Proszę o oświecenie

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Ekoloszka22, 24 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ekoloszka22

Ekoloszka22 Forumowy żółtodziób

Gram w farmeramę już dość długo. Mam 76 lvl, a do tej pory nie udało mi się odkryć czemu wiekszość graczy na forum pisze że np. obecny event jest prosty. Dla mnie zebranie 250 sekatorów to harcore. Mam dopiero 8, więc końca nie widać. Nigdy nie udaje mi się dojść do końca jakiegokolwiek eventu. Proszę, powiedzcie mi czemu? Czy są jakieś sposoby żeby rośliny szybciej rosły, a wypadajki częściej się trafiały?? Co robię źłe? POMOCY

2. litkajestem

litkajestem Moguł forum

moim zdaniem problem polega na tym, ze bedac na 76 levelu masz zbyt malo roslin dlugorosnacych, wiec siej na noc to, co ma dlugi czas wzrostu, nie wspomne o sekundowych, bo nie kazdy ma tak duzo sn, no i oczywiscie sasiedzi na pomoc, chyba to jest jedyna mozliwosc i oczywiscie male poletka :)

3. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Ekoloszka22, ilość dropu, czyli przedmiotów wypadających podczas żniw uzależniona jest od podstawowego czasu wzrostu roślin/drzew/ zagród, tzn. im coś dłużej rośnie, tym większe szanse na "wypadajki". Pojawiło się nawet w tej sprawie Ogłoszenie. W Twoim wypadku nie jest tak źle, na 76 poziomie masz dostęp np. do karczocha, który dość długo rośnie, więc warto go posiać na noc. Możesz też wyciągnąć drzewka 20h (bez ulepszenia XXL). Sądzę, że na tym poziomie masz olbrzymie szanse, aby event ukończyć.
    Jeśli zaglądasz na forum, to zauważyłaś, że eventy i poradniki do niego publikowane są na dzień przed rozpoczęciem eventu. Możesz już wtedy przygotować farmę, np. posadzić drzewka, jeśli z nich również mają wypadać dropy.

litkajestem, dziękuję za pomoc :)

Czy Autorka watku ma jeszcze jakieś pytania?

4. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

a ja jeszcze trzy grosze,,,szklarnia,, to też kopalnia wypadajek,,ulepszone długorosnące roślinki :D

5. niki1990

niki1990 Komandor forum

A widzisz, są tacy, co mają po 100 lub więcej zagród, ponad 500 drzew itp (z każdego rodzaju oczywiście) i co event demolują farmę i sadzą. Dlatego mają wypadajki. Może i coś w tym jest. Moim zdaniem działanie deczko bez sensu, ale każdy ma swoją technikę

6. babula40

babula40 Komandor forum

To ja dorzucę kamyk .Czy używasz produktów z dzielnicy rzemieślniczej ,typu CJM ,biała niewinność czy jabłecznik z cukinią ?
    Zastosuj się do rad farmerów a skończysz event na 100% ,trzymam kciuki :)

gretag lubi to.
  7. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

przede wszystkim trzeba zasiac dlugorosnące rosliny przed rozpoczeciem eventu i zebrac je tuz po starcie ;) a no i warto czytać wątki eventowe gdzie co chwila jest pisane co i jak ;)

gretag lubi to.
  8. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Ekoloszka22
    Czy po zapoznaniu się z opiniami i radami innych Graczy masz jeszcze jakieś pytania?

Dodatkowo zapraszam do poczytania wątku dyskusyjnego o evencie: KLIK, gdzie gracze wymieniają opinie o evencie i sposobach na jego ukończenie.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 24 marca 2016
  9. Ekoloszka22

Ekoloszka22 Forumowy żółtodziób

brdzo dziękuję za pomoc. Jesteście wszyscy nie zastąpieni jeśli chodzi o pomoc. A więc walczę. Dzięki jeszcze raz

10. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Mam nadzieje, że wszystko się powiedzie :)

Autor wątku nie ma dalszych pytań, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.