pytanie o baterie fajerwerków

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika MariuszM1, 30 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MariuszM1

MariuszM1 Okazjonalny autor

mam pytanie do czego służy ta bateria fajerwerków i gdzie ją moge mieć bo dostałam 5 sztuk i ich nie mam i jak je użyć pozdrawiam

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak jak jest napisane w poradniku : >>>klik<<<

"(....) bateria fajerwerków,

które możemy zdobyć jako nagrody za realizację zadań eventowych w Spółdzielni. Z każdej baterii odzyskujemy 4 sztuki kartonowej tulejki oraz 200 PD. Do zdobycia jest 105 baterii co daje łącznie 420 kartonowych tulejek. Baterię stawiamy na dowolnej części farmy (poza Ogrodem Ozdobnym i Wyspą Skarbów) - gotowość zbioru osiąga w 1 minutę.(...) "

Osobiście jeszcze nie robiłam zadań, ale na grafice z poradnika wygląda tak jakby bateria fajerwerków znajdowała się w inwentarzu, zapewne w zakładce Towary konsumpcyjne, sprawdź proszę.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. dotty66

dotty66 Forumowy żółtodziób

pytanie brzmi jak je postawić, gdzie one są, bo jakoś tej informacji nie znalazłam w przewodniku, a może przegapiłam

4. SMOD_Atena

Poprawka co do miejsca, w którym znajdziemy baterie fajerwerków, nie Towar konsumpcyjny a Dekoracje w inwentarzu :

Klikamy wybierz i stawiamy na zielonej trawce :

Po chwili są gotowe do zebrania :

Klikamy i zbieramy 4 tuleje potrzebne do zadań i 200 PD a bateria znika.

Czy są jeszcze jakieś pytania ?

5. dotty66

problem w tym ,że zrobiłam pierwsze zadanie a nie mam w dekoracjach tych baterii, o sorry, pojawiły się teraz, dzięki za odpowiedż

6. SMOD_Atena

dotty66, wyloguj się proszę, ponownie zaloguj do gry i sprawdź jeszcze raz swój inwentarz/Dekoracje. Ułatwieniem w poszukiwaniu będzie wpisanie w okienku wyszukiwarki np...Bateria.

MariuszM1, czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

7. dotty66

jeszcze jedno pytanie, fajerwerk kwiecia też tam znajdę ?

8. SMOD_Atena

Fajerwerk kwiecia znajdziesz w Stodole/zakładka "Inne".

Czy Autor tematu ma jeszcze jakieś pytanie ?

9. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

Autor pomimo swej dzisiejszej obecności na forum nowych pytań nie zadał - zatem temat zamykam :)

Miłego popołudnia i udanej zabawy Sylwestrowej :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.