Opinie Przyjęcie urodzinowe

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 22 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Eventówką to się w żadnym evencie nie uzbiera wypadajek.
    Przejdź na coś dłuższego ;)

2. Tequilator

Tequilator Zaawansowany

Wiem. Wiem. Ewentówka tylko na Super Polach z pełnym doładowaniem daje pewny efekt, ale niestety po włamaniu i kradzieży zostały mi tylko dwa SWD, więc z SN umnie krucho ... .

3. MobilisA075

MobilisA075 Weteran forum

Musiałem kupić trochę SN za real,- wielki wybór, niskie ceny :D
    Muszę mieć zebry, a jeszcze trochę gier brak, zasieję jak urośnie film na wyspie tą stokrotkę dobową na małych i wyleci coś albumów.

4. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Poszukaj dobrze, bo skoro masz rząd pnącza, a był w nagrodach po 75 gierkach, to itemy też masz. Były w grach 25, 40, 50 i 70.

5. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

jeden z lepszych eventów :) nie dość, że fajne fanty dali to jeszcze zarobiłam jak do tej pory 33 mln na kupie xD :cry: koniec świata nie ma to tamto. Jeszcze ze 2 doby eventu to zarobiłabym więcej niż na akondach. I to jakoś nie specjalnie się staram.

Ten event znowu uczy jednego: aby zająć się uszlachetnianiem roślin w szklarni. Są tacy co twierdzą, że to zbędna rzecz. A przychodzi taki event jak ten i weryfikuje takie słowa. Tutaj urywamy godzinę tutaj 3 a tutaj 5 i zbiera się ładny czas do wykorzystania.

6. MobilisA075

mogliby przedłużyć ten event do czwartku do 18

7. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

i z tym stwierdzeniem się nie zgodzę - bardziej prawdziwe byłoby takie zdanie: "zazwyczaj siejąc tylko eventówkę to nie uzbiera się kompletu wypadajek, ale zdarza się, że niektórym graczom udaje się to zrobić"

event wysiany i pozbierany już przedwczoraj, teraz sobie powoli gram, mam zapasy roślin i wylotek, wiec w razie potrzeby jeszcze coś zmielę w młynie xD

gratulacje dla tych co już wygrali swoje zamierzenia :inlove:
    a cierpliwości dla tych jeszcze sieją, zbierają i szukają :)

8. MobilisA075

Jeszcze 52 minuty do badyla i sieję goździk. Na wyspie rośnie ten dobowy, zapmniałem, że rano siałem, lecz nie zjadłem kertstolu i niewinności przed i czekam na to 3h, na farmie zasieję goździk. Na małych, aby szybciej wyleciały wypadajki.

9. abask

abask Fanatyk forum

Zebry nie złapię :(

10. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A pewnie, jak ktoś ma zdrowie tyle pisać, to do każdego stwierdzenia (niekoniecznie na temat eventu czy wręcz farmy) można sobie dodawać takie zastrzeżenia, że "zdarza się".
    Ale serio - nie słyszałam, żeby ktoś pięciogodzinną eventówką (nie na polu specjalnej troski) uzbierał wszystkie potrzebne wypadajki... no zwłaszcza do takiego wypadajkowego hardcoru, jaki zafundowano gościom na przyjęciu (ach, jak się cieszę, że wyniośle zignorowałam zaproszenie).

Więc ten mój skrót myślowy bez wszystkich teoretycznie niezbędnych "zdarza się" nie był aż tak wielkim błędem, tym bardziej, że zgodnie z moimi doświadczeniami w takiej sytuacji nie zdarza się ;)

Ależ nie - dlaczego eventówka na super polach?
    Cokolwiek długiego, nie musi być na super polach... eventówka swoją drogą gdzieś (wyspa?), ale wypadajki zbieraj czym innym.

11. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ten event mnie wnerwia - ani jednej strony nie skończę, bo nawet przy 60/90 i 135 pkt potrzeba 112 gierek:mad:

12. abask

abask Fanatyk forum

Mam tak samo. Aż się nie chce grać :(

13. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Ale tych drzew nie da się ukraść, tzn. przesłać na inne konto, wiec dziwne, że Ci zniknęły.

14. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam farmerskie duszki;)
    wlasnie drugie pnacze zlapalam:D, ufffff, nawet nie myslalam, :) teraz jeszcze czasu zostalo na kilka prezentow;)
    co zlapie to moje ha ha ha, ;)
    powodzenia;)

15. anna0089

anna0089 Książę forum

Mam i ja

jeszcze coś tam ugram ale jestem na mega zadowolona :inlove:
    Trzymam kciuki za walczących

16. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

I to zdanie jest prawdziwe

I to także jest prawdziwe - poniekąd
    mamy 168 godz. ewentu - siejąc roślinę non stop i tylko z wodą ( 4 godz rośnie ) możemy ...
    168 : 4 = 42 - tyle zrobić zasiewów - pierwsze dwa na rozsiew więc zostaje nam 40
    średnio z jednego zasiewu można ukręcić na 3 gry, ale przyjmijmy że 4 u tych co im lepiej wypada
    40 x 4 = 160 - no na całość wystarcza nawet przy średniej mniejszej niż 100 punktów na gierkę
    ale kto na Boga jest zdolny siać 7 dni non stop ???!!!
    zaś przy takim bardziej normalnym - i ludzkim - sianiu mamy 5 zbiorów na dobę ( co niektórzy tylko 4 )
    5 x 7 = 35 minus te 2 na rozsiew = 33
    33 x 4 = 132 ( na tyle rundek nam starczy ) i ... brakuje na 13 gierek do całej lewej strony -roślinki zaś mamy
    33 x 3360 ( z 1120 pól bo zdaje się , że tyle dostępne ) = 110880
    czyli wysianie ewenówki jest możliwe, lecz przy takim przykręceniu kurka jak obecnie uzbieranie wypadajek możliwym nie jest - oczywiście dochodzą nam tu wypadajki które mamy na start , no ale nie u każdego na ten start wyleci blisko 1000 sztuk - u mnie było ich 474 zaś na te 13 ( brakujących ) gierek potrzeba 585
    i do dziś z jednego zasiewu ewentówki nie wyleciało mi ani razu na 4 gry - starcza na 3 i kilka, kilkanaście zostaje- tak więc tylko tym ,,niektórym,, graczom udaje się te wypadajki uzyskać z samej ewentówki :music:
    edit;
    ach, zapomniałam o tych 3 albumach danych nam na start - no akurat z nimi to by starczyło na całość pod warunkiem, że z jednego zbioru dałoby się na te 4 gierki ukręcić - ale u mnie jest to po prostu niemożliwe i tylko przy pomocy SN i długorosnących może mi się uda zrobić ten ewent do końca

Ostatnie edytowanie: 29 stycznia 2019
  17. Mikasek-

Mikasek- Mistrz forum

Po waszych poradach wstawiłam dziką rózę i ... wypadło 4,5% szybsze dojszewanie ... :D:inlove::D Dzięki za porady :inlove::inlove::inlove:

18. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Dodam tak od siebie.......szklarnia przydatna nie tylko w czasie eventow ale rowniez w czasie siania do stodoly czy w celu realizacji misji.....gra jest bardzo dynamiczna i trzeba wykorzystywac wszystkie sposoby skracajace czas wzrostu....

19. *dzuga*

*dzuga* Komisarz forum

Im dłużej w toto gram, tym bardziej mi się podoba... oba pnącza mam, zebry za niedługo, całości nie zrobię ale po ogarnięciu zebr już na niczym więcej mi już nie zależy. No i kasy sporo wpadło - przecieram oczy ze zdumienia, jak można dać za nawóz ponad 8 tys :D

Zmieniłam jeden wyraz na znaczący to samo, a nie będący wulgaryzmem (choćby i częściowo "wysymbolowanym")-.-
    MOD_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 stycznia 2019
  20. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

I ja skończyłam

W sumie takie eventy powinny co jaki czas być,bardziej wymagające,gdzie wreszcie przydzą się sn,uszlachetnienia,wszelkie pnącza i dopalacze.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.