Opinie Przyjęcie urodzinowe

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 22 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

To spróbuję na noc ten imbir, a na farmie wrzucę len (potrzebny mi do misji), który rośnie tyle samo co cebula.
    Oczywiście tylko na wodzie, kupa za droga.

2. ewanta

ewanta Komandor forum

idziecie jak burza... jedni pokończyli, drudzy już prawie na finiszu... a ja w połowie drogi. mam dopiero 69 gierek zrobionych ale 19 albumów czeka na użycie.
    ja miałam na noc krokusa z alchemikiem na farmie a na wyspie kolczocha z maska tiki. wypadło 550 ze wszystkiego.

3. Mikasek-

Mikasek- Mistrz forum

A ja o alchemiku zapomniałam :cry::cry: no nic to, 275 z kolczocha i melisy też nieźle...powiedzcie, że tak bo chyba się rozpłaczę :cry::cry:

4. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Plan minimum wykonany - obydwa pnącza zdobyte. Idę dalej po zebry. Na więcej raczej nie mam co liczyć.

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Mogłoby wypaść więcej ale nie jest tak źle :) A co do bonusów skracających czas wzrostu to oprócz tych od Alchemika, warto też zajrzeć do Szklarni i próbować zdobyć uszlachetnienia dla wybranych roślin ;)

6. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

witam. U mnie rozegranych 107 gier ze średnią 105 pkt. dziś udało się zgarnąć zebry:inlove: zaczynałam od gry w 10 różnic (95 - 105 pkt za grę), a od ok. 20 gier szukam 60 przedmiotów nie schodząc poniżej 105pkt (które były max punktacją w poprzednim typie gry). Tutaj udaje mi się zdobyć od 120 pkt "w górę".
    Faktycznie zaczęcie od 10 różnic było trochę pomocne - trochę, bo w grze w różnicach nie operuje się nazwami przedmiotów, a w pozostałych trzeba szukać po nazwach, dlatego trochę trzeba je przyswoić. Z mojego punktu widzenia, najlepiej grać właśnie w tą grę. Ja mam tak jakoś, że "jednym okiem" zerkam na nazwę przedmiotu, który trzeba znaleźć, a drugim już na planszę, ale wiadomo każdemu to inaczej idzie. życzę wszystkim powodzenia.
    ps. ogólnie podoba mi się event, bo podobają mi się minigry. wiadomo - wysianie takiej liczby eventówki jest nużące, ale nagrody fajne.
    miłej niedzieli wszystkim ;):)

7. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Na farmie miałam dziką różę (alchemik, kupa, woda) a na wyspie kalczocha (maska i woda) - wypadło 550

8. Mikasek-

Mikasek- Mistrz forum

Szklarnia mnie nie lubi :pxD Dostaje jakieś PD ale nie skrócony wzrost...o przepraszam, dostałam skrócenie na pszenicę, kukurydzę i truskawki - ale to było dawno, kiedy eksperymentowałam :);):) tera jakieś drobinki PD lub ileś zwrotu roślinki.

9. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

A przyjmujesz wszystkie bonusy,jakie daje?Bo inaczej będą się powtarzały w nieskończoność...Ja tak z cebulą walczyłam ale w końcu się ugięła :p
    Zielsko za 1:20 da pewnie znowu na 3 gierki wypadalców...:( A mam dopiero 29/61 :cry:

10. md_m

md_m Naśladowca mistrzów

U mnie dokładnie tak samo, jak będzie nie wiem

11. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Mój Sąsiad kopał mnie w tyłek, żebym uszlachetniała, tłumaczył, ponaglał - jestem mu bardzo wdzięczna :) Dzięki kopniakom mogę dorobić szybkie wypadajki. Mogę też połączyć bonusy i np maliny rosną mi 6.30 chyba :) Sąsiadowi ogromnie dziękuję :)
    A Ty walcz, chociaż o 2 rośliny, przyjmuj wszystkie bonusy a szklarnia niech pracuje 24 na dobę

12. Mikasek-

Mikasek- Mistrz forum

No właśnie... nie, nie wiedziałam, że to tak właśnie wygląda :oops:Zatem idę eksperymentować :) Dzięki za poradę :inlove:

13. ewanta

ewanta Komandor forum

doczłapałam się do gazeli... jeszcze coś około 4370 punktów i zebry moje xD
    faktycznie te obrazki lecą o kolei: leśna polana, pokój, wyspa, stodoła, kuchnia i podwórko
    tylko się zastanawiam czy jak wybiorę np. znajdź 10 a przy następnej grze 60/90 to pojawi się kolejna plansza czy ta sama?
    one pokazują się o kolei bez względu na rodzaj gry?
    sprawdzał ktoś?

14. dusia98-981

dusia98-981 Forumowy żółtodziób

hej kochani jak wy to robicie i co ile sadzicie że idzie wam tak szybko? ja to dopiero zrobiłam 20 x album a czas się kończy, nie mówiąc już o tym że do bulionów w takim tempie na skończenie zadanka nie ma szans.. sadzę dwa razy dziennie po wszystkich polach i na noc do rana x3 :(

Mikasek- i ewanta lubią to.
  15. ewanta

ewanta Komandor forum

ja do wczoraj siałam non stop eventówkę - mam dostęp do neta w ciągu dnia i miałam 4 zasiewy w dzień i 1 w nocy. ostatnio na noc posiała długorosnące rośli bo wypadajek zabrakło. 3 zasiewy dziennie to trochę mało- nie dasz rady zbierać częściej ?
    no i na małych polach z CMJ

Mikasek-, kalinamala oraz gosiagosia60 lubią to.
  16. dusia98-981

CMJ?a co to? :D rośnie po podlaniu 4h to wychodzi 3 x dziennie, nie mam za dużo zielonego nawozu i on oczywiście szybko się wytraca :(

Mikasek- lubi to.
  17. ewanta

ewanta Komandor forum

CMJ- chutney marchwiowo-jabłkowe - produkt rzemiosła - po użyciu daję 4 nasionka z jednego małego pola.
    to masz 3 zbiory dziennie i 4 na noc tak?

Mikasek- lubi to.
  18. dusia98-981

o kurcze to ja używam chutney na te duże pola :eek: Tak na to wychodzi bo w nocy sadzę na tych co dają x3 :)
    dzięki za pomoc spróbuje jeszcze coś poratować :)

19. MobilisA075

MobilisA075 Weteran forum

U mnie już 95 gierek, z sianiem się wstrzymałem, wahałem się między filmem, a goździkami. Decydowało koło. Wpadł tylko 1x +1, więc posiałem na średnich polach goździk na głównej i dzikiej i obrzeżach leśnej, oraz stokrotkopodobną na baśce po pół średnich na plantacji i w lesie, a na reszcie jest film na super polach, wszystko z SN, po pracy będzie gotowe.

20. marocco

marocco Stały bywalec

Plan minimum wykonany, drugie pnącze zdobyte. Zebry coraz bliżej :inlove:

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.