Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Heja dziewczynkixD
    pocztytałam jutrzejsze dożynki i poprzeliczeniu (na piechotę) stodoły wyszło mi że z hodowlanych nie wydolę na ostatnie zadanko
    ale nic to:cry:
    buziaki:D

Mirka, tersea51 and krysti49 like this.
  2. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witajcie Kochaniutkie dziewczęta MOD-ki i goście:):) Danusiu dzięki za pyszniutką kawusię i ciacho wpadłam poczęstowałam się a teraz dziękuję dzień rzeczywiście dzisiaj nieprzyjemny ale musimy jakoś wytrwać mimo różnych dopadających nas dolegliwości , trzymajmy się bo jesteśmy Raszpelki:):).
    Co do ewentu to jedynie poczytałam ale jeszcze nic nie analizowałam jutro będę się nad tym zastanawiać.
    Kochaniutkie jeszcze potem się zjawię na ławeczce miłego wieczoru życzę do potem:):). Hejka!

NASTKA.BURAN and Mirka like this.
  3. Mirka

Mirka Baron forum

Witajcie Raszpelki... MOD-ki... i nie tylko...:)

Wróciłam z Bydgoszczy... zaprowadziłam autko do kontroli... coś z ABS-ami... jechaliśmy ze staruszkiem na dwa samochody... zimno... wietrznie... i deszcz padał... ale dotarliśmy do domu...

wszystko przeczytałam... nie mam siły tylko odpisywać wszystkim po kolei... tatko coś znowu buszuje po mieszkaniu... przewrócił się... na szczęście nic mu się nie stało... tylko siniaki na rękach... zaprowadziłam go do łóżka... teraz spokojnie leży... jeszcze chwilkę posiedzę... muszę się upewnić, że wszystko gra...

Cytat. Paulo Coelho

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego,
    każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę,
    która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."

Życie to tysiące barw...
    każdy pędzlem życia
    sięga do innych farb...
    I maluje swoje szczęścia...
    smutki... troski... i tęsknotę...
    a potem brnie dalej przez życie,
    ... aby być na jego szczycie.

Czasem wystarczy kilka ziarenek...
    czyjegoś uśmiechu, życzliwości...
    okazanego dobra i zrozumienia...
    aby zakwitł w SERCU drugiego człowieka...
    ... piękny kwiat radości !!!

z netu...

NASTKA.BURAN and krysti49 like this.
  4. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam kochane Raszpelkowe Dziewczynki :)
    trochę mnie tu nie było, ale bytność w realu okazała się w tym wypadku ważniejsza, ponieważ mamcia moja ma problemy ze wzrokiem, pojechałam do niej na czas jakiś, aby pomóc jej trochę się ogarnąć przed zimą :) niestety internetu tam nie było i stąd brak kontaktu z Wami, ale eventy dzięki pomocy córci jakoś udało się ogarnąć :)
    a teraz leżę sobie pod kołderką, bo jakieś kaszlisko straszne mnie dopadło i życ normalnie nie daje :p
    zapoznałam się już z poradnikiem kasztankowym i trochę smutno mi się zrobiło, bo mimo chęci nie zrobię do końca tego eventu przez brak kolorowych zwierzaków :( trudno się mówi :)
    a tu przyniosłam coś na rozgrzewkę

5. danusia41

danusia41 Komandor forum

Zapraszam na kawkę [​IMG] Witam Raszpelki - kaszlące i smarkające :D:D Zdrówka życzę i żeby nic się Was nie czepiało :D:D

6. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witajcie Kochaniutkie Raszpeleczki mimo chłodu i brzydkiej pogody życzę słoneczka w serduchach na całe popołudnie:):):), dobrze ,że jesteś już Grażynko i dzięki za herbatkę rozgrzewającą a Tobie Danuś za kawusię i pyszniutką słodkość :):).
    No właśnie rozpoczął się ewent i już od samego początku się wkurzyłam:mad::mad::mad::mad:na Bahamie postawiłam 10 dużych pól bo w pasku 10 roślinek i wiecie co? obsiane mam tylko 8 pól a dwa są puste i słoneczników też nie ma ktoś mi ukradł dwie rośliny:cry::cry::cry::cry: .

NASTKA.BURAN, Mirka and tersea51 like this.
  7. wlodkarp58

wlodkarp58 Okazjonalny autor

Event zaczęłam , ale bez entuzjazmu. Końca nie tykam bo i tak nie dam rady.
    Super piątkowego wieczoru życzę .

Mirka, krysti49 and tersea51 like this.
  8. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Danusiu - przyjmij gratulki jeszcze raz razem z bukietemxD[​IMG]
    A tak w ogóle to dzieńdoberek wszystkim - fajnie ,że Cię znowu "widać" Grażynko:)Event zaczęłam, kolorowych zwierzów mam troszkę, muszę policzyć czy starczy i czy warto.. nie wiem jaki przelicznik, ale z pnącza białych nietoperków jest około 300, a brązowych świnek niewiele mniej - może starczy, bo tych wysokich to trochę mi żal..

