Opinie Przyjęcie urodzinowe

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 22 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

E no, jakby nie było to nas poczęstowało, albo raczej uraczyło i to tak solidną porcją , że nie wiem czy wszyscy dadzą radę... wszystkiego skosztować - ale próbujmy, próbujmy :) - ile kto złapie tyle jego :p
    co zaś do samego tortu to ja tam mogę się i bez niego obejść

Oj Rysiu, ból to już teraz mam , a co będzie po 3-ch dobach siania to nie wiem - może :oops:
    a może >:(:mad: - albo też :DxD- no trudno przewidzieć :p

2. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Robić robię, ile zrobię to moje.... nagrody zachęcają do wysiłku, więc stawiam wszędzie pola ( oprócz "świętej" leśnej ) i sieję do oporu. Słodkie muszę sobie sama kupić na te urodziny xDxDxD

3. Zwierzaczek2311

Zwierzaczek2311 Wielki mistrz forum

A czemu aż 90 170 sztuk roślinki? Wystarczy 63 500 :)

krasnoludek10, robins71 oraz abc2016 lubią to.
  4. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

145 gierek do zrobienia jest - 145-3=142*635=90170
    ale może ja nie umiem liczyć ;)

5. Zwierzaczek2311

Yhym dziękuje za spostrzegawczość to zmienia postać rzeczy całkowicie, nie dam rady zrobić na 4 polach, robie na każdej wolnej przestrzeni jaką posiadam :)
    Jeszcze raz dziękuje

6. abc2016

to Ty masz tylko 4 pola?
    jest 6 dostępnych - razem 1120 małych pól - warto zwalić wszystko, żeby to szybciej poszło - przelicz to sobie jeszcze, bo nagrody są niezłe

7. Zwierzaczek2311

Chciałam robić na 4 to znaczy na 5 i 6 zostawić drzewka na wypadajki i tylko 4 obsiewać w ewentówce :)

Tak właśnie trzeba wszystko wywalić ale zrobię to dopiero jutro po 14 jak ruszy ewent :)

krasnoludek10, robins71 oraz abc2016 lubią to.
  8. niebo016

niebo016 Generał forum

Chcę o coś dopytać 8):p . Są 3 minigierki które ja sama sobie wybieram i które mi bardziej odpowiadają czy Wszystkie 3 trzeba robić?

krasnoludek10 i kalinamala lubią to.
  9. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Mam wrażenie, że nie zwróciliście uwagi na to, że event tak naprawdę jest dwupoziomowy. Spójrzcie na tabele nagród. Standardowy poziom wykonania to 75 gier, które dają rząd pnącza I oraz 6.575 pkt. dające zagrodę dla gazel. Tyle jest wykonalne przy przeciętnym wysiłku. Kolejne etapy już wymagają solidniejszego przyłożenia się, zorganizowania a może i wykorzystania czegoś więcej niż CMJ i woda.

Takich eventów mamy przecież więcej - jak np. event z Grą w kości - mało kto mógł się pochwalić jego wykonaniem w całości, czy event z budową rurociągów, gdzie nazbieranie talarów na wykupienie całego sklepiku eventowego było praktycznie niewykonalne.

Ja w każdym razie tak do tego podchodzę. Wyznaczam sobie cel na miarę własnych możliwości i chęci i wcale mi nie przeszkadza to, że ktoś mający większe możliwości i więcej chęci ugra więcej...

10. abc2016

pewnie, też tak zrobię (może tylko magazyny zostawię), tylko przed eventem postawię wszędzie drzewa i tyle ile lup wyleci tyle będzie musiało wystarczyć, lupy nie są koniecznie potrzebne w tym evencie (owszem z tego co pamiętam, to pomagały na początku, ale potem już ich nie używałam)

ale ja chcę zebry :D ;) :p gazele już mam

11. Zwierzaczek2311

Tak samo jakie kiedyś było z toporami lub wędkowaniem, z racji tego że uwielbiam ten ewent to zawsze zostawiam imprezowe wejściowki po to żeby w tym ewencie wylosowac plus +1 lub +2 ze zbioru aby nakręcić więcej bulionów/przynęt bo chciałam to robić ponad program.

