Puchary

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika dorianr00, 17 września 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dorianr00

dorianr00 Czeladnik forum

Odkryłem rune z pucharami w drzewie mądrosci za 300 gwiazdek.Mam pytanie,co to znaczy zdeponj puchary?Obecnie swoje puchary trzymam na polu,na jednym pisze 11%,a na drugim 15% co chodzi o zbiory podczas zniw.Tylko nie wiem czy to cos teraz daje czy własnie nie trzeba je zdeponowac tylko nie wiem z czym to sie ma,czy to znaczy ulepszyc je zeby byly bardziej dosonalsze czy po prostu uzyc je jednorazowo i juz wiecej nie bede ich mial i nie bede mogl z nich kozystac,po prostu je strace po zdeponowaniu?pokazuje mi je dopiero jak włoze do zakladki i wtedy moge cos z nimi zrobic,tylko poradzcie co?

2. amber♥

amber♥ Komandor forum

Witaj :) Jako że za bardzo tłumaczyć nie potrafię , a puchary dawno mam zdeponowane wkleiłam odp. na Twoje pytanie z FAQ:)
    • Jak działa ta runa? - po odkryciu runy, by "włożyć" do niej puchar należy go usunąć z farmy (musi być w pasku) - następnie poprzez opcję "zdeponuj puchary" możemy włożyć posiadane przez ulepszenia.
    • Maksymalnie szanse można zwiększyć o 30% - każde włożone ulepszenie jednego z dwóch pucharów powoduje zwiększenie szans o 1%. UWAGA: na zdjęciu pokazana jest sytuacja po zdeponowaniu pucharów posiadających po 6 ulepszeń. Jeśli po włożeniu pucharu otrzymamy kolejne ulepszenia, można je dołożyć, co spowoduje zwiększenie szans na uzyskiwanie przedmiotów w czasie żniw z wyjątkiem Ogrodu Ozdobnego oraz Wyspy Skarbów.
    • Odkrycie runy jest jednorazowe, później już tylko wrzucamy następne poziomy pucharów.
    • Gdy odkryjemy dowolny etap na dowolnym pucharze to nie ustawiamy pucharu na farmie, ponieważ jest przypisany na Drzewie Mądrości i działa na wszystkich obszarach.

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Runa "Żywa legenda" pozwala na zdeponowanie (umieszczenie) pucharów na drzewie mądrości. Po zdeponowaniu pucharów w runie ich działanie jest rozszerzone na wszystkie powierzchnie uprawne na farmie i wyspie (zwiększone szanse na wypadające przedmioty), procenty są sumowane. Ustawione puchary na łące działają tylko na tę łąkę.

Wszystkie informacje znajdziesz w poradniku:
    Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

amber♥ dziękuję za pomoc.

amber♥ lubi to.
  4. dorianr00

dorianr00 Czeladnik forum

czyli nie strace go?dziekuje :)

5. SMOD_Atena

dorianr00 pucharów nie stracisz, zdeponowane pozostaną na drzewie mądrości i stamtąd będą "działać", z tym, że nie będzie ich już można z runy wyjąć i postawić na polu, nie będą widoczne ale działanie będzie korzystniejsze tak jak wyżej już zostało napisane.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

6. SMOD_Atena

Kolejnych pytań nie ma, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.