Opinie Przygoda pomidora II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 15 maja 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

witam :) ja też żółtej zagrody nie zgarniam wystarczy mi podstawa. Więc potrzebuję 6200 badyla. Zamiast siania badyla tamten czas wykorzystam na długorosnące z pnączem i bukietem. Powinno się udać. A jak nie to na końcówce chlapnę SN. Domek wart każdej kropelki. :)

magdalena lubi to.
  2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Na zwykłą zagrodę potrzeba tylko 3200 badyla
    i tyle mam a nawet więcej

zagwozdkę mam
    siać dalej dla żółtej czy to warte tego jest
    czy lepiej podgonić wylotki [​IMG]

co mi po jednej ulepszonej mało to praktyczne w zbiorach
    potem w pasku się kurzy

3. saktura

saktura Forum Pro

Dojdę tylko do zagrody. Badyl jest ale blokuje mnie wypadajka. Ulepszenie domku raczej sobie daruję, bo naprawdę muszę się spiąć i ogarnąć żeby przypilnować tych uschniętych płatków

4. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Szklarnia i kwiaciarnia zrobione w całości.Piwnicznej zostało uzbierać 500 wypadajek i nasiać 2500 rośliny

ewanta i aankaa_66 lubią to.
  5. -AGA0506-

-AGA0506- Weteran forum

powiedzcie po co mi piszczałkowce?

6. mamusia

mamusia Naśladowca mistrzów

Potrzebne są do części zadań w evencie Jarmark Farmeramy na tym specjalnym polu

7. Mcgregoro

Mcgregoro Książę forum

Bry poniedziałkowe.U mnie wygląda to tak: Płatek +247(koniec i sieję na farmie do misji w spółdzielni),krasnala powinienem uzbierać spokojnie bo zostało (215 h) teraz mam do zrobienia tylko 258 szt i 16 233 piszczałek. Gwiazdecznika brakuje mi 2361 (czyli ok.50%). Niepokoi mnie jednak larwa i uschnięty płatek. 45 h zostało do końca a mnie brakuje 533 szt uschniętego płatka i 432 tej przebrzydłej larwy(do końca 48 h).Dopiero wysiałem z rozsiewu znakopnącze 16,20 24 zbiór(50% badyla)na noc długo rosnące na wypadaki a potem reszta znakopnącza (ok 4 zasiewów) i 18:00 będę wiedział ile jestem w plecy z larwą i uschniętym płatkiem.

Ostatnie edytowanie: 20 maja 2019
    olgs3 i ewanta lubią to.
  8. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Uschniętych płatków brakuje jeszcze tylko 326, a znakopnącza 800 do zakończenia całości.
    Sieję je cały czas, a na noc była czubajka.

Bonusów z koła nie było, SN i Zośka tylko na rozsiew.

ewanta lubi to.
  9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Średnia zachowana.
    350 znaków - 55 płatków.
    Stan 460.
    Do północy (połowa ewentu) zbiorę znaki dwa razy, powinno być z tego min. 560 płatków.
    A jeszcze drzewka i zagrody.
    Także u mnie spoko.

Anhedrea, olgs3 oraz ewanta lubią to.
  10. Anhedrea

Zagroda potwornych pomidorów zdobyta:

Z jednego pola koszmarnej dyni wypada tak po 5 - 7 uschniętych płatków.

11. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Największym bublem tego eventu, jest żółta zagroda pomidora. Zagroda która od podstawy niczym się nie różni... 10PD więcej i o 30 minut krótszy czas "dojrzewania" - toż to gratka, warta wysiania tej symbolicznej ilości 2600 sztuk dodatkowej eventówki na żyznych glebach pełni-.-xD
    Nie rozumiem tej nagrody. Z jednej strony niby dobrze, bo można posiać coś innego...niby, bo z powodu wypadajek i tak sianie do końca nas czeka i to sianie raczej ograniczonej ilości roślin (długorosnących) by zdobyć podstawę (i ulepszenie domku).Osobiście nie zauważyłam większych różnic w ilości wypadajek z eventówki i z "dłuższych" badyli (oraz z: małych pól- dużych pól).
    Z powodu wypadalności takie eventy nazywam "zagrodowymi"...Tylko zagrody to(z kilku powodów)nie mój pierwszy wybór w "nadrabianiu" zapasów na polach pełni.
    Chętnie bym zrezygnowała z tej "nagrody", ale chcąc podstawę i ulepszenie domku średnio się da.
    Skoro już są tak wyśrubowane wymagania, to wypadałoby, by za zrobienie całości dostać pomarańczową zagrodę...zwłaszcza, że raczej BP nie naraziłoby się tym na koszty.

12. ankamodrzew

ankamodrzew Czeladnik forum

Witam
    Skąd wziaść sadzonkę krwawego dębu ???

13. Anhedrea

Znakopnącze w komplecie, jeszcze 208 uschniętych płatków i kolejne ulepszenie będzie zdobyte.

Na noc na polach czubajka i mroczny kwiat.

abc2016 i olgs3 lubią to.
  14. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Zbieram i zbieram uschnięte płatki -.- jeszcze 150 uschniętych płatków do zdobycia zagrody potwornego pomidora... potem pomyślę o reszcie...

olgs3 lubi to.
  15. PoloMit

PoloMit Komandor forum

Do kupienia w sklepie Jacka
    Do zdobycia zagrody potwornego pomidora jeszcze brakuje 32 uschniętych płatków:)

16. BiałyTrabant

BiałyTrabant Fanatyk forum

Evencik skończony w całości.
    Mogę teraz używać pnącza "Noc pełni księżyca", Upiornego bukietu i Wzmacniacza żniw, który trafił mi się ze skrzyneczki.
    W takiej sytuacji żółte ulepszenie ma znaczenie wbrew opinii niektórych farmerów.

Anhedrea, Honorat. oraz olgs3 lubią to.
  17. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Do końca zostało uzbierać 250 uschniętych płatków.

Anhedrea i BiałyTrabant lubią to.
  18. ewanta

ewanta Komandor forum

mnie brakuje 229 płatków . zdecydowałam się najpierw na zagrodę- ulepszenie domku będzie jak płatki wylecą.

gosiunia007 i Anhedrea lubią to.
  19. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Jeszcze 83 uschnięte i zgarne ulepszenie domku
    Zółte ulepszenie...te pół godziny różnicy w czasie jest bez znaczenia.Nie mam możliwości AZ tak częstego zbierania.
    Postawiłam drzewa i zagrody i sieje te rośliny których mam mało.Za ,,chwile" kolejne eventy pełnione i tralala wie czego będą chcieli.

gosiunia007, ewanta oraz BiałyTrabant lubią to.
  20. Anhedrea

Jeszcze 129 uschniętych płatków do ulepszenia i pomidor zakończy swoją przygodę.

olgs3, ewanta oraz BiałyTrabant lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.