Puchary

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika misiek_100, 1 września 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. misiek_100

misiek_100 Forumowy żółtodziób

Witam, dlugo nie gralem ( jakies 5 lat, moze i dluzej ) i mam problem z jedna sprawa.
    Sa 2 misje z ktorych otrzymujemy puchary, ktore daja wiekszy % dropu itemkow - to juz sie dowiedzialem i mozna miec maksymalnie 2x 15% i lacznie 30% a ja majac zrobione misje:
    Wystawa - 10/15
    Zawody rolnicze - 6/15
    mam 4 puchary z czego jeden na 15%
    Moglby mi ktos wytlumaczyc skad to sie wzielo ?
    Edit: nie mam pojecia jak dodac screena.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

Tak jak napisałeś są 2 rodzaje pucharów i po wykonaniu wszystkich zadań w obydwu misjach zdobywamy 2 puchary z 14 ulepszeniami dla każdego z nich. Ulepszenia możemy nałożyć na podstawowe puchary np... na łące głównej, ale najlepiej jest zdeponować puchary na drzewie mądrości w runie "Żywa legenda" wtedy ich działanie obejmuje wszystkie, uprawne części gry.

Zapraszam do zapoznania się z poradnikiem, w którym znajdziesz szczegółowe informacje:

A jak dodać screena dowiesz się tutaj:Jak zrobić screena?

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. misiek_100

chyba dobrze, na srodku widac ze sa 4 puchary

4. SMOD_Atena

Tak widzę właśnie. Był dawno temu taki moment w grze, że podczas mini-eventu Handel, podarki, wymiana - Gift&Trade można było wysyłać w prezencie innym Graczom różne przedmioty, puchary również i pewnie wtedy otrzymałeś od kogoś 2 dodatkowe, teraz już pucharów wysyłać podczas G&T nie można. Takiej sytuacji obecnie nie powinno być i o ile wszystkie działałyby na łąki, na których je wystawisz to już w runie "Żywa legenda" raczej nie będziesz miał możliwości zdeponowania tych zdublowanych, mógłby wystąpić jakiś błąd. Tak mnie się przynajmniej wydaje ale żeby to sprawdzić to musiałbyś tę runę odblokować i spróbować zdeponować puchary.

5. misiek_100

W tym momencie jak ustawie 4 na jakiejs lace to dzialaja wszystkie ?

6. SMOD_Atena

Skoro dawno temu była możliwość zdobycia większej ilości to teoretycznie powinny działać wszystkie, które posiadasz ale tak jak wyżej napisałam, w grze do zdobycia mamy 2 rodzaje pucharów z ulepszeniami i tylko te 2 każdy z Graczy powinien posiadać tak że trudno powiedzieć na 100% jak to wygląda w praktyce. Sprawdzić tego u siebie nie mogę, bo moje puchary są już zdeponowane w runie, ale gdyby nawet nie były to i tak miałam tylko 2.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

7. misiek_100

Zrobilem na szybko 1 misje z roslinkami i dostalem ulepszenie, jak wzialem ,,do reki'' to ulepszenie to oba puchary od roslin zrobily sie zolte, jak polozylem na ten co ma 15 to nic sie nie stalo i wrolilo mi do paska ulepszenie, a jak polozylem na ten co ma 3% to ulepszylo mi go do 4%. Czyli mozna by tak powiedziec ze 2 puchary mi sie zdeponuja a 2 zostana i beda dzialac tak jak John cytrynka (bede musial przenosic na kazda wyspe przed skoszeniem) ?

8. SMOD_Atena

Bardzo prawdopodobne, że w tej sytuacji będziesz miał wyjątkowe korzyści ze względu na to, że zdobyte zostały dodatkowe puchary, ale do zdeponowania w runie nie będziesz miał możliwości użyć wszystkich, tylko te które otrzymujemy za wykonanie zadań w misjach. Nie mam jednak 100% pewności czy rzeczywiście tak będzie, bo jak napisałam, sytuacja jest nietypowa więc ciężko powiedzieć jak to będzie wyglądało w praktyce.

9. misiek_100

Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam :)

10. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

tak nie do konca..nakladki trzeba bylo nalozyc na siebie,,teoretycznie w pasku moze byc 30 pucharow

11. SMOD_Atena

-norbijas- ja wiem to co napisałeś, ale skoro Gracz posiada dodatkowe już ulepszone puchary to jak je wystawi na łące to powinny działać bo profitów nie tracą przecież. Tyle, że tak jak napisałam, wątpię aby można te dodatkowe zdeponować w runie, wtedy % byłby przekroczony i z pewnością wyskoczyłby jakiś błąd, ale na łące dodatkowe teoretycznie powinny działać.

Czy Autor wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

12. misiek_100

Wlasnie jeszcze nie wiem jak wyglada to ulepszenie w drzewie, odblokowuje ta rune za 300 gwiazdek i pisze ze odrazu zostaly zdeponowane czy mam sobie wybrac ktore chce zdeponowac. Bo nie wiem jak zdeponuje te puchary to ktore mam polozyc w ogrodzie a ktore przestawiac sobie na wyspe.

13. SMOD_Atena

misiek_100 puchary w runie "Żywa" legenda będą zdeponowane te, które będą znajdowały się w pasku Inwentarza i w nie klikniesz, tak więc aby uzyskać w runie z obydwu 30% to w pasku powinny znaleźć się tak ulepszone puchary albo podstawy i kolejno zdobyte za wykonanie zadań ulepszenia pucharów. Po odblokowaniu runy puchary nie muszą być ulepszone maksymalnie, możesz zdeponować te, które posiadasz ulepszone np...15% z Zawodów rolniczych i 4 % z Wystawy a po zdobyciu kolejnych ulepszeń dołożyć w runie kolejne, zwiększając tym samym %.
    Po odblokowaniu runy ja spróbowałabym zdeponować te puchary, które mają największy %, bo te z pewnością są ulepszone przez zdobyte za wykonanie zadań ulepszenia. A z tymi dodatkowymi o niskim procencie w runie raczej bym nie ryzykowała bo jako dodatkowe mogłyby spowodować zablokowanie zdeponowania pucharów właściwych.

-norbijas- lubi to.
  14. misiek_100

O wlasnie o to mi chodzilo, dziekuje brak kolejnych pytan.

15. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro nie masz już pytań to powodzenia w grze życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.