Opinie Radosna wyprawa piracka

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 2 kwietnia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

To jest ułatwienie dla ludzi (sporej części ludzi), którzy nie wiedzą, gdzie na forum można znaleźć takie info.
    Fakt, ułatwienie o tyle niepotrzebne, że i tak nikt tego pewnie nie przeczyta.
    W każdym razie nikt też raczej nie uzna, że cokolwiek na tym nieszczęsnym średniowiecznym polu można podkręcić akurat nagrodami z eventu.

2. frixi77

frixi77 Ambasador forum

te bonusy sa do zdobycia w nagrodach w tym evencie ..lista jest po to zebys sobie sprawdził co i jak i nie martwil sie ze zdobyty bonus odpali sie od razu po jego zdobyciu (tak tez czasem bywa) Mozesz sobie go urochomic w dowolnym dla siebie czasie i wykorzystac jak najlepiej ..jednak nie dziala on na pole eventowe !

3. MobilisA075

MobilisA075 Weteran forum

panadus zdobyty. Trochę FL pozostanie więcej. Siania sporo, ale muszę jakiś kosz kupić w takim razie jak nie działają bonusy, a piątek-poniedziałek pracuję, więc...
    Robią eventy tak, aby brać urlopy i siedzieć z zegarkiem w ręku przed kompem

olgs3 lubi to.
  4. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

[​IMG] I to się nazywa pasja.
    Mnie tam by nikt nie namówił,żebym urlop dla farmy wzięła.
    I nawet teraz wiem,że będę miała problem ze zrobieniem eventu. Nie potrafię siedzieć z zegarkiem i pilnować tych pikseli.Zawsze mam coś ważniejszego do zrobienia.Brak mi tych cech,o których Zuzka pisała...

5. miwi45

miwi45 Weteran forum

Chapeau bas (czapki z głów ;) ) !!!
    Podziwiam autentycznie. W życiu bym nie wpadła na to, żeby wziąć urlop po to, aby event na farmie zrobić.
    Zresztą... Tych eventów jest tak dużo, a mój urlop to tylko 26 dni w roku :cry::cry::cry:

6. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Aleś to pięknie wyliczył:D Aż nie wiem, czy w Excelu robić zestawienie towarów do wszystkich 150 zadań:pxD

7. zzizzie

Szkoda że takie długie badyle, do krótszych to by się nadał taki minutnik do gotowania jaj.
    Na miękko albo na twardo 8)
    A o jakich cechach pisałam...? o_O

olgs3, robins71 oraz anna0089 lubią to.
  8. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

poczekaj do emerytury, będziesz miała więcej czasu na farmę, ale znowu nie tak za dużo, bo 2-3 w tygodniu po pół dnia w przychodniach niestety....
    a prawie każdy event można tak rozplanować, żeby się dało znaleźć czas na sen i na pracę ;)

9. zzizzie

W sensie, że po przejściu na emeryturę każdy zaczyna aż tak chorować, że staje się rezydentem placówek NFZ?
    O rany, to nie warto przechodzić na emeryturę xD
    Moim zdaniem absolutnie każdy event można tak rozplanować, że i sen i praca czy inne przychodnie się zmieszczą... że nie wspomnę o tym, że w przychodni można farmę obrabiać na telefonie.
    Tyle że (też moim zdaniem) większość eventów albo nie wymaga aż takiego planowania, albo na to planowanie nie zasługuje.
    Ale co ja tam wiem 8)xD

10. Sookie

A ,że trzeba być systematycznym czy jakoś tak.
    To chyba renciści.

11. MobilisA075

MobilisA075 Weteran forum

Mnie też nie, ale BP chyba nie myśli racjonalnie i eventy daje pod osoby niepracujące i nieuczące sie.

12. zzizzie

Aaa, to - no fakt, napisałam coś o zdyscyplinowaniu czy jakoś tak.
    Też tego nie mam zresztą 8)xD

Renciści siedzą w przychodniach?
    A emeryci gdzie, z wnukami...? xD

E tam.
    To tutaj niby sami emeryci, bezrobotni i inne obiboki typu panie domu...?
    Ach jak dawno ja tego nie czytałam, dzięki :inlove:xD

13. Sookie

No na coś te renty mają. Znaczy z powodu jakiś schorzeń,które nie pozwalają pracować a wymagają leczenia.A emeryci to raz ,dwa razy w miesiącu po ewentualne recepty na leki. Moi znajomi emeryci z wnukami to tak dwa razy w miesiącu a resztę wolnego czasu poświęcają na zwiedzanie okolic i robieniu rzeczy,na które wcześniej nie mieli czasu .
    Znaczy pod beneficjentów zasiłków? Ale,że wydają te zasiłki na koszyczki?

