Opinie Radosna wyprawa piracka

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 2 kwietnia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

:) Takie urozmaicenie jest bardzo przydatne, kwiatki były paskudne, gdyż nie lubię hodować zwierzyny.
    Wole kupić na targu, tak samo produkty.
    Na wodospadach mam tylko zagrody rzadkie i dochodowe. :p

2. rysio

rysio Półbóstwo forum

dorzuce jescze info czasowe:
    nie biorac pod uwage czasu rosiewu jedynie czas potrzebny na uzyskanie wszystkich roslin potrzebnych na event i misje bez uzycia wody i nawozu potzreby +/- 152 h podczas gdy event trwa 144 h.
    Czy ktos tam w centrali zdaje sobie z tego sprawe ze my gracze mamy rowniez inne obowiazki lub chodzimy spac?

3. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

to jasno z tego wynika, że trzeba użyć tą wodę i nawóz ;) xD

4. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

To popraw jeszcze - łącznie otwarty kokos powinno być 374 (63 na dobę)
    Dzięki za podliczenie całości.:)
    Zastanawiam się nad misją i zdobyciem ulepszeń itemu. Aby mieć 2 ulepszenia potrzeba 990 naszyjników kwiatowych i z itemu będzie wtedy raz na dobę 8 otwartych kokosów, gdy będziemy mieć jedno ulepszenie (potrzeba wtedy 480 naszyjników) z itemu będzie 5 kokosów.
    Tylko kiedy będziemy mogli te ulepszenia zdobyć i czy warto się o nie starać.

5. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Dłuższy badyl rośnie 7 godzin bez niczego.
    Bo ja wiem, mnie tam nawet i 5 h snu wystarczy z nawiązką xD

6. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

5 snu to trochę mało, jak dla mnie :) ale 7 tyle co dłuższy badyl to prawie idealnie

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Faktycznie 100 zgubiłem:p, poprawiłem.:)
    Dzięki.
    Myślę podobnie.
    Zdobycie wianków to może być 2-3 dni (bez SN).
    Zostaną 2-3 zbiory x 8 kokosów.
    Niby wsparcie niewielkie, ale i nakład towaru ewentowego też niewielki.
    Mimo to jadę z misją.
    Gala SN chyba nie na darmo, bo np. 5 zbiorów itemu da 40 koksów;), a to już sporo jeśli chodzi o wylotki na polu specjalnej troski.
    Więc warto te nakładki zdobyć jak najszybciej.

Item można by zebrać max x6, ale trzeba go odpalić najdalej do 21:00 (zostawiam 1h zapasu) i zbierać w punkt.

8. matthero

matthero Hrabia forum

Zamierzam zrobić całość bez kupowania koszyka za 50 zł.

Powiedzcie mi czy jest to możliwe?

-jizik- i robins71 lubią to.
  9. zzizzie

Na pewno tak.
    Nie było tu jeszcze eventu, który by się nie dał zrobić bez inwestycji.
    Trochę dyscypliny by się zdało co najwyżej, czy regularnego zbierania badyli ;)

10. _dibo_

_dibo_ Czeladnik forum

Czyi jak pójdę spać to się nie wyrobię? xDxDxD
    Ale próbuję jak zwykle. :p zazwyczaj do pnącza się udaje :D

11. abc2016

jeżeli wylecą wymagane wypadajki, to wysianie jest możliwe - trochę więcej niż 5 pełnych dób siania - w nocy bez niczego (7 h roślina) a w dzień na zmianę z wodą i nawozem (trzeba jutro po 14tej postawić zagrody albo na wyspie albo na farmie, żeby nawozu nie kupować)
    a pierwszego dnia rozsiać najpierw po 5 na dużych polach a potem drugi raz dłuższą, a jak jesteś wytrzymały to krótsza 3 razy i o 00:48 posiać na całości dłuższa bez niczego - 12 zasiewów dłużej i 15 z kawałkiem krótszej
    to jest policzone dla całości eventu i nawet dla misji
    pytanie, czy wypadajki będą łaskawe wylecieć....

12. pettersenn

pettersenn Czeladnik forum

Niby żadne wzmacniacze nie działają tylko zwykły nawóz i woda , to dlaczego na samym dole poradnika jest taaaaaaaaaaka lista z bonusami i jeszcze dopisek że można je użyć?

apulisia72 lubi to.
  13. abc2016

bo niektóre z tych bonusów są w nagrodach w tym evencie

14. zzizzie

Te kokosy z pola specjalnej troski mają wypadać też z oazy miłości.
    Super kupkę oszczędzamy, za to szykujcie farmerzy super papu 8)xD

15. pettersenn

Ja to rozumiem , ale taka "wlotka" w poradniku nie powinna mieć miejsca albo też dopisek "nie dotyczy tego eventu"

16. zzizzie

Hmm.
    Nawet ten nagłówek ci nie wystarczy...?

Wszystkie bonusy zdobywane w nagrodach eventowych, można uruchamiać w dowolnym czasie.
    W poniższej tabeli znajdziecie m.in. ich charakterystykę:

robins71, miwi45 oraz abc2016 lubią to.
  17. abc2016

27 zasiewów na tym specjalnym polu to może te 374 wypadajki wylecą...
    a z farmy i z wyspy to każdy potrafi sobie zrobić więcej wypadajek - tak myślę, że każdy umie ;)

18. zzizzie

Współczuję wszystkim, którzy będą robili te zasiewy specjalnej troski xD
    To będzie potwornie nudne.
    A z farmy i wyspy to ja bym powiedziała, że owszem - niektórzy potrafią sobie nastukać wypadajki.
    Inni za to potrafią się oburzać 8)xD

19. pettersenn

Skoro wszystkie i w dowolnym czasie to chyba nie wymaga rozkładania na czynniki pierwsze!?

20. MobilisA075

MobilisA075 Weteran forum

powalczę, nagrody ok, wykupiłem co trzeba zanim targ będzie szary, problem mam z kilkoma roślinami na wyspie, ale na szczęście FL można się podeprzeć, panadanusa zaraz powinienen mieć, brakuje mi 4 banany, sprzedaję te lepsze hodowlane prócz unikatowego łyżwiarza żeby zarobić na garncarstwo. Zawsze dwa kroki do przodu będą. Trochę głupio, że żadne skróconki i bonusy nie działają na roślinę. Ciekawe ile fl będzie kosztował przeskok, oby nie ponad 100...

robins71 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.