różnica w serwerach

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika katbit, 7 lipca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. katbit

katbit Naśladowca mistrzów

Dzień Dobry,
    Mam pytanie trochę z innej beczki. Jak to jest, że na jednym serwerze dostaje się lepszą zawartość skrzynek, a na innym gorszą? Wiem, że są one losowe, ale mimo wszystko widać różnicę. Z koleżanką gramy na różnych serwerach i tą różnicę widać bardzo dokładnie. Nie wiem czy dokładnie opisałam problem, ale mam nadzieję, że jest dość zrozumiały.
    Pozdrawiam

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj katbit, również pozdrawiam.

Nie ma czegoś takiego jak różne serwery, serwer gry jest jeden. Są jednak różne bazy danych i do nich przypisani są Gracze, nie ma to jednak znaczenia przy losowości nagród. Losowość oznacza, że nagrody mogą być mniej lub bardziej wartościowe i równie dobrze możesz otrzymywać przez dłuższy czas te gorsze kiedy koleżanka otrzymuje lepsze ale taka sytuacja może się po jakimś czasie odwrócić i Ty możesz otrzymywać lepsze a koleżanka gorsze. Na konkretne te bardziej wartościowe nagrody nie ma jednak żadnej gwarancji i jeśli w puli nagród jest np. sól to w większości możesz tą sól otrzymywać, to akurat nie jest błąd i z moich obserwacji tak właśnie jest, że w przypadku kiedy w puli nagród są mniej i bardziej wartościowe to te drugie trafiają się rzadko.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. katbit

katbit Naśladowca mistrzów

W sumie nie :) to znaczy, że nie mam szczęścia w losowaniu ;) można zamknąć temat.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak to właśnie z losowością jest, jeden wygrywa a inny niestety nie.

A skoro nie masz już pytań to temat zamykam, miłego dnia.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.