14. zzizzie

No fakt, ty to się znasz.
    To na pewno są renciści.
    Pociesza mnie to, bo się zmartwiłam, że jak (jeżeli) dobrnę do wieku emerytalnego, to będę sobie musiała załatwić jakiś abonament na krzesełko w przychodni.
    Zwiedzanie i robienie rzeczy, na które się nie miało czasu - genialny pomysł, znacznie lepszy od tego abonamentu ;)

A co do beneficjentów zasiłków, to wiesz przecież, jakie te zasiłki są tu i ówdzie, zwłaszcza ówdzie 8)
    Beneficjent ówdzie to sobie na luzie kupi koszyczek z zasiłku, a nam jak zwykle wiatr w oczy 8)xD

15. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Przyszłam zawracać rzekę kijem, czyli rozmowę na właściwe tory. Ja wiem, że temat wypłynął z rozważań o trudności eventu, wymaganiach czasowych i finansowych, ale nie bezpiecznie odbiegamy od tego, co w tytule wątku mamy: Radosna Wyprawa Piracka.
    Jeszcze sama nie wiem, czy ruszać ten event, czy radośnie o nim zapomnieć.

16. eustachymrówka4

eustachymrówka4 Czeladnik forum

Ciepły weekend zapowiadają więc farma będzie stała, chwastem zarośnie , eventu nie robię za dużo roboty

17. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Zdecydowanie to drugie.
    Podjęłam męską decyzję i nie robię.
    Hamaczku :inlove: nadchodzę :DxD.

18. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

W sumie kiedyś musi być ten pierwszy raz, procentowe pnącze odpuszczone.
    Jakiś czas temu wyluzowałem odnośnie T/PD /wolę ładować kasę na innych płaszczyznach życia/, ale postanowienie było że jak w evencie zaserwują % to się pochylę, taka ostatnia mobilizacja.
    Dość długo w sumie się trzymałem, ale pole specjalnej troski + obliczenia tęgich głów, że na siku wyjść nie można, a co dopiero weekendowe harce uskuteczniać, bo można zostać z ręką w nocniku /nawet się rymuje z siku i ma w sumie związek/ lekko mnie otrzeźwiło.
    Pilnować 5-6 dni, żeby wyrwać bonus wart "na oko" z 20 zeta na kolejnej wyprzy, a jak się lekko zapomni to kilka lat solidnego grania, zgromadzenie praktycznie wszelakich dóbr jakie się dało nie pomoże ….. nie , to już nie dla mnie.
    Zabraknie np. 1 zasiewu …. koszmar.
    Balans.
    Gra ma sprawiać choć odrobinę radości, a w obecnej formie nie daje mi tego w żadnym stopniu.
    Stąd eventy będę robił jeszcze bardziej wybiórczo, miszcz w cieniu.
    Wybory.

Nie , to jeszcze nie pożegnanie /niektórzy fani szlochają/, ale kolejny krok w mojej farmerskiej edukacji.

Odnośnie Borstego i naszych rozliczeń …. coś czuję że na raty rozłożymy:p.

Jak ktoś przebrnął przez te smuty …. podziwiam;).

Tyle w sumie, dobrej zabawy na radosnej /sic!/ pirackiej wyprawie.

19. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Zaczynam czuć się przekonana do nierobienia. Tym bardziej, że weekend zapowiada się bardzo intensywny i towarzyski w realu.
    Jednak z uwagą i zainteresowaniem będę śledziła tutejsze rozmowy o postępach w grze i strategiach na szybkie zakończenie eventu :)

20. *dzuga*

*dzuga* Komisarz forum

a ja robię. pole specjalnej troski to przy dużych polach raptem ze 20 kliknięć ;) a pozostałe pola z raz dziennie. da się ogarnąć na telefonie nawet siedząc z teściową przy jednym stole nad kotletem...

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.