...............
    Taki dziś miałam zakręcony dzień, że dopiero teraz uprzytomniłam sobie , że nie poszłam po wyniki swoich testów, cóż , normalka, zawsze domownicy są przed moimi sprawami:);) Ale znacie to, prawda?:) No nic, w odbiorę w poniedziałek. Do potem, idę jeszcze oddać ostatnie papiery i luuuuuuuuzxDdo końca miesiąca, ale i tak się wyrobiłam szybciutko w listopadziexD

NASTKA.BURAN, Mirka and krysti49 like this.
  9. frytka77

frytka77 Naśladowca mistrzów

Heja Dziewczynki:D

Roślinki rozsiane i 1 zadanko mamy zrobione
    buziakixD

tersea51, Mirka and krysti49 like this.
  10. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Anitko szybko Ci to poszło u mnie jeszcze roślinki w rozmnażaniu już zasiałam na większości pól to jutro będzie troszkę więcej do zbioru :):).
    Życzę Wam już kochaniutkie dobrej i spokojnej nocki, kolorków sennych i do jutra:):). Hejka!

tersea51 likes this.
  11. Mirka

Mirka Baron forum

Witajcie Raszpelki... MOD-ki... i nie tylko... :)

Zostałam dziś w domku... tato trochę był niespokojny w nocy... rano uspokoił się... trochę posiedzieliśmy przed telewizorem... porozmawialiśmy... teraz odpoczywa... a ja na chwilkę zajrzałam do Was...

evencik się robi... wrzuciłam super nawóz... super Zośkę... i dopalacza... mam już drugie zadanie zrobione...

witaj Grażynko... dawno Ciebie tutaj nie było... tym bardziej Ciebie widzieć... życzę zdrówka... ja przed chwilą zwalczyłam tego bakcyla... cały tydzień siedział u mnie... a wcale go nie zapraszałam... dzięki za grzańca...

dzięki Danuś za kawkę i ciacho... i za życzenia zdrowotne... gratki za awansik...

Krysiu... no co Ty... sprawdź tylko jeszcze raz pola... albo się przelogowuj... nie mogły przecież słoneczniki wyparować...

Aniu... ja też ostatniego zadania nie tykam... szkoda kolorańców...

Tereniu... SKS Ciebie dopadł???... tylko w poniedziałek biegnij po te wyniki... hihihi.... ale jestem ciekawska... ale tak już mam...

witaj Anitko... dla Ciebie też buziale...

dzisiaj mamy Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień...

"Dzień życzliwości"

autor: judyta1

21 XI Dzień Życzliwości
    "Życie nie składa się tylko z wielkich poświęceń, obowiązków, ale przede wszystkim z drobiazgów(...)"

czekałam wtedy na złym przystanku
    krążyły tramwaje bezcelowości
    "żyjesz bo możesz kogoś uratować"
    rzekł motorniczy w tonie poufności

ktoś powie nagle"ładnie wyglądasz"
    piękniejesz w oczach jeszcze o uśmiech
    wydobyć głos z krtani to niewiele
    ty radosna na zawsze dziś uśniesz

zadzwoniłam wtenczas do ciebie
    szukając zaczepienia w nicości
    "w każdym momencie warto żyć od nowa"

mnie brakowało tego właśnie ...słowa

EDIT: wybiła północ... gaszę światełko... Dobranoc...

"Jest takie słowo,
    które mówi się cicho,
    tylko dlatego,
    by nikogo nie budzić...

DOBRANOC..."

Last edited: Nov 21, 2014
    krysti49, tersea51 and NASTKA.BURAN like this.
  12. zuzia1522

Heja DziewczynkixD
    kawusi brak a o śniadanku nie wspomnę --wszyscy w polu:p
    Ja też dopiero walonki zdjęłam i siedzę w 4 pokoiku sama-- może ktoś wpadnie bo samej nudno a na ławeczce zimno;)
    W ten wekend mam wnuka :(:(
    buziaki:D

tersea51, krysti49 and Mirka like this.
  13. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam :)
    przysiądę się do Ciebie
    Anitko, to będzie nam cieplej :) a skoroś głodna, to już podaję śniadanko
    [​IMG] i kawka dla Ciebie [​IMG]

zwierza kolorowego nazbierałam do 4 zadania :), robię teraz 5 i jestem bardzo zła :mad:, że przez brak następnych kolorowych nie ukończę tego eventu :(, o czym będzie przypominała mi ta szara gałąź na pnączu, jakby nie mogli jej dać, tak jak dotychczas na ostatnie zadanie :)

