Puchary a wypadajki ze Strefy Pełni

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Luba, 2 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Luba

Luba Stały bywalec

witam :) Czy ktoś ma ustawione puchary w Strefie?
    Mojemu kurczakowi zaproponowałam,że ma tam je ustawić ,w czasie obecnego eventu ,ale ma z tym problem -ikonka z Pucharami jest szara.
    Czy mają w tym evencie wpływ na wypadajki w Strefie puchary również te zdeponowane?
    Bo może się okazać ,że razem jedziemy na "jednym wózku ";)

2. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Cytat z poradnika: Możemy ustawić tam wyłącznie pola pod uprawę mrocznych roślin.

Nowa strefa pomieści: 202 małych pól, bądź 95 średnich pól, lub 44 duże pola.
    Na polanie niedostępne będą super pola ani automatyczny zbiór z drzew (funkcja Pakietu Premium), nie pojawią się też chwasty.

W strefie Pełni nic nie postawisz , ani pucharów, ani JC.

[​IMG] Ikonki są szare, więc nic z paska nie wyciągniesz.

Luba lubi to.
  3. Luba

Luba Stały bywalec

A to ciekawe ,czyli wygląda na wyrównanie szans młodszych i starszych graczy w tym względzie ;)
    albo jak to woli zrównanie dnia z nocąxD to po kij robią event z wypadajkami w Strefie.Dla mnie to jest chore,zawsze coś sknocą:wuerg:
    więcej na ten temat nie skomentuje.
    Draculiczka za info bardzo dziekuje :)

Ostatnie edytowanie: 2 marca 2016
    draculik34 lubi to.
  4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

dlaczego zrownanie szans? przeciez jesli mam puchary zdeponowane na drzewie to teoretycznie powinnienem miec wiecej wypadajek z strefy

5. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

czemu chore? urozmaicenie jakies do gry....

6. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witam,

Dziękuje bardzo graczom za pomoc.

Czy autor wątku ma jeszcze jakieś pytania ?

7. Luba

Luba Stały bywalec

Jeżeli ktoś zainwestował sporo towaru w puchary + gwiazdki, to biorąc udział w evencie z wypadajkami ,poświęcając na gre tyle samo czasu co np: gracz który nie odkrył "Żywej legendy "ma chyba prawo oczekiwac,by móc zakończyć event szybciej,bo uzbiera ich więcej czy nie?
    cyt z poradnika "Działają one tam gdzie stoją (Farma, Dzika Łąka, Leśna Polana, Bahamarama), nie mają jednak oddziaływania w Ogrodzie Ozdobnym i na Wyspie Skarbów (tam przedmioty nie wypadają) czyli trzeba je przenosić. Teoretycznie wynika ,z tego ,że puchary mają ograniczony zasięg na terytorium farmeramy,jeśli nie można ich ustawić w Strefie ,to dla mnie nie jest takie oczywiste ,czy te,które są zdeponowane ma zastosowanie ten fragment poradnika cyt:na Drzewie Mądrości "Żywa legenda" za 300 gwiazdek i zdeponujesz puchary to nie trzeba ich stawiać na Farmie, ponieważ są one przypisane na Drzewie Mądrości i działają na wszystkich obszarach bez konieczności ich przenoszenia i rezerwowania miejsca na polanie.
    Mam zatem pytanie, Jaki to obszar? i skąd mam mieć taką pewność ,że wypada mi z mrocznych roślin o ten % więcej antyduchomatów niż graczowi ,który nie ma możliwości postawienia w Strefie pucharów?
    Dla mnie jest to logiczne ,że od momentu pojawienia się "wiosennych porządków" puchary to atrapy:p Jeśli się mylę to proszę mnie sprostować.

8. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Na starcie pragnę przypomnieć że system wypadania czy to przedmiotów eventowych czy nie eventowych jest losowy. Więc nie można powiedzieć że komuś wypada więcej komuś mniej. Puchary zwiększają szanse na wypadnięcie jednak jej nie gwarantują 100% wypadnięcia. Więc tutaj ciężko Ci odpowiedzieć na twoje pytanie.

Jeżeli chodzi o jakie obszaru obejmują puchary, rozchodzi się o obszary na których możemy sadzić roślinki. Więc na polu pełni również.
    Oczywiście warunkiem jest posiadanie pucharów w runie.

Jeśli np. szansa na wypadnięcie przedmiotu jest to 5%, a puchar nam zwiększa to o 10% to po zastosowaniu pucharu masz 15% szansy na wypadnięcie. Pamiętaj że podałem tutaj przykład i te wartości nie mają odniesienia do gry. Nigdy jednak nie będziemy mieli 100%.

Związku z tym sądzę iż nie można nazywać pucharów atrapami.

Czy mogę w czymś pomóc ?

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 marca 2016
  9. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

ja nie mam zdeponowanych pucharow-nawet nie zwracam na nie uwagi...jeden stoi na dzikiej, a ten dla zwierzat na lesnej bo tam mam zawsze zwierzyne....JC nie mam żadnego a zawsze udaje mi sie skonczyc event jesli chodzi o wypadajki....

