Raszple 50+

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Mirka, 12 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i zapraszam na kawkę [​IMG] Miłego dnia życzę :D:D Zuziu, już podałam :D:D Hej, hej Raszpelki jeszcze nie czas na zimowy sen :mad::wuerg:

2. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Dzięki Danusiu i dzień dobry RaszpelkowoxDNie śpię, koty proszą o michy przed siódmą;)xD no ale , jak to zemerytami bywa, ostatnio czasu odrobinkę na wszystko brakuje.. Ogarnęłam chałupkę, zrobiłam ręczne ( wrrrr) pranie najpotrzebniejszych rzeczy i zawiesiłam calą łazienkę, a z tego kapie co nieco.. Jak człowiek się przyzwyczai, że z pralki wyjmuje i można zawiesić gdziekowlweik, bo nic nie kapnie, to teraz jest byle jak:pKlasa robotnicza mnie olała, odpowiedź usłyszałam krótką - trzeba czekać:mad: Event leci sam, a ja zmykam po dokumenty ( zlecenieo_O - nie bardzo mam ochotę, leń się kłania, ale pieniążki za robotę bardzo mi się podobają;))
    Do potem Teresa

Edit;
    No i wywiało Was tak gruntownie, że po dzień dobry przyszło mi zgasić światło i powiedzieć - Dobranoc:) Kolorowych snów Raszpelki Teresa

Ostatnie edytowanie: 7 listopada 2014
  3. Mirka

Mirka Baron forum

Witajcie Raszpelki.. MOD-ki... i nie tylko... :)

nareszcie uporałam się ze wszystkim... no i wreszcie mój ulubiony weekend... wpadłam tylko się przywitać i powiedzieć Dobranoc... jestem po prostu padnięta... kolorków nocnych... do jutra...

"Sen"

zmęczony siadam
    zamykam oczy
    przestaję myśleć
    odpływam
    na bezkresne morza wyobraźni
    rozkoszując rejsem
    nie widzę niebezpieczeństwa
    zrywają się wichry snu
    spychają mnie na skały absurdu
    rafę niespełnionych marzeń
    mieliznę niewypowiedzianych życzeń
    rozbijam się z wielkim hukiem
    na bezludnej wyspie pragnień

Slayer Raistlin Mortifer

4. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hej,
    Wpadłam na chwilkę. Nie było mnie sporo, a teraz i czasu mało jakby... doba się skróciła, czy co?
    Danusia ma w sygnie wdzianko, które zamierzam biegusiem nabyć. Zobaczyłam gdzieś w necie, a że siedzi mi przed nosem, to jedynym wyjściem jest posiadanie takowego w szafie.... inaczej się tego nie pozbędę i zeza dostanę.
    dobranoc.

krysti49, Hania, Mirka i dalsza osoba lubią to.
  5. annals388

annals388 Komisarz forum

Dobry dzień - u mnie jesienny , deszczowy / ale ten deszcz potrzebny , ziemia na pieprz wyschła/

6. Mirka

Mirka Baron forum

niestety u mnie nie jest optymistycznie... pogoda typowo jesienne... a palacz znowu nie napalił... nie wiem co myśleć... jest sobota... długi weekend... nie ma się nawet do kogo zgłosić z tym problemem... mi to jeszcze tak nie przeszkadza... ale tato chodzi przymulony... grubo ubrany... oby mi się nie rozchorował... natomiast staruszek już lepiej się czuje... nadal garść leków jednak bierze...

znalazłam to opowiadanie w sieci... bardzo mi się spodobało...

"Jesienny dzień" - krótkie opowiadanie

Deszcz zastukał do mich okien. Otworzyłam oczy i dostrzegłam ledwo przebijające się słońce zza chmur. Jesienna aura zawsze napawała mnie melancholią. Zatęskniłam za wiosennym ciepłem, śpiewem pierwszych ptaków za oknem . Pomyślałam o zielonych już drzewach i lekko posmutniałam widząc zza szyby szary świat i liście tańczące na chodnikach. Zarzuciłam żółty szalik na szyję. Stanowił kontrast z brązowymi liśćmi i pustoszejącymi gałęziami drzew. Pasował także do mojego swetra w kolorze zielonym. Miałam na sobie barwy jesieni i tylko ten żółty szalik przypominał, że świat składa się z innych kolorów niż tylko odcieni szarości. W powietrzu czułam zapach wypalanej trawy i wilgoci. Dało się wyczuć nutę zbliżającej się zimy. Można było to poznać po zwiniętych pąkach kwiatów, po grubszych odzieniach przechodniów i chłodnym wietrze, który bez pytania ocierał się o moje policzki. Wystawiłam twarz do resztek promieni słońca. Teraz było już bliżej nas, niżej, jakby chciało pogłaskać nas na pocieszenie. Przepędziło chmury i ogrzewało nasze twarze. Spacerowałam po parku szukając wyjątkowych liści i kasztanów. Napawałam wzrok darami jesieni, która rozpanoszyła się już wszędzie. Widziałam ją także na niebie i wyczułam w powietrzu. Jesień przepełniła cały świat. Lubię patrzeć jak przygotowuje nas do nadejścia zimy, przyzwyczaja do ciepłych swetrów i butów. Jesień odchodzi zawsze bardzo szybko, nie pytając nas czy powinna jeszcze zostać...

