Pytania bardzo ogólne

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika konfident, 9 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

proszę bardzo:
    "13.1 Wszelkie zmiany, uzupełnienia oraz częściowe lub całkowite unieważnienie umowy wymagają formy pisemnej, także zmiana lub zniesienie wymogu formy pisemnej.

13.2 Właściwością miejscową sądu jest miasto Luksemburg.

13.3 Dla (i) niniejszych OWH, w tym przyszłych zmian oraz (ii) umów zawartych przez Bigpoint na podstawie powyższych Ogólnych Warunków Handlowych i (iii) wynikających z nich roszczeń wszelkiego rodzaju obowiązuje wyłącznie prawo luksemburskie z wyłączeniem postanowień Konwencji Narodów Zjednoczonych o umowach międzynarodowej sprzedaży towarów co do kupna / sprzedaży rzeczy ruchomych i z wyłączeniem luksemburskiego prawa prywatnego międzynarodowego."

Użycie języka angielskiego jest ogólnie uznanym i obowiązującym językiem w takich korespondencjach, zawsze możesz napisać w języku polskim, ale radząc pisanie we wskazanym języku chciałam zapewnić Ci otrzymanie odpowiedzi zwrotnej. Także decyzja pozostaje w gestii gracza.
    Językiem obowiązującym w Unii Eurpejskiej jest również język polski, ale że firma Bigpoint ma zasięg międzynarodowy standardem jest dostosowanie języka korespondencyjnego do ogólnie przyjętych kanonów i wymogów.

2. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Ewunia wystarczy wejść na któreś z for anglojęzycznych a może spotkasz Varuna. Tak przyjemniej pisał w biuletynie. Kłopot w języku.

3. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

A dziękuję bardzo te punkty znalazłam,ale w nich mowa jest o usługach handlowych jakie świadczy Bigpoint wobec graczy-klientów :) i postępowania w razie ewentualnych roszczeń co do świadczonych usług :)
    Nadal nie widzę tam ani słowa o kierowaniu skarg na przełożonego polskiej ekipy w języku angielskim czy niemieckim.
    Ale ok,widzę że nie ma sensu dyskutować na ten temat,bo albo się nie rozumiemy,albo nie chcesz mnie zrozumieć :(

A co z tym Christianem i Thi i pozostałymi współpracownikami,o których pytałam na poprzedniej stronie? Czy możesz zaspokoić moją ciekawość ??

Dzięki Bilonge :)

o_Ooooo to nowy producent Farmeramy,my gracze nic nie wiemy,a na węgierskim forum nawet biuletyn Varuna jest :(

Ostatnie edytowanie: 9 września 2014
  4. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

eewunia67 już tłumaczę, odnosi się to do jakiejkolwiek korespondencji prowadzonej z Bigpoint.
    Christaina jest nadal CM w naszej grze, są również inne osoby odpowiedzialne za funkcjonowanie gry, ale jak napisałam danych korespondencyjnych nie mogę podać. Jak zdecydujesz się napisać do siedziby firmy korespondencja zostanie przekazana odpowiednim osobom.

5. eewunia67

Dziękuję bardzo,chociaż nie satysfakcjonuje mnie ta odpowiedź,nie bardzo rozumiem dlaczego nie możesz podać danych korespondencyjnych,nie mam zaufania do przekazywania korespondencji,jeśli chcę żeby moja korespondencja dotarła do określonej osoby muszę mieć jej adres i wysłać list do 'rąk własnych',wtedy wiem że po drodze nie trafi do żadnego kosza i otrzymam odpowiedź z podpisem osoby,do której kierowałam korespondencję :)
    A czy pisząc do PT prośbę o np...e-mail osoby,która jest przełożonym naszego ICM,otrzymam na e-maila taki adres??jeśli nie to nie widzę niestety żadnej drogi do składania skarg na naszego ICM :(

6. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Zapewniam Cie, że korespondencja trafi do odpowiedniej osoby:) , napisanie do Pomocy technicznej nic nie zmieni, tam również nie uzyskasz żadnych danych korespondencyjnych pracowników Bigpoint.

