Raszple 50+

Discussion in 'Kluby użytkowników' started by Mirka, Dec 12, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. wlodkarp58

wlodkarp58 Okazjonalny autor

Podpowiedzcie proszę , jak i gdzie kupuje się nieograniczony dostęp do nawozu /tego zwykłego/.

Alicjanastka, krysti49 and tersea51 like this.
  2. danusia41

danusia41 Komandor forum

Już urwałam różyczki dla Mireczki [​IMG] Krysiu , tylko trochę urwałam :D:D

Alicjanastka, krysti49 and tersea51 like this.
  3. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

No, sprawnie poszło, DanusiuxD;) Mam nadzieję, że Krysia mi łba nie urwie za podpuchę;)xD

Słoneczko, już se ne wrati *możliwość kupowania nawozu na targu i ładowania zbiornika bez ograniczeń.. Podobno to był błąd i BP go naprawiło, tak więc teraz wystawiasz maksymalnie po sto szt i kupujesz tylko do napełnienia zbiornika na nawóz czyli z runą 300 szt, a z premium 600 szt ..i tyle. Buziole, do potem:)
    Edytowane wieczorkiem
    Mod Saphire - przepraszam i już pędzę z tłumaczeniem:
    * dosłownie - się nie wróci.. tu użyte w znaczeniu : koniec balu, panno Lalu;)

Last edited: Sep 3, 2015
    Alicjanastka and krysti49 like this.
  4. MOD_Saphire

MOD_Saphire Guest

tersea51 bardzo proszę by tłumaczyć użyte zwroty obcojęzyczne, nawet jeśli są proste do przetłumaczenia.

Alicjanastka likes this.
  5. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witajcie Kochaniutkie Raszpeleczki , Danusiu dzęki za wspaniałą kawusię i coś do kawusi a co do róż to przygotowałyście super bukiet właśnie też o takim pomyślałam dzisiaj dobrze ,że Danusia mnie ubiegła:D:D:D:inlove::inlove:.

A ja jeszcze doniosłam kilka i coś na słodko :):).

Mireczko witamy na ławeczce .

Kochaniutkie milutkiego wieczoru i do potem :):). Hejka!

Last edited: Sep 3, 2015
    Alicjanastka and tersea51 like this.
  6. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Przyleciałam jeszcze powiedzieć dobranoc, edytowałam poprzedni post, zamieszczając tłumaczenie i przeprosinyxD;)xD
    .........................
    Mireczko kochana, jeżeli paluszki się cofają przed uderzeniem klawiszy.. i tak przecież bywa, to tylko wejdź i daj buźkę:inlove: Całuję Cię serdecznie, Raszpelkom wszystkim mówię dobranoc i kolorowych snów.. i zmiatam, mamuś i koty śpią, trzeba korzystać;)xD

7. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

witam wieczorową porą :)
    ja też zmykam do łóżeczka... szkoda, że nie zastałam Mireczki, tak mi tęskno za nią...
    event już na finiszu, ale chyba dopiero w sobotę doprowadzę farmę do stanu używalności i powystawiam TS-y...

dobranocki :)

krysti49 likes this.
  8. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Witajcie wieczorkiem. Uśmiałam się Tereniu co niemiara, już widzę jak moja mamusia biega z laską i goni włamywaczy do piwniczki z przetworami. Evencik powoli leci, zostało jeszcze trochę, ale nie wiem czy już jutro wieczorem go skończę, wszystko zależy ile wypadajek wypadnie, w najgorszym wypadku w sobotę skończę, taką mam nadzieję. Do męża dzwonili i ma o tydzień urlop przedłużony, cieszę się bardzo, dzisiaj wstawiał nowe drzwi do piwnicy. Uciekam w objęcia Morfeusza, a Wam życzę miłej i spokojnej nocki.

krysti49 likes this.
  9. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

I ja też wpadłam na chwilkę , Grażynko jesteś szybka w tym ewencie ja jestem na półmetku ale chyba też skończę.
    Kochaniutkie życzę dobrej i spokojnej nocki , kolorków sennych i do jutra:):):). Hejka!

Alicjanastka likes this.
  10. danusia41

danusia41 Komandor forum

Miłego dnia życzę [​IMG] Czekamy Mireczko :D:D

tersea51 and Alicjanastka like this.
  11. Alicjanastka

Witam dziewczynki. Danusiu dziękuję za kawkę i ciasto. Ja dzisiaj zapraszam Was na własnoręcznie usmażone naleśniczki. Jak kto lubi z serem i dżemem wiśniowym (też swojej roboty).

Życzę smacznego !!!

