Opinie Przygotuj się do utylizacji!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 20 kwietnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Marrylan, .Basia410. oraz Nutka lubią to.
  2. Tralanetka

Tralanetka Analityk forum

Mam tak samo.:cry: Nie "chcem, ale muszem" :cry: I po co ja to gaciowe pnącze zakupiłam... >:( Może się uda , skoro mod zapodał, że produkty z wyspy też można wsypać :p

3. fankaromka

fankaromka Wielki mistrz forum

a ja też mam dylemat......zbierać z rana,czy czekać do 14,badyl rośnie jeszcze na jednym polu,a na innych posadziłam długo rosnącą roślinkę z myślą o wypadajkach(termosy).........:(-.-:(

4. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Produktów z Wyspy,to ja nie mam :( Raczej na farmową stodołę liczę.Komu owoce przeszkadzały?-.- Ja raczej wyspowy sadownik jestem...

5. Tralanetka

Tralanetka Analityk forum

Skoroś sadownik wyspowy, to zapewne masz i papugowce. A pióra papuzie, też będzie można wkładać do utylizatora :)

6. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Poprzedni utylizator niezbyt mi się podobał, bo nagrody w większości to były SG, PD i TPD, od czasu do czasu wpadały nam Farmarki.
    Teraz w nagrodach są tylko Farmarki (FM) i to wg mnie jest na plus.
    Żeby jednak je zdobyć musimy oddać naprawdę duże ilości towarów ze stodoły, a ilość otrzymanych FM losowa.
    Na wkład xl (który jest najbardziej opłacalny) oprócz 90 baterii musimy oddać:
    np. 2113 goździków lub 2665 róży i otrzymamy za to od 24 do 90 FM.
    Część graczy ma duże zapasy i dla nich to nie będzie problemem.

Mnie do wykupienia pnącza i itemu braknie 127 FM i mam nadzieję, że losowość będzie łaskawa i szybko brakujące wpadną. Na pozostałe nagrody szkoda towaru.

7. tema52

tema52 Okazjonalny autor

mam pytanie u mnie kasztanek podaje większą efektywność super nawozu przez 6 godzin a nie ilości wypadajek a jak u was??????????

8. gadek

gadek Fanatyk forum

Dokładnie tak samo,bo nie pnącze daje wypadajki tylko rosliny na super polach :)

9. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Dokładnie tak jest.Kasztanek wpływa pośrednio na wypadajki,skracając czas dojrzewania-optymalnie do 1 sekundy.

U mnie plan jest taki.O 23 zbieram eventówke,sieję włośnicę na baterię.Wypadajki do świetlików mam w kompecie,roślinki zabraknie mi niecały tysiąc,więc jeden siew.Do nublonów nie mam szczęścia,więc w niedzielę kasztanek pójdzie w ruch.

gadek, bacowa70 oraz Nutka lubią to.
  10. JohnLock

JohnLock Hrabia forum

Zdecydowałem się, robię.
    Obym nie pożałował xD

AnnDżelina lubi to.
  11. Sekme

Sekme Generał forum

Kasztanek zwiększa efektywność super nawozu. Tylko to, więcej nic.

To oznacza, że rośliny podlane SN rosną krócej.
    Na tym i na ulepszeniach ze Szklarni polega efekt 1-sekundówek (>>KLIK<<), czyli w określonych okolicznościach* niektóre rośliny podlane super nawozem rosną natychmiast (na forum mówimy "1 sekundę").

Dlatego np. te rośliny (od cebuli do goździków), gdy są zasiane na super polach, dają nam 1 wypadajkę z każdego super pola.
    To jest pośredni sposób wykorzystywania kasztanka do zbierania wypadajek. Natomiast sam kasztanek, czyli bez tych wszystkich manipulacji, w żaden sposób nie zwiększa ilości wypadajek.

Ilość wypadajek zwiększają puchary z misji wystawowych - gorąco rekomendujemy je umieścić na drzewie w runie "Żywa legenda". Rożnica naprawdę jest odczuwalna.

Poza tym ilość wypadajek zależy od podstawowego czasu rośliny/drzewa/zagrody.
    Czyli dynie zasiane na super polach, które rosną 24h, dadzą więcej wypadajek niż goździki na polach zwykłych. Dlatego wiedząc, że za parę dni będzie event z wypadajkami, można ustawić super pola i zasiać coś, co będzie rosło te kilka dni. Tak, trzeba będzie poczekać, ale jak ktoś jest na niższym poziomie i wie, że może mieć problem z wypadajkami, może z tego korzystać - ta metoda jest dobra.

* To dotyczy wyłącznie roślin z tabelki (>>KLIK<<), oprócz tego:
    - kasztanek ma być aktywny
    - trzeba zjeść Białą Niewiność i Kerststol

12. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Posialam czosnek który zbiorę rano o 9 ....nie wiem co dalej...pewnie coś co urośnie na 14 zeby zebrać po starcie.....
    eventówkę mam już na szczęście całą

.Basia410. lubi to.
  13. JohnLock

JohnLock Hrabia forum

Po wielu niefortunnych zdarzeniach do tej pory nie mam wysianej ewentówki, a za chwilę utylizator...
    Oj ciemno to widzę a świetlikowy stoi pod znakiem zapytania w kwestii ukończenia go xD

Nutka i AnnDżelina lubią to.
  14. gadek

gadek Fanatyk forum

Szkoda,że się pozmieniało i baterie nie lecą już przed eventem i jeszcze większa szkoda,że je wymieniają po evencie.
    Mam posianą włośnicę i czekam na utylizator kosztem eventu świetlikowego:p a może i dobrze,bo nikt mi już więcej termosów nie zajumaxD

Bry tutaj

15. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

mam to samo siałam długorosnące na termosy - termosy zabrali przeliczyli czekać wypada na baterie
    a gdzie i kiedy eventówka świetlikowa? nie wiem xD po utylizatorze pewnie

Nutka, JohnLock oraz gadek lubią to.
  16. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

a ja sobie zasiałam rano orzech laskowy i srebrnik i zbiorę po południu....

JohnLock lubi to.
  17. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

witam:)
    ta edycja utylizatora w porównaniu do poprzedniej dość atrakcyjnie wygląda-cena farmarki do wydanych sg- przy pakiecie xl 1 farmarka wyjdzie od niecałych 3 334sg do 12 500 podczas ostatniego jakieś 20 000 za szt mi wyszło...(chyba)... nadszedł dobry czas by trochę -mam go 15 tyś-zapasy SN uszczuplić...dużo bateryjek życzę:)

Nutka, piotrx65 oraz morellaa lubią to.
  18. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

kurcze jak nie mam na 10 wpłat żeby dorwać jackpot to chyba lepiej wpłaty robić w XL. Sama nie wiem. Poczekam ile baterii mi się uzbiera. I wtedy podejmę decyzję.

Tralanetka lubi to.
  19. JohnLock

JohnLock Hrabia forum

Koniec końców i tak pewnie w jakiś dziwny sposób ukończy się zapewne oba ewenty :p

AnnDżelina lubi to.
  20. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Tak na dobra sprawe to ja tylko 40 farmarek potrzebuje, bo chce item na slodkie pnacze- 10 sztuk mam w stodole. To bedzie plan minimum. Jak sie uda to zgarne cos jeszcze. :)

Anhedrea lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.