przerwa

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika lubawa5555, 16 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. michal01096

michal01096 Stary wyjadacz

Ja mam pytanie. Jaki to błąd/problem spowodował to że trzeba było na parę godzin wyłączyć gre? Czy abonament na młyn zostanie przesunięty?

2. mruwka1979

mruwka1979 Zaawansowany

Czy może przypadkiem myślisz moderatorzy forum mają wiedze na temat jaki to problem spowodował przerwę techniczną? Jak byście nie zauważyli to zawsze przekazują informację jak się czegoś dowiedzą? Po prostu trzeba czekać i tyle. U mnie problem jest tylko na koncie z pakietem premium ale za to przy próbie logowania wyświetla się wiadomość, która informuje o tym.

3. lancman

lancman Forumowy żółtodziób

mam pytanie, skoro gracze z pakietem premium nadal mają brak dostępu do gry i jak pokazuje komunikat, usterka może potrwać do 3 dni, czy to oznacza, że o taki czas zostanie przedłużony pakiet premium?

4. michal01096

michal01096 Stary wyjadacz

No i po co się tak do mnie rzucasz? Tylko zapytałem ( o ironio nie ciebie.) Istnieje spore prawdopodobieństwo że wiedzą co to za błąd i nie zawsze jest informacja co za konkretny błąd spowodował przerwę techniczną.

Ostatnie edytowanie: 17 maja 2018
  5. Mikasek-

Mikasek- Mistrz forum

Ja nie mam konta z pakietem a mimo wszystko wczoraj w ogóle nie mogłam się zalogować. Ostatnią próbę podejmowałam o 22 i dopiero dziś rano "odwilż" nastała. Co dziwne mam kilka kont i na żadnym nie mogłam nic zrobić!

6. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

farma chodzi ale co z ewentami ?

Magdam.1__ lubi to.
  7. mruwka1979

mruwka1979 Zaawansowany

Coś, co dla Ciebie jest grą, dla programisty jest linijką tekstu, ciągiem znaków itp. Każda aktualizacja setki tysięcy lub miliony liter i znaków, wież mi że troszkę trudno jest to sprawdzić tym bardziej jeżeli zrobiła to jedna literka lub cyferka, a dział IT w tym czasie jest „leciutko” zajęty. I nie rzucam się do Ciebie tylko śmieszą mnie takie a czy pakiet premium zostanie przedłużony, a czy abonament na młyn też, a co z eventem bo zasiałem. Zawsze po takiej przerwie jest reakcja ze strony dewelopera czy tam wydawcy gry i danie rekompensaty za straty i po prostu należy na to poczekać, to tylko gra i to przeglądarkowa a co niektórzy tutaj to zachowują się jak by świat się zawalił im na głowę, problem dotyczy wszystkich graczy i każdy musi swoje odczekać, a psioczyć możecie jak wam się rekompensata nie spodoba . Cierpliwości. Meliski zamiast kawy.

Czytajcie ze zrozumieniem

Szanowny graczu, szanowna graczko.
    W chwili obecnej borykamy się z problemami technicznymi, które dotyczą graczy mających aktywny prakiet premium. Aby problemy te zostały w pełni oraz prawidłowo usunięte, jesteśmy zmuszeni uniemożliwić przejściowo zalogowanie na Twoje konto, które może niestety potrwać do 3 dni. Pracujemy bardzo intensywnie nad usunięciem tej usterki. W czasie niedostępności do Twojego konta wszystkie eventy mające miejsce w tym przedziale czasowym będą zdeaktywowane dla Twojego konta, abyś nie był(a) poszkodowan(y)a i nie stracił(a) swojego postępu.
    Przygotowujemy również pakiet rekompensujący wszelkie nieprzyjemności wywołane tą usterką.
    Jeszcze raz najmocniej przepraszamy za wszelkie niegodoność!

Posty na forum łączymy poprzez opcję edytuj.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->Forum krok po kroku
    Polecam w szczególności: Edycja postów oraz Łączenie postów
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

TL_Mouse

Ostatnio edytowane przez moderatora: 17 maja 2018
    7jessy75 lubi to.
  8. Slaw3ek

Slaw3ek Czeladnik forum

Bawią mnie posty typu "Polacy nic się nie stało " . Lecz niestety stało się , co konia obchodzi że się wóz wywrócił ??. Gracze z pakietami premium za nie zapłacili , i maja prawo mieć pretensje. Niestety wychodzi na jaw pazerność BP , 2 eventy na raz ?? Może 3 - 4 - 10,, eventów, byle gracz wypłukał się z SP, super nawozu czy innych, i użył karty kredytowej by zasilić konto BP .. Jednym słowem "żenada "

Biśka, Magdam.1__ oraz Reniarama lubią to.
  9. niki1990

niki1990 Komandor forum

Ja premium nie mam i nie będę mieć. Za to kto mi zapłaci za 6 godzin pakietu pomocników, które zostały stracone, za niemożność wstawienia paszy do turbo młyna i za te wszystkie nerwy, o przygotowaniu się do GT nie wspomnę. Dobrze ze mi się florki zgadzają. Tutaj co najmniej po 200 florkow i duży zapas cmj i nawozów powinni wrzucić żeby wszyscy byli zadowoleni.