A i kawkę do nich zapodam

Last edited: Sep 4, 2015
    krysti49 likes this.
  12. tersea51

tersea51 Nadzorca forum

Bry dzionekxDAleż dziś dobrze trafiłam - uwielbiam naleśniki z serem.. i pierogi z seremxD A naleśniczki dodatkowo potraktowane dżemikiem z wiśni domowej produkcji - mniam - to jest to, co tygrysy lubią najbardziejxD
    ................
    Ewent skończyłam, po przyjściu do chałupki odkryłam zagrody:sleepy:.. wszystko w pasku, dwie pomarańczowe stajnie, żółta mleczarnia , myszy i, a jakże, bobry z plusikiem:sleepy: Na bahamie ucieszyła mnie goja z dwoma iksami, reszta w pasku - granatowce, pistacje, bananki z iksem i bez iksa, na farmie muszę wystawić na noc, może coś lepsiejszego wpadnie. Buziaczki dziewczynki, dziś pięknie odkurzyłam ławeczkę, coby Mirka kiecuszki nie upaskudziła, jak przysiądzie;)xD:inlove:

13. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

Witam Kochaniutkie Raszpeleczki i cieplutko pozdrawiam :):):) Danusiu dzięki za kawusię i pyszne ciasteczko z rana a Aluni dziękuję za wspaniałe naleśniki na obiadek i kawkę po obiedzie:):):). U nas dzisiaj od rana padało nareszcie chociaż nie za wiele ale zawsze coś bo po południu już było słonecznie ale dobrze , że było fajnie bo nie grzało i chyba już raczej upałów nie będzie.
    Co do ewentu to jestem na trzecim ołtarzu myślę ,że w niedzielę spokojnie skończę :):).
    Kochaniutkie milutkiego wieczoru życzę i do potem :):). Heka!

Mireczko czekamy na Ciebie i tęsknimy:inlove::inlove::inlove::):).

Alicjanastka likes this.
  14. Alicjanastka

Ja już też wpadłam powiedzieć dobranoc, mam wnusię na nocowanie jak to ona mówi. Czekamy a Mireczka się nie pojawia:(. Może jutro. Spokojnej nocki i bajecznych snów.

krysti49 likes this.
  15. wodnik54

wodnik54 Chodząca legenda forum

to i ja wieczorowo :0
    event skończony, ale to co dostałam z ts-ów, to szkoda słów, nic co by zasługiwało na uwagę....

a teraz zasiadam na kanapowej trybunie i będą kibicować polskim piłkarzom...

spokojnej nocy :)

Alicjanastka likes this.
  16. Alicjanastka

Event skończony, drzewka wystawiłam, zobaczymy jutro, pa, pa. Jeszcze raz dobranoc.

krysti49 likes this.
  17. krysti49

krysti49 Stary wyjadacz

To i ja jeszcze wpadłam na chwilkę aby życzyć Wam spokojnej i dobrej nocy , samych dobrych snów :):):) . Też pędzę oglądać mecz dobrze ,że Grażynka przypomniała:):):):). Do jutra. Hejka!

18. danusia41

danusia41 Komandor forum

Witam w deszczową sobotę i miłego dnia życzę [​IMG] Mireczko , czekamy :D:D Jeszcze raz gratuluję awansiku :D:D

19. Mirka

Mirka Baron forum

Witam wszystkich po długim moim niebyciu... nie z mojej to winy... nie mam komputera... nie da się naprawić... mam w planie sobie coś kupić... korzystam z grzeczności synalka... wgrał mi moje programy... jak tylko nadarzy się okazja to będę wpadać tutaj... tęsknię za Wami...

Spacer

Przechodząc kiedyś, z rana, po zielonej łące,
    Wdychałam zapach trawy i kwiatów pięknie pachnących,
    Nad moją głową, wesoło ptaki w swoim tańcu fruwały,
    Promyki słońca cieplutko, twarz moją muskały.
    Napawałam się, tym pięknym, porannym widokiem,
    Idąc powolnym i równym krokiem,
    Ostrożnie omijałam wędrujące mrówki,
    Które wyznaczały swoje własne dróżki,
    Przy łanach zbóż na moment przystawałam,
    Zapachem świeżego chleba, się delektowałam,
    Modraki i maki, jak kolia, podkreślały niwę złotokłosą,
    Błyszczały przepięknie, pokryte poranną rosą.
    Spłoszyłam niechcąco, dwa młode zające,
    Które uciekły w trawę, na pobliskiej łące.
    Na horyzoncie chmurki się pojawiły,
    Biało-szarą szatą, słonce przysłoniły,
    Musiałam wracać, by zdążyć przed deszczem,
    Jednak postanowiłam, że wrócę tu jeszcze!

autor: Aleksandra Szrejder

musiałam sobie wszystko na nowo poukładać... wrócić do poprzedności... ale ciężko jest... dobrze, że miałam córcię przy sobie... wspierała mnie w tych trudnych dla mnie chwilach... wnusia natomiast odegnała ode mnie smutki... znowu zaczynam się śmiać... choć w sercu rana została...
    2 tygodnie gościłam najbliższe mi osoby... w poprzednią sobotę pojechałam z nimi do Poznania... młodzi poszli na zabawę... ja pilnowałam wnusię... wróciłam do domu późnym wieczorem w niedzielę...

dziękuję dziewczyny za pamięć... miłe to jak ktoś myśli o drugiej osobie... że nieraz wspomniałyście mnie... wzruszyłam się...
    dziękuję również za gratki... jesteście wspaniałe...

Danuś... dzięki za kawkę... zostawiam śniadanko...

20. annals388

annals388 Komisarz forum

Jak cudownie Cię widzieć Mireczko. Buziaki dla Wszystkich.