Puchary

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika wojtekszef, 10 września 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. wojtekszef

wojtekszef Mistrz forum

Cześć, czy jak puchary te które dają więcej szans na wypadanie przedmiotu z pól itd. , stoją w ogrodzie ozdobnym działają tak samo jakby stały na farmie?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Cześć.

Nie, puchary działają na łące, na której stoją a że wypadające przedmioty wypadają wyłącznie na polach uprawnych/z drzew/z zagród/z fabryk to puchary postawione w ogrodzie nie będą działały.

Zapraszam do zapoznania się z poradnikiem:

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. wojtekszef

wojtekszef Mistrz forum

Aha, czyli stojąc w ogrodzie to są bezużyteczne i nie zwiększają wypadajek, dobrze rozumiem?

4. SMOD_Atena

Dokładnie tak, w ogrodzie są tylko jako ozdoba.

Najkorzystniej jest zdeponować je w runie "Żywa legenda".

Czy mogę jeszcze w czymś pomóc?

5. wojtekszef

wojtekszef Mistrz forum

A załóżmy że mam puchar na leśnej polanie , zbieram wszystko z polany potem chce zbierać na dzikiej łące i czy jeśli przeniosę przed samym zbieraniem puchar na dziką łąkę to on będzie zwiększał wypadajki również w tej części?

6. SMOD_Atena

Tak jak napisałam wyżej, puchary działają na łące, na której stoją, tak więc jeśli przed zbiorem postawisz puchar to będzie działał tam gdzie został postawiony. Dla pewności warto odświeżyć grę klawiszem F5 żeby czynność postawienia pucharu została zapisana i zadziałał.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

7. wojtekszef

wojtekszef Mistrz forum

Dziękuje , przez ponad 80 poziomów żyłem w nie wiedzy :) , wielkie dzięki ;):D:)

8. SMOD_Atena

Bardzo proszę, lepiej późno się dowiedzieć niż wcale ;)

A skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.