Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Mirka

Mirka Baron forum

witaj Tereniu... jak dobrze, że Lucuś wraca do formy... to prawda bez ząbków można żyć... my tylko sztuczne mamy... a Lucuś bez tego musi sobie dać radę... utul go ode mnie...

no i w końcu masz zrobioną pralkę... myślę. że "pięknie" fachowcowi podziękowałaś...

niestety... chory chorego nie zrozumie... wiem coś o tym... dlatego ja "zdrowa" a tatko zdrowy ale chory jak można jego chorobę tak nazwać... właśnie podałam punktualnie o 13 zupkę... już przydreptywał...

Tereniu... spiesz się powoli... praca nie zając... nie ucieknie... poczeka na Ciebie... no bo kto ma inny zrobić...

NASTKA.BURAN, tersea51 and krysti49 like this.
  2. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Heja DziewczynkixD

dzisiaj to mnie trafił szlak
    od paru dni coś mi nawalał monitor ale liczyłam że jeszcze trochę wytrzyma (do nowego roku)
    a on dzisiaj powiedział basta no i musiałam" biedny nałóg" gnać po nowy :mad:
    buziaki:D

tersea51 and krysti49 like this.
  3. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witam cieplutko całe Raszpelkowo i gości odwiedzających u nas dzisiaj od południa leje i zrobiło się zimno brrrr a ja dopiero teraz mogę wypić kawusię dzięki Danusiu moja farma działa w miarę dobrze ale dopiero niedawno weszłam żeby pozbierać bo od 9-tej do 15-tej mieliśmy wyłączony prąd ..... co prawda było ogłoszenie ale kleroza :cry::cry::cry::cry: zapomniałam, nawet palić w centralnym nie mogłam bo do obiegu wody mam pompkę na prąd to siedziałam opatulona i czekałam no ale już mam cieplutko i wszystko wróciło do normy :):):).
    Mireczko dobrze,że już się lepiej czujesz chociaż nie całkiem ale powoli zwalczasz bzkcyla :):):):), a Tereni kocurek chociaż bez zębów zgłodniały też sobie poradził z jedzeniem :):).
    Ja jutro jadę na to badanie OCT siatkówki oczu jestem ciekawa na czym to polega i pewnie po powrocie nie wiele będę widziała bo nie minie mnie zakropienie oczu:sleepy::sleepy:.
    Życzę milutkiego wieczoru i do potem:):). Hejka!

4. frytka77

frytka77 Naśladowca mistrzów

Cześć xDxD
    Wpadłam się pochwalić sukienusią w modnym czekoladowym kolorku;);)
    pozdrowienia:D

5. annals388

annals388 Komisarz forum

Hura!!!! W kinie zarobiłam 3 florki , cóż za zbytek , cóż za luxux.
    Dobry wieczór Raszpeliki i nie tylko.
    Wróciłam z pracusi..... a jutro : urząd , komornik , notariusz itd..
    ANITKO - super ubranko , śliczne i takie kochaniutkie.
    Buziaczki.

6. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

A ja znowu mam problemy z przechodzeniem na wszystkie pola :mad::mad::mad:jakiś czas było dobrze a teraz znowu to samo można dostać rozstroju nerwowego za każdym razem odświeżanie albo wylogowanie wrrrr :mad::mad:.
    Anitko masz piękny przyodziewek taki milutki ten piesek:):):).
    Idę ogląda mecz grają nasi ze Szwajcarią trochę im po kibicuję ;);) a wam życzę słodkich i milutkich snów i dobrej nocki:):) , do jutra. Hejka!

tersea51 likes this.
  7. zuzia1522

Coś dzisiaj słabiej grają --tyż kibicuję;)

krysti49 likes this.
  8. frytka77

No już lepiej 2:1to może zostać:D
    po meczu idę lulu
    DOBRANOC

krysti49 likes this.
  9. Mirka

Mirka Baron forum

Anitko... jest remis 2:2... super zakończenie sezonu jesiennego... nadal na czołówce... BRAWO!!!...

a teraz powiem cichutko Dobranoc... mam dziś dla Was dużo gwiazd... niech spełnią dla Was wszystkie marzenia... gdziekolwiek jesteście... spokojnych snów... bajecznych marzeń...

