Problemy na targu :(

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika -iwona01-, 13 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -iwona01-

-iwona01- Forumowy żółtodziób

Witam, niestety u mnie na targu nie otwiera się zestawienie ze zwierzętami, paszą i produktami. Brakło mi paszy, chciałam kupić, ale nie mogę.Proszę o naprawienie błędu lub informację, co się stało.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę na początek wyloguj się i ponownie zaloguj do gry.Jeśli sytuacja się nie zmieni,zapoznaj się proszę z poradnikiem i zastosuj się do wszystkich wskazówek w nim zawartych : >>>KLIK<<<

Po zastosowaniu się do wskazówek napisz proszę czy wszystko już jest w porządku czy też będziesz miała jeszcze jakieś pytanie ?

3. genetix25

genetix25 Stały bywalec

U mnie to samo jest i wylogowanie nie pomogło

4. Megan

Megan Komandor forum

Miałam podobnie, po przelogowaniu się pomogło.

5. SMOD_Atena

genetix25,skoro wylogowanie i ponowne zalogowanie nie pomaga,to należy zastosować się do wskazówek z poradnika,pamiętając o ciasteczkach flashowych i sprawdzeniu wersji wtyczki Adobe Flash Player,być może wymaga aktualizacji.

6. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

SMOD_Atena

Czemu !?
    Wiesz o tym że gdy gro graczy kiedyś pisało o tym że na targu nie wyświetlają się produkty z Bahy to przyczyną tego była wina serwera ? (Ponoć ciasteczka się wolniej usuwa na serwerze - tak czytałem )
    Może o tym nie wiesz bo na polskim FF taka informacja się nie pojawiła ale na anielskim TAK
    Po co wklejacie coś nie mając wiedzy o problemie którą powinien Wam przekazać Pan Wojchilla

myszulka lubi to.
  7. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

QQRYQ333, kiedyś faktycznie był taki błąd, ale z naszej wiedzy wynika, iż powinien zostać rozwiązany. Dotyczył wtedy niewielu graczy i ciężko było odnaleźć jego przyczynę. Jako doświadczony bywalec naszego forum wiesz zapewne, że najpierw musimy w takich przypadkach wykluczyć błędy sprzętu, oprogramowania, itp. Nie zawsze w takich przypadkach pojawiają się ogłoszenia w tej sprawie i na pewno nie decyduje o tym ICM, a Community Manager, co już kiedyś Ci tłumaczono. Jeśli masz zastrzeżenia do porad, których udzielamy, zapraszam do Pomocy Technicznej, gdzie skarga zostanie przekazana przełożonemu danej osoby.

8. genetix25

genetix25 Stały bywalec

Powiem Tak
    dopiero wszedłem do gry , bo mnie drażniła gra , słabo się logowało, targ działał jaka sobie chciał
    Gdy teraz wszedłem do gry , gra działa poprawnie
    A z tym czyszczeniem to co?? mam czyścić laptopa po każdym nowym dodanym ewencie??

9. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Aby gra działała poprawnie, należy regularnie korzystać z porad, do których link podała wyżej SMOD_Atena. Nie jest to kwestia wprowadzenia nowych Eventów. Często zależy to od ilości zalogowanych w danej chwili Graczy na serwerze lub np. niewyczyszczonej pamięci podręcznej, niezaktualizowanej wtyczki czy chwilowym spadku transferu Twojego połączenia internetowego.
    Trudno jednoznacznie wskazać przyczynę, ale na pewno każda z tych wymienionych przeze mnie w jakimś stopniu przyczynia się do spowolnienia gry :)
    -iwona01- czy problemy ustąpiły? Czy masz jeszcze jakieś pytania związane z wątkiem?

10. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

:)To w końcu kim jest Pan Wojchilla ICM czy CM - jak kiedys napisałem ICM i tak dalej to napisano Mi że to jest CM (dlatego teraz u Mnie ma przedrostek Pan)
    Gdzieś będzie Mój watek w którym właśnie pisałem o tym że nie wyświetlają się na targu rośliny z Baha i zapewniałem Was że wszystko wyczyszczone AFP najświeższa wersja itd - czemu nie napisaliście wtedy że problem leży po stronie BP ? Przecież na angielskim forum było wtedy głośno
    Do PT nie będę pisał bo i po co :) skoro zawodzi CM to dochodzę do wniosku że Wy macie związane ręce i nie zostaje Wam nic innego jak robić wklejki z FAQ

11. SMOD_Atena

QQRYQ333,informację o tym,jakie stanowisko piastuje WojchillA znajdziesz tutaj : >>>KLIK<<<

Natomiast jeśli chodzi o Twój wątek,to akurat wtedy byłeś jedyną osobą zgłaszającą taki błąd,tutaj : >>>KLIK<<<

Sam wtedy stwierdziłeś,że błąd jest tylko u Ciebie i temat do zamknięcia,oraz że do PT nie będziesz pisał,zresztą teraz to powtarzasz.

A żeby stwierdzić czy błąd występuje u większej ilości Graczy,to niestety ale Gracze muszą to zgłosić tutaj na forum,jeśli nie jesteśmy w stanie pomóc tutaj,to zgłoszenia należy kierować do Pomocy Technicznej.Tylko w taki sposób można ocenić skalę ewentualnych problemów i przekazać te zgłoszenia osobom odpowiedzialnym za techniczną stronę gry.Jeśli nie ma zgłoszeń-to nie ma problemu,bo nikt jasnowidzący nie jest.
    Poza tym w razie jakiegokolwiek nieprawidłowego działania gry- zawsze pierwszymi krokami jakie powinny zostać wykonane są standardowe czynności z tego poradnika : >>>KLIK<<< Jeśli zastosowanie się do wszystkich wskazówek nie przynosi pozytywnych rezultatów,wtedy konieczne jest zgłoszenie do PT.

-iwona01-, czy problem u Ciebie ustąpił czy masz jeszcze jakieś pytanie?

12. SMOD_Atena

Odpowiedzi zostały udzielone,link do poradnika również został podany.Autorka kolejnych pytań nie zadała,więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.