Raszple 50+

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Mirka, 12 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Mirka

Mirka Baron forum

Jak miło się czyta, że Felutek baraszkuje... oj rozbrykał się... ale co się nie robi dla chorego zwierzaczka... może się ustatkuje... starszy go wytresuje... ten filmik mnie rozbawił... jakie one są delikatne...

szkoda Aniu, że nie możesz wkleić tutaj swoich zdjęć... nie mam konta na FB... może jutro synalka poproszę, żeby mi pokazał...

też dziś wcześniej pożegnam się z Wami... spokojnej nocki...

"Sny kota cz.1..."

autor: ula2ula

gdzie jesteś kocie!
    zaszyłeś się w papirusach Egiptu
    na świetlistym promyku Słońca
    i tam patrzysz na nas z góry?
    zasnąłeś ale drżysz niespokojnie
    ale cień widzę gdy w chmurę się ubierasz
    chodź do mnie opowiedz sen co cię nęka
    wiem ze jak cię kochają odwzajemnisz
    ty nigdy nie użyjesz mnie do swoich celów
    wiem że ci zależy na mnie bo w naszej relacji
    mogę bezpiecznie dawać i brać
    chcę z tobą być i cieszyć się tobą

ufam ci bo bliskość to zaufanie
    patrzysz na grę? mówią że
    bliskość jest przestarzałym konceptem
    wiemy przecież że bez niej można oszaleć
    poziom dobrych związków i jakość
    jest naszą twarzą psychiki
    nie znajomość jak leci co słychać cześć
    bo mówimy o tym co nie ma żadnego znaczenia
    porozmawiamy o czymś?uśmiechasz się...

o tym co nas boli?
    co zasłaniamy słowem gdyby nie on ona.. to
    świat byłby lizał nasze stopy
    i uśmiech przytakujący drugiej strony
    a niechęć uraza złość
    bo dystans udawane poczucie humoru
    że przykro patrzeć i słuchać

pytasz po co mi tyle sukien pantofli?
    nie wierzysz mi że mogłam zrobić doktorat
    bo on bo egoista bo zły czas i pytasz
    a w czym najlepiej się czuje,
    w czym mogłam się zatracić

może dziś ci nie odpowiem ale pomyślę
    w czym jest twoja magia
    a może odpowie mi ktoś inny

cdn

*** D O B R A N O C ***

krysti49, NASTKA.BURAN oraz tersea51 lubią to.
  2. danusia41

danusia41 Komandor forum

Pobudka Raszpelki [​IMG] Miłego i słonecznego dnia życzę :D:D Beczki stoją na polu :D:D

Mirka, krysti49 oraz NASTKA.BURAN lubią to.
  3. zuzia1522

zuzia1522 Półbóstwo forum

Witojcie DziołchyxD

ranek śpiący i zamglony Heli nie widac a morze sine i smutne
    chyba muszę jechac do sklepu dzieciaki jutro przyjadą a lodówce światło
    Chyba się wczoraj przejadłam
    buziaki
    p/s chyba jeszcze trochę świece

4. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

cześć SłoneczkaxDDzięki za kawę i co nieco. Event się kula, beczki na polu.. normalka..Przeczytałam zaległości, obejrzałam kocio dziecięcy filmik - i to prawda, kociska które są kochane też kochają ludzi i pazurki zawsze są schowane przy takim myzianiu - nawet jak mnie paca ten mały łobuz po głowie, to jest to delikatne muśnięcie - tym niemniej budzę się i mam chęć go też myźnąć, tylko porządniej;) teraz próbuje mi wleźć na klawiaturę oj, ciężko będzie go odstawić, bo ta mała zaraz nie obraża się jak starszy kocur, tylko od razu piszczy i popłakuje.. już się nauczył, że tym sposobem ma nas w garści, skubany:p Tłukę zlecenie, ale nie mam wszystkich dokumentów i znowu mnie złość ogarnia, bo dostanę na ostatnią chwilę i cztery litery mi się zrobią całkiem płaskie od siedzenia;) Buziaczki i zmykam, było piękne słońce, ale coś zrywa się wiatr i chmurzyska wyłażą, muszę wyskoczyć przed deszczem z chałupki, do potem

5. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Hejka Raszpeleczki cieplutko pozdrawiam u nas piękna pogoda i jak do tej pory słoneczko się nie chowa za chmurki .... ja dzisiaj byłam wreszcie trochę w lesie .... przez dwa dni miałam harówkę po malowaniu musiałam doprowadzić pokój do porządku .... kładliśmy też panele to musiał być pusty przez to wszędzie był bałagan....
    niestety grzybków znalazłam tylko 24 małe podgrzybki tylko się nachodziłam.
    Przeczytałam oczywiście zaległości i szkoda ,że się nie załapałam na wspaniałą ucztę ale nie miałam czasu , dzisiejszą kawusię wypiłam i skubnęłam małe co nie co.... dzięki Danusiu pychotka.
    Dlaczego nie mogę wkleić żadnej emotki? jakiś chochlik wlazł mi do kompa.
    U mnie też już ewencik się rozkręcił i beczułki ustawione widzę ,że nie tylko ja chciałabym żeby były złote banany jako nagrody.
    Kochaniutkie do potem , miłego popołudnia. Hejka!

