Przygotujmy się razem do Dożynek 2025

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika 63DniDoKońca2025, 31 października 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. 63DniDoKońca2025

63DniDoKońca2025 Okazjonalny autor

Cześć,
    Jako iż Dożynki są już za rogiem( ok 20 dni) warto byłoby zacząc przygotowania.
    Zapraszam Was do dzielenia się radami - szczególnie dla młodych graczy

Moim celem jest zrobienie eventu plus dorzucenie ok 100 000 000 w rzeczach.
    Tylko jak się do tego przygotować, macie jakieś pomysły. Jako iż tutaj gram od niecałych 2 dni poziom 72, sianogroszy nie za duzo, stodoła świeci pustkami
    Myślałem żeby:
    Wyspa:
    głowna + las deszczowy w drzewach koralowych ( wartosc prawie 500sg co daje ok. 700 000 wartosci w SG dziennie
    Farma :
    -skupowanie roślin z galeri handlowej - dobra cena w stosunku do wartości
    -jakieś drzewa - może klon jak uda mi się dojść do 77 poziomu do poniedziałku
    przed Dożynkami event hodowlany, zostawić po nim troche zwierząt do wkładki

Co byście zmienili? Może macie jakąś ciekawa propozycje?

2. WERONII

WERONII Moguł forum

Cześć ja mam wrzosówke rogate cale 1 pole reszta drzewa np platan woskownica prechistoryczna sosna itp warsztaciki pierzasta boa 4 zagrody tyle udało mi się uzbierać z narzedzi . A baha to drzewa wełniakowiec i najsmutniejsza palna i kilka złotych zwierząt uzbieranych z skrzynki farta. Czekam na dożynki.

3. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Był tu już fajny post, ale widzę, że zniknął.:(
    A były w nim fajne dane z Topu 2024, ile trzeba było oddać do wora w poszczególnych przedziałach:

"TOP 2024:

1 - 1.787.240.541.810
    500 - 12.615.813.950
    1000 - 6.968.107.079
    1500 - 1.756.805.478
    2000 - 1.170.760.030
    2500 - 1.001.320.850
    3000 - 647.908.478
    3500 - 516.352.021
    4000 - 447.591.548"

Uważam, że TOP dożynkowy to taki nadewent oceniający pracę farmera przez rok, od dożynek do dożynek.
    Moja rada, to produkowanie przez cały rok paszy dla najcenniejszych zwierzaków, odpalenie 5 opryskiwaczy i nastukanie zwierzaków ile się da, ale są też inne sposoby, ale chyba mniej ekonomiczne i bardziej czasochłonne.

4. trechcier1

trechcier1 Forumowy żółtodziób

Witam,
    Czy jest jakiś sposób na szybkie obliczenie wartości stodoły? Czy trzeba zliczać wszystko po kolei? Będę wdzięczna za odpowiedź.

5. saktura

saktura Forum Pro

Post usunęłam, nie popieram graczy z multikontami, którzy na kolejnym koncie pytają jak najlepiej przygotować się do Dożynek.

panoramaogrodnicza i Montwa lubią to.
  6. Montwa

Montwa Weteran forum

Bardzo mnie zaciekawiłaś tym stwierdzeniem. :)
    A skąd Ty to wiesz, że to gracz z multikontami?
    Gdzieś coś przeoczyłem? Czegoś nie dostrzegłem?

...
    Ja to widzę jeszcze inaczej - ktoś tu próbuje zrobić jakieś show*, które moim zdaniem nie pasuje do naszej farmeramy.
    Tutaj potrzeba wielkiej tyrki, czyli ciężkiej i systematycznej pracy, a nie robienia rzeczy na pokaz - odnoszę to też do innego wątku otwrtego przez tego gracza.

A co do samych dożynek...
    A czemu akurat 100 000 000? Nic tym nie osiągniesz.

Bo jak pokazuje tabela z ostatniego roku takim wynikiem nie załapiesz się nawet na ostatni przedział.

Czyli to też pod publikę.

Sporo osób w wieloletnim doświadczeniem w grze świadomie odpuszcza udział w Dożynkach, bo wie, że ich zapasy nie wystarczą.
    Ty grasz od tygodnia i chcesz podbijać świat.

Bez komentarza...

*przedstawienie

7. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Kto komu zabroni opustoszyć stodołę,nawet jak ktoś ma multi konto to musi mieć zapasy czyli natyrać się do woli aby coś osiągnąć.
    Ja w tym roku odpuszczam bo zapewne byłabym w II-im przedziale a to przerabiałam w ubiegłym roku.Muszę jeszcze popracować i wtedy zaszaleję.:pxD
    Wszystkim biorącym udział życzę głównych nagród i dobrych emocji.Bez nich się nie obejdzie.:)

Ostatnie edytowanie: 3 listopada 2025
  8. Montwa

Montwa Weteran forum

I wydaje mi się, że to jest właściwe podejście. :)

No chyba, że w II przedziale też miałaby być jakaś spektakularna nagroda, która byłaby bardzo przydatna do codziennego grania, to wtedy warto byłoby się i tym przedziałem zainteresować.

Niedługo wszystkiego się dowiemy i wtedy trzeba będzie podejmować ostateczne decyzje. :)

.

9. newland83

newland83 Czeladnik forum

Też by się przydało mi jak to podliczać

10. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Różni ludzie wchodzą na forum, niektórzy ze stałych bywalców dają się omamić, inni widzą co się dzieje i doskonale widzą kto jest kto.8)
    W tym przypadku chyba chodzi o dużo więcej, niż tylko o to o czym piszesz.8)
    Prawdę powiedziawszy też miałam dylemat, czy w tym wątku coś napisać, czy nie. Ale napisałam, bo jednak plus to jest zawsze więcej niż minus.;) I z tego początkowego postu, wybrałam tylko ten fragment:
    Myślę, że taki wątek jest potrzebny, szczególnie tym, którzy jeszcze szukają skutecznej drogi do sukcesu. A niektórzy z nas mogą się podzielić swoimi doświadczeniami.:)
    Owszem jest sposób, można skorzystać z Excela.;)
    Kiedyś była fajna strona, ale chyba już nie istnieje.:(
    No to licz, nikt tego za Ciebie nie zrobi. Od zawsze raz do roku podliczałam, ile udało mi się zgromadzić dóbr przez rok orania, do dziś pamiętam pierwsze podsumowanie, to było trochę ponad 36 mln.xD

Miśkowo, ShaGGy778 oraz bogusiak80 lubią to.
  11. trechcier1

trechcier1 Forumowy żółtodziób

[Witam,
    Czy jest jakiś sposób na szybkie obliczenie wartości stodoły? Czy trzeba zliczać wszystko po kolei? Będę wdzięczna za odpowiedź.​
    Owszem jest sposób, można skorzystać z Excela.
    Kiedyś była fajna strona, ale chyba już nie istnieje.
    ]

Ale nie daje się skopiować zawartości stodoły :cry:

12. 63DniDoKońca2025

63DniDoKońca2025 Okazjonalny autor

na poczekaniu przygotowałem prowizorycznego exela, w jedna kolumne wrzucasz ilość produktów, w druga wartość do stodoły i taadam, wszystko automatycznie się sumuje na żółtym polu

PS. wie ktoś jak wrzucic plik excell tutaj na forum?

13. saktura

saktura Forum Pro

Jest oddzielny wątek, w którym gracz przeprasza za posiadanie 100 kont i zakłada nowe żeby zrobić chelenge* jak to pisze.
    * nie wiem jak to się piszę nie moja bajka takie zabawy

d_anulka, hapsak89 oraz Montwa lubią to.