Pytanie ogólne do MOD'ów

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Bronek82, 25 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Bronek82

Bronek82 Hrabia forum

Witam serdecznie,
    Mam ogólne pytanie do wszystkich MOD'ów którzy mi "łączą" odpowiedzi, a mianowicie.
    Od parunastu dni co napiszę na forum wiadomość pod wiadomością, które zazwyczaj nie są spójne są łączone przez MOD'ów.
    Możecie mi wytłumaczyć dlaczego ja mam takie wiadomości łączone a inni użytkownicy nie?
    Nie oczekuję od Was linka do regulaminu bo akurat tam najpierw zerknąłem.
    Proszę Was o rzeczową i konkretną odpowiedź?, bo zaczyna mnie to irytować.
    Mam wrażenie że MOD'dzi zajmują się pierdołami na forum niż dbać aby wiadomości/informacje były na czas.
    p.s.
    czy na tym forum do jasnej anielki nie można już nic normalnego napisać, bo zaraz mam łączone odpowiedzi? to jakby skrzyżować owce ze słoniem, ciekawe co wyjdzie?

2. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Bronek82, polecam poczytać regulamin, który tu obowiązuję - zasady są po to, żeby ich przestrzegać i uniknąć ty sposobem kary za ich łamanie i jasne będzie dlaczego post napisany pod postem zostaje połączony w jedną całość:
    2.3. Zaśmiecanie, spam, flood, off-top, double posting

Niedozwolone jest zaśmiecanie forum postami, które nic nie wnoszą do wątku oraz wielokrotne powielanie tych samych treści na forum w różnych wątkach.

Flood - kilkukrotne, nieuzasadnione powtarzanie tego samego słowa lub znaku.

Off-top - pisanie postów niezwiązanych z tematem wątku.

Double posting - pisanie postu pod postem. Wyjątek: Moderatorzy mają prawo pisać post pod postem. Użytkownikowi wolno odstąpić od tego punktu Regulaminu tylko za przyzwoleniem Moderatora.

Posty powinny być zrozumiałe i czytelne. Niedozwolone jest również pisanie np. DUŻYMI oraz naprzemiennie DuŻyMi i MaŁyMi LiTeRaMi.

Kara:
    Spam, flooding i nabijanie postów - ostrzeżenie lub 11 pkt
    Notoryczny spam, flooding i nabijanie postów - 11-51 pkt, a nawet permanentna blokada konta
    Off-top - 5 pkt
    Duble posting – ostrzeżenie

wyjaśnione, można zamknąć?

3. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Zgodnie z regulaminem forum, do którego zajrzałeś pisanie post pod postem zabronione. Chodzi tutaj oczywiście o dwie wypowiedzi jednego użytkownika znajdujące się pod sobą. W takim przypadku faktycznie łączymy je w jedną wiadomość i prosimy autora aby używał funkcji edycji.
    Każdy użytkownik, który napisze dwa posty pod sobą powinien je mieć połączone przez moderatora. Jednak warto tutaj pamiętać, że wszyscy jesteśmy ludźmi i nie które rzeczy możemy przeoczyć, co zdarza się rzadko.

Pamiętaj też tutaj proszę, że każdy z nas ma swoje realne życie, rodziny oraz inne obowiązki. Co wszystko wpływa na czas poświęcany na forum, jak i na wszystko inne. Wszystkie informacje zamieszczane są w odpowiednim dla tego czasie.

Jeżeli masz natomiast uwagi odnośnie pracy członka ekipy powinieneś je wysłać do pomocy technicznej przez zgłoszenie. Gdyż to właśnie tam zgodnie z zasadami możemy złożyć skargę.

Czy mogę Ci w czymś jeszcze pomóc ?

4. Bronek82

Bronek82 Hrabia forum

Nie piszę post pod postem aby sobie "nabijać posty" bo po co?
    Nic z tego nie mam i nie interesują mnie jakieś lajki, punkty itd. itd.
    Po prostu jak widzę że kolejny post który chce napisać nic nie wnosi do wcześniejszego to go piszę.
    Skoro niektórzy mogą pisać post pod postem tzn mają przywileje u MOD'ów a ja takich nie mam zatem po Waszych wypowiedziach będę pisał mniej.
    p.s.
    Nie mam 15 lat i wiem jak się piszę na forum i innych portalach.
    Możecie zamknąć wątek.

5. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Możliwe że masz inne intencje. Pamiętaj jednak że regulamin jest dla wszystkich jednakowy. Oczywiście jako moderator czasami muszę dać dwa posty pod sobą gdyż wymaga tego sytuacja. Jednak są to wyjątkowe sytuacje. Warto o tym pamieć, jak i regulaminie forum.

Autor wątku nie ma dalszych pytań, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.