''Z zachodem słońca wszystko się zmienia.
    Budzą się sny, budzą marzenia,
    księżyc cichutko swej drogi szuka.
    Gwiazdy już ścielą swe pozdrowienia,
    to nic, że czasami tak bolą pragnienia.
    Nowy dzień do serca zapuka,
    da nadzieję, spełni marzenia.''

krysti49 likes this.
  10. danusia41

danusia41 Komandor forum

Ciepłego dnia życzę [​IMG] U mnie za oknem deszcz i zimno -brrrr

Mirka likes this.
  11. zuzia1522

Hiiii hiiii
    Jestem pierwsza do korytkaxD

Mirka and krysti49 like this.
  12. annals388

annals388 Komisarz forum

Kawusię i w realu wypiłam .
    Miłego dnia.

13. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witajcie Kochaniutkie Raszpeleczki i nie tylko u nas dzisiaj był nawet ładny dzień tylko mglisto było prawie do popołudnia:):), Danusiu dzięki za pyszności wciągnęłam nosem jak się mówi;);),
    Jestem po badaniach oczu i prawe oko do natychmiastowego i intensywnego leczenia diagnoza wysiękowe zwyrodnienie plamki żółtej siatkówki oka potrzebne będzie wstrzykiwanie raz w miesiącu leku do oka a po tym przez tydzień krople a jak długi okres określi lekarz okulista z lewym jest lepiej tylko systematyczna obserwacja i witaminy z luteiną .
    Zaglądnę potem a teraz życzę milutkiego popołudnia :):):). Hejka!

Mirka and tersea51 like this.
  14. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Witajcie Raszpelki i nie tylko:)
    Anita - kiecka rewelka, taka łapiaca za serducho:) No fajna jestxD
    Krysiu - lecz i ratuj co się da, bo oczy to największe dobro - tak mi się zdaje.. całe zycie miałam pod tym względem przekichane, bo nawet nie ustalałam stopnia niepełnosprawności - ( byłyby ograniczenia co do pracy, a moja wiadomo, wymaga szarych komórek i oczu właśnie..) noszę piękne okularki minus 22 dioptrie - to brzmi jak nr ciucha, a nie moc szkieł-.-teraz to są nawet fajne, leciutkie, kiedyś tam dawno temu to były denka od butelek:(

Hej Mireczko - podziękowałam fachowcowi, oczywiście.. jak już zapłaciłam, powiedziałam, że bez żadnego komentarza z mojej strony opiszę suche fakty, wystawiając w internecie opinię o usłudze - czyli 25 październik - diagnoza i kosztorys, itd., aż do szczęśliwego finału. Mina faceta - bezcenne!!xDNie chce mi się tego robić, ale kto wie?!!
    .......
    Czy ktoś z was podawał już kotu tabletki? Ja próbuję z różnym skutkiem, dziś mi się udało podać , ale nie wiem, jak będzie jutro..nie muszę chyba dodawać, że zużyłam dwudniowy zapas tabletek, zanim mi się udało:p Lucuś ma charakterek8)nie to co Felutek, oj nie...
    Pojutrze odbieram wyniki testów, ciekawa jestem, co mnie uczula, będzie śmiesznie, podejrzewam, dziś znowu się smarkam, może jutro będzie lepiej, zmykam do łóżka, dobrej nocki Teresa

15. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Jeszcze ja przybiegłam na ławeczkę poczytać co jeszcze u Was Kochaniutkie nowego .....Tereniu właśnie będę ratować swoje oczy bo wiem jak to jest jak się nie widzi u nas mieszka pani trochę starsza ode mnie i w ciągu dwóch lat choroba zrobiła spustoszenie w jej oczach i już nic nie widzi i nie można nic zrobić żadna operacja już nic nie pomoże a mój syn ma też minusy i w tej chwili nosi 17.
    Trzymam za Ciebie kciuki oby te testy okazały się dobre bo alergia to żadna przyjemność a kocurkom to dasz radę z tabletkami chociaż będziesz miała trudności:):):)
    A teraz życzę już kolorków na senne marzenia i dobrej spokojnej nocki:):), do jutra. Hejka!

tersea51 and Mirka like this.
  16. Mirka

Mirka Baron forum

Witajcie Raszpelki... MOD-ki... i nie tylko... :)

Przeziębienie jakoś nie chce odejść ode mnie... ale jest już lepiej... pozostała jeszcze chrypka... ale z tym da się żyć...

