Opinie Przerażająca noc - Halloween 2016

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 24 października 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

tylko pamiętaj żeby najpierw uzyc białej niewinności a następnie super nawozu, biala niewinność polepsza działanie super nawozu, jak nie masz super nawozu nic ci nie da biala niewinność :D

2. Azile

Azile Komandor forum

Mam super nawóz tylko zaskoczyły mnie duże pola o_O Oj będę się dużo uczyć :p

IRENOWO i dantic3 lubią to.
  3. cyfrzak

zawsze na początku jak masz mało roślinek to na dużych polach, posianie na dużych bez zadnych dopalaczy daje ci 5 jak zbierasz(odjąć 1 sztuke potrzebna na posianie = 4), a duże wielkościowo to 4 male pola, z których zysk podczas zbierania jest 8 a odjąć potrzebne na posianie 4 to jest tak samo jak z dużego

edit

a uzywajac np. wody, na 4 male uzyjesz 4 wody a na jedno duże tylko 1, mniej wody o 3, :D o woda tez kosztuje :D

IRENOWO, dantic3 oraz Azile lubią to.
  4. Azile

Azile Komandor forum

Ale zawsze się sieje na chutneyu, to plus 2 z małego pola, ja zaczynam głupieć na tej farmie :p, czas iść spać xD:cry:xD, bo mi tam jakiś "szalony duch " namieszał ;)

Ostatnie edytowanie: 24 października 2016
    abc2016, IRENOWO oraz dantic3 lubią to.
  5. cyfrzak

to działa o ile masz więcej roślinek, a gdy jest tylko 10 co najczęściej na starcie z dużego nawet z cmj się bardziej oplaca: 10 x male pole z cmj = 40 zbierasz odjąć te 10 to jest czysty zysk 30, a posiejmy te 10 na dużych polach = 70 odjąć posiane 10 na czysto 60, w efekcie 2 razy więcej niż na małych

a co do dopalaczy tu jest fajny post z tabelka który co daje :D
    https://board-pl.farmerama.com/inde...y-poradnik-farmeramy.10622/page-2#post-259079

6. Azile

Azile Komandor forum

Ja tego nie ogarniam, muszę się z tym przespać xD, mózg mi nie pracuje :p , ale event zaczynam od Waszych rad :inlove:

IRENOWO i dantic3 lubią to.
  7. LadyHibiskus

LadyHibiskus Forumowy żółtodziób

Ja się cieszę na nowy event, wygląda całkiem przyzwoicie ;) Chciałabym zgarnąć wszystko włącznie z rzędem pnącza, ale to będzie nagroda na potem, bo jeszcze nie odblokowałam pnącza i raczej szybko to nie nastąpi, patrząc na ilość i jakość potrzebnych produktów :D
    Obawiam się tylko o wypadajki, bo jak dobrze pójdzie, to do rozpoczęcia eventu odblokuję pierwszą część na leśnej polanie i mam odblokowane dwie części na Bahamaramie, co daje i tak mniej niż posiada większość wyjadaczy, którym nierzadko brakuje wypadajek. Myślę, że dobrym posunięciem będzie już od samego początku eventu ogłaszanie się w odpowiednim dziale z prośbą o wypadajki, bo 7 dni razy 20 wypadajek daje 140. 140 wypadajek do zebrania z pól mniej :) W ostatnim evencie pilnując zbiorów w strefie pełni miałam ok 2/3 potrzebnych wypadajek, a przecież wtedy wszyscy mieli równe szanse, więc chyba nie mam szczęścia :p
    16.500 roślin mnie nie przeraża, bo dochodzi możliwość siania na Bahamie i jeszcze został mi podarowany podczas poprzedniego eventu chutney. Tylko cały czas się zastanawiam, kiedy go wykorzystać, bo jak na co dzień jestem w pracy, to często nie mam możliwości zebrać na czas... Czy sobota będzie dniem uwiązania do komputera? xD
    Tak czy siak jako bardzo początkujący gracz cieszę się, że do zadań eventowych nie trzeba oddawać zawartości stodoły, bo na pewno bym nie zebrała potrzebnej ilości, a jeszcze nie stać mnie na zakup na targu ;) Co do zakupów... mam nadzieję podreperować budżut sprzedażą kupy :D bo jakoś nie wierzę, że nawet gdybym posiadała jej odpowiednią ilość, to byłabym w stanie ogarniać farmę na tyle regularnie, żeby zrobić dodatkowy zbiór podczas działania chutneya.
    PS. No i dobrze, że Was czytałam, bo nie pomyślałabym, żeby podczas pierwszego zasiewu podlać landrynki SNZ, żeby mieć więcej plonów do rozsiewu :)

8. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

A więc ...

