Przetwórnia , dalsze pytania

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika dszmyd, 12 stycznia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

Przepraszam, pospieszyłam się z informacją, że wszystko rozumiem. Teraz jestem już po przeglądnięciu linku od Ciebie i dalej nic.
    A więc chcę przyspieszyć termin osiągnięcia poziomu 4 .
    Produkuję chutney marchwiowy i dostaję po 50 PD za szt . Zrozumiałam , że obecność dżemu lawendowego da mi więcej PD przy produkcji i tym samym prędzej będę mogła osiągnąć poziom 4.
    Rozumiem, że idę do spiżarni, zaznaczam dżem lawendowy ( na 12 h) i w przetwórni uruchamiam produkcję.
    Tylko, żę w spiżarni do odblokowania dżemu mam 3 a nie cztery przyciski: podarunek, użycie na własne potrzeby i opcja sprzedaży na targu. Jak mam spowodować, żeby "działanie " dżemu przeniosło się na przetwórnię.
    Nadal życzę udanego popołudnia i mniej takich graczy jak ja:)

2. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Już sama produkcja daje Ci punkty, możesz też użyć do rozbudowy, ale wtedy nie będziesz mógł skorzystać z bonusu przypisanego do produktu- to ta ikonka w prawym górnym rogu

3. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj :)

Zacznijmy od początku.

Aby rozwinąć poziom przetwórni musimy produkować dżemy albo zjadać(użycie na własne potrzeby). SMOD_Atena podała tutaj przykład, pozwolę sobie to zacytować :
    "
    Kiedy użyjesz przykładowy dżem lawendowy przy użyciu ikony budynku to otrzymasz 125 PD dla Przetwórni a jeśli ręki to otrzymasz bonus +60% PD przy zbiorach szałwi przez 12 h. "

Rozchodzi się tutaj, że jeśli zużyjesz 1 dżem lawendowy na własny użytek, to dostaniesz 125 PD dla przetwórni. Ale jeśli użyjesz od ręki(czyli np. z spiżarni) to dżem da Ci bonus +60% podczas zbiorów szałwi. Mówimy tutaj o wpływie na posiane rośliny a nie na samą przetwórnie.

Aby móc użyć dżemu do własnych celów musisz wejść w przetwórnie, pojawi Ci się taka oto grafika

Grafikę znajdziesz w poradniku dostępnym >>TUTAJ<<

Musisz kliknąć na rząd dżemików jaki znajduje się pod numerem 4. A dokładnie na wybrany przez siebie dżem. Dopiero po nim pojawi Ci się grafika jaką zaprezentowała SMOD_Atena:

I aby użyć dżem do rozwoju przetwórni musisz wybrać klawisz numer 3, a jeśli chcesz użyć go na farmie to numer 4.

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

4. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

Bardzo dziękuję za informacje i cierpliwość. Idę walczyć!
    "Zamknij waść, wstydu oszczędź" :)

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Na drzewie mądrości jest 5 - stopniowa runa dająca max 25% do rozbudowy rzemiosła. (drugi konar z lewej)
    Za każdą produkcje dostajesz PD do rozbudowy, więc im więcej, tym lepiej. Używając ikony 3 możesz zjeść tylko 5 produktów dziennie. Jak masz kasę, to radze te z poziomu piątego kupić na targu i ładować w 3, ale najpierw runa.

6. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Ciesze się, że mogłem pomóc :)
    Dziękuje graczom za pomoc i pomocne porady :)

W razie dalszych pytań, pytaj śmiało :) Z chęcią odpowiemy na nie :)

Autor wątku nie ma dalszych pytań, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.