Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. annals388

annals388 Komisarz forum

Witam w południe , właśnie czekam na transport lodówki.
    Mam jeszcze zamiar polikwidować skrzynki na tarasie , ostały się tylko pieknie kwitnące heliotropy - reszta niestety do wywalenia.
    Danusiu , dzięki za kawę i " cacko z dziurką".

2. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

witam serdecznie :)
    trochę mnie tu nie było, ale chyba mnie te początki jesieni trochę rozleniwiło, jakoś straciłam trochę energii i szukam czym by się tu doładować....

poranne problemy z logowaniem wykorzystałam na większe zakupy, bo jutro i w piątek będę poza domem, a w sobotę przed świętem zapewne będzie zmasowany nalot kupujących na supermarkety a tego chciałabym uniknąć :p

a teraz czekam na 14 i początek eventu, zjem wcześniej obiadek by mieć potem swobodę działania ;):)

miłego dnia życzę :)

3. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Też dziękuję DanusiuxD A zaintrygowało mnie cacko z dziurką, moja mamuś ma takie powiedzonko, po dziadku.. jaki ten świat malutki, nie myślałam, że jeszcze od kogoś to "usłyszę"xD Buziolki,zaraz zacznie się nowy ewent..
    Zaczynam się niepokoić - Mireczko, co się dzieje? Daj głos, prooooooooooooooooosimy pięknie:inlove:
    Wieczorem: Przyszłam dobrej nocki życzyć, a tu takie pustki..roślinki rozsiane, ewent rozpoczęty.. kolorowych snów, Raszpelkowo, idę pod prysznic

Last edited: Oct 28, 2015
  4. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Przyszłam powiedzieć dobranoc, roślinki rozsiane, a ja idę do łóżeczka. Danusiu dzięki za kawkę. Jutro mam zamiar zrobić ostatnie koszenie trawy i zarabianie liści, bo już dużo ich leży, na drzewach jeszcze więcej, ale później będzie za ciężko. Życzę Wam kochane spokojnej nocki i miłych senków.

5. annals388

annals388 Komisarz forum

Jutro pracuję na 12 godz. do wieczorka.Dobrej nocki.

6. waszunio

waszunio Ekspert forum

Dzień dobry :):)
    Przeczytałam zaległości. wszystko. :):D
    Ciekawa jestem jak się czujesz Tereniu po tych masażach. może druga rundka by się przydała.

Mam nadzieję, że z nogą mamy Ali już jest lepiej.

Rozmarzyłam się.

Heliotrop
    To, co się nie da powiedzieć, co nigdy powiedziane nie będzie,
    trzepotało się przez krótką chwilę i spadło po srebrzystej chwili
    na heliotrop kwitnący półkolem, na heliotrop zadumany w grzędzie,
    pokropiony jak wstążki liliowe wonią słońca i wonią wanilii.

W liściach jeszcze zawisło znużone, w trawach jeszcze się lśni i przechyla,
    znikło, w ziemię zsunęło się cicho, zaplątało w kwiat stłoczony ciasno
    i zdążyło tyko zabić niechcący powietrznego przechodnia, motyla,
    który zadrżał, i skrzydła chciał złożyć do modlitwy nad siły, i zgasnął.
    Maria Pawlikowska Jasnorzewska

Poetka pisze tak plastycznie, że widzę ten ogród i czuję zapach słońca i wanilii.
    Tylko motyla mi żal.
    PS
    Myślę, że Mireczka utknęła w przedpokoju. :oops:;):p
    Coś tam ma obniżać, podwyższać, malować, tapetować i takie tam.

Pięknego słonecznego czwartku. :)

7. danusia41

danusia41 Komandor forum

Dobry dzień i zapraszam na kawkę [​IMG] Ciepłego i miłego dnia życzę :D:D Ja też widzę ten ogród !!!!!!!!

8. Hania

Hania Koneser forum

Witam wszystkich w ten piękny słoneczny dzień.
    Danusiu dziękuje za poczęstunek.
    Pozdrawiam wszystkich milutkiego dnia a ja zmykam myc okna .

9. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Ups, też się rozmarzyłam, a tu proza życia kwiczy..szlag.
    .................
    Piję sobie kawę, za wirtualne bardzo dzięki, i zaraz po kawie ruszę do galopu, wiadomo;):) Ale teraz jeszcze minutka moja..

10. Alicjanastka

Hejka. Dzięki dziewuszki za wyżerkę, no i dziwić się, że boczki się zaokrąglają. Rzeczywiście motylka szkoda, mógłby sobie tam fruwać nad tym pięknym ogrodem. Czekam aż córka wróci z zakupów i tez zmykam do ogrodu. Evencik powoli, roślinki rosną, aw strefie pełni siałam i oddawałam roślinki żeby odblokować hodowlę wron i kupić ptaszarnię bo nie miałam. Teraz wzięłam się za jedno zadanie w spółdzielni, zobaczę ile się uda zrobić? U mnie dzisiaj słoneczka brak. Życzę Wam kochane miłego, słonecznego dzionka.

11. waszunio

waszunio Ekspert forum

Danusiu - dziękuję za kawę. Była pyszna. :)
    Chociaż właściwie nie była mi potrzebna. miałam dziś (nie tylko ja) tyle emocji.
    mam dziś wolny dzień i oglądałam mecze tenisowe: Agnieszki Radwańskiej z Simoną Halep i Marii Szarapowej z Flavią Pennettą.
    Tak się denerwowałam, że o mało co wypiłabym zamiast pepsi - olej.
    Butelki stały obok siebie i były jednakowego wzrostu. Na szczęście w porę się spostrzegłam. :p:oops:

Najlepsza akcja Agnieszki:
    Po prostu cud miód i maliny. Nie widziałam czegoś takiego jeszcze.
    Danusiu - widzę, że masz tak samo bujną wyobraźnię jak ja. :D
    Czyżbyśmy były bratnimi duszami?
    Bardzo lubię wiersze Marii Pawlikowskiej Jasnorzewskiej. "Przemawiają" do mnie.
    Alu Tereniu - cieszę się, że podobał się Wam wiersz. :)

Haniu - Twój tort jest tak piękny, że nie mogę się oprzeć i niedługo wyjdę sobie do pewnej cukierni i kupię podobny i zjem. :):oops::music:Trudno, najwyżej będę trochę szersza.

Haniu - czy koniecznie musisz myć te okna?!:mad::(
    To ciężka praca. A jutro spadnie deszcz i po ptokach. tzn po umytych oknach. :p

12. Alicjanastka

Hejka. Wróciłam jak szarzało, tzn. skończyłam koszenie i zagrabianie liści, a do domku wróciłam jak przed chwilą, musiałam jeszcze zrobić ogień, pozamiatać piwnicę, to trochę tam posiedziałam. Coś mi wlazło w lędźwie. Ja okna miałam już pomyte, ale kilka razy padało i są zacieki, teraz to jest ładna pogoda, ale zawsze się pobrudzą prędzej czy później, no i trzeba od nowa robić. Irminko, naprawdę piękne zagranie Agnieszki Radwańskiej. Jutro wybieram się na cmentarz tak, że w sobotę zaniosę tylko świeże kwiaty i zagrabię liście, bo tam też są drzewa. Wczoraj poszłam wcześnie spać tzn. ok.22 ej. Dzisiaj też mam taki zamiar. Życzę wszystkim miłego wieczoru, spokojnej nocki i bajecznie kolorowych snów. Pa do jutra.

13. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Dobranoc Raszpelkowo.. Jak miło, że ławeczka zrobiła się gwarna, i ruch jest w interesie, a może interes w ruchu?;)A kysz skojarzenia , ale po zagraniu Agnieszki jeszcze nie milkną komentarze, i niektórzy z komentujących do tej pory ust nie domknęlixD
    ............
    Ewent leci, ja też, ale na twarz..Po zabiegach i masażach poczułam się dobrze przez parę dni, teraz dyskomfort powrócił, nie jest to może ból, który uniemożliwia egzystencję, ale jest upierdliwy, zwłaszcza jak się budzę w nocy przy zmianie pozycji, z mrówkami obłażącymi prawą stronę od biodra do palców u nogi.. Ech, użaliłam się , samo życie.
    Buziole, chyba pooglądam sobie kuchenne rewolucje..i pójdę lulu. Kolorowych snów, dziewczynki.