- biała niewinność oraz kerststol skracają czas działania super nawozu (odpowiednio o 10 % i o 5%, razem masz 15% oszczędności czasu);
    - woda i nawóz również skracają czas wzrostu rośliny eventowej (zatem znowu oszczędzasz na czasie);
    - duże pola dlatego, że jak włożysz 1 sztukę roślinki to otrzymasz z powrotem 5 sztuk (przy małym - 2 szt., a średnim 3 szt.) - więcej zyskujesz po zbiorze;
    - duże pole z chutneyem daje 7 sztuk roślinki a w połączeniu z Zośką otrzymasz 9 sztuk - zatem z 10 sztuk na start eventu, robi się 90 sztuk w stodole (80 to Twój przyrost a te 10 to wkład do rozsiewu po starcie eventu);
    - w tej samej konfiguracji rozsianie 90 sztuk roślinki na dużych polach da z powrotem 810 sztuk. Z taką ilością można spokojnie siać na małych polach i magazynować zapasy;

Zatem na 2 rozsiewy (10+90) zużyjesz:
    - 100 jednostek wody
    - 100 jednostek nawozu
    - 100 jednostek super nawozu
    - 100 jednostek "Zośki"

Tym sposobem w około 3,5 - 4 godziny po starcie eventu możesz przejść na małe pola (nie chciało mi się liczyć czasu wzrostu roślinki na dopalaczach).

9. wadam63

wadam63 Młodszy ekspert

witam !dlaczego oddając do pnącza itemy które dają sg w pnączu sg już nie ma?

gretag, IRENOWO oraz dantic3 lubią to.
  10. LadyHibiskus

LadyHibiskus Forumowy żółtodziób

Bo rzędy na pnączu rządzą się własnymi prawami ;) Itemy wrzucone na pnącze tracą przypisane im właściwości i zaczynają funkcjonować jako cały rząd, dając określony rezultat przypisany do danego rzędu pnącza.

Peonia, Nutka, gretag i dalsza osoba lubią to.
  11. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Chylę czoła :)
    Moim zdaniem ten post powinien trafić na pierwszą stronę jakiegoś poradnika dla początkujących - przy okazji każdego kolejnego eventu ktoś o to pyta.

12. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Doberek wszystkim:)
    tylko ze,w niemieckim faq nie ma mowy nic o sg...ciekawe ktore,faq zawiera bledy.....
    [​IMG] [​IMG]

13. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Zerknelam na EN i tam jak u nas SG tez beda dawac. Czyli wiadomo, u kogo blad tym razem;)

14. IRENOWO

IRENOWO Generał forum

Witam :) tak dla przypomnienia i dla początkujących
    Małe pola:
    - Główna Farma - 202 sztuki
    - Dzika Łąka - 202 sztuki
    - Leśna Polana - 184 sztuki
    - Bahamarama - 188 sztuk
    - Tropikalny Las Deszczowy - 188 sztuk
    RAZEM : 964 sztuk
    Duże pola :
    - Główna Farma - 44 sztuki + 26 małych
    - Dzika Łąka - 44 sztuki + 26 małych
    - Leśna Polana - 39 sztuki + 28 małych
    - Bahamarama - 40 sztuk + 28 małych
    - Tropikalny Las Deszczowy - 40 sztuk + 28 małych
    RAZEM : 207 sztuk dużych + 136 sztuk małych

Ostatnie edytowanie: 25 października 2016
  15. wolf031973

wolf031973 Książę forum

Witaj
    Na leśnej mamy 40 dużych pól, nie 39.:)
    A na Bahamie i w lesie deszczowym po 41.

16. maliniakk

maliniakk Koneser forum

U Hiszpanów jest jak u Niemców - tylko punkty, wiec nadal nic nie jest przesądzone.

IRENOWO i gretag lubią to.
  17. gretag

gretag Chodząca legenda forum

Na węgierskim forum jest tak jak u nas i musi tak zostać bo ja chcę SG :)

18. Rhodesia

Rhodesia Młodszy ekspert

Już się zapomniało jak to jest event za eventem :)
    W tym też wezmę udział, tylko chyba sobie leśną polanę zostawię dla zwierzaczków, znów ją przebudowywać, jakoś nie bardzo mi się chcę... A przynajmniej nie na samym początku gry jak i tak będę musiała rozmnożyć towarzystwo :D

Mam dzisiaj dzień dobroci na nowicjuszy i chętnie wyślę jednej osobie dżemik z dyni, co prawda nie jest to cjm, ale może ktoś reflektuje na mały prezencik? Kiedyś ja byłam początkująca i chętnie mi pomagali to teraz ja chciałabym spełnić powinność :)

19. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

Według informacji jakie posiadam na dzień dzisiejszy wszystkie itemy z eventu Halloween 2016 mają dawać PD/TPD oraz SG.

Nie mam pojęcia skąd rozbieżność na innych forach Farmeramy.

20. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Robię ten event,bo już mi się nudzi nic nie robić :p
    Gretka-ale jak wsadzisz ten item na pnącze,to już SG nie będzie chyba...o_O

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.