Opinie Przyjazna inwazja

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 6 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. tosia

tosia Nadzorca forum

a ja myśle, że zwykłe ślimaki to nas zaleją (jak pisano 1 zagroda=1 ślimak) ale te hodowlane to będzie trudno wyhodować, niby event prosty ale wiemy jak to w oazach bywa:)

2. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

I kurnik w tym evecie jest tyle samo warty co 20 h fabryczka?Z każdej,za każdym razie,wypadnie ślimak?

3. ross2

ross2 Komandor forum

1680 dzielisz przez 4 = 420 SP (jesli dobrze obliczylas podstawe)

4. 0olimpia0

0olimpia0 Chodząca legenda forum

Witam

Robię aczkolwiek mam tylko 249 szt SP :oops:

Pozdrawiam :)

5. ngienia63

ngienia63 Młodszy ekspert

A co nam po sto % wypadajności jak trzeba to jeszcze rozmnożyć a zapasy s , paszy nie za duże i te nagrody to już totalna porażka ,nic ciekawego.Zagroda jak zwykle pewno jakiś staroć , oj coś mi sie zdaje że bp ma nas w głębokim poważaniu.

6. Megan

Megan Komandor forum

Mnie chodziło o ostatnie eventy, gdzie nie było SP w nagrodach, nie chcę tego teraz sprawdzać, lecz były takowe.

a co tych kilku sztuk SP co jest w tym evencie do zdobycia, to jest kropla w morzu a znając swoje szczęście, to przeskoki będą minimalne, w większości na pewno cofki, gdyż tak jest od dość dawna.
    Na pewno zrobię event, lecz akurat młyn i zamaskowany warsztacik pominę, gdyż w pasku siedzi ich kilka, szkoda, że nie mogę pominąć żaglowni, jest przed pnączem a interesuje mnie tylko pnącze i itemy:)

7. wolf031973

wolf031973 Książę forum

Tak. Jak widać twórcy gry postanowili obdzielić wszystkich równo materiałem do ślimakowej hodowli. Zarówno tych, co hodują kury i tych, co np bobry. Tak by każdy farmer miał co wrzucać do oaz i motywację do zakupu SP. Sprytne. :)

8. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

No bo jakoś mi tak wyszło ale nie wiem czy dobrze liczę 3 żółte to 12 różowych +7 które potrzeba to daje 19 różowych
    19 *4 = 76 niebieskich +20 do zadania = 96, 96* 4 =384 zielonych +23 do zadania = 407. 407*4 =1628 zwykłych + 56 do zadania =1684
    ale w BB to myślę że można by to o połowę zmniejszyć czyli super papu około 400 sztuk by potrzeba było...

9. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

Kolejny event polegający na zabraniu podarunków od królowej (czytaj SP). Rozumiem, że dla młodych graczy fabryczki mogą być przydatne (na razie nie wiem po co), ale starszym. Coś tam spróbuję zrobić, ale jeżeli gra dalej będzie szła w tym kierunku to znajdę sobie inne, bardziej zajmujące zajęcie. Azjaci pomajstrowali przy oazach i udany miks to trafienie szóstki w totka, teraz wyciągają super paszę. Oby tylko nie zostali sami ze swymi pikselkami. Wyłożenie przez nas realnej kasy, do czego usilnie dążą musi mieć swoje przełożenie. Jak na razie to jedna wielka lipa.

10. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

pnącze całkiem, całkiem:)
    więc zrobię... SP pod dostatkiem... może w pierwszym zadaniu 9 ostatnich ślimaków odpuszczę, gdyby nie skrzynki w ostatnim niebieskim to też bym odpuściła...
    powodzenia oby jak najmniej SP poszło:)

11. Dahag

Dahag Naśladowca mistrzów

Z moich obliczeń wynika, że potrzeba dokładnie 1684 ślimorów i 1050 SP (przy założeniu że nie ma przeskoków - to maksymalna potrzebna ilość) - mam nadzieje, że się pomyliłem ...

12. ross2

ross2 Komandor forum

Co do SP masz oczywiscie racje ,co raz mniej mozna zdobyc w eventach a mlyn nawet z abonamentem to kropla w morzu potrzeb :(
    ja tez robie tylko dla pnacza i itemow ale Super papu mam malutko o_O

13. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

A co to za cuda niewidyo_O Z jaja wyskakuje krowaxD

Nie wiem, czy zrobię event - mało SP:( A kasy szkoda...

kybek93 lubi to.
  14. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Azjaci sprytnie wykombinowali żeby zwykłe nubolono-wypadajki nie były żadnym problemem , jedynie SP decyduje o zrobieniu eventu.
    Ilości tych kolorowych dziwaków do oddania nie są jakieś porażające.
    Teraz nie ma sensu liczyć nakładów SP , bo w trakcie BB /od piątku/ każdemu będzie trochę inaczej skakać.
    Typowy średniaczek do zrobienia dla praktycznie każdego , pnącze z xTPD to plus , itemy normalne , kolejne Topazy , mało SP , zamaskowany i żaglownia to chyba w formie balansu.
    Robię , bo eventy bez siania i przegięć pod względem SP mają u mnie zielone światło.

Bry meczowe.

15. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

A widzisz czyli jednak źle liczę bo ja dzieliłam na pół-.- ... jak ja lubię się mylić w tą stronę xDxDczyli podczas BB to może i około 200 starczyć ?? nic pomyślę o tym później albo poczytam bo do pracy wychodzę :p

16. PitchforkOfDoom

PitchforkOfDoom Wielki mistrz forum

ktoś z leksza przesadził z tym eventem-.-, w najgorszym przypadku , czyli bez przeskoków i BB potrzeba
    - 1694 ślimaki (wypadajki) i 966 SP - 56 zwykłych + 23 zielone (4 * 23 =92 / 23 klonowania=56 SP) + 20 niebieskich (20*4 *4 = 320/ 20 * 5 klonowań=200SP) + 7 różowych (7 * 4 *4 *4=448/ 7 * 21 klonowań=294 SP) + 3 żólte (3 * 4*4*4*4=778/ 3*85 klonowań=510 SP)

nawet jeśli będą przeskoki i BB i zredukują się te liczby o połowę to i tak dużo za dużo8)

17. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Ale uruchomienie hodowli kosztuje chyba 2xSP, więc wyjdzie 840 sztuk.

18. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

U mnie tylko 71 SP i coś się jeszcze kręci w młynie. Nie wiem, czy chcę kupować więcej...

19. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Dokładnie o takiej liczbie pomyślałem ..... oczywiście to wszystko "na oko"*.

*bez mała, circa, koło, mniej więcej, niemal, niemalże, nieomalże, około, orientacyjnie, pi razy drzwi, pi razy oko, plus minus, prawie, rzędu, szacunkowo, w granicach, w przybliżeniu, gdzieś, wstępnie, z, z grubsza, na pozór, na zewnątrz, pozornie, sądząc z wyglądu, z pobieżnego wrażenia, z pozoru, razy drzwi, niedokładnie, nieściśle, powierzchownie, zewnętrznie, przypuszczalnie, optycznie, wizualnie, wzrokowo.

20. PaniTopusia

PaniTopusia Aktywny autor

Witam w klubie, dokładnie mam tyle samo sp :p farmy nie demoluję i tak jestem farmerką roślinną, ile wypadnie ślimaków, tyle będzie :) liczę na bb i że choć drugi itemik zdobędę, ot tak, bo mi się podoba :p

kybek93, toDzasta oraz Megan lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.