Opinie Przyjęcie urodzinowe

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 22 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. evi900422

evi900422 Naśladowca mistrzów

poniosło ich

2. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

Coś się zrobi. Raczej tak symbolicznie i wyłącznie na dużych polach ale coś się w tym evencie zrobi.

3. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Ja nie, nawet nie zaczynam, nie mam tyle czasu , a urlopu nie wezme.

4. Zwierzaczek2311

Zwierzaczek2311 Wielki mistrz forum

Ewentówki jest do wysiania więcej bo ponad 90 tyś dokładnie już nie pamiętam

5. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Jak tak przyjrzałam się dokładniej poradnikowi, to... firma wyciągnęła wnioski z Wielkich Łowów. Niestety dla nas... :sleepy:

W Wielkich Łowach bez problemu dało radę najpierw zrobić (prawą?) stronę z punktami, a dopiero potem się dobiło (lub nie) do końca strony (lewej) z ilością rozegranych gier.

Zakładając, że robimy gierkę ("znajdź 10"), którą znamy z Wielkich Łowów i zgarniamy maksa (105 pkt.), to potrzeba nam
    15140 : 105 = 144,2, czyli 145 gierek. Wiadomo, na początku nie będziemy zgarniać maksa - zanim się nie wczujemy w grę.

Co prawda jest szansa w gierce nr 3 ("znajdź jak najwięcej"), gdzie można zdobyć 135 pkt. z jednej gry. W tym trybie potrzeba minimum 113 gierek na całą stronę z punktami.
    Pytanie tylko czy damy radę w 90 sekund znaleźć 55 przedmiotów? o_O Chyba trzeba będzie połączyć siły jak przy łowach i posiłkować się screenami, żeby wiedzieć, gdzie te różne dziwadła typu strug, złoty ząb kogoś tam się pochowały :p

Ciekawe czy będą te same sceny co były przy łowach...? Byłoby nam łatwiej, gdyby były te same :p ale... raczej marzenia ściętej głowy :oops:

Spróbuję zgarnąć zebry, ale rzeczywistość zweryfikuje czy się uda :p

Ostatnie edytowanie: 27 stycznia 2019
  6. ropuszka30

ropuszka30 Mistrz forum

Dramat... Czuje się mega oszukana - żeby skończyć Wikingową muszę robić ten event - a jest to najgorszy typ, jaki do tej pory robiłam - te mini gry z szukaniem są totalnie nie dla mnie. Dodatkowo ilość rośliny... Nie wiem czy będę robić, żal mi tylko Wikingowej...

7. aankaa_66

aankaa_66 Nadzorca forum

Myślę dokładnie tak samo :)

8. ANASALKA

ANASALKA Nadzorca forum

Tak czytam o tym evencie, jeszcze nie brałam udziału w nim wcześniej widzę, że jest dużo do posiania ale i tak nie do końca wiem o co chodzi :p z tymi punktami
    Jedna tabela z nagrodami to za rozegrane gry, a druga za punkty zebrane z gier do pierwszej tabeli?

krasnoludek10, robins71 oraz niebo016 lubią to.
  9. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Na razie się tym nie przejmuję, tamto to jest wersja bez dopalaczy, a tu się okazało, że mam plus 1 w stodole, plus 1 za farmarki ewentualnie kupię, może koło choć raz się zlituje.:pxD
    Zagram najlepiej jak umiem, a co z tego wyjdzie, zobaczymy.:)
    Ania1713 i hlnrys noszą wyliczanki ze sobą ale możesz znaleźć je tutaj.:)

Grecia pokazała sceny tutaj.:)

10. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

A widzisz, przeoczyłam to - dzięki ;)

To połowę scen znamy :D o ile będą te same przedmioty :p
    A ja już moje screeny pousuwałam :cry:

11. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Gdyby do tych obrazków co znamy dali te same przedmioty - w tym samych miejscach oczywiście - to byłoby fantastycznie. Nadal pamiętam, gdzie jaki jest. Nie dadzą pewnie, ale pomarzyć można ;)

12. ryzio

ryzio Weteran forum

ślicznie Ci dziękuję :*

13. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

No ale w ten sposób liczysz minimalny czas, jaki zielsko będzie rosło na polach. Jeżeli chcesz robić 4 zbiory dziennie, to przez tydzień jesteś w stanie zrobić 28 zbiorów. Bardzo mocno naciągane, bo nie uwzględniasz rozsiewu, czy tego że startujesz i kończysz o godz. 14 i jak Ci to będzie pasowało do Twojego trybu życia. No ale teoretycznie jest szansa zrobić przy tych 4 zbiorach dziennie, zwłaszcza, że jak dalej piszesz, masz zachomikowane jakieś wspomagacze :)

Dokładnie tak. Po lewej stronie jest 145 gier. Na start dostajemy po 3 wejściówki. Można nimi na przykład sprawdzić, jak się czujemy w każdym trybie. Zostają 142 wejściówki do zrobienia w młynie. Na każdą trzeba po 635 szt. rośliny. Łącznie potrzeba więc 142 * 635 = 90.170 szt. Zakładam tu, że prawą stronę się zrobi "jakoś przy okazji". Bo jak nie, to... każda kolejna wejściówka będzie kosztowała następne 635 szt. ziela.

14. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Dzieki Greciu:)Troche sie rozjaśniło
    Mamy pod górkę...zamiast 3 scen do zapamiętania 6
    Tak jak poprzednio zaraz po ukazaniu sceny robię tel zdjęcie i sie gaaaaapie.Cos zapamiętam ale czasami ciężko skojarzyć co autor miał na myśli nazywając dany przedmiot8)
    W tym nasza nadzieja;)

15. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

Kobieto małej wiary xD
    20 koszyczków i event kończysz w 2 dni :D

16. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

To była wersja podstawowa, 168 godzin całość, 2 godziny na rozsiew, 108 na ewentówkę, 58 godzin na długorosnące, ale jest jeszcze nawóz, znalazłam to puls 1, może coś z koła kapnie, no i ewentualnie zielone kropelki, a jak się będzie rozjeżdżało, to dwa piwa i w nocy grzecznie wstanę.;)xD

17. ewanta

ewanta Komandor forum

a czy ten wzmacniacz żniw w drugiej tabelce za zdobycie 4585 pkt to daje +1 z pola dla roślin specjalnych?
    event robię - na wyspie posiałam karnegię, a na farmie posieję nostrzyk na dwóch polach, na leśnej dojrzewają drzewa zagrody i warsztaty- jutro wszystko wytnę w pień. zakupiłam na targu zapas nawozu naturalnego póki tani xD

18. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

A co mi tam. Spróbuję.

19. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Też chyba się pokuszę i to będzie wyzwanie, ponieważ od piątku do niedzieli mnie nie ma :p

20. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Ja będę. Głównie w pracy:p

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.