekspert forum

Dzień dobry dziewczęta

Danusiu stroje super xD:D Czyżbyś podejrzewała, że pola z bambusami zaleje i kalosze nam będą potrzebne. ;):p
    A event mi się podoba. Czasem sobie układam rury. Wirtualne oczywiście. xD:D

Z językiem to nie jest taka prosta sprawa. Słowiańskich słów jest około 20-25%. A reszta to zapożyczenia z greki, łaciny, francuskiego, rosyjskiego itp itd.
    Język cały czas się zmienia. I to co raziło kiedyś, dziś nie razi.
    Czasem trudno jest zastąpić słowo obcojęzyczne polskim słowem. Np. puzzle.
    Czasem obcojęzyczne słowo jest przekręcane. Np. sorry na sorki.
    Dla mnie o wiele gorsze są błędy ortograficzne i wulgaryzmy. To według mnie brak szacunku.
    Owszem czasem zdarza mi się przekląć.
    A jak jestem naprawdę wściekła to wtedy z moich ust leci taka wiązanka, że Wiech by się zadziwił.
    A błędy ortograficzne - staram się ich nie robić.
    Nazywanie wszystkiego po angielsku czasem przybiera karykaturalne formy - Dżony luknij no przez łindoł i zobacz czy kar stoi na stricie. (po polsku - Jasiek popatrz przez okno i zobacz czy samochód stoi na ulicy). Może za jakiś czas będzie to jakaś nowa gwara.
    Mówienie o tym, że nie mówimy po polsku tylko w jakimś innym języku było od zawsze. Mikołaj Rej pisał - a niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
    Wtedy modna była łacina, a dziś modny jest angielski. Jak będzie w przyszłości? Może chiński? xD;) Kto to wie. :music:

Ta druga moda - selfie - zadziwia mnie. Niektórzy ludzie zrobią bardzo wiele aby mieć ładne zdjęcie. Niektórzy nawet giną.
    W wakacje było kilka takich przypadków. Ludzie spadali w przepaść. Dla zdjęcia.
    Ta panienka w filmiku aby mieć ładne selfie, dręczyła swego kota. Jak widziałam ciągnięcie za ogon, to miałam ochotę wskoczyć do tego filmu i zabrać jej zwierzaka.

Alu trzymaj się kochana. [​IMG] Może brak Ci jakichś hormonów, albo może innych masz za dużo. Czasem ustalenie trwa dosyć długo.
    A jak już lekarze ustalą co i jak, to leczenie pójdzie migusiem.
    Trzymam kciuki aby te guzy znikły.

5. Witajcie o świcie ( gdzie ten świt jak ciemno za oknem) :D
    Jak tak czytam to nie ma chyba żadnej zdrowej w tym wieku :D Nie chcę tu wymieniać moich chorób bo lista byłaby długawa :D :D :D
    Zdrówka dla nas wszystkich dziewczynki i aby do wiosny ;)

6. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam o poranku i zapraszam na gorącą kawkę [​IMG] Miłego dnia życzę dziewczynki!!Alu ja już mam wyciętą tarczycę !!! Przestało padać !!!!!!!!!!!

7. Alicjanastka

Witam. Danusiu dzięki za kawusię. A Tobie Marysiu za miłe słowa, a Wszystkim dziewczynkom dużo zdrówka i miłego dzionka. U mnie świeci słoneczko więc uciekam czyścić okna.......

magdusia668 and waszunio like this.
  8. danusia41

danusia41 Komandor forum

Dziewczynki przyniosłam kawkę i jabłecznik [​IMG] Trzeba się wzmocnić przed eventemxDxDxD Wyrobiłam się w czasie , obiadek gotowy i ciasto też upieczone :p:p

9. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Hej tam Raszpelkowo... poczytałam zaległości i zabieram się za nowy ewent,, i zastanawiam się, czy dobrze robię;) z przyzwyczajenia mnie pcha do siania, a sianie tysięcy badyla jakoś mnie nie bawi..no nic, pożyjemy, zobaczymy. Alu - mam nadzieję, że guzki okażą się łagodne, moja mamuś ma od 20 bodaj lat.. i nic się nie dzieje, poza tym, że raz w roku robimy USG, bierze oczywiście hormon ( euthyrox) bo tarczyca nieczynna, ale to w sumie pięknie wyrównuje i byle tylko takie schorzenia były..
    ....................
    Rusztowanie dało mi ostatnio tak w kość, że po ostatnich nocach na serio myślę o lekarzu, albo lepiej - fizjoterapeucie..no nic, kiedyś minie, zawsze z czasem mniej odczuwam temat.
    Buziaczki, do potem, teraz muszę iść do kuchni, bo kocie miski puste, a kuwety - wręcz przeciwnie;)

10. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Za dużo dostają?:pxDxDxD
    Miłego wieczoru życzę. :)

11. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Chyba tak, bo oba tłuste, wyglądają jak kocice w ciąży...ale zdaniem moich kocurków żarełka powinno być o wiele więcej i częściej;)xD;)

12. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

witam :)

układam te rury, ale jakoś nie mogę się skupić na tym...czy jest możliwe zrobienie dwóch kolorów i zebrac wszystkie nagrody po drodze?

już trochę się uspokoiłam, bo wczoraj spotkało mnie przykre zdarzenie...stałam się ofiarą kradzieży portfela tuż przed wejściem do sklepu...straciłam pieniądze i dokumenty...mi na szczęście nic się nie stało...wszystkie formalności już załatwione...wieczorem przyszło dwóch młodzieńców i przyniosło portfel, niestety bez kasy i kilku drobiazgów, ale z dowodem osobistym...

przepraszam za ten nieskładny wpis, ale jak nawet o tym piszę to łzy cisną się do oczu i ręce się telepią...

to na tyle...

13. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Strasznie mi przykro, że Cię to spotkało..co za ludzie.. Córcia wracała 11 listopada i w Warszawie na dworcu trafiła na "patriotów" z marszu .. wszystko na ten tema. Udało jej się wejść do pociągu, zero policji czy straży kolejowej, a łyse łby rozrabiały..w pociągu konduktor dostał dwie dychy i wypisał bilet ( dopłatę ) do I klasy,zamknął przejście, by to [ciach] odseparować.nawet dawni rezerwiści, wracający z wojska zachowywali się lepiej, szkoda gadać. Przestajemy czuć się bezpiecznie w domu , na ulicy, bo... ech, nie piszę dalej. Przytulam Cię, Kochana.

Post edytowałam. Rozumiem Twoje oburzenie, ale unikajmy takich obraźliwych określeń.
    MOD_Zła

Last edited by moderator: Nov 23, 2017
  14. waszunio

waszunio Ekspert forum

Grażynko - współczuję Ci bardzo.
    Kiedyś moja koleżanka i ja zostałyśmy okradzione w hotelu. Moja strata była bardzo mała. (oprócz psychicznej - na myśl o tym, że ktoś grzebał w moich rzeczach do dziś robi mi się niedobrze)
    Koleżanka miała gorzej. Zostawiła paszport w pokoju. I ten paszport stał się łupem złodzieja. Czarna rozpacz.

Ściskam Cię mocno i pocieszam. Na szczęście nic się Tobie nie stało i dokumenty do Ciebie wróciły.
    Ważne jest też to, że nikt na Twoje dokumenty nie weźmie kredytu, ani nie będzie udawał, że on to Ty.
    :*:*:*

Ciekawe rzeczy piszesz.
    Pewien bardzo ważny pan mówił, że to są bardzo sympatyczni i mili ludzie. 8)-.-Może to byli prowokatorzy?! :p

15. Alicjanastka

Przykro mi Grażynko i współczuję. Kiedyś też mi się coś takiego przytrafiło tylko, że byłam po wypłacie i jeszcze cała pensja była w portfelu, ale dokumenty miałam w inny miejscu. Dzisiaj czyściłam okna, moje 4 czyste, prałam firanki i już też wiszą. Jutro schodzę do mamusi, czeka mnie pracowity dzionek. Uciekam do łóżeczka bo od tego skakania nogi i plecy bolą. Życzę dobrej nocki....

waszunio and magdusia668 like this.
  16. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

Witam dziewczyny z samego rana :inlove: nie mam planów na dziś oprócz układania rur xD u mnie leje i wieje ale mimo to życzę wszystkim cudownego dzionka :)

17. Ja też życzę miłego piąteczku :)
    No współczuję Ci bardzo, też kiedyś to przeżyłam :( Święta się zbliżają i wypełza to na ulicę szybko zarobić

18. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam o poranku i zapraszam na kawkę [​IMG] Widać wszystkie chociaż raz to przeżyłyśmy !!!! Grażynko Przytulam mocno !!!!!

19. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Witam o poranku i serdecznie Was pozdrawiam, A MOD Zła ( Dobra Kobieta:)) ma stu procentową rację.. nie powinnam na forum obrażać zwierząt porównaniem do tych sympatycznych inaczej panów...to było przedostatni raz;)
    ......
    Grażynko - ja z tymi rurami to lecę po najmniejszej linii oporu - korzystam z przycisku u góry , po lwej - czyli jadę gotowymi schematami..
    ...........
    Przepiękny dzień dziś mam, chyba wespól zespół z córcią wygonimy z domu kurz , cuda na szybach itp. pralka też nie będzie leniuchowała;) Do potem

waszunio and Alicjanastka like this.
  20. Alicjanastka

Witam. Zakupy zrobione, ogień też w piecu. Wypiję kawkę i zmykam do mamusi czyścić okna. Moje lśnią i czyste firanki wiszą, ale nie wiem jak długo te okna będą czyste bo już się zbliża deszcz. Rur jeszcze nie układałam, sieję roślinkę. Jak już zrobię okna u mamusi i firanki to zobaczę co tam należy robić. Życzę miłego dzionka.
    Ps. Danusiu dzięki za kawkę. Zapraszam na śniadanko...

magdusia668 and waszunio like this.