10. Luba

Luba Stały bywalec

Czyli twierdzisz ,że te zdeponowane w runie działają ,wnioskuję z tego ,ze jedni gracze ,mogą się cieszyć ,a tym graczom,którym w poradniku obiecano ,że mogą liczyć też na większą ilość wypadajek pod warunkiem ,że będą je postawiać na polu podczas zbioru to,w czasie tego eventu puchary mogą sobie wsunąć hmm w nos?
    Jeśli ja namawiam mojego kurczaka do zainwestowania towar w puchary ,bo to połowa sukcesu ,żeby w miare jego skromnych możliwości ukonczyć taki event jak obecny ,to kto Jemu wciska kit ja czy BP?:eek:
    Nadal nie rozumiem ,czyli jedni gracze są do przodu,bo mają rune ,a drugim BP odbiera te szanse i nawet słowa przepraszam:wuerg:

11. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Luba, wiadomo, że nie wszystko można mieć od razu. Trzeba na pewne rzeczy zapracować, poświęcić troszkę czasu. Uważam jednak, że niezdoponowane puchary to jeszcze nie koniec świata, antyduchomaty również wypadają i jest spora szansa na ukończenie eventu. Ja np. nie mam wszystkich itemów czy pnącza, chociażby kasztanowego , które dają duży bonus, bo miałam przerwę w grze. Nie mogę jednak wymagać, abym miała możliwość ich zdobycia, podobnie gracze, którzy nie grają zbyt długo.
    Podobne sytuacje jak z pucharami mogą wpłynąć pozytywnie, gdyż gracz ma dodatkową motywację ;)
    Wiadomo, są dwie strony medalu. Ty twierdzisz, że to niesprawiedliwe, że młodzi gracze mają mniejsze szanse na wypadajki bez zdeponowanych pucharów, natomiast zaawansowani gracze mogliby poczuć się pokrzywdzeni, że młodzi gracze mają wszystko podane na tacy.
    Tak źle i tak niedobrze. Jednak takie są założenia gry i ich Twórców.
    Czy masz jeszcze jakieś pytania?

12. Luba

Luba Stały bywalec

Ludzie Ratunku !!!!witki opadają:cry:
    Ok zapytam inaczej.
    Mam 97 lvl i prawie 5 lat grania .Gracz X ma identyczny staż i to wszystko czym ja w grze dysponuje,łącznie z max % na Pucharach.
    I przyjmijmy taki scenariusz ,ze ja miałam taki kaprys i sobie nie zdeponowałam swoich puchrów, a X wystartowałby razem ze mna w obecnym evencie z takim samym zaangażowaniem ,pod względem czasu ,dopalaczy i.t.p ,ale X ma puchary zdeponowane to w wyścigu po jakiekolwiek nagrody w tym evencie ,ja już mam w stosunku do gracza X tyły już na starcie ,tak czy nie?
    Bo w takim układzie uniemożliwia mi się postawienie pucharów w Strefie ,to mogę się teoretycznie poczuć pokrzywdzona?
    Czy w końcu do kogoś to dotrze o co pytam? czy mam napisać do PTxD

13. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Hmmmm, teoretycznie możesz się czuć pokrzywdzona, jednak to Ty dokonujesz wyboru. Każdy obiera jakąś strategię, więc masz prawo mieć "kaprys", ale to Ty w tym wypadku zdecydowałaś o stanie rzeczy.
    Gra działa na ustalonych zasadach, możesz je zaakceptować bądź nie.
    Rozumiem, że główny problem jest w tym, że nie można ustawić pucharów z Stefie pełni. Jednak takie jest jej działanie na chwilę obecną.
    Jeśli masz pomysł, aby to zmienić, zapraszam do stworzenia wątku w dziale:
    Zbiór aktualizacji i pomysłów.
    Nie wiem co jeszcze mogłabym dla Ciebie zrobić?

14. Luba

Luba Stały bywalec

MOD Salsa Nie mam pomysłu na to ,żeby to zmienić i ja naprawde nic nie chce zmieniać xDJa się posiłkuje tylko tym ,co zawarte jest w poradniku ,który dotyczy wypadajek i jak opisałam mój problem wyżej nie mogę zrozumieć, dlaczego nie ma żadnej wzmianki ani w Faq ani w OO ,że wprowadzono jednak poprawki,ze mozna nie tylko w obecnym evencie być przygotowanym na to ,że czekają nas takie niespodzianki:pDla mnie to błąd niewybaczalny ,ujmując to kolokwialnie ,jak tak można wypiąć się na graczy ,którzy mają puchary a nie mogą je wykorzystać ,mimo,ze poradnik wyrażnie i jasno o tym informuje,a wszyscy chyba gracze powinni mieć równe szanse w tym wypadku ,gdy mowimy jak działa to w systemie szans wypadania przedmiotów eventowych .
    Proszę nie zamykać do jutra.
    Dobranoc

15. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Luba, jeśli nie masz żadnego pomysłu na zmianę, nie chcesz niczego zmieniać i uważasz, że błąd jest w grze to zapraszam do tego wątku : >>>klik<<<, jeśli uważasz że to w poradniku jest błąd czy jakaś nieścisłość to zapraszam tutaj : >>>klik<<<.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś ogólne pytanie na temat gry ?

16. Luba

Luba Stały bywalec

Nie mam pomysłu i szkoda mi szarpać klawisze klawiatury na takie bzdury8)
    W poradniku jest wszystko cacy ,tylko nie wiem ,jaki duch nawiedził tego ,co wymyślił obecny event .Jak dla mnie to zasłużył sobie na Puchara-Suchara za nieznajomość reguł panujących w grze :p
    Można założyć kłodeczke;)
    Miłego dnia:)

17. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

dziękuję i zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.