qpa na targu

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ajlowdisgejm, 13 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ajlowdisgejm

ajlowdisgejm Aktywny autor

Mam pytanko, jakim cudem mam wystawiać nawóz na targu w ilości większej niż 500 sztuk, jeśli mój obornik mieści tylko 300?
    Przecież ta zmiana, zwana nie wiem dlaczego "naprawą błędów", blokuje zupełnie handel tym produktem ubocznym na targu.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

W związku z naprawą błędów,obecnie nie ma limitu na pojemność zbiornika na nawóz,więc jeśli posiadasz więcej niż np...500 jednostek możesz również taką ilość wystawić na targu.Jeśli jednak Twój zbiornik będzie zawierał ponad 300 jednostek,to zagrody nie będą produkowały nawozu,tylko w przypadku zakupu na targu możesz mieć nieograniczoną ilość.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. ajlowdisgejm

Tak, nadal pytam, jak mam zebrać w moim oborniku więcej niż 500 sztuk nawozu, żeby wystawić go na sprzedaż na targu?
    Piszesz, że nie mam limitu, ale jeśli mój obornik zbierze 300 jednostek, to zagrody przestaną produkować nawóz.
    Więc pytam jak mam wyprodukować kolejne 200 sztuk, żeby uzbierać w oborniku 500?

4. .latka.

.latka. Stały bywalec

wczoraj na czacie moderatorka napisała że można kupić dowolną ilość nawozu i z ciekawości kupiłem i mimo że mam max 300 to mi dopisało,jednak w poradniku pisze zupełnie co innego i komu wierzyć :p

5. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Nie "wyprodukować" - kupić :)
    Jeśli masz max kupy w zbiorniku, zagrody jej nie produkują - ale jeśli kupisz na targu, będziesz mieć więcej.
    Tak to wymyślili ;)

6. ajlowdisgejm

Ale ja nie pytam o kupno, ja chcę wyprodukować nawóz i sprzedać go na targu, pytam jak mam tego dokonać po tej zmianie?

Nie no to świetnie, sama mogę wyprodukować tylko 300, potem dokupić 201 na targu, żeby następnie sprzedać 501?

7. zzizzie

Uff :)
    Wyprodukować możesz tylko tyle, ile mieści twój zbiornik.
    Natomiast zbiornik rozrasta się tajemniczym sposobem, żeby pomieścić kupę z targu ;)

EDIT: zmiana to zachęta do spekulacji - kupujesz tanio, sprzedajesz drożej ;)

8. ajlowdisgejm

Ta zmiana to absurd blokujący normalny handel, dlatego drążę temat.
    Nie chcę kupować, żeby potem sprzedawać, chcę sama produkować i sprzedawać.
    Więc proszę oświećcie mnie jak mam tego dokonać?

9. SMOD_Atena

Graczom dziękuję za pomoc i wyjaśnienia.
    Nie mamy możliwości zebrania nadwyżki nawozu z naszych zagród,jedynie kupując na targu możemy sobie zrobić większe zapasy.
    Drążenie tematu nic nie da,ponieważ tak zdecydowali twórcy gry,ale może zwrócą uwagę jeśli będzie więcej negatywnych komentarzy czy sugestii i zmienią zdanie,jednak decyzja należy do BP.

Czy mogę jeszcze w czymś Ci pomóc?

10. zzizzie

Produkuj do maksymalnej pojemności zbiornika i sprzedawaj, w dowolnych dostępnych odcinkach ;)
    Tak jak dotąd :)
    Dla producentów nic się nie zmieniło... ale dopóki nie kupisz, to nie wystawisz jednorazowo więcej, niż wynosi pojemność twojego zbiornika.

Sorry MODko, tyle już napisałam, że jednak powieszę to wyjaśnienie ;)

ajlowdisgejm lubi to.
  11. ajlowdisgejm

Zzizzie, dzięki, oświeciło mnie ;)
    Ogłoszenie o "naprawie błędu" wyprowadziło mnie na manowce, jest tak napisane, że zrozumiałam, że nie mogę wystawić na targ oferty z ilością mniejszą niż 500 sztuk, stąd moje dociekania.

Można zamykać.

zzizzie lubi to.
  12. zzizzie

Zanim mnie władza pogoni, dodam tylko, że to określenie "naprawa błędu" jest istotnie dość dziwne - o ile dobrze wiem, był to weteran wśród błędów, tzn kupa z targu kupiona w ilości przekraczającej pojemność zbiornika zawsze przepadała.
    Nazwanie zmiany zasad "naprawą błędu" jest mylące i stanowi taki niezbyt... hmm... elegancki chwyt.
    Przykre.

patrycja9922 lubi to.
  13. SMOD_Atena

Skoro można to zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.