Ostatnie edytowanie: 19 września 2014
    Mirka, wodnik54 oraz NASTKA.BURAN lubią to.
  6. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Ja wiem jak.
    kup folie izolacyjną i jakiś grubszy ocieplacz do np.dachów, tak mim 2 rolki. Daj sporo na spód / pod donice/ i resztę dookoła. Podciągnij owijanie do 1 metra nad donicę / roślinka musi być przycięta, jak nie to ciągnij do samej góry i rolek chyba z 7/. Mały otwór u góry, butla po wodzie szyjką w dół. Dno trochę odcinamy- tak, żeby dało się nałożyć na resztę / wieczko z niego robimy/. Ja tę odciętą część zabezpieczam zawiasem z drutu. Podlewamy 1x w tygodniu ciutkę...sorki MK podlewa stąd zawias...W kwietniu troszkę zwiększamy dziurkę, podlewamy trochę więcej i tak do maja...Nie zdejmuje się całości 1 dnia, tylko powoli, a całość dopiero 15 maja.

Mirka, wodnik54 oraz krysti49 lubią to.
  7. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

Witam Kochane Raszpelki :)
    rano o 6 zdążyłam zebrać i posiać pierniczki :) już miałam powystawiac beczki, a tu brak internetu :(:mad:
    okazało się, że to masowa awaria w okolicy i trochę to potrwa :p potrwało.....10 godz :cry:
    ale już ogarnęłam hektary, poczytałam Was oczywiście i pora na kolację:

8. zuzia1522

czyżby to nadziewane pomidorki -to ja se jednego wciumkam mniam smaczniusie dziękuje:)
    z TS mi wyszło jajcowe xxl i druciak :(

9. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

na zdrowie :)
    to jutro na śniadanie jajeczniczka ;):)
    ja swoje TS-y postawię na noc, jak nie zapomnę :)

Mirka, tersea51 oraz krysti49 lubią to.
  10. danusia41

danusia41 Komandor forum

Kolacja zjedzona to idę spać [​IMG] Do jutra xDxDxD

Mirka, krysti49 oraz tersea51 lubią to.
  11. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Hej RaszpelkixDMoje kocury teraz kimają, aż posapują, i pewnie też polecę do łóżeczka, zanim się wyśpią i zaczną wojować.. a pomidorki wyglądają fajnie, muszę coś takiego zrobić na śniadanko, tylko zastanawiam się co lepsze - serek biały z dodatkami, czy jajka.. pewnie jak zwykle zrobię twarożek i położę pomidorki osobnoxD;) Buziaczki, dobrej nocki.. a dobrze, że mi przypomniałyście, posadzę na noc sadzonki, jestem ciekawa, co mi się trafi8)
    PS Własnie zobaczyłam, że Krysia "przeskoczyła" - serdeczne gratulki, kochana

Ostatnie edytowanie: 19 września 2014
  12. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

O jakie pyszniutkie pomidorki właśnie też wcisnęłam na kolacyjkę bo uwielbiam pomidory pod każdą postacią
    :):):) już mi się wklejają emotki chochlik już poszedł spać;);)....dzięki za kolacyjkę.
    Ja też postawię dopiero TS na noc i zobaczę co będę mieć pewno znowu surnie bo mam do nich szczęście >:(>:(>:(.
    Czy może wiecie na czym ma polegać ankieta w kinie i co ona będzie dawać :eek::eek:?
    A teraz kochaniutkie Raszpeleczki dobrej nocki życzę i kolorków na sen, do jutra:):).Pa!
    Pora Dobrej Nocy
    Przyszła pora kołysanek
    Przyszła pora utulanek
    Przyszła pora namawiania do spania, do spania...
    To jest pora dobrej nocy
    To jest pora ciepłych kocy
    To jest pora zasypiania, zasypiania...
    Kiedy kleją ci się oczy
    To już mówić nie ma o czym
    To już trzeba tylko spać
    Płynąć w kolorowym niebie
    I odpocząć ciut od siebie
    Żeby rano znowu chętnie wstać
    We śnie wszystko jest ciekawsze
    We śnie wierzysz, że na zawsze
    Tak szczęśliwie i tak dobrze może być, może być
    We śnie mogą wszyscy wrócić
    We śnie możesz się nie smucić
    We śnie możesz jeszcze piękniej żyć
    Kiedy kleją ci się oczy
    To już mówić nie ma o czym
    To już trzeba tylko spać
    Płynąc w kolorowym niebie
    I odpocząć ciut od siebie
    Żeby rano znowu chętnie wstać
    Przyszła pora kołysanek
    Przyszła pora utulanek
    Przyszła pora namawiania do spania, do spania...
    To jest pora dobrej nocy
    To jest pora ciepłych kocy
    To jest pora zasypiania, zasypiania...

