Opinie Przyjęcie urodzinowe

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 22 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. aisunel

aisunel Generał forum

Poczytalem:).Lubie szczegolnie na poczatku i koncowke,na poczatku,bo wypadlo,a koncowke,bo,bo,bo i nie zrobie,bo,bo:p.Walcze o 25 florianow,caly dzien roslinka bez [ciach],zostalo ok.15 gierek,za 1h zbior roslinki i na noc roslinkao_O.Rano sie zobaczy;).Po tym poczytaniu,mam pewne watpliwosci,czy to jest ta sama gra,bylo kilka wypowiedzi typu"prawa skonczona,z lewej pozostalo mi 2000 punktow" i duzo odpowiedzi, no cos Ty/a robilaxD.Ja lewa dawno skonczylem,a o prawa bede jutro walczyl;).No i z pewnoscia Hit tych urodzin,sprzedalem nawoz naturalny w kwocie prawie 12000/szt. grosikow,bo mialem przerwe 1-no dniowa na kukulki,strasznie je lubie:p

Post edytowałam. Określenie niedozwolonej substancji usunęłam. Tym bardziej, że jej nie mamy w grze.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 stycznia 2019
  2. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

"Kasztanek" jest rzędem z pnącza, który był do zdobycia podczas eventu "Święto Kasztana", czyli Żniwa 2014. Zwiększa on efektywność super nawozu o 5%.
    Żeby jego działanie było efektywniejsze dobrze razem z nim użyć również produkty z rzemiosła: białą niewinność i kerstol.
    W przypadku roślin uszlachetnionych w szklarni można osiągnąć bardzo krótki czas ich wzrostu, np. goździki rosnące jedną sekundę przy podlaniu super nawozem na super polach.
    Gracze często używają "kasztanka" podczas eventów, żeby uzyskać więcej wypadajek.
    Co 96h z pnącza otrzymamy:
    - 50 PD x poziom
    - 45 TPD x poziom
    - o 5% większą efektywność super nawozu przez 6h

3. ANASALKA

ANASALKA Nadzorca forum

Dzięki, a na wypadajki z bahamy co polecacie? Mam jeszcze sporo do odblokowania, to najpierw odblokuję te na wypadajki

4. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Chyba niezupełnie zrozumiałaś.
    Kasztanek jako taki nie zwiększa liczby wypadajek - skraca czas wzrostu długich roślin (najlepiej szklarniowych) i dzięki temu można ich posiać więcej i w ten sposób zgarnąć te wypadajki.
    No a poza tym jest nie do zdobycia.
    Na bahamie też nie ma nic na wypadajki - w każdym razie nic do odblokowania.
    Ale na forum jest dużo porad w sprawie wypadajek, warto czytać.

5. ANASALKA

ANASALKA Nadzorca forum

Zrozumiałam o co chodzi, tylko odniosłam się do wcześniejszych wpisów, wiem ze krokus jest opłacalny, ale do niego długa droga. Dlatego pytałam o taką roślinkę na bahama

6. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

U mnie wczoraj też był problem, nawet napisałam w pytaniach technicznych "problem z gierką"
    i jak można przeczytać to ciasteczka i takie tam - wina po mojej stronie.
    No cóż mi pozostało, tylko podziękować.
    Posieję jeszcze coś na dropy i idą spać.

7. zzizzie

Aha.
    O ile dobrze pamiętam, co ludzie piszą, to będzie karnegia.
    Wcześniej do tego celu służył melon.
    Mam wrażenie, że parę komnat trzeba najpierw otworzyć, żeby się do tego dobrać.

EDIT: a krokus jest opłacalny po uszlachetnieniu, bo rośnie sekundę bez tego kasztanka. Uszlachetnianie potrafi sobie potrwać, i to jak.
    Ale tak serio to wystarczą goździki czy cebula, oczywiście uszlachetniona.
    A ja miałam zwykłe róże, też ze szklarni - trochę mniej wypadajek, ale spoko dawały radę.