Magdam.1__ lubi to.
  10. Phyoriie

Phyoriie Czeladnik forum

Tak czytam posty i tematy, wszystkie jakie lecą. Te ze skargami na temat pazerności BP mnie bawią, chodzicie ludzie do pracy tak? Mówię o dorosłych, pracujących i jak mniemam myślących ludzi. Chcielibyście pracować bez wypłaty, kompletnie za darmo? Jeszcze w dodatku szef by Wam non stop wisiał nad głową i [ciach], bo to nie zrobione? Bo zestawienie nie gotowe? Bo kolejka, bo to, bo tamto? Jesteście, a przynajmniej niektórzy, gotowi kupić grę w sklepie za ponad 200zł a tu marudzicie, bo co? Pakiety kosztują? Przecież ci ludzie, którzy pd presją siedzą po nocach (bo wątpię aby zostawili na noc problem) i dłubią w kodzie gry, oni pracują za pieniądze, fakt, Wasze, Moje i tak dalej, ale jednak nie za darmo. Z czego gra ma się utrzymywać? I takie pytanie: jak Wy nawalicie w pracy, to jaką dajecie rekompensatę?
    Ja rozumiem, to są realne pieniądze włożone w grę, ale ludzie! Zachowujecie się (w znakomitej większości) jak [ciach]. Czytanie ze zrozumieniem nie boli, mówię o informacjach na temat gry, rekompensat, etc.

post edytowałam, niestosowne wpisy usunęłam.

TL_Mouse

Miłego dnia życzę i troszkę dystansu do gry.

TL_Mouse, to trzeba było edytować tak aby zdania nie straciły znaczenia, bo teraz post brzmi jak bym ubliżała innym graczom. pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 17 maja 2018
  11. smykidwa

smykidwa Forumowy żółtodziób

nie dziala zaden evevt:wuerg:

12. ewanta

ewanta Komandor forum

eventy na razie są przesunięte na inny dzień bo część graczy nie ma jeszcze możliwości wejść na farmę- może to potrwać do 3 dni. takie jest ogłoszenie w OO

13. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

zzizzie post usunęłam,
    Wszystkich proszę o powstrzymanie się od komentarzy nie wnoszących nic do tematu, kolejne takie posty również będą usuwane.
    Na chwilę obecną wiemy, że eventy zostały dezaktywowane, Gracze posiadający premium nie mają dostępu do gry, jak otrzymamy dalsze informacje zosataną przekazane w formie oficjalnego ogłoszenia.

mruwka1979 i mag3840 lubią to.
  14. foremka.

foremka. Zaawansowany

Zawsze znajdźmy jakieś plusy. Przynajmniej można coś porobić z zadaniami w spółdzielni. Wiele osób narzekało że event za eventem i nie ma odpoczynku. No i rekompensata będzie. Ja mam tylko nadzieję że nie włącza eventów z minuty na minutę tylko bedzie ogłoszenie że np na nastepny dzień ruszają.

mag3840 lubi to.
  15. ropuszka30

ropuszka30 Mistrz forum

A ja mam wsadzone ponad 50 wkładów w domku miłości - kupa super paszy, stado zwierząt. Jak teraz otworzę, to stracę wszystko. Muszę czekać na wznowienie eventu neonowego i włączenie BB, Czyli mam zablokowaną możliwość klonowania... Czy nie można było cofnąć gry do godziny 13:59 i uniknąć wszystkich problemów a zmiany, które zostały dokonane i nie zadziałały poprostu zaniechać???

16. foremka.

foremka. Zaawansowany

ja tez mam wsadzone zwierzaki w oazie. Ale czekają na bb. A czemu masz zablokowaną możliwość klonowania? Jak potrzebujesz sklonowac inne zwierzaki niż z ewentu to ja po prostu wkładasz i wyciągasz potem tylko te które potrzebujesz.

ropuszka30 lubi to.
  17. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

ropuszka30 jeden z Twoich postów usunęłam, przypominam, że dział Pomocy nie jest działem dyskusyjnym.

18. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Phyoriie, punkty karne nakładam zgodnie z Regulaminem:

2.12. Edycja postów po moderatorze

Zabronione jest edytowanie swoich postów, które zostały edytowane przez członka ekipy.

Kara:
    5-31 pkt

EDIT:
    patrycja9922 post usuwam, nie wnosi nic nowego.

mruwka1979 lubi to.
  19. -wiercipiętka-

-wiercipiętka- Wielki mistrz forum

Drodzy czytajcie wszystko uważnie. Wiadomo co użyliśmy do zaplanowanych evevtów i w związku z tym przepadną .A własnie o to toczy się od wczoraj zbędna dyskusja. np wprowadzą ten event za 1 lub 2 i już nie użyjemy z pnącza
    kasztanowego jeżyka do zwiększenie efektywności SN. Czy to takie trudne zrozumieć?

20. Biśka

Biśka Czeladnik forum

Mnie najbardziej interesuje jak teraz będzie rozwiązana kwestia dziennego logowania. Trochę to niesprawiedliwe, że wszyscy na tym cierpią niezależnie od własnych planów :/ to faktycznie tylko gra, ale niektórzy naprawdę ładują w to sporo czasu i kasy a więc mają prawo być rozgoryczeni. Oby tylko rekompensata była odpowiednio stosowna do długości przerwy...
    A co do eventów to faktycznie jest ich za dużo. Nie ma czasu na uzupełnienie zapasów w stodole czy nawet zwykłe rekreacyjne granie. Wiem, że zaraz podniosą się głosy, że eventy nie są obowiązkowe, ale skoro są to chętnie biorę w nich udział. Choć ostatnio już i tak kilka odpuściłam, bo czuję przesyt. Może warto byłoby coś z tym zrobić? Ograniczyć eventy do 2-3 w miesiącu? Wtedy też można by uniknąć takich sytuacji jak wczoraj...

niki1990 i -ig54 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.