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

witaj Nataszko... miło Ciebie widzieć... niestety... real nieraz wchłonie człowieka do reszty... ale za to jeszcze chętniej się tutaj wpada... udanego zakupu... :inlove::)

zapraszam na kawkę... bo Anitka nie wpadnie... ;):)... ale za to Ania wpadła ... witaj... :)

miłego weekendu...

7. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hej,
    Mireczko kupie jak sobie przypomnę, gdzie widziałam...na szukanie tez czasu brak...
    Lubię jesień tak bardzo, jak nie lubię szarugi...

8. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Witajcie Raszpelki i inne życzliwe duszyczki:)Od rana buro i mgliście, choć z przyjemnością zaliczyłam dwa pięciominutowe epizody, gdy zaświeciło słoneczko.. tak jak tata Mirki, moja mamuś też mi marznie pomimo odkręconych na full kaloryferów,, kaszle i takie tam. Przez inne leki , które musi brać, nie bardzo mogę jej pomóc - pozostaje termofor i herbatka z malinami..Ech życie
    ...............
    Utknęłam w 3 eventowym pokoju, bo wypadajki prawie nie lecą.. wystawię zatem baobaby - będą i super nawozy i te lampki czy jakoś tak
    Do potem Raszpeleczki
    PS Czytałyście w OO o nowej, stałej misji? zatkało mnie, bo czegoś takiego jeszcze nie było..

krysti49, Hania oraz Mirka lubią to.
  9. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Nic nie wiem o stałej misji?:(
    Czemu nie mam wpaść na kawkę ?:sleepy::sleepy:
    Jedno dobre że z dogrzaniem jestem niezależna (kominek)xD
    buziaki:D:D
    Ps ale na ławeczce zimno brr ...:mad:

10. wlodkarp58

wlodkarp58 Okazjonalny autor

Dobrej nocki.

11. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Też dobrej nocki Aniu:)I oczywiście dobrej nocki i kolorowych snów dla wszystkich w Raszpelkowie - chyba zaraz pójdę lulu

12. Mirka

Mirka Baron forum

nareszcie tatko zasnął... teraz to już wszystkie moje chłopaki śpią... mnie też senek woła do łóżka...

tylko pokaż futerko jak kupisz...

Tereniu... przytulaczki dla Twojej mamusi... niech tylko nie choruje...

ja też utknęłam w 3 pokoju... ech te wypadajki... a napisali poziom trudności średni...

zaraz poleciałam i przeczytałam o nowej misji... diamentowe zadania powalają...

Anitko... właśnie masz wpaść na kawkę... zrobiłam przed wpadnięciem Twoim tutaj... żeby już była ciepła... szkoda, że nie mam kominka... palacz jednak przyszedł i napalił w piecu... teraz też mam cieplutko...

╦╗╔╗╦╗╦═╗╔╗╦╗╔╗╔╗
    ║║║║╠╣╠╦╝╠╣║║║║║
    ╩╝╚╝╩╝╩╚╝╩╩║╩╚╝╚╝... Aniu

Dobranoc Tereniu... [​IMG]

_____________,✬.*`,✳.*`,✬.
    _________,✬.*`,✳.*`,✬.__$
    ______,✬.*`,✳.*`,✬._____$
    ___,✬.*`,✳.*`,✬.________$
    __,✬.*`,✳.*`,✬._________$
    _,✬.*`,✳.*`,✬.__________$
    ,✬.*`,✳.*`,✬.___________$
    ✬.*`,✳.*`,✬._______ __ ╱╲ __
    ✬.*`,✳.*`,✬._______ ╲* •.•* ╱
    ✬.*`,✳.*`,✬._______ ╱ .•*•. ╲
    ✬.*`,✳.*`,✬._______ ŻŻ ╲╱ ŻŻ
    ✬.*`,✳.*`,✬.
    ,✬.*`,✳.*`,✬. SPOKOJNEGO
    _,✬.*`,✳.*`,✬. WIECZORU,
    __,✬.*`,✳.*`,✬. SŁODKICH
    ____,✬.*`,✳.*`,✬. SNÓW
    ______,✬.*`,✳.*`,✬.
    _________,✬.*`,✳.*`,✬.
    ____________,✬.*`,✳.*`,✬.
    ________________,✬.*`,✳.*`,✬

"Spójrz na niebo"
    ═══════════

A zobaczysz to samo niebo,

które jest nad moją głową...