NASTKA.BURAN, Mirka oraz wodnik54 lubią to.
  13. zuzia1522

dobranoc

krysti49 i Mirka lubią to.
  14. NASTKA.BURAN

Wodniczku...zjadły wszystko...:cry:wpraszam się na 2 takie talerzyki....

Dobranoc

15. Mirka

Mirka Baron forum

[​IMG] :):):)
    Witam wszystkich serdecznie... dzionek przeleciał jak biczem strzelił... dziś z całą rodzinką udaliśmy się do fryzjera... w niedzielę chrzciny Mai... trzeba pięknie wyglądać... wieczorem posiedziałam sobie razem ze staruszkiem przed telewizorem... uwielbiam być razem z nim... jestem trochę zmęczona...

jesiennie się zrobiło... słoneczko świeci a powietrze chłodne mimo woli... wieczory też chłodniejsze... niestety lato opuszcza nas... będę tęsknić za nim... a pamiętam jak bardzo narzekałam na nie... i to tak niedawno... wolę jednak ciepełko...

Tereniu... uwielbiam Twojego Felutka... :inlove:xD

TS posadzone na noc... dzisiaj już zmykam... kładziemy się spać, tylko po to, aby rano znów wstać... Dobranoc wszystkim... do jutra... :)

krysti49, tersea51 oraz NASTKA.BURAN lubią to.
  16. NASTKA.BURAN

dobranoc...

17. Mirka

Mirka Baron forum

Witam śpiące zapewne jeszcze Raszpelki...
    skradam się więc cichutko, aby nie pobudzić... i zostawiam miłe pozdrowienia na cały dzisiejszy dzień... za oknem ożywczy chłodek... ale zapowiada się chyba ciepły dzień... zaraz idę nastawić pranie... szybko wyschnie na podwórku...
    buziaki... kawkę... i śniadanko zostawiam... Smacznego...

18. zuzia1522

Witam raniutkiem
    skubłam ''troszeczkę'' śniadanka:p i lecę do miasta bo wczoraj nie pojechałama zakupy muszę zrobic
    życzę fajnego dnia

krysti49 i wodnik54 lubią to.
  19. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i pięknego dnia życzę :D:D:D Poczęstowałam się kawką i śniadankiem :D:D Mireczko - dzięki :D

krysti49 i wodnik54 lubią to.
  20. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Dobry dzionek wszystkim:) Emotikonki mi wcięło, ale nic to ;) No patrzecie moje miłe, jak ten czas przeleciał: Maja skończy niedługo 5 miesięcy .. urodziła się wczoraj, no przedwczoraj, tak by się wydawało..
    Pięknie proszę o zdjątko głównej bohaterki jutrzejszej uroczystości :)
    A wracając do Felutka, to on jest jakiś taki radosny mimo licznych przypadłości, bez cienia agresji i poczucia ważności właściwego kotom i nie sposób go nie lubić - nawet wet, przyzwyczajony do stworków, ma do niego anielską cierpliwość i chyba go też lubi, to jest takie delikatne kociątko ( czteroletnie, he, he..), że czasem całkowicie niepoprawnie politycznie, ale z wyjątkową trafnością ( jeżeli chodzi o sposób bycia) nazywamy go panem Pedałko ;))
    Event dziś wieczorem skończę , ostatnie beczki rosną na wszystkich polanach, śmisznie to wygląda w towarzystwie baobabów..A z TS odkryłam właśnie niedawno - mam kozie i to OK - ale drugie - oczywiście s u r m i ę xxl - dostaję ją też bardzo regularnie z koła fortuny:-((
    No nic, będzie wsad do Zielonego Ekspresu, jak takowy zawita wreszcie na farmę. Buziaczki zostawiam, do potem Teresa

NASTKA.BURAN, krysti49 oraz wodnik54 lubią to.