punkty w grze

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika zoafi, 16 sierpnia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zoafi

zoafi Wielki mistrz forum

Witam. Poszukuję podpowiedzi gdzie znajdę stan posiadanych punktów w grze. Zapoznałam się właśnie z Regulaminem Forum, z którego m.in. wynikają punktowe kary za pewne przewinienia. Nie bardzo też rozumiem kiedy i za co zdobywa się punkty "na plus".

hator lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj zoafi.

Punkty w grze to punkty doświadczenia, które zdobywamy wraz z postępami w grze. A jeśli chodzi punkty karne i blokadę, którą możesz otrzymać na forum za niestosowanie się do obowiązujących zasad, to wszystkie informacje znajdziesz tutaj: Regulamin forum.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. zoafi

właśnie w Regulaminie nie doczytałam się o tzw. punktach doświadczenia. Chciałabym wiedzieć ile ich posiadam.

4. LUCERITO11

LUCERITO11 Koneser forum

Najedz myszką na pasek na górze gdzie jest Twój numer poziomu i wtedy wyświetli się ile masz punktów i ile jeszcze brakuje do następnego poziomu.

5. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

Dzięki aktywności w grze, wzrastają punkty doświadczenia, a wraz z nimi poziomy w grze.
    Na farmie w pasku na górze tam gdzie masz poziom, jak najedziesz myszą, wyświetli się ilość punktów doświadczenia- te na samej górze.
    wyświetli się też, ile brakuje punktów do poziomu następnego.

Poziomy, nazwy i ilość potrzebnych punktów, znajdziesz również w tabelach poziomów >klik<

6. SMOD_Atena

Graczom dziękuję za pomoc.

Czy Autorka ma jeszcze jakieś pytanie?

7. hator

hator Ekspert forum

hmm, mam niejasne przeczucie, że autorce pytania nie o te punkty doświadczenia chodziło :p Być może chodzi jej o punkty trofeum. Gracz, jak loguje na forum to widzi po prawej u góry swój nick, avatar i 3 pozycje:
    Polubienia: ( i tu liczba polubień )
    Punktów: i tu jakaś liczba
    Wydaje mi się, że autorka o te punkty pyta, ale może się mylę, poczekajmy co odpowie :)
    A swoją drogą, ja też jestem ciekawa od czego te punkty zależą, jak można je zdobyć i do czego służą.

nuka20 lubi to.
  8. SMOD_Atena

hator dziękuję za pomoc.

Jeśli chodzi o punkty zdobywane na forum to nie mamy konkretnych informacji o sposobie naliczania punktów ale z tego co wiem to ich liczba rośnie wraz z liczbą napisanych postów i aktywności na forum, np...polubienie postów. Za określoną ilość punktów otrzymujemy kolejne trofea i odpowiednie tytuły (np. Aktywny autor, Fanatyk forum, itd...) a ich spis znajduje się tutaj:=> Trofea.

Czy Autorka wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 16 sierpnia 2019
  9. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

jeśli chodzi o punkty trofeum, to na nie ma wpływ aktywność na forum, aby sprawdzić ile brakuje do kolejnego, należy będąc na stronie głównej forum kliknąć w swój nick po prawej stronie obok avatara a następnie w kolejnym okienku w którym jest nasze info kliknąć w ilość punktów i pokaże się tabelka :)

hator lubi to.
  10. SMOD_Atena

cyfrzakk dziękuję za pomoc i dodatkową podpowiedź.

Zaczekamy jeszcze na odpowiedź Autorki wątku, czy kwestia punktów została już wyjaśniona?

11. zoafi

nie wiem skąd Gracz "cyffrzakk" zdobył tabelę z punktami.

12. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

agniecha$ i hator lubią to.
  13. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

cyfrzakk, dziękuję za pomoc :)

zoafi, czy już wszystko jasne?

14. zoafi

Graczu "cyffrzakk" dziękuję. Pozdrawiam/ kończę temat

cyfrzakk lubi to.
  15. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Również pozdrawiam i skoro autorka kończy temat, to zamykam wątek.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.