rafa koralowa

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika piotruś6666, 31 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. piotruś6666

piotruś6666 Wielki mistrz forum

Przeglądałem temat ,,pytania!'' mówiono tam o rafie koralowej (powiększeniu wyspy) ja o niej nic nie wiedziałem. Więc prosze o udzielenie więcej informacji na ten temat.

2. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Nie ma żadnych informacji,poza tym,że ma być :) jakieś ploteczki są z zgaduli,ale też nie ma konkretów.

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Na temat Rafy koralowej wiemy tyle,ile zamieścił w swoich biuletynach producent:

“III poszerzenie Bahamaramy” – rafa koralowa (tytuł roboczy)

W ubiegłym miesiącu zapytaliśmy Was o Wasze zdanie na temat czterech rozmaitych koncepcji nowego poszerzenia Bahamaramy. Nasi projektanci gry pragną jeszcze raz podziękować Wam za Wasz udział w ankiecie na forum! Ta ankieta miała za cel uzyskanie Waszej opinii odnośnie różnych opcji, jak: wspólne wędkowanie o zachodzie słońca, odkrywanie zaginionych wysp, przygoda ze świątyniami w dżungli oraz ratowanie rafy koralowej. Zwyciężył temat "Ratowanie rafy koralowej".
    W rezultacie powstanie zupełnie nowa część gry!
    A oto nasz tymczasowy plan:
    Nową część będzie można osiągnąć poprzez budynek portowy na głównej wyspie Bahamaramy. Będziecie mogli stamtąd startować "ekspedycje" do raf koralowych, podczas których tubylcy będą potrzebowali Waszej pomocy w ochronie zagrożonych korali i ekosystemu. Aby im pomóc, będziecie musieli zbierać próbki morskich stworzeń i pomagać mieszkańcom w hodowli i ponownym osiedlaniu tych stworzeń na rafach koralowych, co przyczyni się do uratowania delikatnego ekosystemu.
    Funkcja ta znajduje się jeszcze we wczesnej fazie rozwoju, dlatego też nie mogę aktualnie zdradzić więcej na jej temat. Cieszymy się jednak na nią i mamy nadzieję, że się Wam spodoba".

Cd..............

"W niniejszym biuletynie zamierzam przedstawić Wam moją wizję Farmeramy. Poniżej prezentuję sprawy, które w nadchodzących miesiącach będę traktować jako priorytetowe:

1. Bahamarama III - Rafa koralowa
    Z radością pragnę ogłosić, że w końcu rozpoczęliśmy na dobre prace nad tym projektem. Zanim to nastąpiło, trochę czasu zajęło zaplanowanie zadań, przygotowanie solidnej infrastruktury technologicznej i wdrożenie działań. W tym biuletynie nie chciałbym zdradzać zbyt wielu szczegółów, ponieważ zamierzam obszerniej zająć się tym tematem w przyszłym miesiącu. Jednak skoro już o tym napomknąłem, przedstawiam mały fragment tego, co pojawi się w przyszłości.

Ten obrazek to dzieło naszego grafika 3D i efekt jego kilkutygodniowej wytężonej pracy. Mamy nadzieję, że się wam spodoba i czekacie na więcej tak samo jak my. Poniżej zamieszczam krótki opis tej części gry:

Rafa koralowa ucierpiała w wyniku katastrofy ekologicznej. Przystań Bahamaramy umożliwi teraz graczom prowadzenie ekspedycji i pomoc lokalnym społecznościom w odbudowie ekosystemu raf koralowych otaczających wyspy. Aby odtworzyć ekologiczną różnorodność rafy koralowej, będzie trzeba odnaleźć w zatrutych wodach zdrowe morskie okazy i umieścić je w lokalnych centrach wodnego życia na wyspach.

Niestety nie potrafię powiedzieć, kiedy dokładnie ten element znajdzie się w grze i zostanie udostępniony, ale jestem przekonany, że stanie się to szybciej niż Wam się wydaje. Mam nadzieję, że w przyszłym biuletynie będę mógł podać już konkretną datę. Staram się jednak jak mogę, aby nie składać fałszywych obietnic".

Cd......

"Rafa koralowa

Jak już zapowiedzieliśmy w ostatnim newsletterze, pracujemy nad nową funkcją o nazwie "rafa koralowa". Z ogromną radością chcę Was poinformować, że prace zaawansowane są na tyle, że już w następnym newsletterze będę w stanie przekazać Wam dokładny termin jej udostępnienia. Poprosiłem ekipę o zainwestowanie dodatkowego czasu w ostatnie „prace wykończeniowe“ oraz w poprawki błędów. Rafa koralowa stanowi znaczącą aktualizację gry i robimy wszystko, co w naszej mocy, aby móc Wam zaoferować wysokiej jakości rozrywkę. Funkcja ta zostanie przez nas przetestowana na początku w obrębie firmy, a następnie przy udziale naszych moderatorów, aby uzyskać w ten sposób możliwie jak najwięcej opinii i odpowiednio zareagować. Pragnę być wobec Was szczery i nie chcę budzić przedwczesnych nadziei. Aktualnie planujemy stopniowe wprowadzanie nowej wersji, aby móc kontrolować grę i wykluczyć błędy. Chciałbym, aby gra była dokładnie sprawdzona przez naszą ekipę, zanim udostępnimy Wam tę nową wersję. Z tego też względu nowa funkcja będzie w pierwszym tygodniu po opublikowaniu dostępna tylko w jednym wybranym kraju. Wiem, że wszyscy z niecierpliwością czekacie na tę nową wersję, przyczyną jej stopniowego wprowadzenia są wyłącznie kwestie jakości. Krótko później wprowadzimy nową funkcję dla wszystkich graczy. Liczymy na Waszą Wyrozumiałość dla tej decyzji".

Info z listopada 2014 :

"Rafa koralowa

Zaprosiliśmy niedawno do Hamburga kilku administratorów forum, aby przetestowali rafę koralową. Wasze pierwsze opinie były bardzo zachęcające i jesteśmy zadowoleni z dotychczasowej pracy. Wiem, że Wszyscy już z utęsknieniem czekacie na tę funkcję. Możecie mi wierzyć, że dajemy z siebie wszystko, aby zakończyć programowanie, chcemy być jednakże też pewni, że funkcja ta będzie rzeczywiście dopracowana pod względem jakości. Będziemy nadal nad nią pracować i mamy nadzieję, że wejdzie ona do gry na początku przyszłego roku. A oto mały zwiastun. Jeszcze raz serdecznie dziękuję administratorom za ich odwiedziny! Dali nam oni kilka wskazówek, przede wszystkim dotyczących zachowania właściwych proporcji nakładu pracy Graczy w stosunku do otrzymanych nagród, i nie mogę się już doczekać chwili, w której będziecie mogli skorzystać z rafy koralowej".

I ostatnie z grudnia 2014:

"Poczyniliśmy też znaczne postępy w pracach nad rafą koralową i jesteśmy w trakcie omawiania i planowania kolejnych elementów, jak np. inwentarza. Prosimy Was jeszcze o trochę cierpliwości :) Jestem głęboko przekonany, że dotrzymamy obietnicy i w 2015 roku gra będzie jeszcze lepsza i ciekawsza."

Zapraszam do lektury całości : Biuletyn producenta 2012 - 2014

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 31 stycznia 2015
  4. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Informacje, jak widzę, zostały wyczerpująco udzielone, Autor pomimo obecności na forum więcej pytań nie zadał, w związku z tym temat zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.