8. ANASALKA

ANASALKA Nadzorca forum

Melona i kolczocha mam w przed ostatniej a kornegie mam odblokowaną, ale za 105 gre dostanę dużo bananów, swoich mam jeszcze 40 to na te starczy

9. zzizzie

No to nic lepszego na wyspie nie znajdziesz.
    Szkoda, że badyli z bahamy nie można pakować do szklarni ;)
    Ale z jakimś rzemiosłem szybciej to idzie oczywiście.

10. ewanta

ewanta Komandor forum

chyba.... najprawdopodobniej uda mi się dokończyć event :p
    brakuje 180 wypadajek i trochę ponad 6800 kwiatków. dwa zbiory i oby średnia gierek utrzymała się na poziomie 126 albo i większym

miałam poczekać na dokument w tv o 23:40 ale chyba pójdę spać. dobranoc

11. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Ja prawą stronę skończyłam na 96 nagrodzie musiałam klikać po 3 razy aby zaliczyło znalezienie, lewa skończona w całości. na tym kończę event

12. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Dzięki, wciąż walczę...
    Niestety, item na to pnącze jest dopiero w 90 grze, a te, co wymieniłaś są na drugie pnącze.
    Taki psikus od BP.

13. MobilisA075

MobilisA075 Weteran forum

U mnie eventówka dała na 1 gierkę albumy, rośnie goździk, rano coś wypadnie, jak wstanę przed 10 to jeszcze eventówkę się zasieje.

oset53, niebo016 oraz Andrzej_Kubata21 lubią to.
  14. camea25

camea25 Czeladnik forum

dziękuję bardzo za odpowiedź
    co prawda daleko mi do krokusa, ale dobrze wiedzieć na przyszłość, tym bardziej, że nie mam pnącza kasztankowego. Jest cel by osiągać wysze poziomy
    jeszcze raz dziękuję

15. zzizzie

Walcz i melduj, jak idzie, będę w gotowości ;)

16. AngelGina

AngelGina Generał forum

Dziwne, bo jak zdobyłam pierwsze pnącze, to od razu wpakowałam na nie itemy, czyli już były zdobyte wcześniej, pierwsze pnącze to te z kerstolem w prezencie :), a item z 90 gry jest na drugie pnącze, które jest do zdobycia w 100-nej grze.
    A co do mojego postępu w evencie, to właśnie zdobyłam zebry (wolę je mieć) :), teraz czekam do jutra na wypadajki :), lewa strona 122 gry wykonane :)

Ostatnie edytowanie: 29 stycznia 2019
  17. kamder

kamder Hrabia forum

Po zdemolowaniu farmy i bahamy jakoś udało się skończyć ten ewent.
    Nie udało się zdobyć wszystkich nagród z prawej strony z tego powodu, że wyszukiwanie rzeczy w trybie 60/90 szło dla mnie koszmarnie :(, więc przerzuciłem się na standardowy tryb wyszukiwania ;).
    Gratuluje wszystkim, którzy zdobyli wszystko co mogli i życzę powodzenia tym co jeszcze walczą. :)

18. zzizzie

A czy to nie jest tak, że oba pnącza są widoczne nawet jak się ich jeszcze nie zdobyło? Takie szare?
    Chyba ktoś kiedyś się na to skarżył.

Weź sprawdź, może próbujesz odpalić nie to pnącze ;)

19. niebo016

niebo016 Generał forum

Potrzebowałabym aby jutro rano z 3 pól karnegii i z jednego pola dzikiej róży i z dwóch pól goździków wypadło mi 1191 pustych albumów :p:cry:xD:p Jakby co to zebry będą jutro- z trzech gierek zdobędę brakujące punkty.:inlove::inlove::inlove::inlove:

20. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

W lesie max. to u mnie 86 pktxD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.