Przepisy

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Piraniiax, 23 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Piraniiax

Piraniiax Młodszy ekspert

Chciałabym się dowiedzieć o co chodzi z przepisami? Skąd je wziąć, czy jak je mam to mogę ich używać ile chcę, jakie są przepisy w grze obecne i takie tam?

2. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

a masz już odblokowaną dzielnicę rzemieślniczą?

3. Piraniiax

Za dwa dni będę mieć materiały do zbudowania

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wszystkie informacje na temat przepisów znajdziesz w poradniku, który podałam Tobie już w innym temacie : >>>Dzielnica rzemieślnicza<<<.
    W opisach dostępnych zawodów między innymi są tabelki z przepisami, a w nich wszystkie informacje na temat przepisów dostępnych w danym zawodzie: miejsce zdobycia, itd... Zapoznaj się proszę z tym poradnikiem a wszystkiego się dowiesz.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

chrumcia91, dziękuję za pomoc.

5. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

6. chrumcia91

no to jak odblokujesz to bedziesz mieć dostęp do różnych przepisów na różne dżemy czy inne bukiety-zależy co wybierzesz.
    dostałeś już linki to zapoznaj sie z nimi i wszystko bedzie jasne ;)

7. Piraniiax

Kurna to ślepa chyba jestem xD dwa razy to wszsytko przeglądałam i nie znalazłam. Dobra można zamknąć może kiedyś znajdę

A dobra mam w końcu. Ale kiedy mam już taki przpis to mogę go używać juz na zawsze?

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

8. SMOD_Atena

Graczom dziękuję za pomoc.

Raz zdobyty czy przypisany do poziomu w danym zawodzie przepis jest na stałe.

9. Piraniiax

To przepis jako nagroda w zwykłej misji to chyba za duża nagroda i lepiej dać dany produkt z przepisu niż sam przepis?

10. chrumcia91

to zależy... żeby był produkt to najpierw musi byc do niego przepis zeby mozna go bylo zrobic....

11. Piraniiax

No ale żeby dostać produkt z misji to nie musisz mieć przepisu przecież

12. chrumcia91

ale to wtedy tylko raz ten produkt bedzie mozna dostac z tej misji i nigdy wiecej tak?
    zawsze jak są przetwory do wygrania w misjachto każdą z nich można przecież wyprodukować

13. SMOD_Atena

Nie ma konieczności posiadania przepisu czy dostępu do zawodu aby otrzymać z misji czy eventu jakiś przetwór rzemieślniczy jako nagrodę.
    Poczytaj może ten wątek : >>klik<<<, możesz tam również zadać różne pytania. Doświadczeni Gracze chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś ogólne pytanie ?

14. Piraniiax

No ale przepisy zazwyczaj są do wygrania w eventach a nie w zwykłej stałej misjii, tak to by ten przepis każdy miał bez problemu i by nikt nie kupował za floreny np

15. SMOD_Atena

Przepisów już dawno nie ma wśród nagród w eventach. Bardzo proszę jeszcze raz zapoznaj się z poradnikami, do których linki tutaj zostały podane i z tabelami, w nich są wszystkie informacje. Większość przepisów jest przypisana do kolejnych poziomów w zawodach, niektórych już nie można zdobyć, a inne są tylko do zakupu za floreny.

16. Piraniiax

Oj to wiem wiem ^^ dobra, dziękuję, można zamknąć

17. SMOD_Atena

Bardzo proszę i zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.