7. eewunia67

Wybacz Mouse,ale Twoje zapewnienia mnie nie przekonują niestety,powtarzam- nie wierzę w żadne przekazywanie korespondencji i co to w ogóle za polityka?
    Czyli reasumując,tacy gracze jak ja w razie "W" poskarżyć się na ICM nie mogę :(

A przy okazji -dlaczego na naszym forum nie ma nowego biuletynu nowego producenta ?Ciekawe rzeczy podobno tam napisał do informacji graczy,niestety nie znam węgierskiego :(

8. ferty

ferty Okazjonalny autor

Można cały Biuletyn poczytać i po polsku....
    Biuletyn producenta 2012 - 2014
    Ukazał się w tym samym czasie, co na forum węgierskim:)

9. eewunia67

ferty dziękuję,umknęło mi to.

W takim razie cofam pytanie i idę poczytać :)

10. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Rozumiem, że wszystko jasne i mogę zamknąć ?

11. eewunia67

Ostatnie edytowanie: 9 września 2014
  12. konfident

konfident Czeladnik forum

Nie ogarniam tego ciśnienia na zamykanie wątków. Macie płacone od założonej kłódki czy co?
    Jeśli tak to powiedzcie, a userzy szybciutko dadzą Wam wyrobić normę i poczwórną premię.
    A tak na serio to zamiast zamykania wątku proszę o przeniesienie go w miejsce gdzie można prowadzić swobodną dyskusję, wymieniać poglądy i jak w temacie tego wątku, będzie można zadawać pytania bardzo ogólne ( nie zawsze wygodne) i oczekiwać od ekipy rzeczowych odpowiedzi.
    Jeśli takowego miejsca brak to proszę o pozostawienie wątku do dyspozycji userów.
    W końcu musimy mieć jakieś miejsce gdzie pogadamy jak ludzie, bez wazeliniarstwa i "polubień" dla góry.

13. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

Nie wiem czy mogę się podłączyć ale Ja odnośnie tego pogrubionego - to firma znów wróciła z Luksemburga do Niemiec ?:oops:

14. ZgredzioO

ZgredzioO Wielki mistrz forum

Przesadzasz. Masz po polsku forum i wsparcie ekipy. Również skargę na tą ekipę możesz złożyć po polsku do Wojchilli. To i tak nieźle. Nie wszyscy producenci gier online to zapewniają. Są firmy, w których przełożony polskiej ekipy nie zna polskiego. Ale nie możesz wymagać, żeby w firmie, która ma swoją siedzibę w Niemczech (Luksemburg to tylko na papierze, żeby móc płacić niższe podatki - nie tylko BP wpadł na pomysł takiej "przeprowadzki") wszyscy znali język polski. W dzisiejszym świecie angielski stał się językiem uniwersalnym czy tego chcemy, czy nie. Nawet w strukturach Unii Europejskiej, gdzie teoretycznie językiem urzędowym jest język każdego państwa członkowskiego, zarzuca się politykom nieznajomość angielskiego.

TL_Mouse lubi to.
  15. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

Ale to się zmieni bo Donek już pakuje walizki a On zna angielski tak jak Ja :p;) czyli za pół roku urzędowym będzie j-polski a wtedy wszyscy na hura będziemy atakować BP:wuerg:

16. eewunia67

No helloł Zgredzio,ja wcale nie przesadzam-.-nie interesują mnie inni producenci gier,nie rozmawiamy też tutaj o Unii Europejskiej,ale na dzisiaj mam dość,po drugie to nie można tu dyskutować,bo to dział do pytań :p

17. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

konfident, jak już na forum pisaliśmy nie będzie specjalnego watku do rozmów z Ekipą. Twoja prośba więc nie zostanie rozpatrzona pozytywnie - zakładam kłódkę.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.