Opinie Przygoda pomidora II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 15 maja 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

O tak, a jakby dodać do niego 10 innych bonusów, w tym i te na wzmocnienie punktów doświadczenia, to nawet i to 10 PD różnicy miałoby znaczenie...
    Tyle tylko, że ja jako przedstawiciel tych niektórych, nie jestem przekonana czy o to chodzi w ulepszonej zagrodzie(będącej "główną" nagrodą w evencie), by Gracze sobie budowali dodatkowymi inwestycjami "znaczącą" różnice pomiędzy podstawą a ulepszeniem.Czy ta "surowa" różnica jest adekwatna do wymagań i ostatecznie czy Gracze którzy jej nie chcą, nie mogliby mieć chociaż odrobinę łatwiej. Chcesz ulepszenie czy nie, warować na polach pełni musisz przez prawie cały event...
    Ja zresztą wciąż tej różnicy nie widzę... z podstawy(ze wzmacniaczem żniw) też byłyby 3 pomidorki...

Ponarzekałam, powymądrzałam się, to teraz raport.
    Badyl mam już wysiany, brakuje mi ok 120 uschniętych płatków i 40 robali... więc spokojnie dziś skończę (jutro raczej nie miałabym czasu).

2. RWM41

RWM41 Ambasador forum

brak płatków trzy sztuki.......dopełzam do mety (calości)

apulisia72, ewanta oraz gosiunia007 lubią to.
  3. *dzuga*

*dzuga* Komisarz forum

265 szt uschniętych mi brakuje. tracę wiarę, kiedy z menażerii albo ogrodu wypada po jednej sztuce...

olgs3, ewanta oraz tereska1108 lubią to.
  4. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

Pomidorowa odyseja już prawie za mną... Brakuje tylko 26 uschniętych płatków, ale za godzinę zbiór, to wylecą... Cieszę się, że odpadnie choć jeden zakątek do pilnowania... :D

ewanta lubi to.
  5. matthero

matthero Hrabia forum

84 uschnięte płatki do końca, wkurza mnie że na polach pełni księżyca nie można używać Johnów Cytrynów! :mad:

ewanta lubi to.
  6. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Koniec, wszystkie poziomy przeszukane i nawet 1 uschnięty płatek na plusie.

7. ewanta

ewanta Komandor forum

czekam na uschnięte płatki - brakuje jeszcze ...... całe 3 sztuki xD

Anhedrea i olgs3 lubią to.
  8. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Wg FAQ jest tak :

Czyli tyle samo upiornych zwierząt jest z normalnej co z żółtej. Obie zagrody różnią się tylko 30 minutowym wzrostem i 10 punktami PD.
    Za 2600 rośliny eventowej nie chcę żółtej zagrody chociaż nie powiem bo lubię żółte. Ale ta to lekka przesada. No ale każdy robi jak lubi :)
    Pozdrawiam

9. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Chodziło mu chyba że przy odpalonym kokonie motyla mając żółte ulepszenie zbierzesz raz więcej,a to do misji którą pewnie przy następnej pełni dadzą to jak znalazł.

BiałyTrabant lubi to.
  10. Bilonge

Możliwe że tak jest ale nawet to mnie nie zmusi do siania dodatkowych ilości badyla :)
    Pewnie za niedługo będzie do zdobycia w sklepie u Jacka :)

abc2016, BiałyTrabant oraz olgs3 lubią to.
  11. BiałyTrabant

BiałyTrabant Fanatyk forum

Jak sama napisałaś, jest to krótszy czas "dojrzewania" o 30 min. Tak więc podczas trwania tego wzmacniacza (24 h) mam szansę na na dodatkowe zbiory po 3 pomidory. Nie chce mi się liczyć, ale na pewno zyskam na tym.

nuka20 i olgs3 lubią to.
  12. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Ja z rozpędu wysiałam,teraz brakuje mi 123 szt uschniętego.

BiałyTrabant lubi to.
  13. Bilonge

Tyle płatków to już pikuś :) Dwa zbiory dłuższych i finito :)

olgs3 i BiałyTrabant lubią to.
  14. BiałyTrabant

BiałyTrabant Fanatyk forum

Może nie umiem tego wytłumaczyć, ale generalnie chodzi mi o te 30 min. Dziękuję i pozdrawiam.

Bilonge lubi to.
  15. ewanta

ewanta Komandor forum

wreszcie wyłapałam wszystkie uschnięte płatki :)
    a do żółtego ulepszenia brakuje mi 296 sztuk znakopnącza..... siać .. nie siać... chyba jednak posieje na kawalątku poletka. ale to już na noc.
    teraz sieję na itemy na pnącze - noc pełni księżyca rząd chmur I - daje "niezłe" PD . całe 800 co 8 h xDxDxD ale już tyle czasu wisi szare. czas je zapełnić.

Anhedrea i olgs3 lubią to.
  16. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Przygoda pomidora skończona w całości, czy opłacalne czy nie, lubię zrobić cały ewent.:)

olgs3 i nuka20 lubią to.
  17. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Tak, jak będziesz siedział z zegarkiem w zębach. Generalnie ze wszystkiego można wycisnąć maksimum korzyści, ale nie o to mi chodzi. Przypuszczam, że przeciętnemu Graczowi nie robi żadnej różnicy 30min (a nawet więcej). A nagroda powinna adekwatnie do wysiłku włożonego w jej uzyskanie przynosić stałe i widoczne korzyści każdemu Graczowi. Ta (w porównaniu z podstawą) przynosi widoczne zyski gdy "podrasuje" się je bonusami i zainwestuje sporo własnego czasu (pomińmy koszty tych bonusów i włożonego czasu).
    Skoro Ciebie to satysfakcjonuje to ok, przekonywać Ciebie że jesteś wielbłądem nie będę, bo w twojej głowie nie siedzę, a sam ocenisz najlepiej czy coś ci się kalkuluje.
    Myśle (niezmiennie),że pomarańczowa zagroda na której każdy by zyskał (ty to już w ogóle byś się obłowił) byłaby sprawiedliwą nagrodą, a żółta to bubel.

88 płatków do końca...bubla też zgarnę, bo wysiałam tych drogowskazów jak głupia (czas tej eventówki mi najbardziej pasował w przeliczeniu na wypadajki, a sloty ustawiłam pod zagrody - na qpowy handel)

Ostatnie edytowanie: 21 maja 2019
  18. matthero

matthero Hrabia forum

W końcu koniec! Przez przypadek bym ominął pole z beczkami z zieloną trucizną, jest takie jakieś mało widoczne...

MargolciowyRaj i jola0909g lubią to.
  19. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

Ha, aż poleciałem go szukać i też się okazało, że go wcześnej nie zauważyłem. 4 niebieskie bilety zgarnięte. Dzięki :)

matthero i jola0909g lubią to.
  20. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Przede mną też to zadanie się jakoś ukryło, dzięki matthero ;)

A ogólnie już myślałam, że tych uschniętych płatków nie uzbieram na wszystkie zadania ale zaczęły jakoś sensownie wypadać, wszystkie zadania wykonane i Potworne pomidory zajadają się zębatymi xD:p

matthero i jola0909g lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.