14. Irmina101

Irmina101 Okazjonalny autor

Hej Raszpelki:)
    To ja:( waderówek:(
    Póki co straciłam swoje konto.
    Założyłam szybciutko nowe, ale.....
    jeśli nie odzyskam starego, to nie zacznę swojej przygody z Farmeramą od nowa, nie ma szans.
    Jestem tu tylko 1,5 roku, ale już wiem ile to pracy, czasu, zaangażowania i... radości. Może wszystko skończy się pozytywnie. Zobaczymy.
    Dobrej nocki i jeszcze raz

Czyżbyście nie lubiły bajek?

Last edited: Oct 30, 2015
  15. waszunio

waszunio Ekspert forum

Dzień dobry :)
    Przyniosłam małą przekąskę:
    Irminka to piękne imię. niestety nie moje. ;):D

Oj tak. Widzę te opadnięte szczęki. Tyle razy Agnieszka była hejtowana na różnych forach. Naprawdę nie zasłużyła na to.
    Bardzo mi się nie podoba jak piszą, że ona brzydka, te przezwiska. A co ma wygląd do grania.
    Albo jak przegra, to nie zostawiają na niej suchej nitki. :(
    Ja jej fanuję od bardzo dawna. pierwszy raz ją zobaczyłam jak grała na Ursynowie w turnieju Bogdana Tomaszewskiego.
    To było w 2005 roku. Bardzo mi się podobała. No i wygrała turniej.
    wczoraj specjalnie wzięłam wolny dzień aby ją oglądać. (w pracy nie mogę)

Tereniu - nie ma to tamto. idziesz do swojej masażisty na drugą rundkę.

Irminko - bardzo Ci współczuję. Myślę, że się dziś wszystko wyjaśni i będziesz mogła znowu siać i zbierać rośliny i owoce.
    Pewnie zaraz informatycy się wezmą za robotę i naprawią farmy. trzymam kciuki. :)

16. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

No poczytałam sobie o kłopotach farmerów.. okropna rzecz - masz farmę 5 lat, czy pół roku, ganc pomada. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi zapewne o kasę. Ci , którzy zakładali farmę przez WP zostali odcięci i nie mogą się zalogować, a BP na razie umywa rączki - problem nie leży po ich stronie - tyle stanowiska BP... A może jednak to partnerstwo z Wirtualną miało przynosić korzyści obu stronom? I jedna z nich zastrajkowała w najbardziej bolesny dla graczy sposób? Ciekawe, czy kiedykowiek się tego dowiemy.. Bardzo współczuję, Irminko.
    ..................................
    A tak w ogóle to dziendoberek.. miało być słoneczko, na razie lipa, do potem

17. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam i miłego dnia życzę [​IMG] Irminko , bardzo współczuję ale może odzyskasz swoją farmę :cry:>:(

18. waderówek

waderówek Chodząca legenda forum

Rzucajcie wszystko i przybywajcie kochane Raszpelki.:D Robię imprezę z okazji odzyskania z niebytu swoich włości.:D
    A swoją drogą, jak to niewiele człowiekowi potrzeba do szczęścia.xD

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Częstujcie się, czem chata bogata:D
    Słonecznego i rodzinnego weekendu Wam życzę.​

19. annals388

annals388 Komisarz forum

Ale uczta u Irminy !!!!! cieszę się z Twojego odzysku.
    Jestem juz padnięta a jeszcze praca na noc- ech.
    Buziaki.

20. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Full wypas, faktycznie.. pewnie, że mocno pobuszujęxD Bardzo się cieszę, że odzyskałaś faremkę - swoją drogą rekompensata za straty rzeczywiste i moralne - powala z nóg, wow:p
    ............................
    Ewent leci, zaraz poustawiam wszystko z powrotem, roślinki mam wszystkie, a wypadaje dozbieram przy okazji:) Buziole, do potem