Spójrz na słońce,

A zobaczysz to samo słońce,

które i mnie grzeje...

Spójrz na gwiazdy,

A zobaczysz te same gwiazdy,

które i ja liczę...

Nawet gdy kilometry nas dzielą,

.... spójrz

– jesteśmy blisko...

krysti49, Hania oraz tersea51 lubią to.
  13. danusia41

danusia41 Komandor forum

Dobry dzień [​IMG] Stanęłam na 3 zadaniu :cry:Poczytałam o nowej misji i mnie powaliło :cry:takie ilości produktów :mad::mad: I dlaczego nie ma w nagrodach złotych bananów :wuerg::wuerg:Miałam dużego doła i teraz mam jeszcze większego >:(>:(

14. zuzia1522

Heja Dziewczynki

Jak widzę śniadanko już na mnie czeka--to rozumiem;)
    siedzę w5 pokoiku ,nawet przytulny:music:
    z drzewek dostałam --nesplik ,poziomkowiec, cytryna xxl a liczyłam na nesplik japoński i wiśnię ozdobną (może ktoś będzie miał na wymianę na GT):p
    z zagród--czerwoną kotlarnięxD i pomarańczowe konie (PASEK)
    Przejrzałam nową misję w spółdzielni--zrobię 6 pierwszych srebrne i złote a diamentowe zostawię dla twórców gry-.-
    buziaki:D

15. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Danusiu - dzięki za śniadanko i doła pogoń precz - Anita ma rację - ostatnie zadanka z tej misji można olać.. zrobisz to co możesz, a i tak punkty na Bahamkę wlecą, a za nimi złote banany..
    U mnie dziś dalszy ciąg mgieł i mżawek, miało być słoneczko, ale chyba już nie wyjdzie, moja mamuś też się zbuntowała i nie poszła na spacer, powiedziała, że nie muszę jej wietrzyć, bo się myje:mad:;)xDrozśmieszyła mnie i byłam zła jednocześnie.

Dziś w evencie polecę do 5 pokoju i jestem ciekawa czym to też mnie BP obdaruje - jeszcze nie postawiłam sadzonek ani zagród, na razie czekają na miejsce na poletku - sieję na potęgę mak, ciemiernik mam już z naddatkiem, i zagoszczą nudy na farmie niedługo;) Buziaczki Teresa

16. Mirka

Mirka Baron forum

Witajcie Raszpelki... MOD-ki... i nie tylko... :)

Właśnie wróciłam z lasu... pojechałam na gąski a przywiozłam jeszcze podgrzybki... nie mogę uwierzyć, że jeszcze o tej porze są podgrzybki... ale strasznie dużo jest robaczywych... jednak koszyczek grzybków przyniosłam do domku...

spotkałam w lesie ogromne mrowisko... mrówek jednak już nie widać... są schowane w kopcu...

Danuś... dzięki za kawkę... ja teraz stoję na 4 zadaniu... strasznie dużo maku trzeba siać... w 5 nie wspomnę jeszcze ile... nie wpadaj Danusiu w doła... tylko wykop jego...

Anitko... łomatko jak Ty szybko biegasz po tych pokojach... TS jeszcze nie postawiłam... ja też tylko złote i srebrne misje zrobię... oprócz ostatniej całej... garnków jeszcze nie lepię... złom nadal mnie omija...

Tereniu... ja też ostatnio z tatą nie wychodzę... nie chce mu się... a na siłę nie będę go wyprowadzać... rodzice jak dzieci... jak dzieci...

17. zuzia1522

Nie biegam bo to nie wypada "starszej pani":p
    Mirka o ile będzie można przesłać na GT to masz"jak w banku " ode mnie (tylko się przypomnij):)
    Danka Ty nie wpadaj w doły bo se krzywdę zrobisz a po najgorszej burzy wraca słoneczkoxD
    Tereniu uważam ze masz mądrą mamunie,jak chciałam dzisiaj wyjść z psem na spacerek to popukał się a łepek i obśmiał "jak norka":D
    buziaki

18. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i miłego dnia życzę [​IMG] Jestem już na ostatnim zadaniu ale nie wiem czy zrobię :cry::cry:Z TS trafiłam poziomkowca i zagrodę czerwoną pszczół a reszta to do paska :wuerg::wuerg: Trzymajcie się ciepło :D:D

19. zuzia1522

Heja DziewczynkixD
    Wpadłam się przywitać ale na ławeczce zimno i pusto:mad:
    łykłam kawusi (ciastko i fusy zostawiłam):p
    buziaki:D

20. annals388

annals388 Komisarz forum

Kawę w realu l
    łyknęłam z TŻ i koleżanką.
    Dzisiaj 33 urodziny mojej córci - torcik niespodzianka na tarasie ,szarlotka w piecu. ja po dobie i na noc do pracy - będę zaglądała .