Danuś... dzięki za ranne przywitanie... ciacho... i kawkę...

Anitko... zostaw mi trochę słodkości... to nic, że cukier podskoczy... chlapnę setę i spadnie w dół...

Aniu... co tak małomówna dziś jesteś... jedna ciacho szybko podbiera... druga kawkę spije... a ja... dobra... kupiłam sobie batonika... i zrobiłam Inkę... kurka wodna... kawy w domu zabrakło...

Krysiu... dbaj o oczy... zresztą wiesz sama... oczy to największy skarb... utu;am Ciebie...

Tereniu... oby wyniki były negatywne... albo żebyś nie była uczulona na sierść kota... będziesz musiała wtedy nadal się męczyć... bo kotki nic temu by były niewinne... nie podawałam nigdy kotkom leków... mojej psince owszem... oszukiwałam ją... podawałam w smakołykach... nim się kapnęła to lek był już w żołądku...
    nie powinnaś odpuszczać takiemu "fachowcowi"... szkoda następnych klientów... miej to na względzie... wystawienie opinii nic nie kosztuje...

pora i na mnie wpaść w otchłań nocy... w domu wszyscy w niej już są... spokojnej nocki... Dobranoc...

"Dziękuję Ci Przyjacielu"

Tak wiele myśli zbłąkanych,
    Tak wiele nieprzespanych nocy,
    Tak wiele smutku na twarzy,
    Gdzie teraz szukać pomocy?

W czyje ramiona się wtulić?
    Komu powierzyć sny swoje?
    Kto weźmie mnie dziś za rękę?
    Kto pocieszy serduszko moje?

I nagle chwyta Mnie dłoń!
    I widzę światełko w tunelu,
    Dziękuję, że przy Mnie jesteś!
    Dziękuję Ci Mój Przyjacielu!!!

znalezione w sieci

NASTKA.BURAN, krysti49 and tersea51 like this.
  17. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam o poranku i zapraszam na kawkę [​IMG] Trzymajcie się ciepło bo za oknem zimno i szaro :oops:

18. jooy69

jooy69 Książę forum

Witam dziewczynki :)

Widzę Was też niemoce nękają, normalnie jesień przyszła i choroby z kątów powyłaziły, do mnie tez się alergia przyplątała parę lat temu i co jakiś czas atakuję, ale w ubiegły piątek to normalnie desant spuściła ;):(
    Na te pluchy i chorubska upiekłam tort więc i Was zapraszam do Czterdziestek :)
    I zdrówka :)

Mirka, krysti49 and tersea51 like this.
  19. frytka77

Heja Dziewczynki:D
    Co Was tak wszystko łapie ?:p
    Trochę hartu Dziewuszki;)
    Lecę do 40tek na torta od jooy:)
    buziakixD

Mirka, krysti49 and tersea51 like this.
  20. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Witajcie moje SłoneczkaxDPogoda taka więcej garmażeryjna, więc kolejno porwałam z forum kawę i torta - dzięki bardzo.. w realu zresztą też wbrew obyczajom, wypiłam już drugą i powieki nadal dziwnie ciężkie..nic to, jak rzekł Wołodyjowski do Basi;)xD
    Papierzyska na finiszu, to i humor mi się poprawia, katar dziś ma wychodne, też fajnie..Mireczko - nawet gdyby to moje kociaste miały mi ten katar fundować, to nic się nie zmieni - może jakieś odczulanie sobie zafunduję i tyle. Dziś poszłam jednak do lecznicy, wet kotu tabletkę podał, dostałam następny zapasik tabletek i aplikator - może z nim dam sobie radę?:p Zobaczymy.. a fachmanowi rzeczywiście wystawię opinię pt jak masz zapasową pralkę na dwa do trzech tygodni, to skorzystaj z usług...

Jutro dożynki, oddajemy tam kolorowe zwierzaki, więc sobie mixnęłam z niesamowitym skutkiem..można zobaczyć w rozmowach nt eventów, bo tam się tym pochwaliłamxD
    Buziaczki -
    PS Ania jak nowa fryzurka?

NASTKA.BURAN and Mirka like this.