Przypadkowe zakupy

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Hubert2626, 29 stycznia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Hubert2626

Hubert2626 Czeladnik forum

To naprawdę denerwujące, zaznaczam kokkolobę gronową, żeby ją kupić, klikam na cenę i nagle okazuje się że plansza przeskoczyła do początku i kupiłem drzewo jozuego za 93 floreny - masakra. Nie potrzebuję tego drzewa za floreny, przez takie błędy użytkownicy tracą kasę. Przecież wiadomo, że bigpoint nie zwróci mi kasy, bo nie ma jak oddać tego drzewa.
    :cry: :mad:

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Hubert2626 plansza wraca do początku po dokonanej czynności. Aby uniknąć takich sytuacji to najlepiej wpisać w wyszukiwarce sklepu (małe okienko w prawym, górnym rogu) nazwę drzewa czy innego przedmiotu, który chcesz kupić czy odnaleźć, wówczas wyświetli się tylko to drzewo/przedmiot i nic nie powinno przeskoczyć.
    Poza tym przy każdym zakupie za floreny otwiera się okienko, w którym możesz potwierdzić lub odrzucić zakup.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Joanna110675

Joanna110675 Forumowy żółtodziób

mnie zniknęło z konta ok 300 florenów, nie robiłam żadnych zakupów..

4. SMOD_Atena

Joanna110675 floreny nie znikają, jeśli ich ubyło to z pewnością zostało coś kupione. Sądząc po ilości, o której wspominasz mogły zostać wysłane diamentowe obrączki za 300 florenów z propozycją małżeństwa do jakiegoś Gracza. Sprawdzić to można w PT, jeśli masz jakieś wątpliwości to zapraszam zgodnie z poradnikiem: Pomoc Techniczna.

Czy Autor wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

5. Hubert2626

Hubert2626 Czeladnik forum

Chodzi mi o to, że zaznaczyłem kokkolobę i już po zaznaczeniu jej, plansza wróciła i kliknąłem drzewo jozuego, niestety klikam szybko. We flashu nie było takich sytuacji stąd rozczarowanie i zdenerwowanie. Wydałem niepotrzebnie 93 floreny. Akurat okienka potwierdzającego nie zauważyłem, żeby się pokazało.

6. SMOD_Atena

Okienko z zapytaniem czy na pewno chcesz kupić dany przedmiot pojawia się zawsze tak aby każdorazowo można potwierdzić lub odrzucić zakup i jak sam widzisz zbyt szybkie klikanie jest niewskazane.

A skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.