I to robienie ponad program jest super, sama ta możliwość :)

12. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Bry
    Mnie przyjęcie kojarzy się z eleganckim ubiorem.Dobrym żarełkiem.
    Tutaj niestety z kombajnem po przeglądzie zatankowanym do pełna i w gumiakach.

13. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

W moim przypadku, to nie entuzjazm, tylko 50 FL na końcu.
    Florki mam tylko z gry, a za zdobyte w tym ewencie kupię jajo sowy na wyprzedaży.:p

Zrobię na samej wodzie.
    Zostawię magazyny fabryk i warsztatów, może kilka lup się przyda.

Z rozsiewu będzie ~1.300
    10x7x7=490
    136 (wszystkie duże) x7 = 952
    952 + (490-136) = ~1.300
    3 rozsiewy to 3h.
    Najdalej na 18:00 mam komplet na małe pola.
    Do rana zbiorę 4 razy (22,2,6,10)
    4x3300 +1300 = 14.400
    Pt,s,n,pn - 5 zbiorów
    4x5x3.300 = 66.000
    Na wtorek rano brak
    90.200-66.000-14.400 = 9.800
    Więc zostają 3 zasiewy
    3x3.300= 9.900
    We wtorek wieczorem koniec.

Będę musiał dużo płynów pobierać, i to taką wyliczoną ilość, żeby do wc wstawać o określonej godzinie.
    xD:cry:xD
    Tak to będzie wyglądać u mnie bez dopalaczy.
    Mam w pasku bonus +1/8h do ewentówki.
    Jeżeli go użyję, to wyda na trzy zbiory i ogólnie wyjdzie jeden mniej.
    A może koło coś sypnie?

14. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

90.170 / (1.120 * 3) = 27 zbiorów + rozsianie. Roślinka z wodą rośnie 4 godziny. Jak ktoś będzie siał z zegarkiem w ręku to 6 dni spokojnie wystarczy na wodę i chutney. A jak jeszcze ktoś przestanie sypiać, to wyrobi się w 5 ;)
    Ja jednak nie zamierzam podporządkowywać całego życia farmie i chcę chociaż trochę pospać, więc wątpię, żebym dał radę tyle zrobić.

Ostatnie edytowanie: 22 stycznia 2019
  15. robins71

robins71 Stary wyjadacz

Witanko:)mój siewnik już stoi nasmarowany na polu, aż sie pali do roboty:Di zamierzam siać na 5 polach:pevencik że ho ho ho trzeba zakładać kalosze i zarabiać na utrzymanie w formie farmy;)no i oszczędności też będą na specyfikach nasennych xD

16. abc2016

mi to wychodzi więcej - bo moim zdaniem trzeba 90170/(1120*3)=26,84 zasiewu - bo tylko 3 rośliny zysku mamy z małego pola z CMJ bez bonusów.... ale może ja to źle liczę....

krasnoludek10, robins71 oraz Anhedrea lubią to.
  17. MOD_Zgredek*

No tak. Ja źle liczę. Już się poprawiam :)
    Ale to znaczy tylko jedno. Że mam jeszcze mniejsze szanse na zrobienie ;)

18. abc2016

trafisz kilka bonusów na kole i zrobisz wszystko w dwa dni :)

19. MOD_Zgredek*

Moje koło to czegoś takiego jak bonusy nie uznaje :oops:
    Żeby taki trafić, to bym musiał zużyć z 500 wejściówek :cry:

20. abc2016

to podobnie jak moje - bardzo rzadko daje bonusy, czasem daje, ale zwykle poza eventami xD
    ale daje dużo framarek, SP i nawozów, wiec nie musze kupować za kasę :)

też zostawię magazyny, będę siała na okrągło, ale bez nastawiania budzika i bez dodatkowych napojów ;)
    i tak bez wspomagaczy śpię kiepsko, więc teraz to się przyda.....

Ostatnie edytowanie: 22 stycznia 2019
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.