Last edited: Nov 22, 2014
  14. frytka77

frytka77 Naśladowca mistrzów

z przyjemnością coś połknę ;)
    wlazłam do 5 -go pokoiku:p
    coś mi się zdaję że po tym evencie zostanę naga i bez butów ---a tu zima i święta nadchodzą:cry:
    buziakixD
    Nowa sukienusia ładniutka Tylko nasz labrador MANIEK jest starszym czekoladowym panem

tersea51, krysti49 and Mirka like this.
  15. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Hej tam RaszpelkowoxD SKS towarzyszy mi nieodstępnie i jest wybiórczy..pamiętam o głupotach, a najważniejsze rzeczy - czasem czarna dziura:mad: Popędzilam za Anitką do 5 pokoju, farma wyczyszczona ze zwierzakow, a muszę policzyć te niskie kolorowance, bo żal mi wpychać te lepsiejsze..chyba bardziej mi się oplaca opchnąć złotego nietoperka na targu i kupić za to masówkę - jeszcze troszkę SG zostanie na odkupienie szopów, słoni, leniwców itd .. zobaczę póżniej. Teraz zaraz zmykam z aneksem umowy do podpisu, miałam mieć luz, ale coś tam jeszcze zrobię.
    Moje kociaste skończyło dziś brac antybiotyk, weterynarz jest zadowolony, a ja cała szczęśliwa, że ominą mnie wieczorne walki z tabletką grrrr

krysti49 and Mirka like this.
  16. Mirka

Mirka Baron forum

Witajcie Raszpelki... MOD-ki... i nie tylko... :)

Witam... gdzieniegdzie już chłodem powiało i śniegiem sypnęło... u mnie niebo zachmurzone... ale nie pada...
    dziś byłam znowu w Bydzi... samochodzik odebrałam z przeglądu... jutro staruszek jeszcze letnie opony na zimowe zmieni... i mogę śmigać...

evencik leniwie się toczy... nadal w 3 pokoiku koczuję... ale za godzinkę wpadnę do 4...

dzięki Grażynko za kawkę i śniadanko... nie jestem już głodna...

Anitko... myślałam, że uwielbiasz jamniczki... gdzieś mi się obiło o uszy... następnym razem będzie labrador... mam i dla zuzi kieckę jeśli chcesz...

Tereniu... ale się rozpędziłaś razem z Anitką... do Top 1000 chcecie wstąpić???... prawda... jak szaleć to szaleć...
    widzę, że kociątko wyleczone... ciekawe co z Tobą... zawalona znowu papierzyskami jesteś...
    dla Ciebie zimowe przebranie też czeka...

NASTKA.BURAN and tersea51 like this.
  17. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witajcie Kochaniutkie dziewczęta pozdrawiam cieplutko Grażynko dzięki za śniadanko i kawusię z rana wpadłam na ławeczkę i wszystko podjadłam było bardzo apetyczne:):):)/
    Niestety Mireczko słoneczników nie odzyskałam ale trudno już sobie rozmnożyłam i już tkwię w trzecim pokoju i zanosi się na to że tak będzie do jutra, Kochaniutka dzięki za przecudną kiecuszkę zimową bardzo mi się podoba a szczególnie ten piękny biały miś:):):):).
    Tereniu dobrze ,że Twój kocurek wydobrzał na dobre teraz tylko patrzeć jak będzie rozrabiał z Filutkiem :):):) ja też zierzaczków kolorowych nie mam za wiele to pewnie tą część ewentu sobie odpuszczę:eek::eek:.
    Życzę milutkiego wieczoru i do potem Kochaniutkie:):). Hejka!

NASTKA.BURAN, tersea51 and Mirka like this.
  18. annals388

annals388 Komisarz forum

MIRUŚ - ale piękne kiecuszki , toć to poezja , dziękujęxDxD
    Jutro praca, może namówię Włodka żeby pozbierał i obsiał - ciężki jest do wejścia na farmę :cry:
    Wszystko biegnie swoim torem, ale tak ma być.
    Pozdrawiam i dobrej nocki życzę.

NASTKA.BURAN, krysti49 and tersea51 like this.
  19. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

xDA ja mam nową kieckę!! I ubrałam się natychmiast - dzięki Mireczko - bardzo dobrze leży, fajna jest. Teraz jestem mądrzejsza i wszystkie kiecuszki, uszyte przez Ciebie, mam w swojej "szafie" w folderze na pulpicie.. xDNie startuję do TOP -a 1000 bo nie mam z czym..stodoła pusta i mogę ją porządnie wywietrzyć;) A że kocio dobrze się goi, to już bonusik od losu. Na razie - idę do kuchni, bo choć nie powinnam, to jednak coś zjem, taka głodna wróciłam do chałupki:p

NASTKA.BURAN and krysti49 like this.
  20. zuzia1522

Mireczko faktycznie Zuzia kocha jamniczki ale tylko szorstkowłose ( rasistka );)
    ale te łysolce są słodziutkie:D
    co mi się obija TOP 1000 ja może wezmę udział ale na Waszych farmach bo u mnie to niedługo myszy w stodole padną z głodu;)
    buziakixD

NASTKA.BURAN, krysti49 and tersea51 like this.